Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen dvd-írót érdemes venni?
-
Vendég
Nekem Sony DW-U10A-m van. Eddig csak 2 princo lemezt tudtam elrontani vele. Amugy Primadatara irok azzal kb 20-ból 1 rossz aránnyal 2x sebbel. Egy gondom van, az, hogy csak 2xen olvas.
Ha valaki szereti a kihivásokat, csinálhat belöle dru-500a-t is.
Bergen:Az általad említett írási sebességek nem érdekességek, hanem szabványok a + ill. - lemezekre. A Nero szerint valószínűleg az LG íród nem tud +os lemezt írni, ez nem az EMTEC hibája, hanem a Nerohoz mellékelt meghajó programé.
Nem ezeket a sebességeket találtam érdekesnek, hanem az egyszeres írási lehetőség hiányát. Nem hiszem hogy az író ne támogatná, a lemezekre pedig rá van írva, hogy 1-4x.
Ha a Nero szerint nem tudna +-ost lemezt írni az LG akkor pedig valószínűleg nem ajánlotta volna fel a 2.4x-es (és csak ezt!!!) sebességet mielőtt kiköpte volna "Illegal disc!" felkiáltással. Ki érti ezt?!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
Sziasztok!
Na megvettem életem első DVD íróját, egy LG 4040-est. A hozzáadott B5-ös író program nem nagyon tetszett, így szereztem egy Nero 6.0.0.0-ást. Először egy újraírható DVD-vel akartam kipróbálni a biztonság kedvéért, de a Nero azt mondta az EMTEC DVD+RW-re, hogy "Illegális lemez". A B5 egy kis gondolkodás után megírta, de csak 2,4X-esen volt hajlandó megtenni ezt. Ezután kicsit elvesztettem a bizalmam a Nero 6.0.0.0-ásban, így a B5-össel írtam meg még két TDK-t, egy +R-t és egy -R-t. Érdekes módon a pluszost csak 2,4, vagy 4-szeresen, a mínuszost csak 2, vagy 4-szeresen volt hajlandó írni. Úgy látszik, hogy az írónak, vagy a B5-nek nem nagyon megy az egyszeres írás, pedig kompatibílitás szempontjából nem lenne rossz. (Természetesen fent van a 3.01-es firmware.) Na mindegy lényeg az, hogy mind jó lett. A pluszos TDK egy ősrégi elsőgenerációs Panasonic egybenminicsodán (SC-HT80) lett tesztelve, ami elvileg a használati utasítás szerint semmiféle írható CD, vagy DVD lemezt nem támogat, de a TDK+R-t úgy vitte gondolkodás nélkül, hogy öröm volt nézni. A másik két lemez egy Denon DVD-700-ason lett tesztelve, és az eredmény kifogástalan. Még a gagyi EMTEC +RW-t is a gyári DVD-kkel azonos idő alatt olvasta be, és gond nélkül vitte. Ja, a B5 UDF módban írta meg a lemezeket, a verziószámot viszont nem tudom.
Szóval az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak. Ha valaki olcsó minőségi (TDK, Verbatim) lemezt lát valahol Pesten, szóljon!!!
Nekem is LG íróm van és Nero 6.0.0.9-et használok. Ebben nincs semmi gond a lemezekkel, mióta upgradeltem a firmwaret az A301-re.
Szerintem már van ennél újabb Nero is, amiben minden hiba ki van javítva.
Sziasztok!
Na megvettem életem első DVD íróját, egy LG 4040-est. A hozzáadott B5-ös író program nem nagyon tetszett, így szereztem egy Nero 6.0.0.0-ást. Először egy újraírható DVD-vel akartam kipróbálni a biztonság kedvéért, de a Nero azt mondta az EMTEC DVD+RW-re, hogy "Illegális lemez". A B5 egy kis gondolkodás után megírta, de csak 2,4X-esen volt hajlandó megtenni ezt. Ezután kicsit elvesztettem a bizalmam a Nero 6.0.0.0-ásban, így a B5-össel írtam meg még két TDK-t, egy +R-t és egy -R-t. Érdekes módon a pluszost csak 2,4, vagy 4-szeresen, a mínuszost csak 2, vagy 4-szeresen volt hajlandó írni. Úgy látszik, hogy az írónak, vagy a B5-nek nem nagyon megy az egyszeres írás, pedig kompatibílitás szempontjából nem lenne rossz. (Természetesen fent van a 3.01-es firmware.) Na mindegy lényeg az, hogy mind jó lett. A pluszos TDK egy ősrégi elsőgenerációs Panasonic egybenminicsodán (SC-HT80) lett tesztelve, ami elvileg a használati utasítás szerint semmiféle írható CD, vagy DVD lemezt nem támogat, de a TDK+R-t úgy vitte gondolkodás nélkül, hogy öröm volt nézni. A másik két lemez egy Denon DVD-700-ason lett tesztelve, és az eredmény kifogástalan. Még a gagyi EMTEC +RW-t is a gyári DVD-kkel azonos idő alatt olvasta be, és gond nélkül vitte. Ja, a B5 UDF módban írta meg a lemezeket, a verziószámot viszont nem tudom.
