Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SB Live Value + DD/DTS erősítő: hogyan kell összekötni?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Értelek.

A félreértést az okozta, hogy egyszerűen "árnyékolt kábel"-ről írtál, de az nem azonos a coax-szal. A legtöbb árnyékolt kábel egy sima árnyékolófólia mellé behúzott vezetékből áll. Az SPDIF jelvezetéshez pedig nem árt a fonott drótharisnya, sőt akár a 2x/3x-árnyékolás - lásd az idevágó speciális coax-okat.
Tehát a kérdező lehetőleg coax-ot vegyen, ne egyszerű árnyékolt kábelt. Mindent tisztáztunk?... :-)

Vendég

Én nem látom, hogy két dologról beszélnénk. De szerintem egy 75 ohm-os koax kábelnél (főleg annál amire a kérdező gondolt) sokkal jobb megoldás egy természetesen fémcsatlakozós komolyan árnyékolt egyeres vezeték. Én például Monitor Patmos-t használok és tökéletesen elégedett vagyok vele.

Vendég

Szia Simon!

Anélkül, hogy elvesznénk a részletekben, egy kicsit vitáznék veled. A digitális jelfolyam alacsony és magas bitértékeit az SPDIF-rendszer hullámokkal, pontosabban csúcsokkal és letörésekkel valósítja meg. (Most erősen egyszerűsítek.) Éppen ezért ezt a jelet melegen ajánlott megfelelő csillapítású és árnyékolású kábelen vezetni, különben esetleg "falsch biteket" etetsz a dekóderrel. Tehát nemcsak, hogy coax, de akár még satellit-coax is, és igen melegen ajánlanám a fémházas csatlakozókat. (És persze a gondos szerelést.)

Vendég

A 75 ohm-os kábelt hagyd meg a TV-nek, ehhez használ egy eres árnyékolt kábelt.

Vendég

Halihow!

Milyen tipusu kábellel kötötétek össze az erösitöt a hangkártyával ?
75 Ohm-os koaxal, vagy sima árnyékolt kábellel ?

Vendég

Hello!
Az a helyzet hogyha idaig nem tette tönkre, akkor ezutan sem fogja.Nekem otthon a Technics SA-EX320 erositomet a Live meg nem intezte el, pedig mar kb. egy eve ugyanazon a kabelt hasznalom mint amit te emlitettel.
Meg a masik hogy az erositok tobbsegeben többnyire van aramkori vedelem(nem mindegyikben)-nezz utana, de szerintem nem lesz gaz.

Vendég

Halihow!

Frissen vásároltam egy ONKYO TX-DS575X AV receiver-t. Összebarkácsoltam az SB Live! Value hangkártyámmal, egy sima árnyékolt kábelen. Mono mini-jack dugo + RCA. Itt valaki emlitette, hogy a Live! nem szabványos feszültségen megy, tehát kárt tehet az erölködőben. Namost, ha összekötöttem, és minden megy yol, akkor ezexerint nem cseszte széjjel az ONKYO-t. Vagy esetleg később vágja haza ???

Vendég

Sztereo ,a test az testa másiknál is a,az adat pedig az jack eleje az 5szög formájú.
Géza

Vendég

Szia Vegastar!

Meg tudnád írni, hogy a gyári kábeleden milyen jack van? (Szereto v. monó?)

Köszönet! - EH

Vendég

Ezt viszont én sem tudom,mert ez már belső dolog.
Az,hogy a Live digit bemenetére rá lehet-e kötni az asztali CD,DVD digit kimenetét. Az ASUS 50x-est digitálisan rá lehet kötni a hangkártyára,és nagyon jól mükszik.

Vendég

Az Mx 300-asnak a tűskesoráról lehet lehozni a Ditális hangot,valamelyik hazai lap ,még akkoriban közölte a lekötést.
A Live-ról pedig annyit,hogy van gyári kábel hozzá,ami a digitális RCA ajzatot és 1 "minidin?" ajzatot tartalmaz.
Ez a digitális hang ,bár az értékeit nem tudom,jó a Jazz dekóderbe,és a házimoziba is.
Arra viszont én nem tudom a választ,hogy Aztali DVD digitális sztereo jelét ,hogyan lehet felirni CD-re?

Vendég

Egy minijack-rca coax-kábelre van szükséged. Az aljzat a kártyán (sárga színű) sztereo. Ha a sztereo jack elnevezéseinél maradunk, akkor a "jobb" melegponton találod az első csatornapár digitális kimenetét, a "bal" melegponton a második csatornapárét, a testre kösd a coax harisnyát. A DD-jelet az első csatornapárra kódolva adja ki a kártya. Ha csak ezt kötöd be (és persze a testet), akkor a DD-t rendben megkapod, de a kártya szoftverét 4 csatornára kapcsolva, és csatornateszteket csinálva a hátsó jelek értelemszerűen nem jönnek át. Először megpróbáltunk kapcsolatba lépni a Creative-val, hogy a dugót "monósítva" nem teszünk-e kárt a kártyában - de csak egy szabvány levelet kaptunk, hogy hol tudjuk megvenni az általuk forgalmazott kábelt. (Ha valakinek van gyári ilyenje (pl. valamelyik Soundworks hangfalcsaládhoz), és megírná a specifikációját, köszönettel venném.) További kutakodás kihozta, hogy a Live SPDIF kimenete a szabvány szerinti 0.5V helyett 2.0 vagy 5.0V-ot használ! (Típustól függően.) Ezt a Creative Tech Support is megerősítette, de arra a kérdésre, hogy ez nem tehet-e kárt az erősítőben, csak azt válaszolták, hogy nem tehet kárt az általuk forgalmazott hangfalakban. (Nagyon lekezelő és vérforraló stílusuk van...) Mindenesetre rengetegen használják az általad is megcélzott összeállítást, és eddig senki nem jelzett negatívumot. Ettől okosabbat sajnos nem tudok mondani.
Akár a jack monó, akár a sztereó bekötése mellett határozod el magad, javaslom, "kíméletből" sztereo dugót használj - az OEM kártyák műanyag aljzatai ugyanis nagyon gyatra minőségűek.

Vendég

Koax az,csak kisjackben.

Vendég

Nem tudom összekötni a Live Value kártyámat a frissen vásárolt DD/DTS erősítőmmel. A kártyának van Digital Out kimenete, de nem tudom milyen. Nem optikai, gondolom, de koax sem. Milyen? Hogyan lehet összekötni? Pontosabban, hogyan lehet DD/DTS hangot kicsalni? A Diamond MX300-nak optikai kimenete van?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”