Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

CD-, DVD lejátszó élettartam

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az a baj ezekkel a szolgáltatásokkal, hogy akarod - nemakarod, megkapod.
nemigen lehet az alsó középkategóriában válogatni, mertszinte mind tudja az MP3-at, és mostnmár a Jpeg-et is igyekszenek belerakni a gyártók, ha már a konkurrens tudja, ...
Itt persze nem az SACD, vagy DVDA -ra gondolok.

A tartósság fő problémája sajna csak a godatlan, (vagy előre átgondolt :smile13: ) beállítás kérdése.
Mivel a mechanikát olyan sorozatban, és persze régen gyártják, hogy az márannyira rutin, el sem lehet rontani. Inkább a kiolvasással vannak mindíg a gondok. A dolog kutyája itt van elásva, mert ha a lézerfej üzemi árama nincs rendesen beállítva, akkor sokkal elöbb tönkre megy, és akkor jönnek először a kiolvasási problémák, késöbb meg már azt sem ismeri fel, hogy mit tesz bele az ember.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Gordon:
Ne felejtsd el, hogy nem minden albumot kapsz meg SACD-ben, az árát nem is tekintve. Szóval egy jobb audiofil CD-játszó azért erősen veri a gyengébb SACD-lejátszókat. De az alapgondolatban egyetértek veled.
Szerintem meg MP3-at és JPEG-et lejátszó készüléket az keressen, aki tényleg használni is akarja ezeket a formátumokat. Mert ha nincs rá szüksége, akkor inkább a minőséget helyezze előtérbe a soha nem használt szolgáltatások helyett.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Simon szerintem Te is kihasználhatnád a Sony gyengélkedését és megvehetnéd már azt a rég áhhított Pio 656-ost!
Hát ha még a 656-os volna a hőn áhított! De sajnos a 757-es az. Főleg a PAL progresszív kimenete, (állítólag) és a kiváló DVD tulajdonságai (108Mhz/12bit) miatt venném és akkor már jó lenne egy DVD-Audio és SACD lejátszó is egyben. Csak hát negyed millió az ára és igazából csak akkor használnám ki ha volna egy plasmám vagy valami hasonló. Szóval egyelőre talonban és ennyiért már inkább Blu-Ray vagy valami hasonló.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Nekem is az elsődleges a lehető legjobb minőségű DVD lejátszás, és a zenehallgatás sem utolsó. Azért mégis érdemes átgondolni a cseréket.

Az én első asztali dvd lejátszóm annak idején 99-ben 140 ezer volt. Egy Philips 950 Matchline beépített DD dekóderrel és CD-R, CD-RW, VCD lejátszási "extrákkal". Kicsit hangos volt a mechanikája, kicsit nagy volt, de a maga korában egy jobb fajta középkategóriás lejátszó volt. 3 év mulva lecseréltem (külön kaland miért, de a lényeg, hogy nem a készülék használódott el) a mostani Grundigra. Ez lejátsza az MP3-at (összesen ebben az üzemmódban ment vagy fél órát) az SVCD-t (ezt használom, mert az egyik haverom saját készítésű utifilmjeiből sokszor készít ijen formátumot, másrészt mert sok kedvenc van, ami dvd-n nem elérhető, de SVCD-t sikerült beszerezni), lejátsza a DVD-R-t, DVD-RW-t, DVD+R-t, DVD+RW-t (ezeket is használom, mert nekem -R-es íróm van, a haveromnak +R-es), beépített DD és DTS dekódere is van (ezeket már nem használom, illetve az mpegmultichanel-t elvi síkon). A Grundig, amikor vettem volt 90 ezer. Mind kép, mind hangminőségben veri a 3 évvel korábbi Philips-et a saját megitélésem szerint. Nekem is olyan előítéleteim voltak, hogy egy 50 ezerrel (+infláció) olcsóbb készülék biztosan rosszabb lesz valamivel, főleg ha ennyi extra szolgáltatást is belezsúfoltak, de nem így volt!
Ha most vennék DVD lejátszót, akkor vagy egy 50 ezrest (dekóder nélkülit) vagy egy 130 ezrest ismét ami tudja a SACD-t. Mert ugye nincs az az audifil dvd lejátszó, aminek a CD hangja megütné a SACD hangminőségét. Apropó CD. Audio CD-t is egyre kevesebbet hallgatok, inkább csak dts audio CD-t, vagy koncert DVD-t ha tehetem.

