Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangkártya rákötése az erősítőre
Van akinek igen. :smile19:
Egyébként nekem is, de azt majd később, naná, hogy amiatt ami nem boldogít, és ami áá, aza legkevesebb, és ami 3 dolog kell egy háborúhoz.
bekap6od.gif
Ebben a helyzetben PC-ből indulunk ki, ennek digitális összekötése egy házimozival egy jó minőséget prudukáló, relatíve olcsó megoldás.(már 50 ezer FT-tól)
Amire gyakorlatilag bármilyen digitális hangforrás ráköthető(értsd:digitálisan, forrás oldalon spdif megléte szükséges)akár egyszerre; DD,DTS, PCM formátumot mindegyik ismeri, így a hangkeltéssel problémája nem akadhat.
Hát kell ennél több?
Ebben a helyzetben PC-ből indulunk ki, ennek digitális összekötése egy házimozival egy jó minőséget prudukáló, relatíve olcsó megoldás.(már 50 ezer FT-tól)
Amire gyakorlatilag bármilyen digitális hangforrás ráköthető(értsd:digitálisan, forrás oldalon spdif megléte szükséges)akár egyszerre; DD,DTS, PCM formátumot mindegyik ismeri, így a hangkeltéssel problémája nem akadhat.
Hát kell ennél több?
Szerintem sose volt vitánk, csak másról beszélünk!
Játékokról szó se volt, meg 5.1-es mozihangról sem.
Onnan indult a beszélgetés, hogy egy mp3 hangjával is csodát tehet egy külső dac!
Erre irtam én le a saját tapasztalataimat mp3 kontra külső dac témában.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy talán nem egy külső dac-al kéne az mp3-at javítgatni hamár jobb minőség a cél. Ugyanis sz**ból nehéz várat építeni, akkor már inkább tömörítetlen forrásanyag (mp3 helyett) és egy alap cd játszó.
De itt nincs szó játékról, meg mozihangról sem.
Értem Én miről akarsz beszélni (vagy nem? ) csak nem innen indult a téma.
Ne csináld má'! :kiraly:
Onnan indult, hogy "A téma címe: Hangkártya rákötése az erősítőre".
A hangkártya PC-ben van, abban meg játékok, filmek, mp3-ak. :smile19:
Most má' túl elméleti lett a vitánk, visszaolvastam hogy is kezdődött.
Szóval hangkártya erősítőbe. Nekem alaplapi Soundstorm van, játékok valóban 5.1-be képesek szólni, mivel képes realtime DD be kódolni. Egy SB, vagy ált egy digit kimenetes hangkártyán spdifen csak stereo jön ki, kivéve DVD filmet, annak a jele kimegy rendesen.
Egyébként PC-n a játék ebből a szempontból hasonló az XBox éhoz.
Hiába jobb a CD játszó DAC-ja, ha külső jelet nem tud kódolni.
Tehát vagy külső DAC+erősítő, vagy házimozierősítő.
" Ha valakinek van elképzelése mit szeretne, iránymutatónak lehet neki segítséget adni, esetleg Általa nem ismert alternatívákra felhívni a figyelmet, vagy konkrét tapasztalatokat megosztani egyes készülékekről, legyen az erősítő, vagy bármilyen más komponens.
De a döntést mindenkinek magának kell meghoznia. smile.gif "
Na ezt tettem én is.
Az említett 70 rugós DAC a topikcímet figyelembe véve sok, +erősítő.
Szerintem sose volt vitánk, csak másról beszélünk!
Játékokról szó se volt, meg 5.1-es mozihangról sem.
Onnan indult a beszélgetés, hogy egy mp3 hangjával is csodát tehet egy külső dac!
Erre irtam én le a saját tapasztalataimat mp3 kontra külső dac témában.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy talán nem egy külső dac-al kéne az mp3-at javítgatni hamár jobb minőség a cél. Ugyanis sz**ból nehéz várat építeni, akkor már inkább tömörítetlen forrásanyag (mp3 helyett) és egy alap cd játszó.
De itt nincs szó játékról, meg mozihangról sem.
Értem Én miről akarsz beszélni (vagy nem? ) csak nem innen indult a téma.
Ja, külső DAC, külön erősítő? Biztos, hogy optimális megoldás?
Hidd el elég nagy fiú vagyok és el tudom magam is dönteni!
Én senkinek nem mondtam, hogy vegyen külső dac-ot.
Mindössze arra próbáltam célozni, hogy ha már valaki pc-ről digit kimeneten hallgat mp3-at, az még valszeg nem az a szint, hogy külső dac-ot érdemes legyen venni.
