Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Beteszem és működik,de hogyan?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tegyuk nepszeruve a forumot, ne rontsuk el!

thx

Vendég

Bécsi: elképzelhető, hogy a világ legnagyobb átverésével állunk szemben és csak azért tiltják le a CD-R lejátszást az ominózus DVD lejátszókon, hogy ne másolgassunk otthon lemezeket. Ennek némileg ellentmond, hogy például a Sony-nak van olyan készüléke amelyik olvassa a CD-R lemezeket. Ennek ellentmond az is, hogy ha egy mesterséges elektronika akadályozná csak a CD-R olvasást akkor már rég lehetne kapni (a régiómentesétéshez hasonló) olyan kütyit amelyik engedélyezné a CD-R olvasást.
Mindazonáltal az is csak véletlen lenne, hogy csak olyan DVD lejátszók olvassák a CD-R lemezeket amelyek 2 független lézerfejet tartalmaznak (ilyenek a DVD-ROM-ok is.)

Vendég

Nagyon szívesen vitatkozom bárkivel, sőt hagyom is magam meggyőzni ha arról van szó hiszen nem vagyok tévedhetetlen. De aki végolvassa ezt az oldalt az a következőt veheti észre:
Felmerült, hogy valakinek van egy írott lemeze amelyiket lejátsza egy olyan asztali DVD lejátszó amelyiknek ez nem tulajdonsága. Bár neki van meg a lemez ő kérdezi, hogyan íródott. Erre válaszoltam, hogy hiába tudnánk meg az írás módját gyakorlati haszna vajmi kevés volna. Innentől kedve kicsit elkanyarodtunk a fejemhez kaptam, hogy ne érdekeljen engem a kérdező lejátszója (amiről szó sem esett). Ezek után szintén nem a témához kapcsolódóan ismét a fejemhez kaptam, hogy nem az én dolgom az, hogy a kérdezőnek melyik lemeze megy tönkre 10!!! év alatt. Felmerül, hogy a dual head-es DVD-knél még nem fordult elő ilyen (nem is mondta senki), majd előhoz egy olyan esetet amiről én a helyében mélyen hallgattam volna (amit akkor, ott ő meg is tett). Mindezt olyan sértegető stílusban amit természetesen nem hagytam szó nélkül.
Végezetül a kérdező nevét sajnos már elfelejtettem mikor a választ írtam, ha emlékeztem volna rá -régebbi stílusából kiindulva- nem pazaroltam volna az időmet, hogy válaszra méltassam és elkerülhettem volna a fenti esetet. Sokszor volt rá példa, hogy egy fórumon kérdést intéztem a nagyérdeműhöz, de bármilyen választ is kaptam minimum megköszöntem, hogy bárki időt nem sajnálva az én problémámmal foglalkozott ha 2 percig is.
A Tonic által javasolt kísérlet mindenképp érdekes lehet, a témához annyit, hogy mi régebben kipróbáltuk azt, hogy egy írott CD-t egy sima CD játszóval pause-ra állítva pörgettük 1 hétig és "nyoma" maradt a lemezen. Mondjuk ez extrém eset és azóta lehet, hogy jobb minőségűek az írható CD-k.

Vendég

Nem hiszem el.......(Leser class: 1!!!)

Vendég

Soha nem mondtam,hogy dual fejes lenne a Sony-m.
A Nintausom az az. Ikerfókuszos a sony a leírások alapján.
Mekkora rész nézzek meg 30x 1 prec ? 10 ?.
A CD-ék nem az enyémek,mint írtam ,1 Samsung miniCD-DVD használja ezeket. Plextor 8/2/20-as SCSI rendszerrel írtam 40x Plextor olvasóval,Adaptech vezérlővel.Ennél sokkal masszívabb írási mód nemnagyon van.

Vendég

Simon az egyike azoknak, akiktől hiteles műszaki információkat lehet olvani, nem fikázni.