Szóval az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak. Ha valaki olcsó minőségi (TDK, Verbatim) lemezt lát valahol Pesten, szóljon!!!
Bergen:
Az általad említett írási sebességek nem érdekességek, hanem szabványok a + ill. - lemezekre. A Nero szerint valószínűleg az LG íród nem tud +os lemezt írni, ez nem az EMTEC hibája, hanem a Nerohoz mellékelt meghajó programé.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sziasztok!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Ma rámozdultam a NEC íróra, mert rájöttem, hogy mégiscsak jobb lenne egy ingyen asztali lejátszó, mint néhány írható lemez. Szóval rávettem az asszonyt, hogy vasárnap de. menjünk el a Tescoba (mivelhogy ő tanár és így Sulinet adókedvezményre jogosult). Szóval megtaláltuk a szajrét, visszük a Sulinet ügyintéző csajszihoz, aki elrebegte, hogy ez a készülék valami elírás miatt még nincs benne a rendszerben, így nem tud róla visszaigénylő papírt kiadni. Talán majd másnap. Mondtam neki, hogy most megvenném (már csak 3 db. volt a polcon ahhoz képest, hogy reggel 6 óta tart az akció - Sulinet nélkül is megéri), aztán majd holnap visszajövök és elintézzük a papírokat. Azt mondta, hogy nem lehet, mert az igazolás és a számla dátumának meg kell egyeznie, ő meg nem hajlandó visszadátumozni. Én meg a hajamat téptem. Mellesleg a Tesco újságban márkajelzés nélkül szereplő asztali lejátszó egy Himage 4500-es sorozatú játékos (az utolsó 2 számjegyre nem emlékszem). Elvileg visz minden formátumot, a HDCD-t, SVCD-t, MP3-at és JPEG-et is. Majd meglátom, mi lesz belőle.
Egyébként rendesen elrettentett, hogy a Sony író elrontja a mínuszos lemezeket lezáráskor, így már 2 okom is van, hogy a NEC-et válasszam.
-
Vendég
A Tescoban most dobozos Sony DRU-510A van kereken 60 rugóért (Sulinet), 5 db ajándék Sony DVD+R lemezzel és szoftverekkel együtt. Azt írják, hogy a DVD+RW lemezt is 4x sebességgel írja. Én is olvastam valamelyik Sony DVD+/- -os író hibájáról, de az még a múlt télen volt (dec-jan), azóta fejlődhetett a szoftvere.Ugyanott, ugyanannyiért van egy NEC +/- -os író is, ehhez egy noname asztali DVD-lejátszót adnak ajándékba. A +RW lemezt azonban csak 2,4x sebességgel írja. Szerintetek melyik a jobb vétel, ha már van egy jobb lejátszóm? (Az ajándék lejátszót esetleg eladhatom 10-15 rugóért.)
Szerintem a kettő közül a NEC a nyerő. A 4x DVD+RW írási képességet nem fogod tudni kihasználni egy ideig, mert drágák a 4x -es lemezek. A NEC-ről eddig még csak jókat hallottam, a Sony meg nem igazán sikerült darab.
TEAC DW-50D!!!!!!
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
A Tescoban most dobozos Sony DRU-510A van kereken 60 rugóért (Sulinet), 5 db ajándék Sony DVD+R lemezzel és szoftverekkel együtt. Azt írják, hogy a DVD+RW lemezt is 4x sebességgel írja. Én is olvastam valamelyik Sony DVD+/- -os író hibájáról, de az még a múlt télen volt (dec-jan), azóta fejlődhetett a szoftvere.Ugyanott, ugyanannyiért van egy NEC +/- -os író is, ehhez egy noname asztali DVD-lejátszót adnak ajándékba. A +RW lemezt azonban csak 2,4x sebességgel írja. Szerintetek melyik a jobb vétel, ha már van egy jobb lejátszóm? (Az ajándék lejátszót esetleg eladhatom 10-15 rugóért.)
Szerintem a kettő közül a NEC a nyerő. A 4x DVD+RW írási képességet nem fogod tudni kihasználni egy ideig, mert drágák a 4x -es lemezek. A NEC-ről eddig még csak jókat hallottam, a Sony meg nem igazán sikerült darab.
