Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Felvétel/Record
Felvétel/Record
Jól bebutítjátok szegény Marc71-et!Mondjuk nem tegnap volt, amikor volt UPCdirect-em, nem sok jót tudok mondani róla, de ami biztos, hogy eleve olyan beltérit adtak hozzá, amit be lehetett állítani, hogy az adott időpontban az adott csatornára váltson.
Kicsit macerás volt, mert kétszer kellett programozni, egyszer a beltérit és egyszer a videot, de emlékeim szerint működött.
Szóval még ha nem is tudod összehozni a beltéri közvetlen vezérlését a felvevő által, akkor is lehet, hogy a beltérit külön be tudod majd programozni.
Nem tudom a digitv milyen beltérit ad, de egy kérdést lehet megér feléjük a dolog!
Hali!
Na ez engem is érdekelne!Én is épp felvevő vásárlás előtt állok,és nekem is az a gondom,hogy hogy kapcsoljon egyik csatornáról a másikra.UPCm van.Melyik menüpontban lehet ezt a beállítást eszközölni,hogy csatornát váltson magától?Mert nem igazán találok ilyen lehetőséget.Bár irtad hogy neked régen volt,de csak nem visszafelé fejlődünk,hogy régen lehetett ilyet,ma meg nem.Vagy mégis?!
Projektor:Benq W1070 Vászon:Moovia Moto Design 211x190 Tv:LG65C9 Bd lejátszó:Sony UBP-X800M2 Médialejátszó:NVIDIA Shield TV Pro 2019 Erősítő:Denon AVR X4500 Front:Focal Aria 926 Center:Focal Aria CC900 Surround:Focal Aria 906 NAS:Synology DS218 2xWD Purple 4TB
Felvétel/Record
Szerintetek mit érhet most egy ilyen egykori nagyágyú: JVC HM-HDS1?
Ez egy DVD felvevő + 40 GB HDD + S-VHS ET kombináció, talán az első ilyen volt a világon.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Felvétel/Record
Ezexerint neked DIGITV van. Mit tudsz a sztereóról? Mindent így adnak? Vagy hogy van ez náluk? Fontos szempont lenne ez nekem.
A sat.hu fórumon sokan panaszkodnak, hogy nem sztereó az, aminek annak kellene lenni. Őszintén szólva nem nagyon nézegettem, mivel csak a természet csatornák miatt fizettem elő. A hangtól úgy általában ne várj nagy minőséget, agyon van tömörítve az is, pont úgy, ahogy a kép.
Felvétel/Record
Hát ha komolyan el akarod adni, érdekelne... Énnekem pont ennyi kellene, nem akarok én dvd-re írogatni, csak nem tudok tévé előtt ücsörögni, csak ha nekem tetszik, a műsorok meg nem mindig akkor vannak.
De komolyan, beszéljünk róla.
Válaszoltam a prividre. A Thomsonon van 2 scart.
Felvétel/Record
Ezexerint neked DIGITV van. Mit tudsz a sztereóról? Mindent így adnak? Vagy hogy van ez náluk? Fontos szempont lenne ez nekem.
Felvétel/Record
Köszi jvangyia, ez jó info. Asszem nekem is hyundai-t modntak.
A Hyundai-on csak egy scart van, emiatt nem árt, ha a felvevőn van kettő. Ha a UPC-nél zavart a kockásodás, akkor előbb nézd meg valahol a Digit, mert ilyen szempontből ez sem különb, ...sőt. Egy transzponderen 13-14 adót visznek, így egy adóra max 2,5-3 Mbit jut, ez elég kevés.
Felvétel/Record
Hoppá, te is siófoki? Kicsi a világ...
Nekem csak az a bajom, hogy drága...
digitv-n a jelenlegi csomagom 4500 pénzből hbo-stul kijön, a fibernél meg mindez 8200 pénz, igaz kapok egy rakat felesleges gagyi német-portugál adót...
A upc nekem sem tetszik, van Kilitin pár imserősömnél, és nagyon "kockásodik". Még analóg zavarokkal (néha-némelyik cs.) is sokkal élesebb a kép a fiberen.
Meg az is zavar, hogy önkényesen csak a tv2-rtlk-hbo-viva megy sztereóban, amikor gyakorlatilag már minden csatorna majdnem sztereó adást ad.
