Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Beteszem és működik,de hogyan?
-
Vendég
Tegyuk nepszeruve a forumot, ne rontsuk el!
thx
-
Vendég
Bécsi: elképzelhető, hogy a világ legnagyobb átverésével állunk szemben és csak azért tiltják le a CD-R lejátszást az ominózus DVD lejátszókon, hogy ne másolgassunk otthon lemezeket. Ennek némileg ellentmond, hogy például a Sony-nak van olyan készüléke amelyik olvassa a CD-R lemezeket. Ennek ellentmond az is, hogy ha egy mesterséges elektronika akadályozná csak a CD-R olvasást akkor már rég lehetne kapni (a régiómentesétéshez hasonló) olyan kütyit amelyik engedélyezné a CD-R olvasást.
Mindazonáltal az is csak véletlen lenne, hogy csak olyan DVD lejátszók olvassák a CD-R lemezeket amelyek 2 független lézerfejet tartalmaznak (ilyenek a DVD-ROM-ok is.)
-
Vendég
Nagyon szívesen vitatkozom bárkivel, sőt hagyom is magam meggyőzni ha arról van szó hiszen nem vagyok tévedhetetlen. De aki végolvassa ezt az oldalt az a következőt veheti észre:
Felmerült, hogy valakinek van egy írott lemeze amelyiket lejátsza egy olyan asztali DVD lejátszó amelyiknek ez nem tulajdonsága. Bár neki van meg a lemez ő kérdezi, hogyan íródott. Erre válaszoltam, hogy hiába tudnánk meg az írás módját gyakorlati haszna vajmi kevés volna. Innentől kedve kicsit elkanyarodtunk a fejemhez kaptam, hogy ne érdekeljen engem a kérdező lejátszója (amiről szó sem esett). Ezek után szintén nem a témához kapcsolódóan ismét a fejemhez kaptam, hogy nem az én dolgom az, hogy a kérdezőnek melyik lemeze megy tönkre 10!!! év alatt. Felmerül, hogy a dual head-es DVD-knél még nem fordult elő ilyen (nem is mondta senki), majd előhoz egy olyan esetet amiről én a helyében mélyen hallgattam volna (amit akkor, ott ő meg is tett). Mindezt olyan sértegető stílusban amit természetesen nem hagytam szó nélkül.
Végezetül a kérdező nevét sajnos már elfelejtettem mikor a választ írtam, ha emlékeztem volna rá -régebbi stílusából kiindulva- nem pazaroltam volna az időmet, hogy válaszra méltassam és elkerülhettem volna a fenti esetet. Sokszor volt rá példa, hogy egy fórumon kérdést intéztem a nagyérdeműhöz, de bármilyen választ is kaptam minimum megköszöntem, hogy bárki időt nem sajnálva az én problémámmal foglalkozott ha 2 percig is.
A Tonic által javasolt kísérlet mindenképp érdekes lehet, a témához annyit, hogy mi régebben kipróbáltuk azt, hogy egy írott CD-t egy sima CD játszóval pause-ra állítva pörgettük 1 hétig és "nyoma" maradt a lemezen. Mondjuk ez extrém eset és azóta lehet, hogy jobb minőségűek az írható CD-k.
-
Vendég
Soha nem mondtam,hogy dual fejes lenne a Sony-m.
A Nintausom az az. Ikerfókuszos a sony a leírások alapján.
Mekkora rész nézzek meg 30x 1 prec ? 10 ?.
A CD-ék nem az enyémek,mint írtam ,1 Samsung miniCD-DVD használja ezeket. Plextor 8/2/20-as SCSI rendszerrel írtam 40x Plextor olvasóval,Adaptech vezérlővel.Ennél sokkal masszívabb írási mód nemnagyon van.
-
Vendég
Simon az egyike azoknak, akiktől hiteles műszaki információkat lehet olvani, nem fikázni.
