Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózatok
Hálózatok
Hali, itt a prohardveres forum linkje, ott megtalálod, hogy kell beállítani a gépeket:
http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=120651
A lényeg az első hsz-ben van összefoglalva.
Microsoft is not an answer, it's a question. The answer is: NO!
TV: NEW Lg 32LC2RR (80Gb HDD) Erősítő: Sony STR-DB 780QS; Video: AIWA HV-FX8200; DVD: Philips 729 + Sony PS2; Hangfal: Wharfedale Zaldek front: 2000 háttér: 300 + Centre
Hálózatok
Azonos frekvencián vannak? Titkosítás?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Hálózatok
IP-címek? Tűzfal? Sajnos magyar és angol vinfos sem mindig szereti egymást.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Hálózatok
Keress rá a másik gépre, és utána látni fogod.
Úgy sem látja. Valami más gond lehet.
Hálózatok
Keress rá a másik gépre, és utána látni fogod.
Hálózatok
Hali!
A következő a problémám:
Van 2 gép, WLAN kártyákkal, és egy WLAN router, ami az ADSL modemhez kapcsolódik.
Mind a 2 gép eléri az internetet, tehát a routerral való kapcsolat az OK, az internet megoszás is megy.
Mind a 2 gép ugyanabban a munkacsoportban van.
Mégis ha az egyik gépen megnézem a munkacsoport gépeit, akor csak saját magát mutatja, a másikat nem.
Mi lehet a probléma, mit kell még beállítani?
-
Vendég
Hálózatok
Mi ez a hozzászólások elveszés?!?!?!?
Tegnap is írtam be asszem éjfél után.......... mivan itt?!?!?!?!
Hálózatok
Aha!
A rendszergazdás dolog bejött, már csak fájlokat küldeni nem enged.
Hálózatok
Ezazzzzz épp ezt kerestem!
Hálózatok
Már ami megmaradt belőle:
Mester Hozzászólás Ma : 18:08
Hoppá, nekem is ilyen gondom van!
Egyik gépen XP, másikon Win 2000.
Nem tudom elérni a megosztott dokumentumokat, routerrel van megosztva a net.
Ha megpróbálok belépni, mindíg jelszót kér. Miért?
Newman Hozzászólás Ma : 17:18
QUOTE (Leva @ 2005 Feb 16 , 15:47)
Kis Balázs - Windows2000 haladóknak
Minden kérdésedre választ kapsz.
Amíg olvasol, addig válaszolok:
- tartomány: kell egy kiszolgáló (szerver), active directory, ill. munkaállomások, amik a megadott tartományban dolgoznak (mélyebben most ne menjünk bele)
- lokális: helyi rendszergazda (mivel nem kér semmit induláskor ezért te annak számítasz)
- megosztásszintû hozzáférés: távolról (jelen esetben faterod gépérõl) tudod olvasni a te winchester-eden lévõ megosztásokat
- felveszed a másik gép rendszergazdáját, mint felhasználó, hogy be tudjon lépni hozzád, és ezt "keresztbe" megteszed mindkettõnél.
A ping így jó. Egyébként az ilyenet parancssorból futtatsd.
Léva
most választ kaptam minden kérdésre, nem tudom, h alkalmazzam õket ill. h mit csináljak most. úgy magyarázzatok, mint ha full hülye lennék. ehhez amúgy tényleg [smile.gif]
Leva Hozzászólás Ma : 15:47
Kis Balázs - Windows2000 haladóknak
Minden kérdésedre választ kapsz.
Amíg olvasol, addig válaszolok:
- tartomány: kell egy kiszolgáló (szerver), active directory, ill. munkaállomások, amik a megadott tartományban dolgoznak (mélyebben most ne menjünk bele)
- lokális: helyi rendszergazda (mivel nem kér semmit induláskor ezért te annak számítasz)
- megosztásszintû hozzáférés: távolról (jelen esetben faterod gépérõl) tudod olvasni a te winchester-eden lévõ megosztásokat
- felveszed a másik gép rendszergazdáját, mint felhasználó, hogy be tudjon lépni hozzád, és ezt "keresztbe" megteszed mindkettõnél.