Mondjuk ezt nemtom máshol hogy van...
Kicsi bizony!
szerintem is drága, úgy értettem a képminőségével van bajom.
Hát a sztereó hiánya engem is dühít. Mondjuk egy földi digitális beltérivel meg lehet oldani, hogy az M1, M2, Duna jöjjön sztereóban. Úgy tudom Siófokon működik.
Na ez a kockásodás dolog. Ugye ha végiggondolja az ember, akkor tévécsatorna egy digitálist adást sugároz egy műholdról, ha pedig ugyanazt a műholdat használja a UPCDirect mint a digitv akkor semmivel sem lesz jobb képe az utobbinak!
Márpedig a képminőségi problémák az alkalmazott sávszélesség miatt vannak (agyontömörített kép), mert mondjuk a UPCDirect-en is ha mondjuk átkapcsoltam a premier promóciós adására, akkor gyönyörű volt a kép.
Annak idején össze tudtam vetni az HBO-t UPCDirectről (valami szörnyű VCD minőség) és a Supra kábeléről. Ez utobbi sokkal jobb volt.
Ha jól tudom akkoriban az HBO több műholdon át is adott különböző kodolással. Mivel ugye ezeknél a szolgáltatásoknál (UPCD, digitv) csak egy müholdra van belőve az antenna, ezért az onnan jövő adások minősége lesz a meghatározó.
Azért a dolog ne kesereítsen el feltétlenül, mert ez akkor volt és lehet azóta sokkal jobb a helyzet, mert mondjuk nagyobb sávszélességben, vagy jobb kódolással ad az HBO arról a műholdról is. Szóval meg kell nézni alaposan ott, ahol működik!
gordon314.fw.hu
Felvétel/Record
Köszi jvangyia, ez jó info. Asszem nekem is hyundai-t modntak.
Felvétel/Record
Kösz Gordon, legikusnak hangzik. Mert ha így van, az igenigen jó. Mert már elegem vana siófoki fibernetből.....
Szívesen.
Én is őket nézem :kiraly: Mondjuk nekem nincs velük bajom. A digitális tévézést azért érdemes átgondolni, meg leginkább megnézni valami jó nagy, minőségi megjelenítővel mert nekem a UPCdirect képminőségével nagyon keserű tapasztalataim voltak!
Hoppá, te is siófoki? Kicsi a világ...
Nekem csak az a bajom, hogy drága...
digitv-n a jelenlegi csomagom 4500 pénzből hbo-stul kijön, a fibernél meg mindez 8200 pénz, igaz kapok egy rakat felesleges gagyi német-portugál adót...
A upc nekem sem tetszik, van Kilitin pár imserősömnél, és nagyon "kockásodik". Még analóg zavarokkal (néha-némelyik cs.) is sokkal élesebb a kép a fiberen.
Meg az is zavar, hogy önkényesen csak a tv2-rtlk-hbo-viva megy sztereóban, amikor gyakorlatilag már minden csatorna majdnem sztereó adást ad.
Mondjuk ezt nemtom máshol hogy van...
Felvétel/Record
Jól bebutítjátok szegény Marc71-et!Mondjuk nem tegnap volt, amikor volt UPCdirect-em, nem sok jót tudok mondani róla, de ami biztos, hogy eleve olyan beltérit adtak hozzá, amit be lehetett állítani, hogy az adott időpontban az adott csatornára váltson.
Kicsit macerás volt, mert kétszer kellett programozni, egyszer a beltérit és egyszer a videot, de emlékeim szerint működött.
Szóval még ha nem is tudod összehozni a beltéri közvetlen vezérlését a felvevő által, akkor is lehet, hogy a beltérit külön be tudod majd programozni.
Nem tudom a digitv milyen beltérit ad, de egy kérdést lehet megér feléjük a dolog!
Kösz Gordon, legikusnak hangzik. Mert ha így van, az igenigen jó. Mert már elegem vana siófoki fibernetből.....
A Digi-s beltériben is van időzítő (a Hyundai-ban legalábbis tuti). A beltérit egyébként nem érdemes standby-ba tenni, mert csak a video kimenetet kapcsolja le, minden más működik benne (így sajna a fogyasztása sem kisebb).
