Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Videókamerák
-
Vendég
Videókamerák
Én kétoldalas DVD-Ramot használok, erre Fine módban 2x30 perc fér fel. Az új kamerákon van Extra Fine mód úgy kevesebb, de én a Fine móddal is tökéletesen elégedett vagyok. Az igaz, hogy a lemez 8 rugó volt, de egyetlen darab kell belőle mert ha megtelik akkor megy fel a gépre. Extra helyzetben is elég 2-3 darab, de nálam még ilyen nem fordult elő.
Az egészben csak az a poén, hogy nem kell kódolgatni hanem egyből kész DVD-t kap az ember. Fel lehet veni DVD-R-re is és akkor bármelyik lejátszóban egyből le is játszható. Nem akarok senkit sem rábeszélni csak annyit akartam mondani, hogy én soha nem kezdenék el vacakolni DV kazettával.
Még annyit így utólag, hogy néhány régebbi kamerán volt videóbemenet is tehát kiválóan alkalmas volt arra, hogy régi VHS felvételeket digitalizáljon vele az ember, de akár a Jóbarátokat is fel lehetett vele venni DVD-re a TV-ből.
-
Vendég
Videókamerák
Olyan ez, mint a 8 cm-es CD. 1/3 kapacitás, kétszeres áron.
Állítólag azért, mert ugye ebből kevesebb fogy.
Videókamerák
Nekem csak annyi gondom van a DVD-s felvevővel, hogy normál minőségben mindössze 30 percnyi filmet lehet felvenni, ráadásul nem is olcsó bele a lemez.
-
Vendég
Videókamerák
napok eltöltése azzal, hogy mit ba**tam el, hogy ilyen szar a kép.
Simon káromkodik!!!
Hol egy moderátor???
A csillagban az a jó, hogy azt gondolsz oda amit akarsz. Én speciel a barkóbáztamra gondoltam.
-
Vendég
Videókamerák
napok eltöltése azzal, hogy mit ba**tam el, hogy ilyen szar a kép.
Simon káromkodik!!!
Hol egy moderátor???
Videókamerák
Egyébként a DVD minőség (9 Mbits) nekem is megfelelő, én is arra írom ki a napi, heti, havi, stb. újramegnézés céljából (korábban ezt VHS-re tettem), de a megszerkeztett, vágott, zenésített anyagot visszaírom egy DV kazira is, archiválási célból. Ha ezt nem tenném nagy bajban lennék, ha a "rosszcsont" gyermekem véletlenűl eltörné a tavalyi nyaralás DVD-jét, vagy VHS kaziját.
Ilyen gondolatmenetet követve csinálhatnál mindjár kettőt DV kazira, mert mi van ha az egyetlen eredetibe beleborul a málna... (rosszcsont gyerekek...)
TV: Panasonic TX-36PL35D; DVD: Panasonic S75; VHS: Panasonic NV-FJ612; Erösítö: Panasonic SA-XR45; Hangfalszett: Onkyo HTP-103E (6.1); CD író: Mitsumi; DVD író LG GSA-4160
-
Vendég
Videókamerák
Nem esett szó a DVD kamerákról. Tudom sokan nem szeretik őket, de aki annyira utál tömörítgetni meg ide oda másolgatni meg kodekezni mint én, annak jó választás. Most is ilyet használok és ha valaha vennék egyet biztos, hogy DVD-t vennék. Persze megvannak ennek is a hátrányai, ez a mostani egy régebbi modell és például nagyon behallatszik a DVD írás zaja a mikrofonba. Ezt nem tudom az újabbaknál mennyire tudták kiküszöbölni, de persze egy külső mikrofon megoldja a problémát. Imádom benne, hogy felveszem a cuccot, átnyomom USB-n, bedobálom az Ulead DVDMovie Factory-ba és Record. Nincs tömörítés, meg próbálgatás, meg napok eltöltése azzal, hogy mit ba**tam el, hogy ilyen szar a kép. Egyszerű-nagyszerű.
Videókamerák
Ja, csak negyed olyan minőségben, ezt azért tegyük hozzá!
- Szerintem egy belépő szintü kameránál nem az mpeg tömörítés az, ami "elrontja" a kép minőségét.
Én a DVD filmek minőségével is meg vagyok - a jelenlegi rendszeremmel - elégedve. Jó lesz a DVD nekem!
Pedig az MPEG tömörítés főleg a belépőszintű kamerák esetében ront érzékelhetőbb mértékben. Lásd. a múltkori RC autós felvételek "tesztjét".
Egyébként a DVD minőség (9 Mbits) nekem is megfelelő, én is arra írom ki a napi, heti, havi, stb. újramegnézés céljából (korábban ezt VHS-re tettem), de a megszerkeztett, vágott, zenésített anyagot visszaírom egy DV kazira is, archiválási célból. Ha ezt nem tenném nagy bajban lennék, ha a "rosszcsont" gyermekem véletlenűl eltörné a tavalyi nyaralás DVD-jét, vagy VHS kaziját.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
Videókamerák
Zoom:
A filmezés alapiskolája: menjünk oda a témához. Ha nem lehetséges akkor zoom. Persze nem akartam belemélyedni ebbe. Tőlem zoomolgasson mindenki, ahogy belefér, mint a Kék Villámban.
