Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
H/K AVR430 tulajok
H/K AVR430 tulajok
Én is ezt hallottam már több helyről is, ez azért megnyugtató, mert lehet hogy ha már így alakult, hogy nem tudnak Marantz-ot szállítani lehet, hogy valamelyik H/K lesz helyette.
Én annyit tudok, hogy a Pio 1014-re 7.1 üzemmódban 7x120W-ot írnak papíron, valójában (mérés szerint) 7x55 W. Ehhez lehet viszonyítani a h/k 75 wattját csatornánként.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
H/K AVR430 tulajok
Én is ezt hallottam már több helyről is, ez azért megnyugtató, mert lehet hogy ha már így alakult, hogy nem tudnak Marantz-ot szállítani lehet, hogy valamelyik H/K lesz helyette.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
H/K AVR430 tulajok
igy van ... H/K az utolsó becsületes gyártók egyike ...
havernak 3901 volt, utána lett H/K 5xxx (nemtom pontosan melyik), a "ráirt adat" fele volt a denonénak, mégis az embermagasságu quadralját játszva hajtja, mig a denon azért már küzdött (saját elmondása, nekem a denon produkcioja is lenyűgöző volt, és persze a HK ját is tökéletesnek hallom)
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
H/K AVR430 tulajok
Van valakinek tapasztalata arról a H/K teljesítmény adatai hogyan viszonyulnak a konkurencia fügvényében? pl: felvett és leadott teljesítmény, stb... szemezgetek ezzel a két modellel, AVR635 és AVR7300 és elég nehéz elhinni a teljesítmény felvételi adatokból, hogy "csak" 75W-ot tud csatornánként, a 635-ös... vagy a konkurencia ír valótlant...
A H/K a becsületes gyártók közé tartozik, aki pontos adatokat tüntet fel, míg a "konkurencia" (Denon, Yamah, Marantz, ....) nem. Pl az én Denonom 390 wattot vesz fel ebből talán egy kis woodooval lehetnek kicsiholni 7*150 Wattot.
H/K AVR430 tulajok
Van valakinek tapasztalata arról a H/K teljesítmény adatai hogyan viszonyulnak a konkurencia fügvényében? pl: felvett és leadott teljesítmény, stb... szemezgetek ezzel a két modellel, AVR635 és AVR7300 és elég nehéz elhinni a teljesítmény felvételi adatokból, hogy "csak" 75W-ot tud csatornánként, a 635-ös... vagy a konkurencia ír valótlant...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
H/K AVR430 tulajok
Jó cucc a Pana, egy szavam sem volt ellene, csak úgy tűnik, mintha az ideiglenes sztereó felállásodhoz akarnál beruházni egy ideiglenes(?) sztereó DAC-ba. Ha már ennyit ráköltesz, nem kéne hosszabb távon gondolkozni? Hány sztereó Lupust akarsz még venni? Nem lenne jobb előre gondolkodni és a végleges felálláshoz keresni a DAC-t? Nem lehetne összekombinálni valahogy 5 csatornásra?
Ahaaa... értem már! Erre az 5 csatornás DAC dologra nem is gondoltam, meg is kérdezem Szabó Zolitól hogy valahogy ez megoldható e, egyébként létezik ilyen külső DAC más gyártó által, mert nekem nem nagyon rémlik?
A400, Dactilus, 575A, M12.2
H/K AVR430 tulajok
A Pana S97 dekódere egész jó, halgattam és nem volt sokkal rosszabb mint a HK, a Heed cuccokkal megtámogatva meg maradjunk annyiban hogy a HK-nak nem sok esélye volt... egyébként az ideális megoldás egy denon 3910 lejátszó lenne mert annak a dekódere iszonyú jó (szerintem jobb mint a HK) csak a 3910 kicsit túlzás lenne a projihoz amit szándékozok venni (toshiba mt200) ezért esett a választásom a panara, képminőségben majdnem azonos szinten van a denonnal(legalábbis egy elég átfogó teszt szerint amint olvastam alig vagy semmiben sem marad el mögötte képminőségben projira kötve) és jóval kevesebbe kerül. A Lupus egyébként nekem tökéletes lesz, Szabó Zoli megcsinálja hogy több bemenete legyen így rámehet a dvd, szgép, meg amit akarok.
De ez még messze van... egyenlőre most dvd + sub vétel lesz aztán szeptemberben proji utána meg majd... decemberig szerintem biztos hogy 2.1ben fogok filmezni
Jó cucc a Pana, egy szavam sem volt ellene, csak úgy tűnik, mintha az ideiglenes sztereó felállásodhoz akarnál beruházni egy ideiglenes(?) sztereó DAC-ba. Ha már ennyit ráköltesz, nem kéne hosszabb távon gondolkozni? Hány sztereó Lupust akarsz még venni? Nem lenne jobb előre gondolkodni és a végleges felálláshoz keresni a DAC-t? Nem lehetne összekombinálni valahogy 5 csatornásra?
