Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vásárolnék Projectiondesign F35 wqxga vetítőt

Plazma, Lcd, Led, Oled, Crt és projektoros tévék, kivetítők, vásznak, szemüvegek, lencsék, izzók
Lezárt
gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Re: Vásárolnék Projectiondesign F35 wqxga vetítőt

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

2560 pixeles F35 (Barco Optix) ÉS VizSim színkerekes gépről én csak egyről tudok az országban: a DreamCinema (nemrég eladott) bemutató gépe. De hát azt már eladták ...

WQXGA változata egyébként van a Barco Orion-nak is, az is van (legalább) 1-2db az országban, de nem jellemzően akarja senki eladni őket ... ami mondjuk érthető is. Azok tudtommal 21:9-es gépek gyárilag.

Nálam van egy F35 WQXGA (most éppen natív 21:9 a képaránya, de nálam ez gyakran változik :-) viszont abban Graphics a színkerék (RGBW). Rövidke a fehér szegmens, nem teszi tönkre a képet, csak kb. 20%-kal járul hozzá a gép végső fényességéhez ... de TÉNY, hogy nem VizSim hanem Graphics.

VizSim gépet nehéz lesz találni használtan, mert annak a színkereke gyakorlatilag DCI-P3 alapszíneket ereszt át, ezért viszonylag kicsi a fényereje. Ezt emiatt "általános" cégek nem igazán vették (csak pl. mozistúdiók számára volt értelmes kompromisszum a kicsi fényerőt bevállalni a DCI színtér kedvéért) aki meg magánemberként megvette horror áron, az nem fogja leselejtezni pár év után és olcsón eladni. Emberi áron ilyen gépet csak cégtől leselejtezve lehet venni, de abban szinte soha nem VizSim a színkerék.

Szerintem vagy kompromisszumot kötsz a színkerékkel kapcsolatban (a Graphics is igen jó házimozira!) vagy megelégszel FullHD felbontással, olyat viszont tudok mutatni VizSim színkerékkel. A 2560 pixel felbontás nagyon jó dolog, de csak akkor éri meg kifizetni az árát, ha nagy képet vetítesz és közel ülsz hozzá. Én pont ezt csinálom, ezért nekem megéri. De ha nem ülsz közel a képhez, akkor a FullHD felbontással szerintem semmi gond nincs, a színtér így is DCI közeli lesz és a kontrasztja is kb. 50%-kal jobb egy FullHD gépnek. Azon a HDR is jól mutat és kb. a harmada-negyede pénzbe kerül a FullHD gép, szóval töredék pénzből tudsz igen szép képet vetíteni ha megelégszel a FullHD felbontással.

Ha viszont annyira "beleakadt" az agyadba a WQXGA felbontás, hogy nem tudsz szabadulni a gondolattól, akkor vállald be a Graphics színkereket és szerintem NEM fogsz szomorkodni! :-)

vakarimaszka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Vásárolnék Projectiondesign F35 wqxga vetítőt

Hozzászólás Szerző: vakarimaszka »

Megtekintenék, ill. nem horrorisztikus áron vásárolnék talán egy nem túl antik Projectiondesign f35 wqxga vagy ennek megfelelő Barco projektort. (Vizsim színkerék...)

Lezárt

Vissza: “Megjelenítők és tartozékaik (kínál-keres)”