Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Eladó egy fekete Musician Audio Pegasus II DAC
- potty6
- Nincs visszaút
- Értékelés: 16
Re: Eladó egy fekete Musician Audio Pegasus II DAC
A hazai forgalmazó újkori ára jelenleg
543.000 Ft.
543.000 Ft.
- potty6
- Nincs visszaút
Sajnos, itt most semmilyen csere nem aktuális.
- potty6
- Nincs visszaút
...így megy ez;
amikor én akartam venni
(megbízható forrásból, egy használt, de lehetőleg makulátlan, s pláne fekete színű)
példányt, akkor hónapokig vadásztam rá.
Hát, most itt van egy ilyen, minden igényt kielégítő, és több mint szimplán jó állapotú (sőt, még kb. 2 évig garanciális) darab.
amikor én akartam venni
(megbízható forrásból, egy használt, de lehetőleg makulátlan, s pláne fekete színű)
példányt, akkor hónapokig vadásztam rá.
Hát, most itt van egy ilyen, minden igényt kielégítő, és több mint szimplán jó állapotú (sőt, még kb. 2 évig garanciális) darab.
- potty6
- Nincs visszaút
A 450.000 Ft szerintem igen korrekt ár egy ilyen szintű holmiért.
- potty6
- Nincs visszaút
...valaki egy ilyen príma dac-ot?
- potty6
- Nincs visszaút
Igen, tudom,
speciális ízlésű/igényű gazdi visz csak el egy ilyen holmit.
Mert e dacnak nem a pedigréjében rejlik a nagysága, hanem a minőségében (és szerintem ennyiért már az árában is
).
speciális ízlésű/igényű gazdi visz csak el egy ilyen holmit.
Mert e dacnak nem a pedigréjében rejlik a nagysága, hanem a minőségében (és szerintem ennyiért már az árában is

- potty6
- Nincs visszaút
Játsssssszunk hangyányit a számokkal,
ha bárkit épp ez bátorítana föl;
a PEGASUS II dac új ára 490.000 Ft
ha bárkit épp ez bátorítana föl;
a PEGASUS II dac új ára 490.000 Ft
- potty6
- Nincs visszaút
A dac korábban megadott gyári linkje
a szerényebb tartalmú mobilos verzió volt, itt a teljes, aktuális változat:
http://www.musician-audio.com/en/col.jsp?id=122
a szerényebb tartalmú mobilos verzió volt, itt a teljes, aktuális változat:
http://www.musician-audio.com/en/col.jsp?id=122
- potty6
- Nincs visszaút
(Holnaptól - ha teheti) éljen május 1!
- potty6
- Nincs visszaút
...ebből az árból már nem tudok engedni,
de zsákmányállatmentes pszichéjű
Boldog Nyulat kívánok
minden kedves fórumtársnak!
de zsákmányállatmentes pszichéjű
Boldog Nyulat kívánok
minden kedves fórumtársnak!
- potty6
- Nincs visszaút
Máshol is meghirdettem, mert ugye,
ez egy eléggé speciális holmi,
és teljes tudását alighanem
leginkább egy 'audiofil' szett részeként tudja megmutatni
(mint pl. a Marantz 14-15-ösei, ill. ezek konkurens produktumai).
De tapasztalat szerint egy 'high-end' rendszert is abszolút kompromisszum mentesen,
és ahhoz is pluszt hozzátenni képes módon szolgál ki ez a DAC
már egy jóféle RCA-val is, de XLR-ren kicsit még többet hoz
(lásd pl. a Marantz-ok csúcsgépei, mint a 11-esek és a korábbi 10-es, vagy akár a McIntosh 5-6-7-8-as és 9-es integrált erősítői - saját, akár 2-es dac-jukhoz képest is).
ez egy eléggé speciális holmi,
és teljes tudását alighanem
leginkább egy 'audiofil' szett részeként tudja megmutatni
(mint pl. a Marantz 14-15-ösei, ill. ezek konkurens produktumai).
De tapasztalat szerint egy 'high-end' rendszert is abszolút kompromisszum mentesen,
és ahhoz is pluszt hozzátenni képes módon szolgál ki ez a DAC
már egy jóféle RCA-val is, de XLR-ren kicsit még többet hoz
(lásd pl. a Marantz-ok csúcsgépei, mint a 11-esek és a korábbi 10-es, vagy akár a McIntosh 5-6-7-8-as és 9-es integrált erősítői - saját, akár 2-es dac-jukhoz képest is).
- potty6
- Nincs visszaút
Oké,
legyen az ára kerek 500.000 Ft - a Muzixnál most az új ár 664.000 Ft.
Szerintem egyébként még ezt az összeget is megéri egy ilyen holmi, de még szerintemebb az én ajánlatom jobb
(kb. 350 órányi 'futásteljesítménnyel' és bő 2 év garival),
hacsak valakinek nem muszáj, hogy zsír új legyen.
legyen az ára kerek 500.000 Ft - a Muzixnál most az új ár 664.000 Ft.
Szerintem egyébként még ezt az összeget is megéri egy ilyen holmi, de még szerintemebb az én ajánlatom jobb
(kb. 350 órányi 'futásteljesítménnyel' és bő 2 év garival),
hacsak valakinek nem muszáj, hogy zsír új legyen.
- potty6
- Nincs visszaút
Egy kevés mozgás belefér az árba:
a Pegasus II DAC 530.000 Ft.
a Pegasus II DAC 530.000 Ft.