Talán van egyszerűbb lépése is a minőség javításának, olcsóbban is.
Ha már ugye minőségibb zenehallgatásról volt itt szó.
De ha valakinek az tetszik, hogy így oldja meg, hát Tőlem aztán nyugodtan.
Most má' túl elméleti lett a vitánk, visszaolvastam hogy is kezdődött.
Szóval hangkártya erősítőbe. Nekem alaplapi Soundstorm van, játékok valóban 5.1-be képesek szólni, mivel képes realtime DD be kódolni. Egy SB, vagy ált egy digit kimenetes hangkártyán spdifen csak stereo jön ki, kivéve DVD filmet, annak a jele kimegy rendesen.
Egyébként PC-n a játék ebből a szempontból hasonló az XBox éhoz.
Hiába jobb a CD játszó DAC-ja, ha külső jelet nem tud kódolni.
Tehát vagy külső DAC+erősítő, vagy házimozierősítő.
" Ha valakinek van elképzelése mit szeretne, iránymutatónak lehet neki segítséget adni, esetleg Általa nem ismert alternatívákra felhívni a figyelmet, vagy konkrét tapasztalatokat megosztani egyes készülékekről, legyen az erősítő, vagy bármilyen más komponens.
De a döntést mindenkinek magának kell meghoznia. smile.gif "
Na ezt tettem én is.
Az említett 70 rugós DAC a topikcímet figyelembe véve sok, +erősítő.
Hidd el elég nagy fiú vagyok és el tudom magam is dönteni!
Én senkinek nem mondtam, hogy vegyen külső dac-ot.
Mindössze arra próbáltam célozni, hogy ha már valaki pc-ről digit kimeneten hallgat mp3-at, az még valszeg nem az a szint, hogy külső dac-ot érdemes legyen venni.
Talán van egyszerűbb lépése is a minőség javításának, olcsóbban is.
Ha már ugye minőségibb zenehallgatásról volt itt szó.
De ha valakinek az tetszik, hogy így oldja meg, hát Tőlem aztán nyugodtan.
Nem tetszik a hozzászólásom?
Szerinted Én mondjam meg, hogy pl. Neked vagy bárkinek mi az elfogadható minőség???
Aki ezt nem tudja eldönteni és a pénztárcájához igazitani azzal komoly gond van. :kiraly:
Nem is tudom a legtöbb topik miért is jön létre.
Ha mindenki mindent tud akkor mire föl ez a sok hozzászólás a fórumon(és bármelyiken)? Csak a tárhelyet foglalja...
Ha valakinek van elképzelése mit szeretne, iránymutatónak lehet neki segítséget adni, esetleg Általa nem ismert alternatívákra felhívni a figyelmet, vagy konkrét tapasztalatokat megosztani egyes készülékekről, legyen az erősítő, vagy bármilyen más komponens.
De a döntést mindenkinek magának kell meghoznia. :taps:
Nehogy már Te vagy én megmondjam itt bárkinek, hogy márpedig elégedjen meg egy mozierősítő zenei hangjával, mert a többi csak hülye hájendkedés!
Azt mindenki el fogja tudni dönteni, hidd el, hogy Neki mi a MEGFELELŐ minőségi szint.
Persze attól függetlenül egy megbízható alap mozierősítő is sok ember igényét kielégíti.
És ezt senki sem vitatta.
De ne akarj itt mindenkit meggyőzni arról, hogy ez bőven elég mindenkinek.
Hadd döntse el mindenki, mik az igényei, és mire mennyit áldoz.
Kösz!
Ha jobban figyelsz, ezt is láthattad volna:
"Mivel mindenkinek más jelent a minőség,és olcsóság, ezért lehetséges, hogy vkinek megfelelően kiváltson mindent.smile.gif
Pl nekem meg is tette. A legjobb ha még rendszer összeállítás előtt kipróbálod számodra milyen minőséget tud. Ha megfelel lehet spórolni.
Ha nem, keresgess tovább. Főleg pénzkérdés."
Ezzel azt akarom kiemelni, hogy nézd meg bevásárlás előtt mit tud egy HMerősítő , mert nekem megfelel a minősége, elképzelhető, hogy neked is(nem konkrétan Neked, ált.).
Ha minőséget szeretnél, ezért áldoznál, de ahol lehet spórolnál, így lehet.
Itt van pl az XBOX, annál hogy hallgatod DD5.1 ben, ha nincs mozierősítő?
És ha a PC(ideértve film, zene, játék)hangját szeretnéd kicsit jobbá tenni?