A Tescoban most dobozos Sony DRU-510A van kereken 60 rugóért (Sulinet), 5 db ajándék Sony DVD+R lemezzel és szoftverekkel együtt. Azt írják, hogy a DVD+RW lemezt is 4x sebességgel írja. Én is olvastam valamelyik Sony DVD+/- -os író hibájáról, de az még a múlt télen volt (dec-jan), azóta fejlődhetett a szoftvere.
Ugyanott, ugyanannyiért van egy NEC +/- -os író is, ehhez egy noname asztali DVD-lejátszót adnak ajándékba. A +RW lemezt azonban csak 2,4x sebességgel írja. Szerintetek melyik a jobb vétel, ha már van egy jobb lejátszóm? (Az ajándék lejátszót esetleg eladhatom 10-15 rugóért.)
Én az NEC 1100A verziójával találkoztam melóhelyemen. (Csak +os)
Hát nem vagyok tőle elragadtatva.
Iszonyú lassan olvassa a DVD-ket, CD-ket.
A CD-RW-ket néha felismeri, néha nem.
Írtam vele DVD-t, itthon OK.
Másnap vissza melóhelyre, az NEC nem olvasta. (A saját megírt DVD-jét)
Persze ez nem jelent semmit az NEC 1300A-ra nézve, de én emiatt nem vettem ilyet.
Elkúrtuk
Hali!
Nekem is NEC 1300A íróm van. A gyári (1.05-ös) firmware-rel egy-két lemezt nem ismert fel, de az 1.08-as megoldotta a problémát. Mióta megvan, csak "+"-os lemezt írok, eddig minden helyen bevált, ahová vittem.
Valahol olvastam, hogy valami HP-s firmware segítségével BookType-ot lehet állítani, ezáltal az asztali készülékek gond nélkül olvassák, állítólag gyári lemeznek ismerik fel.
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Sziasztok!
Most vettem meg a NEC ND-1300A tipusú multistandard (+/-) írót. Hogy milyen, még nem tudom, majd csak ezután fogom komolyan tesztelni. Van már valakinek tapasztalata ezzel az íróval?
Üdv, Mick
...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.
Most láttam, hogy a Sony +/- -os író 61.400,- Ft a Sulinetben (boltban 49.900,- Ft). Nekem mindig is szimpatikus volt a +/- -os író, ráadásul már lement az ára 90-100 rugó környékéről. Mi a véleményetek róla?
Nem tudom melyik Sony író, a DRU-500A vagy a DRU-510A jelent meg a sulinetben, de én egy picit várnék a vásárlással.
PC World 2003 10. szám: Sony DRU-510A
" A nagy sietségben valami hiba csúszhatott a gépezetbe, mert tesztünk során mindegyik mínuszos DVD-nyersanyagot elrontotta az író, lezáráskor Invalid block address hibát jelezve. Egyelőre csak reménykedhetünk, hogy egy firmware-javítás megoldja a problémát"
A DRU-500A-ról is olvastam valami hibát, de az egy olyan lapban lehetett, amit kölcsön kaptam, mert nem találom, hülyeséget meg nem akarok írni. Valószínű, hogy ehhez is rövidesen kijön egy javítás.
Bergen.
Körülbelül másfél hónapja használom az LG GSA 4040B írót, igazából azért vettem, hogy a házi video felvételeket írhassam ki DVD-re. Néhány íráson már túl vagyok, és úgyérzem nem volt rossz vásár. (főleg, hogy év elején visszakapom majdnem a teljes vételárat) Tulajdonképpen eddig csak RAM-ot nem írtam, (pedig egyet adnak hozzá) mivel az asztali lejátszómon úgysem tudnám visszanézni. Minden lemez, +, -, R, RW, hibátlan volt. A sebessége átlagos. A 8x-os sebességű írók még drágák, kevesen vannak, és úgysem lehet hozzájuk nyersanyagot kapni, még ezekhez sem mindíg.
Szóval az író szerintem nagyon rendben van, de a hozzáadott szoftverek nem sokat érnek, szerintem a B'sGOLD5 kimondottan szar.
Szerezd meg a Nero 6-ot, mindent tud, vagy ha kimondottan házi videóhoz kell, akkor Pinnacle studio 8, Vagy valamelyik Ulead progi. Lemez másoláshoz DVD Decrypter.
Most láttam, hogy a Sony +/- -os író 61.400,- Ft a Sulinetben (boltban 49.900,- Ft). Nekem mindig is szimpatikus volt a +/- -os író, ráadásul már lement az ára 90-100 rugó környékéről. Mi a véleményetek róla?
