Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
LG író probléma
LG író probléma
Hát azóta kiderültek dolgok: az a széria, amiből vettemj, nem magyarországra készült, ezért volt hiányos... Azóta kicseréltem egy MM-ben forgalmazottra. magyar menü, NICAM hang azóta OK, de az összenyomott kép NEM! Teszt lemezen nézve: balodalt 15%, jobboldalt 10% hiányzik (érdekes, hogy nem szimmetrikus), alul fölül pedig szintén kb 10%ok nyom össze. Ez utóbbit nehéz korrektül mérni, hiszen csak az aránytalanság látszik, meg az hogy a kör nem kör, hanem ellipszis.Ha ezen lehetne valahogy állítani, akkor teljesen elégedett lennék!
A zoom egyébként avi esetében nem csinál semmit.
Még valami: a kezelésiben azt írják: lejátszható formátumok: ... VCD, S-VCD...
nos, az mpeg formátumot (tudtommal a vcd és svcd is ilyen) nem ismeri föl...
Az mpeg kiterjesztés felismerése Codec kérdése... azért mégiscsak egy firmware frissítés kéne neki.
Csak azt nem értem, hogy ennyi rossz tapasztalat ellenére mégis miért ugyanilyenre cserélted?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
LG író probléma
Nem tudom pontosan a probléma okát, de nekem gyanús, hogy a 16:9-es "hasznos" képű AVI filmjeid a 2 fekete csíkkal együtt lettek felvéve. Számítógépen, 4:3-as monitor esetén nem látszik, hogy a 2 fekete csík már rajta van-e a filmen, vagy a lejátszó progi töltötte-e ki a képernyőt.Fél ötlet: a felvevőd zoom gombja nem "ugrasztja ki" függőlegesen a képet?
Hát azóta kiderültek dolgok: az a széria, amiből vettemj, nem magyarországra készült, ezért volt hiányos... Azóta kicseréltem egy MM-ben forgalmazottra. magyar menü, NICAM hang azóta OK, de az összenyomott kép NEM! Teszt lemezen nézve: balodalt 15%, jobboldalt 10% hiányzik (érdekes, hogy nem szimmetrikus), alul fölül pedig szintén kb 10%ok nyom össze. Ez utóbbit nehéz korrektül mérni, hiszen csak az aránytalanság látszik, meg az hogy a kör nem kör, hanem ellipszis.
Ha ezen lehetne valahogy állítani, akkor teljesen elégedett lennék!
A zoom egyébként avi esetében nem csinál semmit.
Még valami: a kezelésiben azt írják: lejátszható formátumok: ... VCD, S-VCD...
nos, az mpeg formátumot (tudtommal a vcd és svcd is ilyen) nem ismeri föl...
LG író probléma
Nem tudom pontosan a probléma okát, de nekem gyanús, hogy a 16:9-es "hasznos" képű AVI filmjeid a 2 fekete csíkkal együtt lettek felvéve. Számítógépen, 4:3-as monitor esetén nem látszik, hogy a 2 fekete csík már rajta van-e a filmen, vagy a lejátszó progi töltötte-e ki a képernyőt.
Fél ötlet: a felvevőd zoom gombja nem "ugrasztja ki" függőlegesen a képet?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
LG író probléma
Látom, sűrűn jönnek a javaslatok...
A boltban azt javasolták, dugjam rá PC-rea DV csatlakozóját, és indítsam el, és ha van internet elérésem, akkor letölti magának a szükséges frissítéseket, és jó lesz.
Őszintén szólva én ebben nem nagyon hiszek.
Tapasztalatok ilyen firmware frissítésről DV-n keresztül?
LG író probléma
Nemrég vettem egy LG DR7500 asztali DVD írót. Olyan gondom van vele (többek között), hogy AVI fájl lejátszásakor a képet függőlegesen összenyomja, bármilyen beállítást is választok ( 4:3 vagy 16:9, 4:3 esetén mindegy, hogy Letter box, vagy Pan scan!), a 16:9 es filmből mindig 21:9-est csinál!
Az eredetileg 21:9-est nem nyomja jobban össze, csak a 16:9-est. Van-e erre megoldás?