Szerinted Én mondjam meg, hogy pl. Neked vagy bárkinek mi az elfogadható minőség???
Aki ezt nem tudja eldönteni és a pénztárcájához igazitani azzal komoly gond van. :kiraly:
Nem is tudom a legtöbb topik miért is jön létre.
Ha mindenki mindent tud akkor mire föl ez a sok hozzászólás a fórumon(és bármelyiken)? Csak a tárhelyet foglalja...
A legalapabb marantz cd játszó (5400-as most olyan 45e újonnan) dacja kenterbe veri szinte az összes mozierősítő dacját, olyan 200e-ig szinte kivétel nélkül. :kiraly:
A mozierősítő mit játszik le?
Nem sok mindent. :taps:
Ne akard már itt megmagyarázni mindenkinek, hogy egy mozierősítővel olcsón, minden megfelelő minőségben kiváltható.
Ez azért is lenne fura, mert Mindenkinek mást jelent a minőség szó, és mindenkinek más a még olcsó kategória.
A szokásos közhely: Kinek a pap, kinek a papné...
"A mozierősítő mit játszik le?"
DD, DTS, PCM, nagyon sokféle! digitális forrásból.
CD csak CD lemez, és a "kenterbe verés" egy kicsit erős.
Ehhez azért egy dvd játékos nem árt. (Vagy pc)
Ezek a dekóderek a legalapabb kínai ketyerében is benne vannak már.
Szóval egy mozierősítőnek nem ez az előnye.
Van itt aki régebbi erősítőket használ amiben dts dekóder sincs még.
Minek is?
Ott van a legalapabb dvd játszóban is.
Persze attól függetlenül egy megbízható alap mozierősítő is sok ember igényét kielégíti.
És ezt senki sem vitatta.
De ne akarj itt mindenkit meggyőzni arról, hogy ez bőven elég mindenkinek.
Hadd döntse el mindenki, mik az igényei, és mire mennyit áldoz.
Kösz!
Nekem az nem tetszik a hsz-odban, hogy igazából semmi mondanivalója, ha olyasvalaki olvassa, aki most tályékozódik a témában annak ez marha nagysegítség. Vagy bárkinek: csináld azt amit akarsz. Kösz.
Aki ezt nem tudja eldönteni és a pénztárcájához igazitani azzal komoly gond van.
A legalapabb marantz cd játszó (5400-as most olyan 45e újonnan) dacja kenterbe veri szinte az összes mozierősítő dacját, olyan 200e-ig szinte kivétel nélkül. :taps:
Nem sok mindent.
Ne akard már itt megmagyarázni mindenkinek, hogy egy mozierősítővel olcsón, minden megfelelő minőségben kiváltható.
Ez azért is lenne fura, mert Mindenkinek mást jelent a minőség szó, és mindenkinek más a még olcsó kategória.
"A mozierősítő mit játszik le?"
DD, DTS, PCM, nagyon sokféle! digitális forrásból.
CD csak CD lemez, és a "kenterbe verés" egy kicsit erős.
"Ne akard már itt megmagyarázni mindenkinek, hogy egy mozierősítővel olcsón, minden megfelelő minőségben kiváltható.
Ez azért is lenne fura, mert Mindenkinek mást jelent a minőség szó, és mindenkinek más a még olcsó kategória. :kiraly: "
Mivel mindenkinek más jelent a minőség,és olcsóság, ezért lehetséges, hogy vkinek megfelelően kiváltson mindent.
Pl nekem meg is tette. A legjobb ha még rendszer összeállítás előtt kipróbálod számodra milyen minőséget tud. Ha megfelel lehet spórolni.
Ha nem, keresgess tovább. Főleg pénzkérdés.
"A szokásos közhely: Kinek a pap, kinek a papné... "
Nekem az nem tetszik a hsz-odban, hogy igazából semmi mondanivalója, ha olyasvalaki olvassa, aki most tályékozódik a témában annak ez marha nagysegítség. Vagy bárkinek: csináld azt amit akarsz. Kösz.
Tegyük fel hogy használtat nem veszünk, akkor újonan mennyibe kerül egy CD, ami a több százezresnél szebb?
Nem feledve a tényt, hogy CD lejátszón-n csak a CD...
A házimozierősítőn meg szinte mi az ami nem...
És ha egyébként is vennél házimozit, akkor még külön kéne venned egy CD-t.
Mint mondtam olcsón minőség.
