Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Onkyo TX-DS484 vagy TX-DS575X

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

DSP:
A jobb és bal csatorna változatlan a sztereóhoz képest (vagy nem), a center és háttérsugárzókon a színlelt helység akusztikáját próbálják utánozni effektekkel (késleltetés, visszhang). Az 5ch sztereónál meg nincs semmi effekt hozzáadva sehova.
Pro Logic:
A center hangja kivonódik a jobb és bal csatornából, és a surround sugárzókban is egyedi hang szól (azaz nem egy másik csatorna "torzítása") Tehát az öt csatorna összege alkotja az eredeti hangot.

Nem?

Vendég

:-)))

Bizonyára rosszul fogalmaztam. Úgyhogy akkor csak annyit mondok, hogy ahogy a DS-nél a center előáll, hasonlóan állítja elő itt a RL, RR, C jeleket.

Vendég

Azért én nem keverném össze a kettőt. A Dolby Surround 4 csatorna jelét tartalmazza. Az, hogy ezt beágyazzák egy eljárással 2 csatorna jelébe az egy dolog. A sztereó jel 2 csatorna jelét tartalmazza. Hogy ezt akármilyen eljárással 5 hangfalra küldi szét attól az még 2 csatornányi információt hordoz. Tehát a kettőnek nem azonos az elve.
De abban igazad van, hogy még nem hallottam, tehát lehetne akár jó is.

Vendég

Vágott, de ne kérdezd meg, hogy hány HZ-nél...

Vendég

Bocs, de ez nem igaz. A DSP proci alkotja, és nem így.

Vendég

Itt nem a valódiságról van szó. Ugyebár a DS is a ST-be ágyazott jelekból épül fel. A 5CH mód nem csinál mást, mint hasonló elven kikeveri a várható eltolódásokat a maradék hangfalakra, és így betölti a teret. KB így. Azt hiszem még nem hallottál egy jól beállított rendszeren ilyet, mert akkor biztos nem köpködnéd meg. :-))

Vendég

An Onkyo TX-DS575X -en a Subwoofer kimenet az crossover-elt?
Kvázi vágott a jel a sub-kimeneten, vagy szélessávú?

Vendég

Aha. Köszi. Szép lehet.

Vendég

5ch stereo:
A "B" speaker driver helyett a hátsókra küldi a jelet, ugyanazt, mint az "A" hangszórókra. A középső meg mono jelet kap. Ez nem egyfjata DSP. Ez a legprimitivebb módja, hogy minden csatorna szóljon.

Vendég

Jaj már! Nem is volt bántó abban amit írtam! :-) De ha egy sztereó jelet 5 csatornába hallgatsz akkor a másik hármat csak úgy "találja" ki hozzá. Az nem az igazi. Vegyél DTS 5.1-es zenei CD-t. Az valódi Multichannel.
Erősítő: ismerem őket nagyjából, hallgasd meg és döntsél köztük Te! :-) A nagy teljesítmény nem baj, jobb az ha 20%-on megy az erősítő és úgy adja le a 30W-ot, mintha csúcsra lenne járatva. A teljesítménygörbe alján jobbak a technikai jellemzők.
Hangfalak: én nem szidtam a Bose Acoustimass rendszerét (bár ezt azóta is sokan a fejemhez vágják) csak azt mondtam, hogy közel 500 rugóért (15) egy kicsit drága és van konkurenciája bőven. A Tannoy nem rossz, de itt is azt mondom hallgasd meg őket és magad döntsél. Vedd bele a listába a B&W is, mert bár nem valami design-osak a 602-603-asok szépen muzsikálnak.

Vendég

Hello Crybaby!

Szerintem mindenképpen jobban járnál a Tannoy-jal, mint a Bose-zal... En az 5 Tannoy hangfalamat 180K-ért vettem (Mx4 front, Mx2 rear, MxC center), ha mindenképpen akarsz mellé aktív subot, sokkal jobban megéri mint a Bose. Amúgy szerintem annyira nem drága a Denon, a 1801-es 140K, és bôven sok egy 15m2-es szobába. Tud ez is 5ch stereo-t, és szerintem zenéhez jobb, mint a Yamaha vagy az Onkyo.

Udv,
gaBo

Vendég

Hát szia Templar.
Gondoltam hogy egyszer még én is megkapom tőled
De ha már írtál, kérlek segíts egy két dologban!
Előszöris helyesbítek 5 csatornás ""sztereó"", remélem így már jobban tetszik.
Szóval, most szeretnék erősítőt és hangfalakat venni, eddig nem sokat sikerült meghallgatnom ezért most elhatároztam hogy belehúzok, ezért a nagy sietség a Hifi barlangba, és az Annex-ba.
ELőször is erősító. Mivel nekem anyagi korlátaim vannak ezért a max kb 130.000 HUF ami persze +-10-el módosulhat, de szeretném ha inkább minuszba.
Amiket kinéztem, és sokan ajánlottak:
1, Onkyo 575X
2, Yamaha DSP A-5
3, Sony ..840 ( a pontos típusszámát most nem tudom)

Teljesítményben és tudásban állítólag közel azonosak.
Sokan azt mondják a Yamaha a legdinamikusabb, házimozira talán ez a legjobb, Denon nekem drága, a Marantz sokan erre esküdnek, szerintük az egyik legjobb, legkobban részletező, de szintén nem a megfizethető kategória nekem.
Kérdésem te melyiket ajánlanád. Ismered valamelyiket?

