Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

IPTV - internet tv

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Hegez »

- egy analog tomoritetlen hang kontra egy savhatarolt veszteseges tomoritett hang... - legyunk realisak

Igazad van, túl sokat vártam tőle. A jelenlegi 2-3 Mb-ból gondolom igen kevés marad a hangra, tegyük fel 2Mb hangra használható adattal már azért tisztességes hangot kapnánk. A jövőre kezdődő fejlesztések akár az 50Mb-es sávszélességet is tudják elméletben, amibe már bőven beleférne egy lényegesen jobb hang és akár HD adások is.

Tovább gondolva ezt a sebességet a vdsl bevezetésével is, csak nagyon sűrűn telepített központokkal érhetik el, de reálisan azért a mostani hálózaton is megoldható lesz a mostani sebesség kétszerese.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

- egy analog tomoritetlen hang kontra egy savhatarolt veszteseges tomoritett hang... - legyunk realisak

Igazad van, túl sokat vártam tőle. A jelenlegi 2-3 Mb-ból gondolom igen kevés marad a hangra, tegyük fel 2Mb hangra használható adattal már azért tisztességes hangot kapnánk. A jövőre kezdődő fejlesztések akár az 50Mb-es sávszélességet is tudják elméletben, amibe már bőven beleférne egy lényegesen jobb hang és akár HD adások is.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Tami »

- visszaterve a hanghoz, egy agyontomoritett hangtol mit var el az ember? mihez kepest kellene jobban illetve rosszabul szolnia? Természetesen én az analóg Upc-vel hasonlítom, de kezdek beletörődöi a hiányosságaiba és ezt fogom megtartani. Azért én bízok a jövőbeli fejlesztésében, persze az is kérdés a minőség vagy a mennyiség lesz a szempont a sávszélesség további növelésével.
- egy analog tomoritetlen hang kontra egy savhatarolt veszteseges tomoritett hang...
- legyunk realisak
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

- visszaterve a hanghoz, egy agyontomoritett hangtol mit var el az ember? mihez kepest kellene jobban illetve rosszabul szolnia?
Természetesen én az analóg Upc-vel hasonlítom, de kezdek beletörődöi a hiányosságaiba és ezt fogom megtartani. Azért én bízok a jövőbeli fejlesztésében, persze az is kérdés a minőség vagy a mennyiség lesz a szempont a sávszélesség további növelésével.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

- visszaterve a hanghoz, egy agyontomoritett hangtol mit var el az ember? mihez kepest kellene jobban illetve rosszabul szolnia?
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

- nem, a leiras azt mondja, hogy amig fer addig vesz, majd a legregebbit tolri automatice.., azert van valami kb. ora mennyiseg megadva most nem tudom fejbol.
T A M I . H U

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

Újabb érdekes dolgot tapasztaltam a hang területén a T-Home Tv-nél.
Kipróbáltam a STB digitális koax kimentét, eddig a hdmi-n keresztül kapta a tv a hangot és onnan jött az avr-be optikain vissza.
Amint azt írtam eddig a magas hangok gyakran ill. folyamatosan torzultak, most a STB-Avr koax összekötéssel megszűntek a torzulások, de így meg a magas hangok lettek jóval kevesebbek, mintha egy függönyt engedtem volna a hangszórók elé, de ez lehet, hogy a gagyi koaxnak köszönhető, majd kipróbálom a kácsa silver kábellel is, meg optikain is.

Tami próbáltad már mennyit tud max. felvenni a STB?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

- tovabbra is tartom korabbi allitasom ez ilyen egyutt kel vele elni
T A M I . H U

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

- mivel UDP alapu az atvitel [minden negativ cumojaval egyutt] igy ez benne van a pakliban, egy instabil csomagvesztos gyenge vonalnal ez ilyen lesz.
Ha a vonal instabil lenne, akkor gondolom a képben is jelentkezne ez az adatvesztés, viszont a kép egy pillanatra sem akad, miközben a hang nálam folyamatosan "gyenge" minőségű az analóghoz képest, én most nem arra gondolok mikor néha bericcen a hang.