Felvétel/Record
Szívesen.
Én is őket nézem Mondjuk nekem nincs velük bajom. A digitális tévézést azért érdemes átgondolni, meg leginkább megnézni valami jó nagy, minőségi megjelenítővel mert nekem a UPCdirect képminőségével nagyon keserű tapasztalataim voltak!
gordon314.fw.hu
Felvétel/Record
Felvétel/Record
Nahát. Öröm ide járni, mindig tanulok valamit...
YvsMad, milyen thomsonod van? épp egy akciós tescós thomson dvdrec-en töprengtem a napokban.
dth8640. ha ehhez is van, akkor kész öröm.
Az én Thomsonom egy régi HDD-s felvevő, a DVD felvevők elődje. DVD-re felvenni nem tud, csak lejászani. Arra jó, hogy programozva felvegyek mindent, ami csak félig is érdekesnek tűnik a műsorújságban, aztán megnézem, majd letörlöm. Ha valamit archiválni akarok, akkor vagy átveszem videóra (HDD-ről meg tudom vágni az anyagot, kihagyva a reklámokat meg a ráhagyást a film elején és végén), vagy a winyót egy mobil rack-be téve a filmet PC-n szerkesztem, fejezetekre bontom, mozgó menüt teszek elé és kiírom DVD-re. (A Pio írómban jobban megbízok, mint a Thomsonba épített akármilyenben.) A Thomson winyója egyébként ki van szedve a készülékből és le van téve mellé egy polcra, így bármikor átrakhatom a mobil rack-be.
Ezek mellett tudja a G-Linket, a Time Slip lejátszást, CD-ről winyóra lehet másolni MP3 zenéket és Jpeg képeket, USB portjára kötött bármilyen kártyaolvasóról vagy pendrive-ról meg lehet nézni vagy HDD-re lehet másolni Mpeg képeket, Naviclick automatikus programozással a teletextről lehet felvételre programozni (hasonló a Guide+ -hoz), van jó sok hátsó és front bemenete.
Ha nagyon akciós készüléket akarsz, 25 ezerért már viheted is.
Hát ha komolyan el akarod adni, érdekelne... Énnekem pont ennyi kellene, nem akarok én dvd-re írogatni, csak nem tudok tévé előtt ücsörögni, csak ha nekem tetszik, a műsorok meg nem mindig akkor vannak.
De komolyan, beszéljünk róla.
Felvétel/Record
Jól bebutítjátok szegény Marc71-et!
Mondjuk nem tegnap volt, amikor volt UPCdirect-em, nem sok jót tudok mondani róla, de ami biztos, hogy eleve olyan beltérit adtak hozzá, amit be lehetett állítani, hogy az adott időpontban az adott csatornára váltson.
gordon314.fw.hu
Felvétel/Record
YvsMad, milyen thomsonod van? épp egy akciós tescós thomson dvdrec-en töprengtem a napokban.
Az én Thomsonom egy régi HDD-s felvevő, a DVD felvevők elődje. DVD-re felvenni nem tud, csak lejászani. Arra jó, hogy programozva felvegyek mindent, ami csak félig is érdekesnek tűnik a műsorújságban, aztán megnézem, majd letörlöm. Ha valamit archiválni akarok, akkor vagy átveszem videóra (HDD-ről meg tudom vágni az anyagot, kihagyva a reklámokat meg a ráhagyást a film elején és végén), vagy a winyót egy mobil rack-be téve a filmet PC-n szerkesztem, fejezetekre bontom, mozgó menüt teszek elé és kiírom DVD-re. (A Pio írómban jobban megbízok, mint a Thomsonba épített akármilyenben.) A Thomson winyója egyébként ki van szedve a készülékből és le van téve mellé egy polcra, így bármikor átrakhatom a mobil rack-be.
Ezek mellett tudja a G-Linket, a Time Slip lejátszást, CD-ről winyóra lehet másolni MP3 zenéket és Jpeg képeket, USB portjára kötött bármilyen kártyaolvasóról vagy pendrive-ról meg lehet nézni vagy HDD-re lehet másolni Mpeg képeket, Naviclick automatikus programozással a teletextről lehet felvételre programozni (hasonló a Guide+ -hoz), van jó sok hátsó és front bemenete.