Nem értek egyet 100%-ban, de az állvány mindenképpen előny (Én is használom). Szerintem nagyon jó képeket lehet csinálni távolról és feldobja a felvételt egy-egy gyorsabb vagy lassabb zoom-olás. Véleményem szerint nagyobb zoom mellé általában komolyabb optika is társul.
TV: Panasonic TX-36PL35D; DVD: Panasonic S75; VHS: Panasonic NV-FJ612; Erösítö: Panasonic SA-XR45; Hangfalszett: Onkyo HTP-103E (6.1); CD író: Mitsumi; DVD író LG GSA-4160
Videókamerák
Most mondjam azt, hogy a PD-150-esen csak 12x zoom van? Bőven elég 1,2 milláért. Ami számít:
- Digitális formátum (Digital8, MiniDV, esetleg DVCAM)
- i.Link, vagy FireWire, vagy IEE1394 (ahogy tetszik) csatlakozás a feldolgozhatóságért
- képstabilizátor (nagyon hasznos)
- minnél több CCD (1-nél több már sokba kerül )
- külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség
- minden más dolog marketing (effekt biz-baszok, feliratok stb.)
A Canon kameráknak kiváló az optikájuk (veri a Sony-t), de bődületesen szar felvételeket csináltam velük. Raszteres élek, fakó szinek. Grrrr . A típust már meg nem mondom mi volt, de az akkor 10 éves Sony Video8-am alázta.
Ha ezek a szempontok számíttanak akkor nem értem miért nem jó a Canon, hiszen ezek mind megvannak benne. Persze minden gyártónak lehetnek gyengébb termékei...
Én a Canon 650i-vel meg vagyok elégedve. Technikai jellemzői: Canon MV650i
Videókamerák
Pecsi mediamarktban volt (nyitasi akcio) 90ezerert JVC valami 23E jelolesu miniDV kamera. Sokaig gondolkodtam rajta, vegul nem vettem meg. Aki vett demovideo alapjan: a kepstabilizator zavaroan nem javit eleget, remeg a kep, kicsit a szinek szetcsusznak, a keves feny eseten is jo kep, amugy meg nagyon szep, eles kepet csinal.
asszem, mar nincs akcioban ... bar ezt mondja meg egy pecsi
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Videókamerák
Vendég_Mrt: Ez még a jövő zenéje, volt is róla szó a hírekben korábban, hogy ez még nem fog működni, csak valamikor jövőre.
DocBrown: Talán itt jön elő az "izlések és pofonok" effektus. Én a távolabbról filmezett dolgokat komálom jobban, mint a nagy látószöget. (Ha pl egy fényképész portrét csinál ott sem használ 35mm-es opjektívet, hisz torzabb eredmény születik)
De mint mondottad, ezzel jól el lehetne húzni a fórumot, szal inkább hagyjuk, nem ez a lényeg
Videókamerák
Zoom:
A filmezés alapiskolája: menjünk oda a témához. Ha nem lehetséges akkor zoom. Persze nem akartam belemélyedni ebbe. Tőlem zoomolgasson mindenki, ahogy belefér, mint a Kék Villámban.
-
Vendég
Videókamerák
- Kamerát külföldről...hmm.. Tervezem, hogy május 1.-e után kimegyek ausztriába venni valamit, majd körülnézek az árak után, csak ilyen esetben a garancia egy nyűgös dolog.
Miert lenne nyugos?
Kulfoldon veszed, ott EU garanciat kapsz ra, es igy remelhetoleg maj. 1-tol ezt mo-n is ervenyesitheted..
Vam nem lesz, viszont az afat sem kapod vissza a hatarnal...
Videókamerák
- Szerintem egy belépő szintü kameránál nem az mpeg tömörítés az, ami "elrontja" a kép minőségét.
Én a DVD filmek minőségével is meg vagyok - a jelenlegi rendszeremmel - elégedve. Jó lesz a DVD nekem!
- Kamerát külföldről...hmm.. Tervezem, hogy május 1.-e után kimegyek ausztriába venni valamit, majd körülnézek az árak után, csak ilyen esetben a garancia egy nyűgös dolog.
- Ha nem lenne gond az anyagiakkal, akkor én is Sony kamerát vennék. Itt még függ attól, hogy mennyi pénzem lesz rá. (Tehát inkább egy belépő szintü Sony-t, mint egy azonos árú mást)
- Optikai zoom: Azért tartom fontos dolognak, mert szerintem sok esetben előnyösebb kompozíciót lehet beállítani teleobjektívvel, mint mondjuk közelről. (pl: egy utcán "játszódó" dialógus az utca másik feléről felvenni, vagy egy autós gyorsulási versenyt szemből bezoomolva. Hatásos képek születhetnek)
-
Vendég
Videókamerák
Nézzétek meg a P. GS120-ast (3CCD!), ilyesmit a S. sokkal többért mér.