Vegastar, ezek szerint van egy nem dualfejes Sony lejátszód ami olvas egy írható CD-t. Itt az alkalom, hogy Simon által leírt tök logikus dolgot gyakorlatban is leteszteljük. Mivel kiderült, hogy neked tök mindegy, hogy tönkremegy-e a lemez vagy sem, így a kisérletet teljes nyugodsággal végezheted. Ha tud A-B lejátszást a DVD-d, akkor egy rövid részt folyamatosan játsz le ciklikusan pl. 30x, majd nézd meg, hogy történt-e valami.

Kiváncsian várjuk a gyakorlati beszámolót.

VitaMáté, te meg bújj vissza a barlangodba!

Vendég

Ami pedig az eredeti kérdést illeti, a CD író programnak van hozzá a legkevesebb köze.
A CD-írónak lehettek olyan paraméterei, hogy kicsit más lett a lemezen pitek reflexiója, vagy erősebb lézerrel véste fel, mittudomén. Ilyennel valszeg te találkoztál először Sonynál...

Vendég

Bazz, a technikai fórumokon nem a stíluson van a hangsúly, hanem a lényegen, amiről beszéltek. És az a tapasztalatom, hogy Simonnnak technikai téren általában az utolsó szóig igaza van. Szóval nem fikázni.

Vendég

Beszél!

Vendég

Szia Simon!
Emlékszel még rám?
Úgy látom nem vagy valami népszerű, s nem csak nekem nem tetszik a stílusod, + a többnyire negatív és leszóló stílusod. (No persze ez a kritika nem az ilyen indulatokban gazdag leveleidet érinti.- ezek tetszenek látva hogy dühöngsz)
SZia.

Vendég

Majom!

Vendég

Nem vagyok iskolás,már igen régóta.

" " 1. Nem az adathordozó az érték hanem ami rajta van. Egy 2-300 Forintos CD milliókat érhet.

Bocsánat, itt sima mezei hang cédéről van szó ,és nem vállalati nyilvántartásról.

2. Ha elpusztul nem 10 év alatt, hanem 5 lejátszás után teszi.

De nem teszi ,ha fejre állsz akkorsem ,akitől kaptam ezt a spéci megírású lemezt szinte csak írt lemezeket használ ikerfókoszú fejjel.Láss csodát nincs rossz megpusztult CD-je.
Sőt továbbmegyek a te kedvedért,Hosszú évek óta soha senkitől nem hallottam még ilyent,pedig nekem illik ezirányban nyitottnak lennem.

Az ujságot azért hoztam fel ,hogy megkímélj a technikai sallangtól.

De félre a tréfát,legyek én egy deformált kisfiú,te meg a Havas Henrick,szarok rá,mondjad meg nekem a sok rizsa helyett,mivel,melyik cdíró programmal írjam meg a lemezt ?
Ennyi ! Erre lökd a választ ,engem csak ez érdekel!!

Tiszetelettel: Géza

Vendég

Na mindegy, mindenesetre azt gondoltam hogy egy forum azeert forum hogy kerdezzeen az ember.Lehet hogy mas hülyesegnek tartja a kerdest, de ahogy mondjak jo pap is holtaig tanul, megis.... a folytatast mindenki ismeri.Köszi az infot.

Vendég

Mellesleg az ilyen okoskodó tizenévesek miatt egyre kevesebb értelmes ember irogat ezekbe a fórumokba. Ha aztán mindenki elmegy akkor majd te lehetsz a király a Házimozi újságoddal. Tiszta vicc.