Vegastar, ezek szerint van egy nem dualfejes Sony lejátszód ami olvas egy írható CD-t. Itt az alkalom, hogy Simon által leírt tök logikus dolgot gyakorlatban is leteszteljük. Mivel kiderült, hogy neked tök mindegy, hogy tönkremegy-e a lemez vagy sem, így a kisérletet teljes nyugodsággal végezheted. Ha tud A-B lejátszást a DVD-d, akkor egy rövid részt folyamatosan játsz le ciklikusan pl. 30x, majd nézd meg, hogy történt-e valami.
Kiváncsian várjuk a gyakorlati beszámolót.
VitaMáté, te meg bújj vissza a barlangodba!
-
Vendég
Ami pedig az eredeti kérdést illeti, a CD író programnak van hozzá a legkevesebb köze.
A CD-írónak lehettek olyan paraméterei, hogy kicsit más lett a lemezen pitek reflexiója, vagy erősebb lézerrel véste fel, mittudomén. Ilyennel valszeg te találkoztál először Sonynál...
-
Vendég
Bazz, a technikai fórumokon nem a stíluson van a hangsúly, hanem a lényegen, amiről beszéltek. És az a tapasztalatom, hogy Simonnnak technikai téren általában az utolsó szóig igaza van. Szóval nem fikázni.
-
Vendég
Szia Simon!
Emlékszel még rám?
Úgy látom nem vagy valami népszerű, s nem csak nekem nem tetszik a stílusod, + a többnyire negatív és leszóló stílusod. (No persze ez a kritika nem az ilyen indulatokban gazdag leveleidet érinti.- ezek tetszenek látva hogy dühöngsz)
SZia.
-
Vendég
Nem vagyok iskolás,már igen régóta.
" " 1. Nem az adathordozó az érték hanem ami rajta van. Egy 2-300 Forintos CD milliókat érhet.
Bocsánat, itt sima mezei hang cédéről van szó ,és nem vállalati nyilvántartásról.
2. Ha elpusztul nem 10 év alatt, hanem 5 lejátszás után teszi.
De nem teszi ,ha fejre állsz akkorsem ,akitől kaptam ezt a spéci megírású lemezt szinte csak írt lemezeket használ ikerfókoszú fejjel.Láss csodát nincs rossz megpusztult CD-je.
Sőt továbbmegyek a te kedvedért,Hosszú évek óta soha senkitől nem hallottam még ilyent,pedig nekem illik ezirányban nyitottnak lennem.
Az ujságot azért hoztam fel ,hogy megkímélj a technikai sallangtól.
De félre a tréfát,legyek én egy deformált kisfiú,te meg a Havas Henrick,szarok rá,mondjad meg nekem a sok rizsa helyett,mivel,melyik cdíró programmal írjam meg a lemezt ?
Ennyi ! Erre lökd a választ ,engem csak ez érdekel!!
Tiszetelettel: Géza
-
Vendég
Na mindegy, mindenesetre azt gondoltam hogy egy forum azeert forum hogy kerdezzeen az ember.Lehet hogy mas hülyesegnek tartja a kerdest, de ahogy mondjak jo pap is holtaig tanul, megis.... a folytatast mindenki ismeri.Köszi az infot.
-
Vendég
Mellesleg az ilyen okoskodó tizenévesek miatt egyre kevesebb értelmes ember irogat ezekbe a fórumokba. Ha aztán mindenki elmegy akkor majd te lehetsz a király a Házimozi újságoddal. Tiszta vicc.
-
Vendég
Ritkán hagyom, hogy baromarcú tudatlan kisfiúk felhúzzanak, így most sem teszem. Tehát:
1. Nem az adathordozó az érték hanem ami rajta van. Egy 2-300 Forintos CD milliókat érhet.
2. Ha elpusztul nem 10 év alatt, hanem 5 lejátszás után teszi.
3. A Divido és Nintaus készülékek (sokakkal egyetemben) kétfejesek tehát egyáltalán nem károsítják a CD-R lemezeket.
4. Még mindig nem értetted meg (nem csodálom), hogy anno az anamorph filmekről volt szól. Erre mondták többen (helytelenül) hogy 4:3 és én nem javítottam ki őket. Aki benne volt értette, aki nem az vagy te.