- potty6
- Nincs visszaút
Ez egy "R2R" dac, ami sokak szerint a Delta-Sigma dac-okhoz képest egy szépítés- és manipulációmentesebb, igazibb, azaz valósághűbb hangot eredményez (de van, aki egyszerűen csak nyersebbnek érzi a hangját).
Az én (egykori zenész - és persze; szubjektív) tapasztalatom szerint az akusztikus hangszerek és az énekhang tényleg markánsan valósághűbben szólal meg egyazon rendszeren összehasonlítva. Tehát, ez a dac azoknak ajánlható, akik leginkább a hangszerek és a zene hangzáshűségéhez akarnak közel kerülni - a szintúgy abszolút létjogosultsággal bíró (a bár profin, de manipuláltabb) "szépséges" hangzáshoz képest.
És amit eddig itt leírtam, az elsősorban (bár messze nem csak az) én véleményem, és leginkább azoknak szól, akik kicsit se jártasak a dac-ok két legfőbb típusa tekintetében.
Ez a dac tavaly májusi, és hazai vétel volt, tehát még kb. 2 és fél év garancia érvényes rá. Számlájával, saját dobozában és tápkábelével, tehát a gyári kiszereléssel adom át új tulajdonosának.
A gép annyira új, hogy épp csak túl van a gyár által ajánlott 300 órás bejáratási időn.
Továbbá ez a 'Pegasus II' egy már második generációs típus, ami több lényegi alkatrész hangminőséget komolyan befolyásoló, áttervezett és gyárilag jobbra cserélésével is felvértezett, aktuális, legújabb verzió.
A Pegasus II jelenlegi bolti, új ára 640.000 Ft, amihez képest ez a példány 550.000 Ft
Hogy milyen minőséget képvisel (és milyen plusz különbséget hoz az első kiadáshoz képest), arról a gyári link tájékoztat néhány konkrétummal;
http://m.musician-audio.com/en/pd.jsp?mid=1171&pid=2
...és itt egy hazai teszt - még az első kiadásról:
https://www.av-online.hu/hifi/musician- ... teszt_3463
Kvestyün or kommenc privátban itt a fórumon, vagy délutánonként (15h után) a 06/30-942-3105-ön.
Személyes átadás Budapesten vagy csomagként Foxpost, ill. GLS által (ha személyesen sehogy se megoldható).
(Nekem - más jellegű terveimhez képest - adódott egy visszautasíthatatlanul jó árú Lingdorf TDAI3400-as erősítő, és - sajna - az nem tűri, hogy más eszköz végezze a d/a átalakítást, de máskülönben meg ez a Lingdorf egy bitang jó gép; nem lehetett kihagyni. Ezért vált eladóvá ez a jó társaságban megdöbbentően életszerűen szóló, 'prezenszes' dac.)
Ez egy "R2R" dac, ami sokak szerint a Delta-Sigma dac-okhoz képest egy szépítés- és manipulációmentesebb, igazibb, azaz valósághűbb hangot eredményez (de van, aki egyszerűen csak nyersebbnek érzi a hangját).
Az én (egykori zenész - és persze; szubjektív) tapasztalatom szerint az akusztikus hangszerek és az énekhang tényleg markánsan valósághűbben szólal meg egyazon rendszeren összehasonlítva. Tehát, ez a dac azoknak ajánlható, akik leginkább a hangszerek és a zene hangzáshűségéhez akarnak közel kerülni - a szintúgy abszolút létjogosultsággal bíró (a bár profin, de manipuláltabb) "szépséges" hangzáshoz képest.
És amit eddig itt leírtam, az elsősorban (bár messze nem csak az) én véleményem, és leginkább azoknak szól, akik kicsit se jártasak a dac-ok két legfőbb típusa tekintetében.
Ez a dac tavaly májusi, és hazai vétel volt, tehát még kb. 2 és fél év garancia érvényes rá. Számlájával, saját dobozában és tápkábelével, tehát a gyári kiszereléssel adom át új tulajdonosának.
A gép annyira új, hogy épp csak túl van a gyár által ajánlott 300 órás bejáratási időn.
Továbbá ez a 'Pegasus II' egy már második generációs típus, ami több lényegi alkatrész hangminőséget komolyan befolyásoló, áttervezett és gyárilag jobbra cserélésével is felvértezett, aktuális, legújabb verzió.
A Pegasus II jelenlegi bolti, új ára 640.000 Ft, amihez képest ez a példány 550.000 Ft
Hogy milyen minőséget képvisel (és milyen plusz különbséget hoz az első kiadáshoz képest), arról a gyári link tájékoztat néhány konkrétummal;
http://m.musician-audio.com/en/pd.jsp?mid=1171&pid=2
...és itt egy hazai teszt - még az első kiadásról:
https://www.av-online.hu/hifi/musician- ... teszt_3463
Kvestyün or kommenc privátban itt a fórumon, vagy délutánonként (15h után) a 06/30-942-3105-ön.
Személyes átadás Budapesten vagy csomagként Foxpost, ill. GLS által (ha személyesen sehogy se megoldható).
(Nekem - más jellegű terveimhez képest - adódott egy visszautasíthatatlanul jó árú Lingdorf TDAI3400-as erősítő, és - sajna - az nem tűri, hogy más eszköz végezze a d/a átalakítást, de máskülönben meg ez a Lingdorf egy bitang jó gép; nem lehetett kihagyni. Ezért vált eladóvá ez a jó társaságban megdöbbentően életszerűen szóló, 'prezenszes' dac.)