A jpeg annyira nem hiányzik, hiszen eddig is csináltam volna kép VCD-ket ha akartam volna, de macerésnak tűnt. Azonban ha már benne van a készülékben, akkor néha hasznos lenne. A DiVX határozottan érdekel, főleg felvevő szinten. A TV műsorok rögzítésére az igényeimnek megfelelne. Kényelmesebben lehetne megnézni egy csomó internetes videót átkódolás (és minőségromlás) nélkül.

Egyenlőre úgy vagyok vele, hogy ha a balsors nem kényszerít rá (meghal a mostani lejátszó), akkor csak akkor veszek új lejátszót, ha elérhető áron SACD, DiVX lejátszásra alkalmas, DVD felvevőt lehet majd kapni. Ekkor a mostani DVD lejátszó, Hifi video mehet egy másik szobába.

Simon szerintem Te is kihasználhatnád a Sony gyengélkedését és megvehetnéd már azt a rég áhhított Pio 656-ost!
gordon314.fw.hu

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Ratman »

A mai világba egy lejátszót (erösítöket stb.) modulonként kellene tervezni és felépíteni amelyeket egy új formátum esetén egyszerüen ki lehessen cserélni, új software-t rájátszani, így ha minden igaz több ideig használhatod a gépet. Persze ez az irány nem felel meg a mostani üzletpolitikának. Sajnos. Ilyen lejátszókal csak a Hi-End kategóriában lehet találkozni.Addig is növekszik a próblémás hulladékok dombja, csak a kakasokat kell rávenni hogy ezentúl reggelente onnan kukorékoljanak !

Üdv, Mick

Egy rokon lélek

Szinte szó szerint ugyanezt a kérdést boncolgattam az "AV receiver kontra Hi-Fi erősítő" topicban.

piskóta
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: piskóta »

Én inkább azt mondanám, hogy értelmesebb lenne megvárni, míg kicsit kialakul a piacon lévő formátumok versenye, aztán egy átgondolt cuccost piacra dobni. Az is elbizonytalanítja az embert, hogy mit vegyen, mert egy év múlva lehet, hogy már alig ér valamit, mert annyival újabb dolgok jönnek már, hogy lehet kezdeni előlröl az építkezést, a régi cucc meg nem kell a kutyának sem, mehet a sittre.
Valahogy úgy képzelném el, hogy az a lejátszó, amelyik 35 ropiba kerül, kerüljön 40-45-be, de azért bírjon már 10 évet, kicsit legyen igényesebb, tartósabb. Firmware frissítéssel meg lehetne szerintem oldani a különböző formátumok kezelését.
De egy dvd lejátszó fő feladata a dvd lemezek lejátszása, a többit fel lehet úgy fogni, hogy egy kis adalék, extra. Ezek a vcd, svcd, divx, mp3, stb. formátumok félmegoldások, bár sok helyen használhatóak, de közel sem éri el azt a kép- és hangminőséget, amire a rendszer hivatott. Ez az egész elindult az interneten mozgathatóság igényétől, hogy lehessen letölteni, cserberélni, viszont ha valaki a dvd adta előnyöket és minőséget választja, annak miért kellene követnie ezeket a lépcsőket? Biztos sokan vannak, akiknek szgépük sincsen, nem is érdekli őket a svcd, dvd-zni akarnak, meg zenét hallgatni és annyi. Annak ne kelljen megvennie egy lejátszót néhány évente.

Vendég

Évente jelennek meg új formátumok, új szolgáltatások.Pár éve még az CD-R lejátszás se volt általános, most meg az SVCD-től kezdve a Jpeg-ig mindent lejátszanak a készülékek. Jövőre már a DiVX is általános lesz az új modelleknél. Nem is beszéltünk az írható formátumok támogatásáról (-R, +RW, RAM és még ki tudja mi lesz).
Néhány év mulva már alíg lehet eladni olyan DVD-t ami csak lejátszó és nem tud felvenni.
Nyakunkon a Blu Ray.
A zene formátumok bírkóznak egymással, de azért jó lenne egy DVD-Audio-t és SACD-t is lejátszó készülék.
Az se lenne baj, ha merevlemez lenne a készülékbe építve a tv adások felvételéhez.

Őszintén szólva ezek tükrében én nem tervezem, hogy évtizedekig ne cseréljem le a dvd lejátszómat.
Persze a mostani készülékeket még hosszú ideig lehet használni második készüléknek. Nyilván az már kisebb terheléssel jár és talán az élettartamukra is jól hat.
Szóval én inkább amondó vagyok, hogy olyan alkatrészek kerüljenek a készülékekbe amiknek az élettartama 5 évre van tervezve, mint hogy több százezerbe kerüljön egy középkategóriás lejátszó.