H/K AVR430 tulajok
A Pana S97 dekódere egész jó, halgattam és nem volt sokkal rosszabb mint a HK, a Heed cuccokkal megtámogatva meg maradjunk annyiban hogy a HK-nak nem sok esélye volt... egyébként az ideális megoldás egy denon 3910 lejátszó lenne mert annak a dekódere iszonyú jó (szerintem jobb mint a HK) csak a 3910 kicsit túlzás lenne a projihoz amit szándékozok venni (toshiba mt200) ezért esett a választásom a panara, képminőségben majdnem azonos szinten van a denonnal(legalábbis egy elég átfogó teszt szerint amint olvastam alig vagy semmiben sem marad el mögötte képminőségben projira kötve) és jóval kevesebbe kerül. A Lupus egyébként nekem tökéletes lesz, Szabó Zoli megcsinálja hogy több bemenete legyen így rámehet a dvd, szgép, meg amit akarok.
De ez még messze van... egyenlőre most dvd + sub vétel lesz aztán szeptemberben proji utána meg majd... decemberig szerintem biztos hogy 2.1ben fogok filmezni
H/K AVR430 tulajok
Ööö.... lehet hogy az én elgondlolásom rossz azért hülyeség amit írtam...szóval az én elképzelésem az hogy van egyszer a dvdnek a sima stereo kimenete ezt rá fogom kötni az előfokom egyik bemenetére(eleinte minden filmet ezen halgatnék később csak a direkt 2 csatornára kevert filmeket) és az 5.1 kimenetből a frontok mennek az előfok egy másik bemenetére(ide akkor kapcsolok ha meg vannak a hiányzó hangfalak és a hang is x.1-re van keverve) a többi pedig (center,surround) mennek az integrált erősitő bemeneteire na most azért akarok egy külső DAC-ot mert jelentősen javít a filmek hangjain főleg párbeszédek stb így a 2.0ra kevert filmeket mindenképp ezen szeretném nézni és amíg nincs meg a többi hangfal az 5.1 filmek hangján is sokat fog dobni főleg a párbeszédes részeknél, zenei dvd-nél meg már nem is beszélve ha meg majd végleg kiegészűl a rendszer és az 5.1 kimenetet használom akkor gondolom minden csatornához külön lupus kéne vagy nem is tudom (lehet hogy az elképzelésem itt hibádzik...)
amúgy egy külső DAC-ra egyébként is szükségem lenne mert sok mp3 van a gépen aminek a hangján ugyancsak sokat dob, cd-hez nem akarom használni mert az Integramba szerintem jobb DAC van mint amilyen a lupus.... hát röviden ennyi de ez itt már rohadt offtopic
Értem már a felállásodat, de ha mozihoz meg MP3-hoz használod, akkor nem biztos, hogy sztereó DAC kell neked, inkább 5 csatornást keress szerintem.
H/K AVR430 tulajok
Kérdés mennyire lehet jó az S97 procija
Egy hozzáillő erősítő procijánál és D/A-jánl biztosan gyengébb, kölső DAC-ról nem is beszélve.
H/K AVR430 tulajok
ha PCM akkor messze jobb is, ha DD2.0 akkor se biztos, hogy rosszabb
Ha DD2.0, akkor nem jobb, mint a DD5.1 vagy a dts 5.1
A PCM sem jobb csak nincs betömörítve (pl. moziból felvett hang )
Hallottam már gyári PCM-et is, a Csinibaba újságmellékletes kiadása anno 2001-ből, semmi mélye nem volt. :taps:
Szóval nem igaz, hogy messze jobb.
H/K AVR430 tulajok
Nem rossz elképzelés...
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
H/K AVR430 tulajok
A H/K helyett egy Pana S97 dvd lejátszó lesz aminek az 5.1 kimenetét fogom használni, a frontokat egy Heed Audio végfok fogja hajtani(2x100w), a center és a surroundok számára pedig egy Heed ION Obelisk integrált erősítőt(3x60w)(ez a régi ION Obelisk újraépített, tovább fejlesztett 2005-ös változata lesz) fognak nekem átalakítani 3 csatornássá amin 3 aktív bemenet lesz + a 2 csatornás filmekhez beszerzek egy Hivox Lupus dac-ot így azok azon keresztül fognak szólni, röviden ennyi az elképzelés .
