Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Onkyo 484 vs. 575X
-
Vendég
Onkyo 484 vs. 575X
A quadrofon nem 2x sztereo, hanem 4 különálló csatorna.
Régebben a rádióban volt kísérleti quadro adás...
A bartók és a petőfin ugyanaz az anyag ment, elosztva a csatornákat. Akinek volt felszerelése (2 rádió, 2 erősítő...) az élvezhette.
Sőt, azt hiszem az eredeti Pink Floyd/The Wall is quadro felvétel. De ez már nagyon homályos emlékkép...
-
Vendég
Onkyo 484 vs. 575X
http://www.homecinemachoice.com/testben ... S575.shtml
"A 5CH Stereo mode is also offered. Erroneously grouped with the other DSP effects, it simply reproduces L/R content via the rears and performs a Lt+Rt sum to extract the centre."
no comment
-
Vendég
Onkyo 484 vs. 575X
Amit te láttál, az a quadrofónos rendszer, hacsak nem keverem az idegen szavakat. Az tényleg semmit nem csinált, minthogy hátulra (vagy ahova a két másik hangfalat tetted) nyomta ugyanazt, ugyanúgy.
A 5CH viszont igenis tartalmaz delayt stb. Ezért a DSP feladata. Ha nem kreált lenne, akkor nem kéne hozzá a chip, csak egy elosztó. És még az sem igaz, hogy a két frontra ugyanazt teszi, mint ST-ben.
-
Vendég
Onkyo 484 vs. 575X
5ch stereo:
A "B" speaker driver helyett a hátsókra küldi a jelet, ugyanazt, mint az "A" hangszórókra. A középső meg mono jelet kap. Ez nem egyfajta DSP. Ez a legprimitivebb módja, hogy minden csatorna szóljon.
De ez nem csinál semmi extrát (se reverb, se delay, se chorus, se frekvencia-vágás) Réggeben láttam emberkéknél, amikor még surround sehol nem volt, és két pár hangszórót lehetett az erősítőre kötni. Tettek négy hangszórót a négy sarokba, és mindenhonnan zene szólt... váááóóóóhhh
(azért a surround-os filmeket ne sztereóban nézzed...)
-
Vendég
Onkyo 484 vs. 575X
Nekem 575 van, nem x-es, hanem normál. És a mono, stereo, de még a surroundos filmeknél is állandóan 5-channel üzemmódban van. Ha jól van otthon beállítva a rendszer, akkor ez tényleg szenzációsan jól szól. Meg merném kockáztatni, hogy jobban, mint a sime stereo, mivel sokkal teresebb, életszagúbb az egész, miközben megmarad a studiófelvételezés tisztasága és tökéletessége is.
Mindez persze a DSP chipnek köszönhető, és nem csak az Onkyo használja ezt a chipet. (szériaszámot sajna nem tudok)
-
Vendég
Onkyo 484 vs. 575X
Az Annex-ben egy E610 Pdd hangfalrendszer volt összeállítva a az két Onkyo (484, 575X) erősítővel.
A tesztanyagok megegyeztek a Tannoy vs. Mission forumban leírtakkal, ugyanis ahogy végeztem a Hifi barlangban, mentem át az Annex-ba.
Hát igazatok volt, tényleg van különbség a két erősítő között, pedig ez a leírtakból, technikai adatokból nem hittem volna hogy ennyit számít az a +25 W.
Nekem teltebbnek, dinamikusabbnak tűnt az 575X hangja, míg a 484-nek inkább tompábbnak, mind házimoziban, mind Sztereóban. Nem tudom hogy ez a nagyobb teljesítménynek tudható-e be, de mindenesetre élménydúsabb volt a nagyobb Onkyo hangja, noha a teljesítményen kívül olyan eget rengető különbség nincs a két erősítő között. ( Cinema Re-EQ, tanítható távinyó, több hangzáskép)
Mondjuk filmeknél akciójeleneteknél különbség nem volt tapasztalható, mindkét erősítő rendesen megszólaltatta a + dB-ket, de nyugisabb részeknél számomra kijött a különbség.
(szomorú is voltam, ezek szerint tényleg az 575X lesz és hát ez +50e-val drágább)
Ugyanakkor most hallottam először milyen is az 5 csatornás „sztereó”, s nekem nagyon bejött, noha lehet hogy sztereóban szebb a hangja , de ez egy egész más feeling, hogy szinte körbevesz a zene.
Én sokat hallgatok Funky-t, Soul-t, kicsit diszkósabb zenét, (Madonnát) de ennek ellenére szoktam Sting-et, Clapton-t, sőt Andrea Bocelli-t is hallgatni, sőt még a mai kimondott „tuc-tuc” zenének nevezett basszussal teli hangzást sem vetem meg, egyfajta mindenevő vagyok zenében.
A Dvorak és Strauss-t kivéve nekem tetszett az 5 csatornás” Sztereó” mód, főleg az Andrea Bocelli Romanza albumán található 8-as szám (Vivo Per Lei) mely szerintem jobb is volt mint sztereóban, olyan volt mintha körülöttem zongorázott és énekelt volna.
Nekem annyira nem tűnt fel hogy nagyságrendekkel roszabb lenne a hangzás így mint sztereó-ban. Más volt az tény de , mint mondtam volt olyan szám ami így jobban tetszett.
Az E6-os hangfalakról sok jót nem mondhatok, talán a Sub-ja volt a legjobb, talán erősebb és szebb volt a hangja (noha ez sem ment 40 Hz alá) mint a Tannoy mélyládája, de a Mission , sőt a Tannoy hangfalak is jobbat nyújtott összességében.