(A Nero 5 és a CDMate nem ismerte fel alapból az írót, valószínűlegjavítófájl kell hozzájuk.)
Heló!
Bocs hogy csak most reagálok, de ezen a héten nem volt időm itt nézelődni. Sajnos még mindig nincs meg az LG 4040-es, mert hirtelen mindenki rábukott és hiánycikk lett a sulinetes programban, de ha minden igaz, akkor kedden este már a kezemben (és a gépemben) lesz. Szóval nem Nero-t adnak vele? Ezt szomorúan hallom, mert eddig cd-íráshoz mindig azt használtam és szerintem nagyon jó kis progi. Az újabb Nero-k biztos ismerik ezt az írót is, de a feltört verziókkal meg szoktak gondok lenni, és mondjuk 1000 Ft-os dvd árak mellet nem szívesen kísérletezgetem. Na mindegy, ha lesz tapasztalatom, én is írok. Ha valakinek van még ötlete, tanácsa stb., ne tartsa vissza magát! Köszi!
A HWSW-re kikerült a Teac W50D 1.06-os firmware-je. Valakinek van már valami tapasztalata vele?
Le lehet menteni a régit, ha mégis kéne?
(Itt jön a reklám helye:)) )
Nekem egy Pana LF-D521-esem van kb 1 hónapja , úgy 20 lemez megírása után sem tudok semmi rosszat mondani róla (talán cak a -RW lemez 1x-es irása, ami vagy 54 percig is eltart). Értelemeszerűen nem a hozzáadot szoftverekkel használom (vajh' miért is ? ). Viszont azt vettem észre , hogy nem látok/olvasok róla sehol sem a kis édesemről (?)
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
-
Vendég
elege finnyas a lemezekre es tokeletesen csak 2 fajta lemezt sikerult irnia (Pio & TDK), a tokeletes alatt azt ertette, hogy 4x-en, egyebkent a tobbi lemezt is megirta (hiba nelkul, jol).
Ez azt jelenti, hogy ha másfajta lemezeket akart vele 4x-esen megírni, akkor azokat elrontotta, vagy azt, hogy az író szoftver el sem akarta őket indítani 4x-es írási módban (mint pl. nálam a Nero a 48x Philips cd-ket csak 40x-esen hajlandó írni, nagyobb értéket fel sem ajánl)?
Te egyébként milyen sebességgel írtad a dvd-ket és mennyi ideig tartott az írás? Ja és köszi a gyors választ!
Szia!
Azota keszult mar vele par lemez (Tos_5112), a tapasztalat:
- Emtec -RW (nincs ra irva ?X => vsz 1x-es) 1x-en (csak ezt adta fel) tokeletesen megirva
- TDK - R (szinten nics rairva, hogy hanyszoros `> vsz ez is 1X) , 1X v 2X iras felajanlva, 2X-en irva is tokeletes az eredmeny.
- Princo 4X, 1X, 2X, 4X irasi sebeseg felajanlva, de mindharom esetben is csak 1X-en irja lemezt (~58 perc)
4-5 ilyen lemez megirasa hiba nelkul
- Pionner -RW 1-2X, 2X-en irva hibatlan
Tobben is mondtak, hogy a firmware frissitessel irna a Princokat is gyorsabban, de kiprobalni sajna nem tudtam, nem talaltam hozza firmwaret. Tud valaki esetleg vk olyan helyet ahonnan letolthet ez?
IMHO mindent megir, csak a noname-ket kicsit lassabban.
Udv.: brazil_8
[lg íróÉn is kíváncsi vagyok, ugyanis úgy döntöttem, hogy a Toshiba helyett inkább egy ilyenre ruházok be én is. Sulinetben egy kicsit többet kérnek érte (64.490 Ft), dehát azt ugye legalább (4490 Ft híján) visszaadják. Szóval nagyon érdekel miket tapasztalsz Te, vagy bárki más, akinek volt alkalma tesztelni egy ilyet. Köszi előre is!
Szia Berger!
A 4x Princo -R 2x írva simán megcsinálta!
Az otthoni Orion asztali dvd-n teszteltem, az eredmény:
A hozzáadott B's Recorder Gold5-t használtam írásra.
(A Nero 5 és a CDMate nem ismerte fel alapból az írót, valószínűleg
javítófájl kell hozzájuk.)
Érdekesség, hogy az Lg 4X és a Princo lemez is 4X, de progi
csak a 2X írást ajánlotta fel (még az 1x-t sem).
A dvd -rw és ram-ot még nem probáltam.
