Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mi az az SDDS?
-
Vendég
Mi az az SDDS?
Egyébként ha érdekel innen letöltheted az SDDS promóját igen rossz minőségben (ebből érthető okokból nincs DVD-Rip):
http://www.ifi.uio.no/~kjetilho/pub-movies/sdds.mpg
-
Vendég
Mi az az SDDS?
Kossuth4 mozi. A Váci út elején a West End-el szemben. A Multiplexekről nem állítok semmit, kint vannak a plakátjai az SDDS hangrendszernek, de én még egy olyan teremben nem voltam ahol SDDS promót adtak volna a filmek elején. Elvileg a tizenegynehány teremből 2-3-nak kellene SDDS-nek lennie. Szerintem ha érdeklődsz a pénztárnál biztos meg tudják mondani. A Kossuth nagyterme viszont biztos.
-
Vendég
Mi az az SDDS?
Köszi az infót, csak 1 valami. A Kossuth mozi nem az ,amit most újítanak fel. És mely multiplex mozik ilyenek (én a Dunába meg a Camponába járok, valamilyik ilyen?), esetleg az összes ilyen?
Előre is kösz.
-
Vendég
Mi az az SDDS?
Illetve pontosítanék két dolgot mielőtt valaki jogosan belekötne.
1. A filmeket nem hangrendszerben veszik fel ez evidens. Úgy akartam írni, hogy a terv szerint 5 diszkrét csatornára készülnek ezért ennyibe keverik a stúdióba (mondjuk DTS).
2. Nem átkódolják a filmeket hanem az 5 csatornás diszkrét jelet más hangrendszerbe is kódolják.
-
Vendég
Mi az az SDDS?
A www.sdds.com -on mindent megtalálsz róla. Annyit azonban még hozzáfűznék, hogy valóban kevés a 8 csatornás SDDS film. Ugye a történet arról szól, hogy minden moziban egyféle hangrendszer van installálva. (A Multiplex így értve több mozi.) Vagy Dolby Digital vagy DTS esetleg SDDS. A filmgyártók érdeke, hogy filmjeiket minél több moziban játszák. Ezért a filmjeiket a készített hangrendszeren kívül átkódolják más hangrendszerekre is. Például, mondjuk elkészül egy film DTS hangrendszerben. Ezt csak a DTS mozik tudnák lejátszani. Ezért átkódolják Dolby Digitalba és mondjuk SDDS-be is. Ez gyakorlatilag annyit IS jelent, hogy a DTS CD mellett ráteszik a filmre is a digitális hangot. Így a Dolby Digital és az SDDS olvasóval felszerelt mozik is le tudják játszani a hangot. Viszont ebben az esetben az SDDS csak 5.1 csatornás lesz mivel a DTS csak ennyi. Két csatornából nem fog plusz információ szólni. Érdemes néha utánaolvasni a neten mely filmek készültek SDDS-ben (http://www.sdds.com/movies/movlist.html - pl. Wild Wild West) és ezeket a filmeket SDDS moziban megnézni (Kossuth, Multiplex) mert akkor valóban élvezhető a diszkrét 8 csatorna.
-
Vendég
Mi az az SDDS?
Jaja, Sony Dinamic Digital Sound. Ha jól emlékszem az Arnold féle Utolsó Akcióhös volt az elsö film ezzel a hangrendszerrel.És a Sony kizárólag mozikhoz tervezte, de aztán ki tudja mi lesz még...
-
Vendég
Mi az az SDDS?
az.
a sony 8 csatornas rendszere
a legtobbszor nem igazi (discreet) 8 csatorna
-
Vendég
Mi az az SDDS?
mI AZ AZ SDDS? Az én tippem szerint ,valami hangrendszer. Amúgy a stáblisták végén figyeltem fel erre.