A másik gondom a hangfalak.
Olvastam, sőt hallottam a Bose Acoustimass 10-et, nekem bejött, de hát ahhoz tényleg kellene egy + Aktív Sub, amúgy én elégedett lennék vele. De láttam hogy mindenki a Tannoyt mega Missiont dícséri, ezért gondoltam nem árt azokat is legalább bolti körülmények között meghallgatni, ígyhát Kedden megyek "fülelni". Na most a problámám, mindenki aki szídta a Bose-t azt állította hogy ezek jobbak mind zenében mind moziban, ja és szinte mindenki az Mx2-t ajánlotta (árban a bose megfelelője), esetleg frontnak az Mx3-at ( ami valjuk be ugyanaz mint az Mx2, ua a keresztváltó, ua a hangszóró, csak álló dobozban nagyobb a literszám, ezért talán mélyebbre megy, DE MINEK amikor OTT a SUB???? kérdem én)
Ráadásul hátsó hangszórónak az MxR-t ami (60 W) , de a frontoknak is 80 W, az Mx3-nak 90W.

Ezekhez minek kellene egy 100W, esetleg 110 W erölködő?????
A centert nem tudom mennyit bír. Igaz attól hogy van egy 100 W erősítőm biztos vagyok benne hogy a fele teljesítmény is hangos egy film közben, huzamosabb ideig. Te ezt hogy gondolod?

Amúgy egy 15 mxm -es szobaba menne, csak ez lenne benne, s a jövőben sem tervezem hogy nagyobb szoba jutna neki. (ja és ez tetőtéri szoba a belmagassága nem 5 méter )

Ja mégegy a katalógusokban leírt adatoknak ne nagyon higgyetek, gondolok itt pl a Tannoy-ra Mx3 35Hz-20kHz, hát ezt a 272.000 FT-ba kerülő Mission 775 sem tudja teljesíteni, de mondjuk ezt a hifibarlangban is mondta az eladó hogy hülyeség. Ráadásul a Tannoy a hangszóróvédője, vagy porfogója vagy nevezzük akárminek, az a szürke csoda valahogy nem a legszebb. Van bennem egy kis előítélet a Tannoy iránt mi?

NA most már lassan befejezem, mivel most látom hogy írtam vagy 2 oldalt. Örömmel várom a választ.
Szia

Vendég

Üdv.
Hat elég meggyőzőnek tűnt amit írtál, ezért is fogom élőben meghallgatni, a jövő héten, úgyis megyek a hifibarlangba egy összehasonlító tetsztre mely a Mission és Tannoy közti különbséget kívánja vélhetően feltárni, (Kedden) és akkor erre a napra az Annexba is beszólók hogy állítsák össze a 484, és 575X es rendszert az E6-os hangfalakkal. Ja amúgy hangfalakat is most nemsokára szándékozom venni, ezért ez a nagy kérdezősködés.
Mégegyszer köszönöm a vélaszod.
SZia

Vendég

Ez az 5 csatornás sztereó dolog ez új. :-) A sztereó eleve 2 csatornát jelent. Ha ezt fogod mindenféle effektkütyükkel 5 csatornán hallgatni akkor az jelentősen rosszabbul fog szólni, mint ha 2 csatornán hallgatnád. De te tudod.

Vendég

Köszönöm szépen a válaszod.
Ezzel most elkeserítettél, bár én úgyis csak többnyire mozira használnám, az audio Cd-ket meg, köztük az Mp3-asokat is 5 csatornás sztereóban hallgatnám.
Amúgy miben nyújtott többet, egy kicsit részletesebben ha leírnád.
Azért várok még véleményeket, észrevételeket.
Sziasztok

Vendég

Egyértelműen megéri. Én is először 484 -est vettem kb. 2 hétig hallgattam, aztán szerencsére egy sima ráfizetéssel elhozhattam az 575x -et. Ég és föld a külömbség lealábbis sztereóba. Ha teheted ne sajnáld rá a pénzt, nem fogod megbánni.

Vendég

Ti mit szóltok a következő két erősítőhöz, ugyanis a Herta-ban most a TX-DS484 79.900 Ft míg az 575X 129.900 a Netdepo-n.
Hallható a különbség rendesen a két erősítő között? Egyszóval megéri-e a +50.000 Ft-t a nagyobb testvér?
Ti hogy vélitek?
Üdv.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”