Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz CD 84
-
Vendég
Marantz CD 84
Elkelt; köszönöm a lehetőséget, és külön köszönöm a fórumtársaknak a hasznos észrevételeket és tanácsokat.
-
Vendég
Marantz CD 84
Bocsánat hogy belekotyogok , ezt az előbb láttam a szomszédban:
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... kalt,15683
Igen, ez fent volt nemrég itt az AVX-en, sőt, a vaterán is. Tény, hogy nagyon ritkán fordul elő az ilyesmi.
Ismerem Bese Attilát (Alisca Orange), sokra becsülöm őt, de a a hangízlésünk eléggé eltérő. Amúgy azt a masinát régóta hirdetik; kissé túlárazta a tulaj....
Marantz CD 84
Igen, ez fent volt nemrég itt az AVX-en, sőt, a vaterán is. Tény, hogy nagyon ritkán fordul elő az ilyesmi.
Marantz CD 84
Én megállapodtam a Philips 304-nél és a Marantz CD84-nél. 304-eseknél is ugye a simában 2 db 1540-es (14 bites) DAC van, az MKII-esben pedig 1 db 1541-es (16 bites). Hogy melyik jobb? Nem tudnám megmondani. Akusztikus jellegű zenéknél inkább a 14 bites, rock alapú zenéknél meg talán a 16 bites.
Philips 960-as CD játszó talán elvétve, hébe-hóba akad, de Marantz CD94 MKII-es eléggé reménytelen várakozás. De még a sima (1 DAC-os) CD94 is nagyon ritkán fordul elő.
Igen, én is megkeveredtem: a 94-es MKII-esében van két TDA 1541A chip.
Az ebay-ről sosem vennék cd játszót. Ha a 84-est megveszik, van egy Marantz CD 5001-em, azzal kivárom, amíg itthon rábukkanok egy Marantz CD 94-re, vagy egy Philips CD 960-ra - esetleg egy Revox B225-re.... A lényeg a CDM1, vagy CDM2 mechanika, és azt követően a hang.
- TurboSteve
- Fórumlakó

- Értékelés: 88
Marantz CD 84
Az ebay-ről sosem vennék cd játszót. Ha a 84-est megveszik, van egy Marantz CD 5001-em, azzal kivárom, amíg itthon rábukkanok egy Marantz CD 94-re, vagy egy Philips CD 960-ra - esetleg egy Revox B225-re.... A lényeg a CDM1, vagy CDM2 mechanika, és azt követően a hang.
-
Vendég
Marantz CD 84
Marantz CD 84
Én úgy tudom, csak a CD94 MKII-esben van 2 db DAC (ugyanez a Philips 960-as is), de hol tudsz ilyen készüléket szerezni? Ebayen több százezer Ft, viszont annyival meg nem jobb a hangja, mint amekkora az árkülönbség.
Nagyon nagy a különbség; a 94-esben két darab TDA 1541-es full 16 bites DAC van; az áramköri felépítés is más, minimumra szorított a torzítása, és gyakorlatilag fázishiba mentes. A 74-es és a 84-es azonos felépítésű, csak a távvezérelhetőség a különbség.
A cél az a hangminőség, tér és felbontás, amit a 84-es produkál, csak kicsit kevesebb keménységgel, több lágysággal, testesebb énekhanggal a középsávban. Mivel a 94-es volt ennek a sorozatnak a zászlóshajója, bízom benne, hogy annak már ilyen a hangja. Természetesen majd a meghallgatás dönt. A Philips CD 960-as azért egy opció, mert erre az alapra épül a Marantz CD 84-es. Természetesen annál is a meghallgatás dönt majd,ha.....
-
Vendég
Marantz CD 84
Nem biztos, hogy jól tudom de a 94 belseje talán ugyanilyen. Azt sem tudom mi a vègső célod hangminőség tekintetében
Nagyon nagy a különbség; a 94-esben két darab TDA 1541-es full 16 bites DAC van; az áramköri felépítés is más, minimumra szorított a torzítása, és gyakorlatilag fázishiba mentes. A 74-es és a 84-es azonos felépítésű, csak a távvezérelhetőség a különbség.
A cél az a hangminőség, tér és felbontás, amit a 84-es produkál, csak kicsit kevesebb keménységgel, több lágysággal, testesebb énekhanggal a középsávban. Mivel a 94-es volt ennek a sorozatnak a zászlóshajója, bízom benne, hogy annak már ilyen a hangja. Természetesen majd a meghallgatás dönt. A Philips CD 960-as azért egy opció, mert erre az alapra épül a Marantz CD 84-es. Természetesen annál is a meghallgatás dönt majd,ha.....
-
Vendég
Marantz CD 84
Nekem kicsit fura
Ugyan ez a típus és tuning van és annak 3 pontos lába van amit a tuningkor kapott.