Furcsa a megfogalmazásod, az jön ki belőle, mintha a filmek sztereó hangja jobb minőségű lenne, és jobb DAC-ot érdemelne, mint pl. a dts hangú filmek. Még ha azt írtad volna, hogy zenéhez kell a Lupus...
ha PCM akkor messze jobb is, ha DD2.0 akkor se biztos, hogy rosszabb
gordon314.fw.hu
H/K AVR430 tulajok
Ööö.... lehet hogy az én elgondlolásom rossz azért hülyeség amit írtam...
szóval az én elképzelésem az hogy van egyszer a dvdnek a sima stereo kimenete ezt rá fogom kötni az előfokom egyik bemenetére(eleinte minden filmet ezen halgatnék később csak a direkt 2 csatornára kevert filmeket) és az 5.1 kimenetből a frontok mennek az előfok egy másik bemenetére(ide akkor kapcsolok ha meg vannak a hiányzó hangfalak és a hang is x.1-re van keverve) a többi pedig (center,surround) mennek az integrált erősitő bemeneteire na most azért akarok egy külső DAC-ot mert jelentősen javít a filmek hangjain főleg párbeszédek stb így a 2.0ra kevert filmeket mindenképp ezen szeretném nézni és amíg nincs meg a többi hangfal az 5.1 filmek hangján is sokat fog dobni főleg a párbeszédes részeknél, zenei dvd-nél meg már nem is beszélve ha meg majd végleg kiegészűl a rendszer és az 5.1 kimenetet használom akkor gondolom minden csatornához külön lupus kéne vagy nem is tudom (lehet hogy az elképzelésem itt hibádzik...)
amúgy egy külső DAC-ra egyébként is szükségem lenne mert sok mp3 van a gépen aminek a hangján ugyancsak sokat dob, cd-hez nem akarom használni mert az Integramba szerintem jobb DAC van mint amilyen a lupus.... hát röviden ennyi de ez itt már rohadt offtopic
-
Vendég
H/K AVR430 tulajok
Furcsa a megfogalmazásod, az jön ki belőle, mintha a filmek sztereó hangja jobb minőségű lenne, és jobb DAC-ot érdemelne, mint pl. a dts hangú filmek. Még ha azt írtad volna, hogy zenéhez kell a Lupus...
SZtem arra gondolt Blaki, hogy a DPL kódolású filmek jobban szólnak sima sztereóban 2 hangfalon.
H/K AVR430 tulajok
A H/K helyett egy Pana S97 dvd lejátszó lesz aminek az 5.1 kimenetét fogom használni, a frontokat egy Heed Audio végfok fogja hajtani(2x100w), a center és a surroundok számára pedig egy Heed ION Obelisk integrált erősítőt(3x60w)(ez a régi ION Obelisk újraépített, tovább fejlesztett 2005-ös változata lesz) fognak nekem átalakítani 3 csatornássá amin 3 aktív bemenet lesz + a 2 csatornás filmekhez beszerzek egy Hivox Lupus dac-ot így azok azon keresztül fognak szólni, röviden ennyi az elképzelés .
H/K AVR430 tulajok
A kérdés továbbra is nyitott: blaki, mi lesz a H/K helyett?NZS
H/K AVR430 tulajok
Sajnos sokak mellett én is lemaradtam a 430-ról. Gratulálok Illés kollégának a jó vételhez! Várom ill. várjuk az észrevételeit!
A kérdés továbbra is nyitott: blaki, mi lesz a H/K helyett?
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
H/K AVR430 tulajok
Ez pedig Yamahával lett szétoffolva...
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
H/K AVR430 tulajok
Márcsak egy motor kéne ettől a gyártótól, és akkor mondhtnám, "YA MA HAmar hazaérek" :kiraly
Hogy ennek mi köze a h/k 430 topichoz? :smile19:
-
Vendég
H/K AVR430 tulajok
Yamaha Yamaha hátán, ahogy látom az aláírásodból.
- nem, forditva: 'Yamaha hátán Yamaha'
Ja, lehet...biztos rosszul láttam!
Márcsak egy motor kéne ettől a gyártótól, és akkor mondhtnám, "YA MA HAmar hazaérek" :kiraly
H/K AVR430 tulajok
Ja, lehet...biztos rosszul láttam!
H/K AVR430 tulajok
Hallgatva az itteni fórumozok tanácsára, én is vettem egy asztali pléjert. A Radeon után-Svidejó - felüdülés az RGB, énse nem hittem a szememnek
Gratula a játékoshoz!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
H/K AVR430 tulajok
Vastagabb S-vid kábelen sem???
Hallgatva az itteni fórumozok tanácsára, én is vettem egy asztali pléjert. A Radeon után-Svidejó - felüdülés az RGB, énse nem hittem a szememnek
Vastagabb kábel kéne, mint az S-Video csatlakozó!
Gratula a játékoshoz!