Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

mpg és mp3 DVD lemezen

Vendég

mpg és mp3 DVD lemezen

Hozzászólás Szerző: Vendég »

MMS!

Biztos vagy benne hogy a DVD625/728/729/731 lejátsza a DVD-re írott MP3 fileket?

üdv. spetery

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

mpg és mp3 DVD lemezen

Hozzászólás Szerző: MMS »

Helló Téper !

Utánanéztem, a DVD737 tényleg ATAPI csatolófelületű, és PC-s tápot kap, a http://jatekosok.speier.hu/ alapján elértem az alábbiakat: http://bennj.free.fr/PhilipsDVD737/2003_1003BE.JPG

Úgyhogy a DVD737 akár lehet tényleg lehet PC-s drive is, a DVD625/728/729/731 biztosan nem volt az, mert más volt a csatolófelülete.
A kiírt adat stimmel a fényképpel, úgyhogy Neked is ilyen van a készülékben.

Üdv: MMS

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

mpg és mp3 DVD lemezen

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Egyébként nem tudom mi a bajod az SVCD-vel? 
XVCD egyébként csak egy 3.5Mbit/s bitrátájú MPEG1 jelfolyam, semmit nem nyújt, ráadásul csak 25 perc fér rá egy CD-lemezre. Nem csode, hogy nem terjedt el.
Ha már itt tartunk, beszélhetünk a hihetetlenül elterjedt KVCD szabányról is (lásd lejjebb), ami egy CDR lemezen ígér DVD felfbontást 120 percen...

Nekem semmi bajom az SVCD-vel. Olvasd el mit írtam!
Az XVCD, XSVCD nevében az X azt jelenti, hogy a szabványon túli. Szinte bármilyen lehet. Csak ugye nem támogatja semmi, mert nem szabvány. Ami nem szabványos az még jó, hogy nem terjedt el!
gordon314.fw.hu

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

mpg és mp3 DVD lemezen

Hozzászólás Szerző: Téper »

Egyik készülék sem PC-drive-ot használ.
Ebben biztos vagy? akkor mért írja ki a DVD 737, hogy:
ATAPI DVD-ROM MODULE 212T ???

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mpg és mp3 DVD lemezen

Mivel Philips párti vagyok, elmondom, hogy az utolsó szériák (DVDlejátszóból: DVD625/728/729/731, DivXlejátszóból DVD737 és házimoziból a LX3600) már úgy lettek megcsinálva, hogy lehetőleg mindent azonosítsanak, és lehetőleg minden formátumú lemezről, amit támogat a készülék (tehát nem WMA file-ról beszélek DVD-RAM-on....)
WMA-ról nincs tapasztalatom, de az ASF filmemet vitte a DVD 737, csak az audio codecet kellet átnevezni a fájlban (M$Audio-ról DivXAudio-ra)...
Ja, igen, a Dobozra, és a kézikönyvbe csak a DVD+R/RW van feltüntetve, ennek ellenére a DVD-R/RW-ket is viszi, úgyhogy, lehet, h a DVD-RAM-ot is vinné....

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

mpg és mp3 DVD lemezen

A DVD737-el azt is meg lehet csinálni, hogy a DivX állományokat felírod egy DVD+R lemezre, és onnan kiválasztva lejátssza azokat (így 6-7 is ráfér egy 1000Ft-s lemezre, és még pár MP3 is)
Nekem is DVD 737-em van, és hibátlanul mennek az XviD-es Babylon-5 epizódok a DVD-R lemezekről...

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

mpg és mp3 DVD lemezen

Hozzászólás Szerző: MMS »

Helló !

Mivel Philips párti vagyok, elmondom, hogy az utolsó szériák (DVDlejátszóból: DVD625/728/729/731, DivXlejátszóból DVD737 és házimoziból a LX3600) már úgy lettek megcsinálva, hogy lehetőleg mindent azonosítsanak, és lehetőleg minden formátumú lemezről, amit támogat a készülék (tehát nem WMA file-ról beszélek DVD-RAM-on....)

Emiatt a DVD625/728/729/731 készülékek símán benyalják DVD+R, DVD+RW vagy DVD-R lemezről az MP3-at, VCD file-t vagy a JPG képeket.

A DVD737-el azt is meg lehet csinálni, hogy a DivX állományokat felírod egy DVD+R lemezre, és onnan kiválasztva lejátssza azokat (így 6-7 is ráfér egy 1000Ft-s lemezre, és még pár MP3 is). Meglepő módon még jobban is megy, mint CD-ről. Mint kiderült, a 4megabit/sec DivX állományok nem azért akadnak, mert gyenge az ESS chipset (akármit is állítanak az okosok), hanem mert a CD-lejátszás felső adatátviteli sávszélessége le van limitálva a Szervo-SW által. Ugyanezt a file-t DVD+R-re megírva a lejátszás folyamatos.