A legalapabb marantz cd játszó (5400-as most olyan 45e újonnan) dacja kenterbe veri szinte az összes mozierősítő dacját, olyan 200e-ig szinte kivétel nélkül. :kiraly:
Nem sok mindent. :taps:
Egy -használtan- pár 10eFt-os CD-játékos DAC-ja sokka zeneibb, mint egy többszázezer Ft-os HM erősítőjé
Tegyük fel hogy használtat nem veszünk, akkor újonan mennyibe kerül egy CD, ami a több százezresnél szebb?
Nem feledve a tényt, hogy CD lejátszón-n csak a CD...
A házimozierősítőn meg szinte mi az ami nem...
És ha egyébként is vennél házimozit, akkor még külön kéne venned egy CD-t.
Mint mondtam olcsón minőség.
Egy -használtan- pár 10eFt-os CD-játékos DAC-ja sokka zeneibb, mint egy többszázezer Ft-os HM erősítőjé
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Mindig el kell szállni a highend felé??????
Veszel egy olyan erősítőt kb mint nekem van, igények szerint kb 60 - 200 Ft-ig kb, digitálisan rá tudsz kötni mindent (CD, DVD, MD, PC, Játékkonzol (XBox, PS...)), a benne lévő DAC szerintem kifejezetten jó minőségű(természetesen nem highend) és ezáltal élvezheted a kifejezetten jó minőségű hangot(természetesen nem highend)
És mindezt elérhető áron.
Sőt, most készülök venni elektromos gitárhoz digitális multieffektet, és még ezen is van koax spdif, a pirítóssütőn kívül tényleg mindent ráköthetsz, de azt meg minek:)
A highendesek meg tudják! magukról, hogy mit akarnak, vegyenek olyat, ami enél is jobb.
Te magad irtad, hogy van/Te hallasz különbséget.
Attól mert valaki zenei igénye még nem áll mag egy középszintű mozierősítő dacja által nyújtott hangminőségnél, attól az még nem hájend. És az illető se biztos, hogy hülye.
Ilyen alapon ne legyen Jaguar, mert minek, ha ott az opel corsa (az is elvisz ahova akarod), és ez csak egy példa volt....
SZVSZ mindenki el tudja dönteni, hogy milyen igényei vannak és mit bír el ehhez a pénztárcája....
na azóta regeltem.
Nem hülyéztem le senkit, és nem ellenkezek azzal az elvvel ogy legyen mindig jobb.
Azt állítom, hogy vehetsz házimozierősítőt(60-200k), nagyon jól használható, gyakorlatilag mindent ráköthetsz digitálisan, megfizethető árú, és igenis kifejezetten jó minőségű.
Jól szól a DVD, így jobb az mp3, DD, DTS jelet bármilyen dig forrásból dekódolhatsz,
Megéri, jó, általánosan ajánlható. Ez a minőséget olcsón.
Veszel egy olyan erősítőt kb mint nekem van, igények szerint kb 60 - 200 Ft-ig kb, digitálisan rá tudsz kötni mindent (CD, DVD, MD, PC, Játékkonzol (XBox, PS...)), a benne lévő DAC szerintem kifejezetten jó minőségű(természetesen nem highend) és ezáltal élvezheted a kifejezetten jó minőségű hangot(természetesen nem highend)
Sőt, most készülök venni elektromos gitárhoz digitális multieffektet, és még ezen is van koax spdif, a pirítóssütőn kívül tényleg mindent ráköthetsz, de azt meg minek:)
A highendesek meg tudják! magukról, hogy mit akarnak, vegyenek olyat, ami enél is jobb.
Te magad irtad, hogy van/Te hallasz különbséget.
Attól mert valaki zenei igénye még nem áll mag egy középszintű mozierősítő dacja által nyújtott hangminőségnél, attól az még nem hájend. És az illető se biztos, hogy hülye.
Ilyen alapon ne legyen Jaguar, mert minek, ha ott az opel corsa (az is elvisz ahova akarod), és ez csak egy példa volt....
SZVSZ mindenki el tudja dönteni, hogy milyen igényei vannak és mit bír el ehhez a pénztárcája....
-
Vendég
Bocs, így akartam, előzőt törölhetitek:
"Nem vagyok botfül, de a PC optikai kimenet - Minidisc (mint DAC) - HiFi lánc teljesen ugyanúgy (minimális, elhanyagolható különbség azé' van, elsősorban az alapzaj ill. némi magasbéli bizonytalanság) szól, mint a hangkártya analóg ki - HiFi összeállítás. Sajnos."
Szerintem mesze nem ugyanaz. hangkártya - optikai - Yamaha RXV630 sokkal sokkal jobb mint analógról áthúzva. Lehet hogy csak elsőre nem hallod a különbséget, de lényegesen tisztább, kellemesebb.