A vonalammal egyébként gond volt, pedig nem vagyok annyira messze 1700m-re a központtól, a baj a zajszínt beállításával volt, a normál beállítás mellett csak a 6m tudta stabilan, ezért először a zajszintet levették a felére, hogy többet bírjon, de még így sem nagyon tudta a 8M-t, gondolom ezért is nem állt össze az elosztóval a adsl kapcsolat, folyamatosan szinkronizált de semmi. Először végignézték a vezetékek kapcsolódásait, de azok jónak látszódtak, bár többet átkötöttek mégsem javult, szerencsére nem adták fel a hiba keresését, és még aznap kicseréltek a központban egy eszközt, ami után már a normál zajszint feletti értéken is tudott stabilan a vonal 8m sebességet, ez után már egyből össze is állt a rendszer.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

- mivel UDP alapu az atvitel [minden negativ cumojaval egyutt] igy ez benne van a pakliban, egy instabil csomagvesztos gyenge vonalnal ez ilyen lesz.
T A M I . H U

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

Kicsit teszteltem a hangot is, és sajnos ebben jól hallhatóan rosszabb mint az analóg Upc.
Pont az ellenkezője mint amire számítottam eddig, a kép jobb a hang rosszabb a vártnál.

Érthetetlen, hogy miért ilyen a hang, szerintem ennek a minőségét jóval könnyebb lenne javítani mint a digitális képét. Gyakran hallani kissé torzított magas hangokat, a mélyek és talán még a dinamikája is kevesebb, az egész összkép jóval fakóbb egyes hangok mintha el is tűnnének, vagy csak összemosódnak.
Azért nem hallgathatatlan, de van mit fejleszteni ezen a területen is.

Tami, valóban most közelről figyeltem és főleg mikor a teljes kép mozog látható a kockásodás.
A képről viszont fenntartom a véleményem, hogy egy normál nézési távolságból nem rosszabb mint az analóg upc, legalábbis nekem, nálam nem.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

.. volt kétszer is olyan jelenség, hogy az adás zavartalanul ment, de 1-2 percig nem reagált az irányítóra egyáltalán semmit nem lehetett csinálni, ilyenkor frissített vagy mitől van ez?
- nemtudom, ez egy velejaro jellemzoje a cumonak...
- azt eszrevettem, hogy ha elkezdek tobb gombnyomast egymasutan nyomkodni es belassul, vagy nem reagal, akkor varni kell vele, es par masodperc mulva vegrehajtja az osszeset.
- lassulast okoz ha pl. a programfuzetet nyitod meg, es akkor kezdi letolteni az eppen futo program adatait, meg az elo kicsi pip-es elokepet, gondolom ehhez is ido kell mire beall es elindul
T A M I . H U

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

Sávszélességről néhány szó.Amennyiben egy tv sem működik a pc letöltés 8-8,5M 1 tv-nél 5,5M, 2 tv 2,5M a feltöltés nem teszteltem még.

- ez nem teljesen igaz..., a vonal max. brutto atvitele 8MB, ha a felhasznalhato nettot nezzuk idealisan jo esetben ~7.5MB de leginkabb 7MB-hez kozeli.

Igazad van mert a 800-850KByte, valóban nem azonos a 8-8,5Mbit/s-al.

A vinyót én is tudtam, hogy miért jár, csak meg akartam említeni, mint egy esetlegesen zavaró tényezőt. Nálam pl. az egyik box a hálóban van és amikor már teljes a csend, bizony hallani, de gondolom megszokom majd.

A kockásódást tegnap én tényleg nem nagyon láttam, néha talán egy-egy mozgásnál igen, de most már megnézem majd egészen közelről is, mert a T-Pontban még SD plazmán is láttam-látom a kockákat, vagy a plazmám egyenlíti ki ilyen jól a képet, nem tudom.