Ez oké. Csakhogy ezek engem mind nem érdekelnek. Vettem egy DVD lejátszót amelynek igen sok DVD szolgáltatása van. Ezen kívül van RGB, komponens kimenete. Kiváló képminősége van a hang része audiophil alkatrészekből épül fel. Lejátsza a CD-RW-t tehát ha valamilyen eszement dolog folytán képeket akarok rajta nézni vagy írott zenét akarok hallgatni akkor simán megy. Simán olvassa a DVD-R-t hogy ha arra támad kedvem, de jelzem nem nagyon. Szóval hiába jönnek ki az új feature-ökkel ellátott készülékek az nekem csak játszótér. Én DVD filmeket akarok nézni és zenét akarok hallgatni. És ezekre ez a készülék hibátlan. Ha működik. Úgy terveztem mikor megvettem, hogy évtizedekig is használhatom. Persze ha megveszem a Blu-Ray recordert akkor megy a gyereknek a szobájába (addigra már nem is lesz annyira gyerek), mint ahogy van egy 37cm-es Sanyo TV-m amelyik 15 éves, de ezt fogom beüzemelni a gyerek szobájába. Persze van már ennél újabb, laposabb, sarkítottabb készülék, de még mindig gyönyörű képe van és igen sok szolgáltatással bír. És ha a gyerek is kinőtte akkor jó lesz a telekre.
Egyszóval én így gondolom és ezért nem terveztem évente készüléket venni.

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: CrocodileMick »

A mai világba egy lejátszót (erösítöket stb.) modulonként kellene tervezni és felépíteni amelyeket egy új formátum esetén egyszerüen ki lehessen cserélni, új software-t rájátszani, így ha minden igaz több ideig használhatod a gépet. Persze ez az irány nem felel meg a mostani üzletpolitikának. Sajnos. Ilyen lejátszókal csak a Hi-End kategóriában lehet találkozni.
Addig is növekszik a próblémás hulladékok dombja, csak a kakasokat kell rávenni hogy ezentúl reggelente onnan kukorékoljanak !

Üdv, Mick

...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!

TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Évente jelennek meg új formátumok, új szolgáltatások.
Pár éve még az CD-R lejátszás se volt általános, most meg az SVCD-től kezdve a Jpeg-ig mindent lejátszanak a készülékek. Jövőre már a DiVX is általános lesz az új modelleknél. Nem is beszéltünk az írható formátumok támogatásáról (-R, +RW, RAM és még ki tudja mi lesz).
Néhány év mulva már alíg lehet eladni olyan DVD-t ami csak lejátszó és nem tud felvenni.
Nyakunkon a Blu Ray.
A zene formátumok bírkóznak egymással, de azért jó lenne egy DVD-Audio-t és SACD-t is lejátszó készülék.
Az se lenne baj, ha merevlemez lenne a készülékbe építve a tv adások felvételéhez.

Őszintén szólva ezek tükrében én nem tervezem, hogy évtizedekig ne cseréljem le a dvd lejátszómat.
Persze a mostani készülékeket még hosszú ideig lehet használni második készüléknek. Nyilván az már kisebb terheléssel jár és talán az élettartamukra is jól hat.
Szóval én inkább amondó vagyok, hogy olyan alkatrészek kerüljenek a készülékekbe amiknek az élettartama 5 évre van tervezve, mint hogy több százezerbe kerüljön egy középkategóriás lejátszó.
gordon314.fw.hu

fri
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: fri »

Sziasztok !

Éppen Onkyo SP-500-ast keresek és belebotlottam ebbe a forumba.
Érdekes volt végigolvasni és csak azt tudom mondani,hogy a sony már régen nem a régi. Nekünk volt vagy 15 évvel ezelőtt két sony tv-nk is és a bizományi mindkettőt kipróbálás nélkül vette be anno, mondván egy sonyt nem kell kipróbálni és nem is volt vele gond. Ezzel szemben a mostani 2 kisképernyős sonynk, ugyan gari után de már kétszer gyulladt ki !!! Mások is szídják a sonyt.
Nemrég viszont kinnt voltam bécsben és a média márktban árulnak Toshiba DVD-t kevesebb mint 200 euróért (-ÁFA ha behozod= 43-45 ezer) ÖT ÉV GARANCIÁVAL !!!! Ez azért tisztességes. Ja, és mindent olvas.