Vendég

Ritkán hagyom, hogy baromarcú tudatlan kisfiúk felhúzzanak, így most sem teszem. Tehát:
1. Nem az adathordozó az érték hanem ami rajta van. Egy 2-300 Forintos CD milliókat érhet.
2. Ha elpusztul nem 10 év alatt, hanem 5 lejátszás után teszi.
3. A Divido és Nintaus készülékek (sokakkal egyetemben) kétfejesek tehát egyáltalán nem károsítják a CD-R lemezeket.
4. Még mindig nem értetted meg (nem csodálom), hogy anno az anamorph filmekről volt szól. Erre mondták többen (helytelenül) hogy 4:3 és én nem javítottam ki őket. Aki benne volt értette, aki nem az vagy te.
5. Ezen nem vitatkoztam veled, mert fogalmad nem volt miről is ment a beszélgetés.
6. Nagyon ritkán idézek, ha mégis azt a "" jelről rögtön felismerheted.
7. Nem csodálom, hogy ilyen hülye vagy ha a Házimozi újságot járatod. De ez még nem is olyan nagy baj, de a szádat is.
8. Nem is tudtam, hogy hétvégén is van Sulinet.

Simon Templar

Vendég

Kit érdekel ez a baromság,majd én eldöntöm,hogy érdekel-e a sima 2-300 Ft-os CD elpusztul-e 10 év múlva.
Amúgy sem hiszek benne,mert akkor a régebbi DVD-ék már rég tönkretették volna sokak CD állományát.Nembeszélve a sok Divido és Nintauszos tulajt akik nemhogy írt CD-ét hanem MP3-at is mernek betenni ebbe a veszélyes készülékbe. Ugye milyen hülyén hangzik ,szentember!!?
Amúgy a régi vitánk a TAXI DVD-én indult el 4:3 16:9 22:9 képarányokról szólt,mert az olyan direkt 22:9 es képarányú filmekröl mondtad ,hogy 4:3-as képarányú amelyek NEM állíthatóak (Titanic ; Abbys )Erre kapttam fel akkoriban a vizet. Amúgy nem kell semmilyen idézett szöveg,nekem is jár a házimozi újság.
Géza

Vendég

Az asztali sem károsítja a CD-R lemezt mert amelyik károsítaná az egyszerűen le sem játsza. Amelyik lejátsza abban pedig dual-head van, az egyik kifejezetten a CD-R lemezek olvasására.

Vendég

Akkor a DvD-ROM ugy nez ki hogy nem karositja ugy mint asztali lejatszo, pedig mukodesben egyeznek?
Akkor eleg egy DvD-ROM es kesz?Nem karositja a DvD-ROM a lemezeimet?

Vendég

Csak az asztali DVD lejátszókra vonatkozik, melyek nem olvassák a CD-R lemezeket. A DVD-Rom CD-R-re tökéletes.

Vendég

Meg a Winchestert kifelejtettem.ez a negyedik.Kislemez csak max. bootolaskor kell, amugy nem hasznalom.

Vendég

Sziasztok!Akkor ez azt jelenti hogy a DvD olvaso konnyebben hazavagja a sima irt cd-ket?Akkor ezek szerint ezek utan a gepemben negy IDE-cucc lesz:DvD-ROM, CD olvaso, CD-iro.Epp ezert.

Vendég

Nem a 200 000 Ft-os gépednek lesz baja hanem a lemeznek amit beteszel. A többit nem értettem.

Vendég

Szia SzentEmber,ujrakezdük a vitát 1 másik topicon??
Ne azzal törödj,hogy az én 200.000 -es gépemnek lessz-e baja,hanem arra add a választ amire feltettem a kérdést.
Nemcsak nekem kell,de az én gépem is ilyen problámákkal küzd. A szerzői jogvédelmet mellőzd,mert itt most technikai és nem pártközeli dolgokról van szó. Amúgy éppen ezek miatt vettem meg a Nintaust.
Géza

Vendég

A CD-R lemezek hőeljárással íródnak. Erősebb lézer beleégeti a "lukakat", gyengébb lézer olvassa. A DVD lézere vékonyabb és erősebb, mint a CD-jé. Ezért az írott CD-ket melyek igencsak hőérzékenyek tönkreteszi. Ha kell kifejtem még bővebben.

Vendég

optikai lezer eget? fejtsd ki kicsit plz.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”