Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Philips 763SA vagy Yamaha S540

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: MMS »

Helló !

Csatolok egy eredményt a német Video Magazine 2004 Árprilisi számából.

Egy első hely szerintem elég meggyőző YDV540 eredmény, habár ez csak az alsó árosztály <250).
A Philips DVD962SA és DVD963SA az <1000 árkategóriában 6-7 helyet foglalják el. 76-76 pontos eredménnyel (hangban kicsit jobbak, kezelhetőségben kicsit rosszabbak, mint a Yamaha, mivel más a felhasználói felületük, szerintem a Yamaháé barátságosabb)

Üdv:
MMS

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Terveben volt, hogy a CD-t eladom, mert minek kettő, de aztán a mechanika miatt a CD marad. A Philips, ami szerintem is némileg le van maradva a DVD bizniszben, nem tud halk drájvot csinálni*. Zizeg, meg kattog. Mozin felülbömböl a zaj, de zenén, ... hát irgum burgum. Ajtó mögé kell zárni.

Van jó futóműve is a Philipsnek, ha jól tudom, a Yamaha, a Marantz és a Grundig is vesz mechát a Philipstől.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Azert kivancsi vagyok mit mutat egy CD lejatszoval szemben, az nekem sajnos nincs.
Az én rendszeremmel semmiféle érdembeli különbség nem mutatható ki. (ez bizonyos tekintetben jó dolog.)
Egy Meridian Stage 1 is ugyanúgy szólt, mint az MBO DVD-m.
A CD és a DVD ugyanarról a lemezről gyakorlatilag ugyanazt a hangot produkálja, nem tudnék választani közülük.
Terveben volt, hogy a CD-t eladom, mert minek kettő, de aztán a mechanika miatt a CD marad. A Philips, ami szerintem is némileg le van maradva a DVD bizniszben, nem tud halk drájvot csinálni*. Zizeg, meg kattog. Mozin felülbömböl a zaj, de zenén, ... hát irgum burgum. Ajtó mögé kell zárni.
*Meg szép menüt sem, de ez ízlés kérdése.

A hangra visszatérve, egy jobb rendszeren sajnos előjönnek a különbségek, pontosabban az, hogy egy megszólalás hiteles, vagy nem. A kettő között sajnos legalább "2 millió" különbség van :-(
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Freemil »

Na megvettuk a 763 is, képet hasonlitva szamottevo kulonbseget nem lattunk, csak ha kockaztam a kepet, a 763 kicsit sotetebb képet produkalt azonos beallitasok mellett, ami kis fenyeronovelessel korrigalhato volt, mindezt egy 82cm 16:9 tv néztük.
Egyebkent egy Denon 700-assal hasonlitottuk ossze egy 82 tv-n az MM-ben a 763-ast, ott sem lattunk akkora különbséget a 54Mhz javara normal lejatszasnal, hogy 50eFt megérne a 763-as 38eFt szemben. + még SACD is jatszik, egy párat biztos vesz az ember majd a jobbakbol.
Cd hangban a 963 és 763 közt szinten nem volt kulonbseg, ami a mi gyakorlatlan fulunk szamara hallhato lenne, mindkettonek az analog kimenetet hasznaltuk, azt neztuk mit tud a dvd DAC-ja, egyebkent tenyleg hasonlo eredmenyeket produkalt mindket lejatszo a kulfoldi tesztekben hangilag. Nálunk is ez az eredmeny szuletett. Most vagy mindket lejatszo gyenge vagy a rendszer az amin neztuk, YAMAHA 740, Dimaond 8.4.
Azert kivancsi vagyok mit mutat egy CD lejatszoval szemben, az nekem sajnos nincs.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Amugy nekem 963SA van, csak az öcsémnek kellene egy dvd, mivel én elégedett vagyok a dvd-mel, képileg, meg hangilag is, azért gondoltam nem lehet tul rossz ez a 763SA se.
OK, összehallgatom 763-at a Yamaha CDvel.
A leírásokban nézelődve szerintem a 963 és a 763 hangilag ugyanaz a hardver.

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

NZoli!

Légyszíves hasonlitsd mar ossze a cd lejatszoval, mert ez lenne egy fontos tényezo a philips javara, a yamaha dvd hangjat szidják máshol.
Amugy nekem 963SA van, csak az öcsémnek kellene egy dvd, mivel én elégedett vagyok a dvd-mel, képileg, meg hangilag is, azért gondoltam nem lehet tul rossz ez a 763SA se.
amennyit eddig lattam belole ott a WC-ben azon az 55 centis tv-n nem volt rossz, sőt nagyon is azt lattam mint a 963-mon, gondolom nagyobb tv-n jobban latszik a kulonbség, de belenagyitva, lassitva, gyorsitva is tetszett.
Igaz a yamaha is tetszett képileg, de hangilag nem volt alkalmam probálni.

Várom a véleményed a cd hangjahoz hasonlitva.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A philips 38eFt a Yamaha 45eFt. 
Philips-SACD kontra Yamaha progressziv scan
Phlips 27Mhz k. Yamaha 54Mhz

Hangminosége lehet jobb a philipsnek Sacd miatt cd lejatszas során?
A képminosége lehet jobb a Yamahanak az 54Mhz miatt?

Hol van 38-ért 763SA A Médiában belül 44, a pénztár mellett volt egy ennyiért... "értékcsökkent" cucc lenne? NemTom... karcmentesnek látszott az ajtóleragasztó 3M magictape ellenére.
Én az 5.1 kimenet (hiánya) miatt ejtettem a Yamahát, amiről az hírlik, hogy belül igen csak Philips vagy Grundig.... A rendszertávon is valamelyikhez tartozó kódot kell beadni (ha a boltban jó volt a tájékoztatás)

Hangminőségben, ha az SACD képességet vesszük alapul, vélhetően nagyobb tartalékai vannak a Philipsnek, de ez egyáltalán nem biztos. Meg kell(ene) hallgatni. Ha lesz időm, összehasonlítom a Yamaha CDmmel.

A progresszív (NTSC) kimenet, megfelelő kijelző híjját abszolút hasznavehetetlen, a dupla frekin működő DAC, meg nem biztos, hogy jobb képet képes csinálni, csak megfelel a progresszív kimenet magasabb sorfrekvenciája által megkövetelt feltételeknek.

Ha progresszív világba kellene utaznom, akkor már úgyis egy más kategóriában kell szétnézni. DVI csatlakozás, DCDi, plazma, projektor...

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

Szeretneélek megkérdezni benneteket, hogy a Philips 763SA és a Yamaha S540 közül melyiket vegyem.A philips 38eFt a Yamaha 45eFt.
Yamaha 740 erositom van, ezért gondolkodom a yamahan.

Véleményeket, tapasztalatokat várok, pro és kontra.

Én nagy philips párti vagyok, márcsak a marantz miatt is, de dvd-ben mégis a yamaha-t ajánlom inkább. A philips véleményem szerint egy kicsit lemaradt a többi gyártótól. Ha viszont ennyit költesz rá, akkor én inkább elgondolkoznék más márkákon is. Denon?

Freemil
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szeretneélek megkérdezni benneteket, hogy a Philips 763SA és a Yamaha S540 közül melyiket vegyem.
A philips 38eFt a Yamaha 45eFt.
Yamaha 740 erositom van, ezért gondolkodom a yamahan.

Véleményeket, tapasztalatokat várok, pro és kontra.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”