Ha valaki tudna eladó Onkyo sp-500-as DVD-t elfogadható áron, megköszönném.

fri

piskóta
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: piskóta »

Sajnos nagyon nem tetszik nekem a gyártóknak a hozzáállása ezekhez a dolgokhoz. Kicsit nyomaszt ez a tendencia, ugyanis minden az irányba halad, hogy olcsó, nem egy nagy minőség, nem baj, majd ha beszarik, kikukázom. Lassan tényleg nem éri meg szarakodni vele, venni kell egy újat és kész. De hova vezet ez? Azért fizetünk, hogy megtöltsük a szemétlerakókat?
Én szeretem megbecsülni a dolgaimat, szeretném, ha sokáig működne, meglenne, ne kelljen cserélgetni. Szinte úgy vásárol az ember ma már, hogy le sem takarítom, mert hamarosan megy a szemétbe a cumó. És hány olyan terméket látni, amelyből olcsóbb megvenni egy újat, mint alkatrészt vagy tartozékot venni hozzá, esetleg javítani. Olyan eszközök kerülnek a szemétbe, amelyek, ha egy picit odafigyelve lennének tervezve és legyártva, az életük gyerekkorán sem lennének túl.
De hát a fogyasztói társadalom...

Vendég

Mielőtt nagyobb költségbe vernéd magad, ugyan próbálj már ki egy lézer fej tisztítást! Még mindig azt mondom, hogy a Te Sonydnak semmi baja, csak egy alapos takarítás (alaposabb mint eddig) ráférne.
Persze, magam is így gondoltam. Kidobni még nem szándékoztam (bár tegnap a Goldeneye lejátszásánál kihagyott egy szót) de mielőtt megtenném kipucolom.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

A C13-as hiba nekem is igen sűrűn előjött az utóbbi időben. A Sony márkaszervizben 65 eFt-ért ajánlották fel az optika cserét. Mert úgye ez a hiba a Sony DVD-nél a koszos lemezt, vagy az optika hibáját jelzi.Szerencsére nem hittem nekik, meg voltam győződve arról, hogy egyszerűen koszos az lézerszem.
A neten kerestem egy céget. 1 nap alatt, 6 eFt-ért megtisztították. Azóta - lekopogom - minden ok.

Na ez az! Pont ezt írtam én is.

Simon !

Mielőtt nagyobb költségbe vernéd magad, ugyan próbálj már ki egy lézer fej tisztítást! Még mindig azt mondom, hogy a Te Sonydnak semmi baja, csak egy alapos takarítás (alaposabb mint eddig) ráférne.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Igazából, ha valaki átlagosan van eleresztve anyagilag nem érdemes egy középkategóriás lejátszónal drágábbat vanni. Mivel 1-1,5 év mulva ugyanezért az árért egy komolyabb felszereltségűt vehet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Hát, (háttal nem kezdünk mondatot!) ahogy így olvasom nem vagyok egyedül. Viszont marad a kérdés: érdemes-e többszázezres jó minőségű lejátszót venni vagy számítva arra, hogy úgyis elromlik inkább kétévente egy középkategóriás modellt?
Szerintem érdemes.
Nekem a Panával eddig még semmi bajom nem volt, pedig van nyúzva eleget.
Egyébiránt az egyik multicég főmárkaszervízhálózatának igazgatója volt a multhéten az egyik ügyfelem, és Ő azt mondta, hogy a top modellekkel közel sincs annyi gond, mint a nagyon olcsó alapgépekkel.
Valószínű, mert nagy az esély rá, hogy a 35 ezres Pio-ba sem azt a kiolvasófejet teszik, mint a 300 ezresbe.
De lehet ez bármely más márka....

Vendég

Hát, (háttal nem kezdünk mondatot!) ahogy így olvasom nem vagyok egyedül. Viszont marad a kérdés: érdemes-e többszázezres jó minőségű lejátszót venni vagy számítva arra, hogy úgyis elromlik inkább kétévente egy középkategóriás modellt?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Kb. 1,5 éve vettem egy panasonic rv32-est akkor 80e áron. Ez egy alapkészülék volt akkoriban, akkor ennyiért egy "márkás" lejátszó az jó vételnek számított. Most nyílván egy jobb minőséget kapnék az áráért. Amíg használtam soha nem volt gond vele, mindent olvasott akadás nélkül. Viszont egyik napról a másikra elromlott, minden előzmény nélkül képtelen volt szaggatás nélkül lejátszani bármit. Elvittem a szervízbe és ott azt mondták pick-up és vele együtt léptető motor csere és kb. 50e forint lesz. Na akkor beintettem, és vettem egy pionier dv-350-est 34e forintért. Ha elromlik a garancia után, nem fog annyira érdekelni. Úgy gondolom a mostani készülékek nem a tartosságra vannak kihegyezve, a "minnél olcsóbban elv" alapján készülnek (persze tisztelet a kivételnek).
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Zeti

Hozzászólás Szerző: Zeti »

A tapasztalaitokra lennék kíváncsi.
Hi!