Köszi a többi infót, teljesen szabadon van mindkettő box, erre mindig odafigyelek, az állványomat is már eleve úgy terveztem, hogy minden szabadon legyen.

Látom nagyon benne vagy a dologba, akkor biztos erre is tudod a választ: volt kétszer is olyan jelenség, hogy az adás zavartalanul ment, de 1-2 percig nem reagált az irányítóra egyáltalán semmit nem lehetett csinálni, ilyenkor frissített vagy mitől van ez?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

A képen még közelről sem véltem felfedezni kockásódást, mozgás folyamatos, színek rendben vannak, talán egyetlen hibája a nagy felületeket érintő színátmenetek amik kissé sávosodnak.
- azert van rendesen mpeg4 koca a kepen...

A hang néhány csatornán kicsit sziszeg, talán ebben jobb az analóg, bár még nem próbáltam a boxot kötni az erősítőhöz.
- en optikan nyomom at az avr-nek, nehe mikor a kep megakad bereccsen nagyot a hang (udp csomagkihagyas)

Ami kicsit zavaró, hogy a boxban lévő vinyó készenlétben is jár és így van egy kis hangja.
- evidens mivel kikapcsolt allapotban is fut az oprendszer benne, es ha szukseges felvesz, meg frissiti magat.
- erdemes megjegyezni a lassu bootolasi idejet, mivel ilyenkor ujra letolti a cumokat a hdd-re a kozponti szerverrol
- fontos, hogy ne zard be szekrenybe, es ne tedd ra melegedo eszkozre, tovabba ne tegy ra semmit ami a levegozeset, hutteset akadalyozza, ha ezeket betartod nem fog fagyni az stb.
- ami meg erdekes, a video resze: vagy csak hdmi-n ad jelet, vagy csak az analogokon, egyszerre nem jon ki a ketton.
- hdmi-n csak akkor hajlando kepet adni, ha a TV/megjelenito is be van kapcsolva.

Sávszélességről néhány szó.Amennyiben egy tv sem működik a pc letöltés 8-8,5M 1 tv-nél 5,5M, 2 tv 2,5M a feltöltés nem teszteltem még.

- ez nem teljesen igaz..., a vonal max. brutto atvitele 8MB, ha a felhasznalhato nettot nezzuk idealisan jo esetben ~7.5MB de leginkabb 7MB-hez kozeli.
T A M I . H U

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

Tegnap beüzemelték a T-Home tv-t, az első tapasztalatok az Upc analóg kábeleshez hasonlítva a következők.

A box-ot hdmi-vel kötöttem a plazmához.
A képen még közelről sem véltem felfedezni kockásódást, mozgás folyamatos, színek rendben vannak, talán egyetlen hibája a nagy felületeket érintő színátmenetek amik kissé sávosodnak. Amiben jobb, hogy nincs zaj mint az analógon.
Összegzésként a képről elmondható, hogy kellemes meglepetés, nem tűnik rosszabbnak mint a jelenlegi Upc.

A hang néhány csatornán kicsit sziszeg, talán ebben jobb az analóg, bár még nem próbáltam a boxot kötni az erősítőhöz.

A szolgáltatások viszont nagyon jók, csak néhány mint, rögzítés, műsorfüzet, kép a képben, jelenlegi műsor időtartama, rövid leírása, szereplői stb.

Ami kicsit zavaró, hogy a boxban lévő vinyó készenlétben is jár és így van egy kis hangja.

Sávszélességről néhány szó.
Amennyiben egy tv sem működik a pc letöltés 8-8,5M 1 tv-nél 5,5M, 2 tv 2,5M a feltöltés nem teszteltem még.

Mindent egybevetve, ha a most tapasztalt minőséget akadozás, leállás nélkül tartósan hozni tudja ez marad és az Upc analóg lesz visszamondva.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Ratman »

- felesleghes az almat a kortevel osszevetni.., nem vall kovetkezetessegre.. - inkabb a UPC Direct-el vonj parhuzamot..., szivesen varom

Maximálisan következetes vagyok, mivel Hegez ezt írta:

A jövő hónapban beköttetem a T-Home tv-t úgy, hogy még nem mondom vissza a upc kábeles szolgáltatást...