A ping így jó. Egyébként az ilyenet parancssorból futtatsd.
Léva
Newman Hozzászólás Ma : 14:58
A pingelés azt hiszem mûködik, végre sikerült a parancs helyes használata.
Ez a képet kaptam (elsõdleges kép pingelése kettes felé). A másodlagos gépé ugyanez, csak az ip xx.x.x.1-es a 2-es helyett.
Newman Hozzászólás Ma : 14:49
QUOTE (Tami @ 2005 Feb 16 , 06:37)
QUOTE (Newman @ 2005 Feb 15 , 21:57)
..Az egyenlõ maszk értékekkel:már mind2 gép látja a másikat, de az adott gépen csak a saját nevébe enged betekintést! [] ..
- ez igy jo, ennek igy kell mukodnie!
- mivel nem tartomanyba lepsz be hanem lokalisan ezert, minden hozzaferes megosztasszintu, tomoren az a legszerencsesebb, ha egyforma 'adminisztrator'-i jelszot hasznalsz mindket gepen es akkor latni fogjjak egymas megosztott cuccait, alapbol, fuggetlenul kinek a nevevel leptek be.
- masik ha letrehozod keresztbe mindket gepen amegfelelo felhasznalo/jelszo parost [smile.gif]
1. idézet: -
2. idézet:
- mi az h nem tartományba lépsz be?
- mi az h lakálisan?
- mi az h minden hozzáférés megosztásszintû
- egyforma 'adminisztrator'-i jelszó? (ezt sem értem, h hol és mikor, de nem jelszóval indul a gép és felhasználónevet sem kérdez, egybõl lép be a win-be a saját néven)
H érted azt, h ugyanolyan névvel csináljam meg az xp-t? Ennek így semmi értelme, ha apám gépének usere is Newman lenne [smile.gif] Lehet, h nem egyre gondolunk ám [smile.gif]
- masik ha letrehozod keresztbe mindket gepen amegfelelo felhasznalo/jelszo parost
nem értem, létrehozom keresztbe? még1x-er ide is: ugyanolyan felhasználónevû legyen a második gép is? [ohmy.gif]
Bocs, de olyan árnyékolt a hálózati ismeretem, h ezek nekem kissé magasak számomra... []
Leva Hozzászólás Ma : 8:55
Valóban elírtam a 2. gép alhálózati címét, sorry a figyelmetlenségért.
Csodálkozom, hogy ki tudnak menni a netre a gépek, mert általában az automatikus beállítást szereti az ADSL.
Próbáld ki amit Tami írt, annak is mûködnie kell.
Léva
Tami Hozzászólás Ma : 6:37
QUOTE (Newman @ 2005 Feb 15 , 21:57)
..Az egyenlõ maszk értékekkel:már mind2 gép látja a másikat, de az adott gépen csak a saját nevébe enged betekintést! [] ..
- ez igy jo, ennek igy kell mukodnie!
- mivel nem tartomanyba lepsz be hanem lokalisan ezert, minden hozzaferes megosztasszintu, tomoren az a legszerencsesebb, ha egyforma 'adminisztrator'-i jelszot hasznalsz mindket gepen es akkor latni fogjjak egymas megosztott cuccait, alapbol, fuggetlenul kinek a nevevel leptek be.
- masik ha letrehozod keresztbe mindket gepen amegfelelo felhasznalo/jelszo parost [smile.gif]
Tami Hozzászólás Ma : 6:31
QUOTE (mszaby @ 2005 Feb 15 , 22:01)
ping -d kapcsolóval addig pinget, még le nem állítod. Így nem tûnik el a DOS ablak.
- pontosabban
CODE
ping -t <ipcim>
[wink.gif]
mszaby Hozzászólás Tegnap : 22:01
ping -d kapcsolóval addig pinget, még le nem állítod. Így nem tûnik el a DOS ablak.