Nálam igazából az MP3-akkal kezdődött minden, egyre nehezebben akarta olvasni (időbe telt mire megtalálta a fileokat), aztán kiterjedt a CD lemezekre is. A most két éves Samsung DVD-811-esem nem igazán szereti, ha léptetni akarok, se előre, se hátra. A "tekerést" meg pláne. Ha beteszek akár egy eredeti CD-t is, nagyon nehézkesen olvassa be, de ha egyszer "elkapta a fonalat" akkor nincs probléma, ha hagyom folyamatosan végigjátszani.

Mára az MP3-akat egyáltalán nem olvassa. A DVD lemezekkel idáig nem volt semmi problémám - kivéve talán az elejétől jelentkező - hibáját, miszerint magyar filmeket (=magyar lemez(?)) nem szerette, meg-meg akadt a filmek második felétől, de csak ezeknél.

Már (márka)szervízben is járt, úgy két hónapja. Ott azt mondták, hogy megvakul idővel az optika és cserét ajánlottak, mindössze 15eFt- ért, ami ha úgy vesszük nem is olyan sok a lentebb említett árakhoz képest, de én úgy döntöttem, hogy nem veszem igénybe eme szolgáltatásukat.

Így mostanában egyre inkább csak filmeket nézek rajta, de mivel fontos a zene (because music matters :-)) is, ezért fontolgatom a cserét.

Hogy mi lehet ez a jelenség, az idő előtti elhalások, szerintem így éri meg a gyártóknak, ilyenkor mikor ennyire gyorsulva fejlődik a technika, ezek a készülékek arra születnek, hogy mindig az újabbra cseréljük őket !!! Mondom ezt én:

Zeti

Köszi...

Vendég

A C13-as hiba nekem is igen sűrűn előjött az utóbbi időben. A Sony márkaszervizben 65 eFt-ért ajánlották fel az optika cserét. Mert úgye ez a hiba a Sony DVD-nél a koszos lemezt, vagy az optika hibáját jelzi.
Szerencsére nem hittem nekik, meg voltam győződve arról, hogy egyszerűen koszos az lézerszem.
A neten kerestem egy céget. 1 nap alatt, 6 eFt-ért megtisztították. Azóta - lekopogom - minden ok.

zizis

Hozzászólás Szerző: zizis »

A tapasztalaitokra lennék kíváncsi.
Javítanám a jó készülékek sorát:
DENON DCD 890 10 éves: abszolút no problem.

Meg a rosszakát is:
PIO 106S DVD-ROM 2 éves: válogatós

A tisztítólemezeknek amúgy nem vagyok nagy híve. A gari lejárta után én bátran le merem szedni a burkolat csavarjait (de általában előtte is), és annál több nem kell, hogy az Mberfija ecsettel, korrektül meg tudjon pucolni egy olvasófejet (a magnóval-aki még tudja mi az:-)- szintén ugyanez). Ha egy gyorsan forgó korong keféi tisztítják, akkor egy kicsit fenntartásaim vannak. Elég egy kis pontatlanság és gajdeszra megy az egész. Nem hiszem, hogy a tisztítókorong gyártóján be lehet hajtani.

Vendég

Jut eszembe.
A gond lehet hogy ott van, a kiolvasófejnek van egy állandó működési áramfelvétele, ami a led élet-tartamát igencsak befolyásolja, ha rosszul van beállítva. Mert ugye ha kevés, akkor nem olvas rendesen, ha meg sok, akkor idő elött kiég, mint a projektorból az UHP lámpa.
Érdemes lenne egy márkafüggetlen szervízben megnézetni (pl. Totel XIII. Visegrádi u.) ahol tudják a szakemberek, milyen beállítás kell, és lehet hogy az élettartam dolog ezzel megoldódik.
Azt nem is szeretném feltételezni, hogy némely gyártók a fogyasztói társadalom oltárán ezt a beállítást esetleg túltekerik, és így biztos a 2-3 évenkénti csere.....