Én erre reagáltam.

Ez különben olyan dolog, hogy én mint fogyasztó az eredmény minőségére vagyok kíváncsi, és teszek rá, hogy az milyen technológiával jut a lakásomba.

Ebből a szempontból összehasonlítható (és össze is kell hasonlítani) a különböző technológiákat, mert nekem mint végfelhasználónak az eredmény a lényeg amit a pénzemért kapok.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

- felesleghes az almat a kortevel osszevetni.., nem vall kovetkezetessegre..
- inkabb a UPC Direct-el vonj parhuzamot..., szivesen varom
T A M I . H U

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: Ratman »

A jövő hónapban beköttetem a T-Home tv-t úgy, hogy még nem mondom vissza a upc kábeles szolgáltatást, így össze tudom hasonlítani majd a plazmán megjelenített minőség különbséget. Aztán ezek után meglátom melyik marad, bár a T-Home-ra van egy kis plusz kedvezményem, árban az lenne az olcsóbb.
Hidd el, hogy az IPTV minősége meg sem közelíti egy jó analóg kábeltv adásét.

Ráadásul max. 2 csatornát tudsz venni, szemben a kábeltv "végtelen" csatornaszámával.

Nem beszélve az STB-val való vacakolásról, és a kisebb komfortosságról (műsorok felvétele stb)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

ha van otthon ADSLem matávos, ha esetleg valaki letelepszik  TVt nézni lecsökken a sávszélesség a PCn?
- kezdjuk, ott, hogy ahhoz, hogy IPTV-d legyen szukseges, hogy a vonalad tudja stabilan a 8/0.5 -öt, de meg ez sem garancia, hogy muxeni fog.
- ha ez megvan, akkor kérhetsz IPTV-t..
- a kerdesedre a tomor valasz: igen csokkenni fog a savszelesseged.
reszletesebben:

nekunk odahaza, ha ki van kapcsolva az STB, akkor eddig max. 450-500K -ig tudtam sebesseget merni - mindezt csúcsidőben..

ha be van kapcsolva az STB, akkor 150-250 kozott mozog.

ha eppen nezunk egy csatit, es kozben hatterben rogzit egy masikat: ebben az esetben meg nem mertem

T A M I . H U

GuMiSZu
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: GuMiSZu »

lenne 1 kérdésem...
ha van otthon ADSLem matávos, ha esetleg valaki letelepszik TVt nézni lecsökken a sávszélesség a PCn?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

[..megvárom inkább a jövő évet, addigra talán jobb lesz a T-Home szolgáltatása is.
- foglald szamunkra ossze, hogy szerinted mely szempontok szerint lesz jobb jovore [talan]?
T A M I . H U

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: NiCE »

...még Drávanetes vagyok, tehát szolgáltatót is kell váltanom, csak nehogy utána derüljön ki hogy nem megy...
Váltottál szolgáltatót?

Azóta még nem, mert céges a net és nem olyan egyszerű, megvárom inkább a jövő évet, addigra talán jobb lesz a T-Home szolgáltatása is.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

IPTV - internet tv

- ha jo az ADSL vonalad, akkor meglepoen fogyaszthato kepe van, upc-nel jobb szvsz.
T A M I . H U

Hegez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IPTV - internet tv

A jövő hónapban beköttetem a T-Home tv-t úgy, hogy még nem mondom vissza a upc kábeles szolgáltatást, így össze tudom hasonlítani majd a plazmán megjelenített minőség különbséget. Aztán ezek után meglátom melyik marad, bár a T-Home-ra van egy kis plusz kedvezményem, árban az lenne az olcsóbb.

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

IPTV - internet tv

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

...még Drávanetes vagyok, tehát szolgáltatót is kell váltanom, csak nehogy utána derüljön ki hogy nem megy...
Váltottál szolgáltatót?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”