-
Vendég
Nem vagyok botfül, de a PC optikai kimenet - Minidisc (mint DAC) - HiFi lánc teljesen ugyanúgy (minimális, elhanyagolható különbség azé' van, elsősorban az alapzaj ill. némi magasbéli bizonytalanság) szól, mint a hangkártya analóg ki - HiFi összeállítás. Sajnos.
Szerintem mesze nem ugyanaz. hangkártya - optikai - Yamaha RXV630 sokkal sokkal jobb mint analógról áthúzva. Lehet hogy csak elsőre nem hallod a különbséget, de lényegesen tisztább, kellemesebb.
Ha már itt tart a dolog, akkor mp3, miatt meg ne vegyél külső dac-ot...
Persze ez nem vonatkozik tömörítetlen formátumokra.
Mindegyik digitalizált formátum tömörített a maga nemében, (végtelen számú analóg amplitúdó mintavételezése és kvantálása véges mennyiségú adatra) s ez az anyag további tömörítésen eshet át, mely lehet pl. a pszichoakusztikai elvű MP3 is.
A külső DAC egy darabig javít a hangzáson, de egy (tényleg) highend cucc beordítja az ember arcába, hogy MI EZ BARÁTOM!!!???
Nem vagyok botfül, de a PC optikai kimenet - Minidisc (mint DAC) - HiFi lánc teljesen ugyanúgy (minimális, elhanyagolható különbség azé' van, elsősorban az alapzaj ill. némi magasbéli bizonytalanság) szól, mint a hangkártya analóg ki - HiFi összeállítás. Sajnos.
Ellenpróbák (ugyanolyan hangzás...)
MP3 kikódolva audio CD-re, ill. az MP3 CD-RW-n a DVD lejátszóba.
A digitális osszekötés előnye, hogy csak egy drót kell, vagy optika esetén, ha a rendszer összeér a kábelTVvel, nem búg.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Egy minőségi DAC miatt ne vegyél félmillás erősítőt, ha meg tudod olcsóbból is úszani a DAC-ot...
Ha már itt tart a dolog, akkor mp3, miatt meg ne vegyél külső dac-ot... :kiraly:
Persze ez nem vonatkozik tömörítetlen formátumokra.
Egyébként az az érdekes, hogy aki külső dac-ot használ, mind egyöntetűen azt mondja, hogy sokat dob az mp3 élvezeti szintjén is egy külső dac.
Ez így igaz.
De Nálam pl. egy audio cd, vagy tömörítetlen forrásból írt audio cd esetén sokkal többet javított, mint mp3 esetén. Az mp3-ak is szebben szólnak, de ha fiktív számokkal akarunk élvrni, és azt mondjuk, hogy 2x olyan jól szól egy mp3 egy Lupussal, akkor egy gyári lemez meg 4x olyan jól.
Szóval a különbség tovább nőtt, és méginkább megmutatja a tömörített anyag hibáit, így méginkább nincs kedvem mp3-at hallgatni.
Persze sok múlik mp3 esetén a forrásanyagtól és a tömörítés minőségétől is!
Egy minőségi alapanyagról, megfelelően tömörített 320-as mp3 már egész jó.
De 192kbit/s és az alatt azért drasztikus a különbség egy tömörítetlen anyaghoz képest.
Mindez SZVSZ!
"nem történhet jobb dolog egy MP3-al, mint hogy egy külső DAC-on keresztül megy a PC-ből az erősítőbe"
Végülis egy Hmozierősítőben is "külső" DAC van, PC felől nézve, csak az erősítővel egy készülékházban.
Természetesen, PC felől az is külső DAC
Csakhogy
- egyrészt DAC ≠ DAC. Egy minőségi DAC miatt ne vegyél félmillás erősítőt, ha meg tudod olcsóbból is úszani a DAC-ot...
- másrészt az sem mindegy (audiofil vájtfülűek szerint), hogy a hangkártyán keresztül kapod optikain a jelet, vagy direktben a PC-ről USB-n keresztül. Tehát időnként digitjel ≠ digitjel (erre más területekről is születtek már tapasztalatok) Persze nem biztos hogy ez mindenki számára és/vagy minden hangrendszeren keresztül ki is hallható (sőt..) De ettől még törekszünk a maximumra
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
-
Vendég
Az ugye működik, hogy koax al csat az erősítőbe(egy digitális gitáreffektről lenne szó), onnan optikai kimeneten tovább SS kari spdif IN-jébe?