Az LX3600-at azért szeretem, mert nagyon jó felhasználói kezelőfelülete, egy olyan, amire már régóta vártunk (animált kis színes ikonok). Van aki aezt parasztvakításnak hívja, szeritem itt kezdődik a felhasználóbarát felület (egyszerűen használható, szép, gyors). Van, aki mondjuk nem ezt szereti, az használjon ZX81-et !

Egyik készülék sem PC-drive-ot használ.

Egyébként nem tudom mi a bajod az SVCD-vel? Az SVCD felbontás szerintem alapvetően nem rossz (480x576, 2.6Mbits), én kifejezetten preferálom szemben a mostanában túlajnározott DivX, vagy a jóval elterjedtebb VCD-vel szemben.

XVCD egyébként csak egy 3.5Mbit/s bitrátájú MPEG1 jelfolyam, semmit nem nyújt, ráadásul csak 25 perc fér rá egy CD-lemezre. Nem csode, hogy nem terjedt el.
Ha már itt tartunk, beszélhetünk a hihetetlenül elterjedt KVCD szabányról is (lásd lejjebb), ami egy CDR lemezen ígér DVD felfbontást 120 percen...
" It enables you to create over 120 minutes of near DVD quality video, depending on your material, on a single 80 minute CD-R/CD-RW. We have published these specifications as KVCDx3, our official resolution, which produce 528x480 (NTSC) and 528x576 (PAL) MPEG-1 variable bit rate video, from 64Kbps to 3,000Kbps. Using a resolution of 352x240 (NTSC) or 352x288 (PAL), it's possible to encode video up to ~360 minutes of near VCD quality on a single 80 minute CD-R. The mpeg files created will play back in most modern standalone DVD players. You must burn the KVCD MPEG files as non-standard VCD or non-standard SVCD (depends on your player) with Nero or VCDEasy"

még biztos találunk egy-két ilyen kóser szabványt, ami szintén nem megy a DVD-lejátszókon.

Üdv: MMS

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

mpg és mp3 DVD lemezen

Nekem van olyan igényem,hogy háttérben órákig szóljon a zene és ne keljen ezért egy számítógépet üzemeltetni.Példa:sörözőben háttérzene.Erre tökéletesen megfelelne egy két mp3-mal teleírt dvd.Olyan mint egy zenegép.Szrintem manapság a mindent lejátszó készülékekre sokkal többen vágynak mint a minőségi cuccokra.Mindenkinek más a szenvedélye.Nom meg a pénztárcája!
Nekem nincs sörözőm, de ha lenne akkor sem esnék kétségbe, ha 10 óránként cserélnem kellene az mp3-mal teleírt CD-t a készülékben.
Megvan mindennek az előnye, így ezknek a "mindentjátszó" készülékeknek is. Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy ne a készülékhez készítsed a gyűjteményedet.
gordon314.fw.hu

Vendég

mpg és mp3 DVD lemezen

Mivel ezet a formátumok nem szabványosak, ezért csak egyes lejátszókon működik. Főleg az olcsóbb, számítógépes DVD-ROM köré épített készülékeknél. Az egyik korlát a megfelelő lejátszási sebesség. Pl egy VCD egyszeres sebességgel lejátszható, de egy nagyobb bitrátájú, a szabványon túli XVCD már nagyobb sebességet követel meg. Ezt egy lejátszó vagy támogatja vagy nem. Ha támogatja, pl számítógépes DVD-ROM van beleépítve, akkor ezt a plussz funkciót a gyengébb CD hangnál szenvedjük el. Ez persze mind szempont kérdése.
Én például nem hallgatok mp3-at még CD-ről sem, bár tudja a lejátszóm, de nincs rá igényem. Viszont lenne SACD-re, de azt meg nem tudja.

A dolog csapdája, hogy sokan kiépítenek maguknak egy gyűjteményt ezekből a nem szabványos formátumokból és egyszer meghal a lejátszására alkalmas lejátszó. Amikor azt mondják, hogy ezt a típust nem érdemes megjavítani, mert a javítása többe kerülne, mintha venne egy új azonos kategóriás lejátszót, akkor jön a bukta. Megveszi az újjat és az meg csak egy kicsit igényel mást és ezeken nem, vagy rosszul játsza le.
Arról nem is szólva, hogy lehet, hogy veszel egy új tévét és igényed lesz szebb képre és akkor majd úgy nézel a DVD-kre, amin 3 film van SVCD képminőségben, hogy inkább lenne harmad annyi filmem DVD minőségben.
Természetesen most végig a saját felvételek archiválásáról, illetve a tévéből készített felvételekről beszélünk, hisz a "többi" kalózkodás.