Valoban, de abban nem is 1/6" ccd-k vannak.
Bar a sony is miniaturizal, de meg mindig a pana van "elonyben"
Videókamerák
A zomm nem csak sporteseménynél fontos, de ezt mindenki döntse el maga. Szerintem a Sony kamkorderek jók, de mindig kb. 10%-kal drágábban z azonos tudású Panasonic-nál.
Nézzétek meg a P. GS120-ast (3CCD!), ilyesmit a S. sokkal többért mér.
-
Vendég
Videókamerák
én személy szerint Sonyt ajánlanék, de nem Magyarországon venném meg
Hát igen, májusig, ha siet vele az ember még visszajön a "merverstejer"
Videókamerák
Felejtsétek már el ezt a zoom mizériát! Az a legutolsó dolog amit meg kell nézni egy kamerán. Kivéve, ha sport eseményeket akartok rögzíteni vagy a bagdadi robbantásokat felvenni. Utóbbi kettő azthiszem kizárva.
Most mondjam azt, hogy a PD-150-esen csak 12x zoom van? Bőven elég 1,2 milláért. Ami számít:
- Digitális formátum (Digital8, MiniDV, esetleg DVCAM)
- i.Link, vagy FireWire, vagy IEE1394 (ahogy tetszik) csatlakozás a feldolgozhatóságért
- képstabilizátor (nagyon hasznos)
- minnél több CCD (1-nél több már sokba kerül )
- külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség
- minden más dolog marketing (effekt biz-baszok, feliratok stb.)
Tévhitek: A pixelek száma - értem ez alatt 500e pixel feletti kamkordereket-, lényegtelen. Nem fog szebb képet csinálni hisz a DV avi PAL rendszerben 720*576 (414.720 pixel). A plusz pixelek a képstabilizátort szolgálják ki ill. marketing szempontból lényeges: fotó funkció a kamerán.
Saját vélemények:
Nem vagyok Sony buznyák, de kamerából consumer szinten csak Sonyt vennék. Persze ezeknek is megvan a maga gyermekbetegsége (pl.: zajos mechanika), de összességében a képminőség terén nálam ez vált be.
A Canon kameráknak kiváló az optikájuk (veri a Sony-t), de bődületesen szar felvételeket csináltam velük. Raszteres élek, fakó szinek. Grrrr . A típust már meg nem mondom mi volt, de az akkor 10 éves Sony Video8-am alázta.
JVC nagy múltja van, de nincs vele tapasztalatom.
Panasonic: Strapabíró, összességében ajánlható, nálam a 2. helyen van.
Samsung, Tomzon és haverjai: na neee! :smile35:
Az esti felvételekről annyit, hogy megfelelő zajszűrés nélkül a legjobb kamera sem tud szép képet készíteni. Ezzel meg kell barátkozni, hogy 5-600e forint alatt ma még nem kapható ilyen kütyü.
Visszakanyarodva Mr.Rob kérdésére: én személy szerint Sonyt ajánlanék, de nem Magyarországon venném meg.
Nagyon tömören, egyenlőre ennyi.
-
Vendég
Videókamerák
hisz inkább DVD-n tárolnám az anyagokat, amire kétszer annyi fér rá, mint egy 1500 Ft-os DV kazira.
Jaja, en is maximalista vagyok es eleg jo arannyal meg tudom mondani egy tv-n latott videorol hogy az eppen dvd-rol megy vagy dv minosegben kazirol... (25 vs 9mbps)
Hiaba, a johoz konnyen hozzaszokik az ember.
Most vettem 60as panasonic minidv kazit brutto 1100-ert.
Kepstabilizator ide vagy oda, meg azt is megmondom, volt-e allvany a kamera alatt.
22x zoomnal meg foleg remegnek a kepek optikai stabilizatorral is.
Jo, lehet hogy tulzas a "remegnek" szo, de azert egy allvannyal picit profibb videok keszithetok.
De ez csak az en velemenyem!
Videókamerák
hisz inkább DVD-n tárolnám az anyagokat, amire kétszer annyi fér rá, mint egy 1500 Ft-os DV kazira.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
- piskóta
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Videókamerák
Segítség képpen:
Az Auchanban asszem tegnaptól Sony DCR TRV 255 kamera 119.990,- Ft. D8-as, ha jól emlékszem 20x-os optikai zoommal.
Videókamerák
Digital Zoomot én is felejtős dolognak tartom. A JVC-n 16X-os optika van, szerintem ennyi is elég. Az egyirányú FireWire meg végképp nem zavar, hisz inkább DVD-n tárolnám az anyagokat, amire kétszer annyi fér rá, mint egy 1500 Ft-os DV kazira.
Videókamerák
Az en 3 eves Sony 120as digital8-asomon meg 25x optikai zoom van
Allvany mindig van nalam...
Az enyém fél éves 22x optikai zoom-os MiniDV és nem kell hozzá állvány!
-
Vendég
Videókamerák
Az en 3 eves Sony 120as digital8-asomon meg 25x optikai zoom van
Allvany mindig van nalam...