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Doki »

Nekem is van egy 10 éves Technics CD lejátszóm, tökéletesen működik. A kollégámé ugyanilyen márkájú és típusú lejátszója 5 évig bírta. A pick-up csigatengelyérôl (műanyag) ledarálta a menetet. 25,000-ért javították meg 5 évvel ezelôtt, azóta megy, viszont a Simon által leírt ügy egészen más probléma. Erôs a gyanúm, hogy az új optikákat nem ugyanabból az anyagból csinálják, mint a régieket, ez lehet a hiba oka. Mondjuk ha bekrepál a cucc, én megpróbálom felpolírozni a lencsét. De remélem, mostanában nem fog . A DVD-m meg csak 1.5 éves.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Vendég

Hát igen!
Mostanában a fogyasztói társadalom korát éljük, ezért a készülékek valószínűleg ennek tekintetbevételével gyártódnak, 3 év után irány a kuka.
Sajna csak nálunk divat pl. 10-15 éves VHS videómagnókat nyüstölni, amiből speci cégek kilóra behozzák a németországi romokat és 3-ból összerakva egy működőt eladják olcsón. Meg TV-vel is ugyanígy.

A feltett kérdéshez annyit, hogy én a PC-ben lévő Rom-okat (most a rom sajna szó szerint igaz) cserélgetem 2 évente, vagy még sűrűbben. A Cd-k ócskák, utoljára DVD-t vettem, azt most dobtam ki a gépből kb. 3 évesen. Ez még egész jól bírta.
Asztali Cd-ben először volt egy mindentbele Elektron névre keresztelt (van ki e boltot nem ismerte ?) cd-s rádiós, magnós, órás, ébresztős, de asztali holmi, az kb. 14 éves, mai napig megy.
Aztán lett egy Yamaha Cd már trony méretű kasztniba, az most kb.13 éves, bár nem nálam megy, hanem a barátomnál, de a multhéten voltunk náluk, még kiválóan bírja.
10 éve van egy Philips Cd-m ( yamaha helyett ugyi) néha a lemeztálca kifelé megszorul (de az is csak a költözésünk óta...) olvas az RW-n kívül mindent, hibátlan.
Vettünk tavaly nyáron egy Thomson mini Hifi-t a konyhába, már 4 hónap után a CD lejátszása vacakolt, szám léptetésénél nem talélta a következő tracket, darál egy ideig, majd "főoldal". Indít elölről.
Most éppen szervízben van, valószínű a kiolvasófejet cserélik komplett, d emég garos.
Általában a Thomsonokkal ilyen téren sok hibásról hallottam.
A Pana DVD még soha semmilyen hibát nem vétett!!!

Furi
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Furi »

Nekem atlagosan 2 evente tonkremennek a cd-, dvd-romjaim (94 ota van cd-romom, es 99 ota dvd-romom). Asztali dvd-t 2000 karacsonyan vettem, de 2001 nyaran mar szervizben volt, pedig csak 5 film lett vele megnezve, es kb 10 audio cd meghallgatva. 2002 decembereben vegre volt idom dvdzni, de ez nem sokaig tartott, mert szinte egybol tonre ment szegeny (megjegyzem, hogy kb. 15 filmet neztem meg kb 2001 ota vele, es 30 audio cd lett lejatszva), ami plussz 20 ezer forintert csinaltak meg. Meg annyit jegyeznek meg, hogy a tobbszori tesztgyoztes (bar mar eleg regi) Pioneer 717-es lejatszomrol van szo...
Ja, es csak gyari lemezt latott a keszulek

Furi
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Furi »

Nekem atlagosan 2 evente tonkremennek a cd-, dvd-romjaim (94 ota van cd-romom, es 99 ota dvd-romom). Asztali dvd-t 2000 karacsonyan vettem, de 2001 nyaran mar szervizben volt, pedig csak 5 film lett vele megnezve, es kb 10 audio cd meghallgatva. 2002 decembereben vegre volt idom dvdzni, de ez nem sokaig tartott, mert szinte egybol tonre ment szegeny (megjegyzem, hogy kb. 15 filmet neztem meg kb 2001 ota vele, es 30 audio cd lett lejatszva), ami plussz 20 ezer forintert csinaltak meg. Meg annyit jegyeznek meg, hogy a tobbszori tesztgyoztes (bar mar eleg regi) Pioneer 717-es lejatszomrol van szo...

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”