A szabványos dolgok sem olyan szűk teret jelentenek. Járt nálam pl olyan szabványos(!) írt dvd, amire rágyógyították a keresztapa mind a három részét. Hangsúlyozom szabványosan csak egy ritkábban használt alacsonyabb felbontásban. Érdekes módon ez nálam ment a "válogatós" S75-ben, míg egy haverom Nintausa csak a kép közepén játszotta le, széles fekete kerettel. Pedig, ha a Nintaus teljesen támogatta volna a DVD-t, akkor nem lehetett volna gondja vele. Máshol egy tizenezerforintos lejátszóba is bepróbálták, az viszont semmit sem játszott le belőle, pedig az tudta az mpeg file-okat CD-ROM-ról is.

Nekem van olyan igényem,hogy háttérben órákig szóljon a zene és ne keljen ezért egy számítógépet üzemeltetni.Példa:sörözőben háttérzene.Erre tökéletesen megfelelne egy két mp3-mal teleírt dvd.Olyan mint egy zenegép.Szrintem manapság a mindent lejátszó készülékekre sokkal többen vágynak mint a minőségi cuccokra.Mindenkinek más a szenvedélye.Nom meg a pénztárcája!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

mpg és mp3 DVD lemezen

Mivel ezet a formátumok nem szabványosak, ezért csak egyes lejátszókon működik. Főleg az olcsóbb, számítógépes DVD-ROM köré épített készülékeknél.
Az egyik korlát a megfelelő lejátszási sebesség. Pl egy VCD egyszeres sebességgel lejátszható, de egy nagyobb bitrátájú, a szabványon túli XVCD már nagyobb sebességet követel meg. Ezt egy lejátszó vagy támogatja vagy nem. Ha támogatja, pl számítógépes DVD-ROM van beleépítve, akkor ezt a plussz funkciót a gyengébb CD hangnál szenvedjük el. Ez persze mind szempont kérdése.
Én például nem hallgatok mp3-at még CD-ről sem, bár tudja a lejátszóm, de nincs rá igényem. Viszont lenne SACD-re, de azt meg nem tudja.

A dolog csapdája, hogy sokan kiépítenek maguknak egy gyűjteményt ezekből a nem szabványos formátumokból és egyszer meghal a lejátszására alkalmas lejátszó. Amikor azt mondják, hogy ezt a típust nem érdemes megjavítani, mert a javítása többe kerülne, mintha venne egy új azonos kategóriás lejátszót, akkor jön a bukta. Megveszi az újjat és az meg csak egy kicsit igényel mást és ezeken nem, vagy rosszul játsza le.
Arról nem is szólva, hogy lehet, hogy veszel egy új tévét és igényed lesz szebb képre és akkor majd úgy nézel a DVD-kre, amin 3 film van SVCD képminőségben, hogy inkább lenne harmad annyi filmem DVD minőségben.
Természetesen most végig a saját felvételek archiválásáról, illetve a tévéből készített felvételekről beszélünk, hisz a "többi" kalózkodás.

A szabványos dolgok sem olyan szűk teret jelentenek. Járt nálam pl olyan szabványos(!) írt dvd, amire rágyógyították a keresztapa mind a három részét. Hangsúlyozom szabványosan csak egy ritkábban használt alacsonyabb felbontásban. Érdekes módon ez nálam ment a "válogatós" S75-ben, míg egy haverom Nintausa csak a kép közepén játszotta le, széles fekete kerettel. Pedig, ha a Nintaus teljesen támogatta volna a DVD-t, akkor nem lehetett volna gondja vele. Máshol egy tizenezerforintos lejátszóba is bepróbálták, az viszont semmit sem játszott le belőle, pedig az tudta az mpeg file-okat CD-ROM-ról is.
gordon314.fw.hu

Vendég

mpg és mp3 DVD lemezen

Sima mpg fájlokat felírtam egy DVD+RW lemezre (számszerint 4et ,2 svcd film lemezeihez készült fájlok) és kiváncsiságból megetettem a HIMAGE dvd játszómmal.Számomra ez nagy felfedezés ,hogy simán lejátszotta!Ezután mp3 zenével írtam tele egy DVD-R lemezt melyet szintén zökkenőmentesen lejátszott!
Eddig én úgy tudtam hogy ezt a funkciót nem támogatják a dvd játszók.Egy BROTHERS névre hallgató dvd szintén "ette"az mp3-at de az mpg-et csak szaggatva játszotta le!Az MBO dvd-m viszont disc error-ral válaszolt fent említett formátumokra.
Kiváncsi lennék ,hogy Ti mit tapasztaltatok más lejátszóknál hogyan működik ez a dolog.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”