Ár ár pedig nagyon jóóóó Számomra kissé érthetetlenül kevés ezért a készülékért. Valaki nagyon jól jár
Az ár azért ennyi, mert a fotón nem tudtam visszaadni a tetőn lévő karcokat. Tudom, ez nem mindenkinek fontos ("nem virágváza ez, hogy repedten kevesebbet fizess érte " / Rejtő Jenő), de ha 80 ezerért ment el - vagy kevesebbért, nem tudjuk - ugyanitt nemrég egy ugyanilyen kifogástalan állapotú CD 84-es, akkor nem kérhetek érte ugyanannyit. Elég tapasztalt vagyok eladásban ahhoz, hogy viszonylag jól be tudom lőni, hogy mit mennyiért _lehet_ eladni. Ennek karcos a teteje, a gyári lába sincs meg, szóval külsőleg messze van a kifogástalantól - az értéke belül van.
Ami a tüskéket illeti: volt négy darabom, azokat rátettem. Elég súlyos darab ahhoz, hogy stabilan álljon rajtuk.
Marantz CD 84
Nekem van 2 db Marantz CD84-em is, mindkettő fekete, és karcmentesek. Mindkettőt 45000 Ft-os darabáron vettem, tehát szerintem a tuning miatt ez az ár kb. reális. Volt a héten fent itt egy tuning nélküli ugyanilyen aranyszínű 80000 Ft-ért. Az az ár viszont már nagyon irreális.
Nekem kicsit fura
Ugyan ez a típus és tuning van és annak 3 pontos lába van amit a tuningkor kapott.
Ár ár pedig nagyon jóóóó Számomra kissé érthetetlenül kevés ezért a készülékért. Valaki nagyon jól jár
Marantz CD 84
A Philips CD960-as teljesen azonos a Marantz CD 94 MKII-essel. Nézd meg a neten mindkettőnek a belsejét, teljesen egyformák belülről. Mindkettőben 2 db 16 bites TDA1541-es DAC van. A sima Marantz CD94-ben csak 1 db DAC van. Marantz CD 94 MKII meg annyira ritjka, mint a fehér holló.
Nem biztos, hogy jól tudom de a 94 belseje talán ugyanilyen. Azt sem tudom mi a vègső célod hangminőség tekintetében , de a 960 ne legyen. Az még egy nagyon silány hang.
Ha ezek a gépek még nem tetszenek akkor valahol máshol keresgélj ne ezek körül. Sajnos viszont árban is kicsit többet kell ráfordítani.
Marantz CD 84
Az egyetlen különbség a 84 és 94 között a dac-ban van: 1540 kontra 1541A
Hogy ez feljebb lépés-e, ez itt a kérdés...
Marantz CD 84
Értelek! Egy Philips 960-as a héten kelt el a HIFI piacon 130 ezerért. Egyik barátom vette meg.
Szeretnék feljebb lépni. A cél egy Marantz CD 94, vagy egy Philips CD 960....
- spectral
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 66
Marantz CD 84
Igazad van, de mivel a masina közel nyolc kiló, és a súlypontja erősen eltolódik a futómű felőli oldalra, a három pontos alátámasztáshoz ezek a kúpok kicsinek bizonyultak.
Nekem kicsit fura
Erősítők: Hitachi HMA 8300
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
Analóg: Lenco PTP Sony Pua286 Kiseki Blue M.J.
Cd: Philips cd 100
Phono: Higher Fidelity model 301
Doboz: Ohm f
Tuner:Fisher R200
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Marantz CD 84
Nem biztos, hogy jól tudom de a 94 belseje talán ugyanilyen. Azt sem tudom mi a vègső célod hangminőség tekintetében , de a 960 ne legyen. Az még egy nagyon silány hang.
Ha ezek a gépek még nem tetszenek akkor valahol máshol keresgélj ne ezek körül. Sajnos viszont árban is kicsit többet kell ráfordítani.
-
Vendég
Marantz CD 84
Ha szabad kérdezni, miért adod el?
Marantz CD 84
Ha szabad kérdezni, miért adod el?
-
Vendég
Marantz CD 84
Szép és jó készülék...igazi kincs. De 3 pontos alátámasztás előnyösebb lenne, a hátsó kúpot betenném középre...vagy majd az új tulaj.
Igazad van, de mivel a masina közel nyolc kiló, és a súlypontja erősen eltolódik a futómű felőli oldalra, a három pontos alátámasztáshoz ezek a kúpok kicsinek bizonyultak.
Marantz CD 84
Szép és jó készülék...igazi kincs. De 3 pontos alátámasztás előnyösebb lenne, a hátsó kúpot betenném középre...vagy majd az új tulaj.
-
Vendég
Marantz CD 84
Megvételre kínálok egy pezsgőarany színű Marantz CD 84 típusú lejátszót (Philips CDM1 futómű, 2 x TDA 1540 rézlemezborítású DAC) Takács Jenő nuvistoros tuningjával.
A teteje több helyen karcos, ami a fotókon nem igazán látszik, mert a karcok nem mélyek, de közelről eléggé feltűnő. Én lábak nélkül vettem, de a ráragasztott tüskékkel együtt adom.
A (kis sebességgel) írott cédét is lejátssza, de tudni kell erről a típusról, hogy a gyengébb minőségű felvételeket nem tolerálja (nem szépíti meg...), az igényes felvételeket viszont közel lemezjátszó minőségben adja vissza.
Táv és doboz nincs hozzá; Budapesten van, Zuglóban.
Ára, figyelembe véve az esztétikai hibát fix 65.000 Ft.