Ha nagyon akciós készüléket akarsz, 25 ezerért már viheted is.
Felvétel/Record
Már jó hogy indítottam a témát...
Úgy érzem, hasznos lehet ez a topik sokaknak. Környezetemben sokan mostanában jöttek rá, hiába váltottak digitv-re meg upc.re, nem tudnak videoval felvenni. (A digitv nagyon nyomul, de ezt a hátrányát - illetve - ezt a hátrányának lehetséges magyarázatát ... hiába prezentáltam nekik, mert én sem voltam benne biztos, de most már kiokosodtam )
kösz rea4, remek a rajz. Lesz mit mutogatni tudatlan ismerőseimnek.
Már csak a G-Link működése kérdés. Ez amolyanfajta tanítható távirányítószerűség?
Van a kezelésiben egy kódtábla,ebből kibányászod a beltérid márkáját,az ahhoz tartozó kódot,ezt kell bepötyögni a DVD távjával az íróba,aztán ha jó,eccercsak bekapcsol a beltéri.Kb. 2 perc alatt megvolt.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Felvétel/Record
Már jó hogy indítottam a témát...
Úgy érzem, hasznos lehet ez a topik sokaknak. Környezetemben sokan mostanában jöttek rá, hiába váltottak digitv-re meg upc.re, nem tudnak videoval felvenni. (A digitv nagyon nyomul, de ezt a hátrányát - illetve - ezt a hátrányának lehetséges magyarázatát ... hiába prezentáltam nekik, mert én sem voltam benne biztos, de most már kiokosodtam )
kösz rea4, remek a rajz. Lesz mit mutogatni tudatlan ismerőseimnek.
Már csak a G-Link működése kérdés. Ez amolyanfajta tanítható távirányítószerűség?
Felvétel/Record
Felvétel/Record
Néha hasznos átnyálazni a kezelésit..
Éppen onnan olvastam ki (rosszul).
Felvétel/Record
Basszus, ilyen G-Link hülyeséget adtak a Thomsonomhoz is, de én azt hittem, hogy ez egy külső vevő, nem pedig adó. Csodálkoztam is, hogy nem működik.
Néha hasznos átnyálazni a kezelésit..
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Felvétel/Record
Basszus, ilyen G-Link hülyeséget adtak a Thomsonomhoz is, de én azt hittem, hogy ez egy külső vevő, nem pedig adó.
Csodálkoztam is, hogy nem működik.
Felvétel/Record
Így fest
Felvétel/Record
Csak hogy tudjam, mire kell figyelnem, ha ilyet szeretnék.thx
JVC-nél G-link a neve,Sony-nál nem tom most így...Töltsd le a kezelésijét,benne van.
Felvétel/Record
Nem olyan drámai ez.Olyan DVD felvevőt kell venni,ami vezérel beltérit.Pl JVC,Sony,az újabbak közül.Van hozzá kis infra jeladó,elhelyezed úgy,hogy lássa a beltérit,és a simán TIMER program...A felvevő bekapcsol,infrán keresztül bekapcsolja a beltérit,megfelelő adóra állítja,és gyí.
UPC beltérivel (Philips) hibátlanul működött nálam.
Ehhez a felvevőn kívül az is kell, hogy a DigiTV által biztosított 2 beltérit is tudja vezérelni a felvevő. Elvileg ha többkészülékes infra adó van a felvevőben, akkor ugyanúgy mehet minden, mint egy távirányítóval. Ez tetszik.
Felvétel/Record
Mondanál pár konkrétat? Mert énnekem pont ilyen kellene - persze csak ha nem horror drága - nagyon megszoktam a kényelmes rögzítést, és a kábelszolgáltatóm pedig egyre többet kér... digitv vagy akár a upc pedig olcsóbb.
thx mindenkinek a segítséget!
Én meg használtam ilyet sokáig...
JVC DR MH300,Sony RDR HX725 pl.
És ezt a funkcit minek nevezik? Mert hogy megnéztem az általad mondott készülékeket, és nem láttam erre utaló jellemzőt.
Csak hogy tudjam, mire kell figyelnem, ha ilyet szeretnék.
thx