5. Ezen nem vitatkoztam veled, mert fogalmad nem volt miről is ment a beszélgetés.
6. Nagyon ritkán idézek, ha mégis azt a "" jelről rögtön felismerheted.
7. Nem csodálom, hogy ilyen hülye vagy ha a Házimozi újságot járatod. De ez még nem is olyan nagy baj, de a szádat is.
8. Nem is tudtam, hogy hétvégén is van Sulinet.
Simon Templar
-
Vendég
Kit érdekel ez a baromság,majd én eldöntöm,hogy érdekel-e a sima 2-300 Ft-os CD elpusztul-e 10 év múlva.
Amúgy sem hiszek benne,mert akkor a régebbi DVD-ék már rég tönkretették volna sokak CD állományát.Nembeszélve a sok Divido és Nintauszos tulajt akik nemhogy írt CD-ét hanem MP3-at is mernek betenni ebbe a veszélyes készülékbe. Ugye milyen hülyén hangzik ,szentember!!?
Amúgy a régi vitánk a TAXI DVD-én indult el 4:3 16:9 22:9 képarányokról szólt,mert az olyan direkt 22:9 es képarányú filmekröl mondtad ,hogy 4:3-as képarányú amelyek NEM állíthatóak (Titanic ; Abbys )Erre kapttam fel akkoriban a vizet. Amúgy nem kell semmilyen idézett szöveg,nekem is jár a házimozi újság.
Géza
-
Vendég
Az asztali sem károsítja a CD-R lemezt mert amelyik károsítaná az egyszerűen le sem játsza. Amelyik lejátsza abban pedig dual-head van, az egyik kifejezetten a CD-R lemezek olvasására.
-
Vendég
Akkor a DvD-ROM ugy nez ki hogy nem karositja ugy mint asztali lejatszo, pedig mukodesben egyeznek?
Akkor eleg egy DvD-ROM es kesz?Nem karositja a DvD-ROM a lemezeimet?
-
Vendég
Csak az asztali DVD lejátszókra vonatkozik, melyek nem olvassák a CD-R lemezeket. A DVD-Rom CD-R-re tökéletes.
-
Vendég
Meg a Winchestert kifelejtettem.ez a negyedik.Kislemez csak max. bootolaskor kell, amugy nem hasznalom.
-
Vendég
Sziasztok!Akkor ez azt jelenti hogy a DvD olvaso konnyebben hazavagja a sima irt cd-ket?Akkor ezek szerint ezek utan a gepemben negy IDE-cucc lesz:DvD-ROM, CD olvaso, CD-iro.Epp ezert.
-
Vendég
Nem a 200 000 Ft-os gépednek lesz baja hanem a lemeznek amit beteszel. A többit nem értettem.
-
Vendég
Szia SzentEmber,ujrakezdük a vitát 1 másik topicon??
Ne azzal törödj,hogy az én 200.000 -es gépemnek lessz-e baja,hanem arra add a választ amire feltettem a kérdést.
Nemcsak nekem kell,de az én gépem is ilyen problámákkal küzd. A szerzői jogvédelmet mellőzd,mert itt most technikai és nem pártközeli dolgokról van szó. Amúgy éppen ezek miatt vettem meg a Nintaust.
Géza
-
Vendég
A CD-R lemezek hőeljárással íródnak. Erősebb lézer beleégeti a "lukakat", gyengébb lézer olvassa. A DVD lézere vékonyabb és erősebb, mint a CD-jé. Ezért az írott CD-ket melyek igencsak hőérzékenyek tönkreteszi. Ha kell kifejtem még bővebben.