Ha nem használsz az LG-d számára új márkájú lemezt vagy tudod, hogy
ráfér a DVD-re az adathalmaz, akkor
A Gold5-ben ne használd a szimulációt és a
verification-t mert kinő a szakállad mire végez.
Üdv stti
Én 1 hónapja vettem egy ilyen TEAC-ot. Kifogástalan. Akkor brutkó 46 e Ft volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Eddig mindent megevett és megírt. Iszonyatosan csendes. Semmi rázkódás. Azt nem tudom, hogy belül PIO-e, de a lényeg, hogy működik és a Nero 6 felismeri.
DVD-RW-t még nem írtam vele. Minden mást igen.
Elkúrtuk
Sziasztok!
A cégem a múlt héten vásárolt LG GSA 4040B-t!
Mindent visz (-R, -RW, +R, +RW, RAM, CD-R, CD-RW)
A LORD-nál 36e+ÁFA Huf volt még a múlt héten.
Kipróbálni még nem volt időm, de kiváncsi vagyok az ilyet használók véleményére.
ÜDV.
Hali!
Én is kíváncsi vagyok, ugyanis úgy döntöttem, hogy a Toshiba helyett inkább egy ilyenre ruházok be én is. Sulinetben egy kicsit többet kérnek érte (64.490 Ft), dehát azt ugye legalább (4490 Ft híján) visszaadják. Szóval nagyon érdekel miket tapasztalsz Te, vagy bárki más, akinek volt alkalma tesztelni egy ilyet. Köszi előre is!
Sziasztok!
A cégem a múlt héten vásárolt LG GSA 4040B-t!
Mindent visz (-R, -RW, +R, +RW, RAM, CD-R, CD-RW)
A LORD-nál 36e+ÁFA Huf volt még a múlt héten.
Kipróbálni még nem volt időm, de kiváncsi vagyok az ilyet használók véleményére.
ÜDV.
A TEAC egyebkent egy az egyben Pio, csak mas a cimke.
Ugyanígy az Asus DRW-0402P/D is Pioneer 106-os
elege finnyas a lemezekre es tokeletesen csak 2 fajta lemezt sikerult irnia (Pio & TDK), a tokeletes alatt azt ertette, hogy 4x-en, egyebkent a tobbi lemezt is megirta (hiba nelkul, jol).
Ez azt jelenti, hogy ha másfajta lemezeket akart vele 4x-esen megírni, akkor azokat elrontotta, vagy azt, hogy az író szoftver el sem akarta őket indítani 4x-es írási módban (mint pl. nálam a Nero a 48x Philips cd-ket csak 40x-esen hajlandó írni, nagyobb értéket fel sem ajánl)?
Te egyébként milyen sebességgel írtad a dvd-ket és mennyi ideig tartott az írás? Ja és köszi a gyors választ!
-
Vendég
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Toshiba SDR-5112-essel kapcsolatban? Főként Panasonic S-es illetve Denon dvd-játszókhoz írnék vele DVD-R-eket. Mivel ma venném meg, jó lenne még ma kora déutánig valami véleményt olvasni róla, mert a neten nem sokat találtam. Szóval beszéljetek rá, vagy le róla! Köszi előre is!
Szia!
En penteken vettem Toshiba SDR-5112-est. Sokaig hezitaltam a TEAC WD50D, Pioneer A05es A06 a Toshiba kozott. A boltba ahol vettem, ott sikerult beszelnem egy sraccal aki mar ki is probalta oket. Ezek kozul a TEAC es A06 a legjobb (foleg, hogy +R is ir), ezek a legkevesbe finyasak a lemezekre, na persze az aruk is ennek megfelelo. A TEAC egyebkent egy az egyben Pio, csak mas a cimke. A Toshibara, azt mondta hogy elege finnyas a lemezekre es tokeletesen csak 2 fajta lemezt sikerult irnia (Pio & TDK), a tokeletes alatt azt ertette, hogy 4x-en, egyebkent a tobbi lemezt is megirta (hiba nelkul, jol).
Vegul is azert, dontottem a Tos mellet mert majdnem a fele az ara a fent emlitett irokhoz kepest, + en nem fogok otthon nagy uzemben irogatni, csak alkalomszeruen es akkor meg kibirom az esetleg lassabb irast. Eddig 2 -RW-t (EMTEC) es 1 -R-t (TDK) irtam es nem volt gond vele. A lejatszom egyebkent Pana RV32-s es gondnelkul vitte oket.
IMHO ha valkinek szamit az ar es kevesbe fontos, hogy 1, 1/2 vagy 1/4 ora alatt irja meg a lemezt, akkor jo valasztas a Tos.