Newman Hozzászólás Tegnap : 21:57
Huh, de jó azt hittem az adminok fognak támadni, h miért csinálok ilyen topic-ot egy ilyen forum-on. Akkor köszi, h nem lettem lecseszve. Bár még nem jó, de már segítséget kaptam! Thx! [wink.gif]
A másodlagos gépen IP: 10.0.0.2
alhálózati: 255.255.0.0
Autómatikusan nem is ezt a maszkot generálta, de én egybõl átírtam arra, amit te adtál meg nekem.
DNS üresen akkor hagyva mind2 gépen.
A hálózatok/kapcsolatok és a hálózati híd tcp/ip tulajdonságainál állítgatom az ip-ket. Ugye jó helyen kotorászok?!?! (bocs, most minden ezzel kiterjedõ kérdést megejtek, mert ez a probléma most megfogodt)
Elsõdleges és másodlagos gépen, a Workgroup-on belül nem lát semmit, csak a saját nevemet, a másik gépnek se híre, se hamva.
(az elsõdlegesen megvan oszta a doc&sett-ben 3 mappa, a másodlagos gépen a c:\ és a d:\ meghajtó is=80GB, 30 szabadon)
Elõször is, amit írtál, h egy csoportban legyenek azt ha jól értelmezem, te is úgy érted, h a hálózati kapcsolatok egy csoportban, mint hálózati híd -ként helyezkednek, és külön csoprortban egy db kapcsolat a szélessávú (ADSL). Jól értelmeztem?
Elsõdlegesen van egy; hálózati híd csoportban: helyi kapcsolat, 1394-kapcsolat, 1394-kapcsolat2, Hálózati híd (hálózati híd) 3, és a szélessávú adsl külön.
Másodlagos gépen; hálózati híd csoportban: helyi kapcsolat, 1394-kapcsolat (ebbõl itt csak egy darab), hálózati híd (hálózati híd) 6. A másik csoport egy internet átjáró (saját név), és van egy szélessávó adsl a 3. csoportban.
Zavaró, de a hálózati híd miért kap 3-as és 6-os "indexet"?
Ezeket a futtasásban beírt parancsokat, beírtam elsõdleges gépen: pld. "ping <10.0.0.2>" és a dos ablak megjelent és el is tûnt egybõl, nem láttam semmi kiírást (ha ez lényeges a zonealarm megszólalt erre és persze ki engedtem a netre)
2.Próba:
Csoportok nem változtak (hiszen csak a maszk egyik értékhelyén írtam át számokat)
Az elsõdleges gépen állítsd be IP címnek: 10.0.0.1
alhálózati maszk: 255.255.255.0
A másodlagos gépen IP: 10.0.0.2
alhálózati: 255.255.255.0 (3. helyre 0 -> 255re átírva, így megegyezik az elsõdleges gép maszkjával)
Újból: Autómatikusan nem is ezt a maszkot generálta, de én egybõl átírtam arra, amit te adtál meg nekem.
Újból: DNS üresen akkor hagyva mind2 gépen.
Az egyenlõ maszk értékekkel:
már mind2 gép látja a másikat, de az adott gépen csak a saját nevébe enged betekintést! []
Mind2 gépen: a másik névre ha beleszernék menni:"
" "\\"másik gép neve" nem érhetõ el. Lehet, hogy nincs joga a hálózat erõforrásainak használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzférési joga.
Bejelentkezési hiba: a felhasználó számára ezen a számítógépen a kért bejelentkezés típus nem engedélyezett. "
Ismét próbáltam pingelni, de a dos ablak elindul és mintha látnék vmit, bár nem vagyok benne biztos, de az sajnos eltûnik.
Nincs vmi mód, h az ablak ne tûnjön el? Gondolom ezt, mint pld. Pascal-ba a readkey funkció, itt nem mûködik az alt+f5 [smile.gif]
A második próba tûnik az eddig a legjobbnak, így ezeknél a beállításoknál tartok jelenleg. Ezeknél maradtam. Mellékesen, bár fontos tényezõ, de mind2 gép ki tud menni a netre.
És akkor most jön a vmi mást kellene megpróbálni. V.is vmi bõvitmény, mintha le lennének tiltva a gépek egymással szemben v. nem is tudom, mert látni látják egymást, de bemenni nem lehet a másik gépre egyikrõl sem.
Elkúrtuk