Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

S-video bekötés kérése

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

S-video bekötés kérése

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

hellonekem 7 pólusú s-video ajzatom van a laptopomban.ezen keresztűl lehetne összekötni a gépet a TV-vel.Már fél Pestet bejártam de még mindig nem tudtam venni olyan kábelt ami a laptopba bele csatlakozott volna (se dugót ,se készen dróttal ...)A tv felől nem érdekes mert annak van s-video ,rca ,3db scart ja, de én inkább az S-VIDEO benetére szeretném kötni a jelet.
valaki segítsen már hogy hol lehet ilyet venni ,vagy ha leírná valaki,hogy az s-video melyik lábát kell összekötni a tv-be ccsatlakozó dugó egyes lábaival azzal nagyon sokat segítene.
jelenleg még olyan s-video dugóm sincsen ami belemenne a laptopba.
A gépem egy HP és a HP WORLD-ban azt monták hogy az ilyen 7 pólusú dugót már nem gyártanak készen kábellel.
kösz a segítségeteket.

A normál 4 lábú S-video csatlakozó is jó a laptopodhoz, nekem is ilyennel van összekötve a PC a tévével, hiába 7 lábú az aljzat. Nem kell Pestet végigjárnod, normál s-video kábel is jó hozzá.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

S-video bekötés kérése

Hozzászólás Szerző: Vendég »

hello
nekem 7 pólusú s-video ajzatom van a laptopomban.ezen keresztűl lehetne összekötni a gépet a TV-vel.Már fél Pestet bejártam de még mindig nem tudtam venni olyan kábelt ami a laptopba bele csatlakozott volna (se dugót ,se készen dróttal ...)A tv felől nem érdekes mert annak van s-video ,rca ,3db scart ja, de én inkább az S-VIDEO benetére szeretném kötni a jelet.
valaki segítsen már hogy hol lehet ilyet venni ,vagy ha leírná valaki,hogy az s-video melyik lábát kell összekötni a tv-be ccsatlakozó dugó egyes lábaival azzal nagyon sokat segítene.
jelenleg még olyan s-video dugóm sincsen ami belemenne a laptopba.
A gépem egy HP és a HP WORLD-ban azt monták hogy az ilyen 7 pólusú dugót már nem gyártanak készen kábellel.
kösz a segítségeteket.

Vendég

S-video bekötés kérése

.
Hello ST!

Megoldódott minden problémám, ami az összekötéssel kapcsolatos. Kiderült, hogy nem volt korrekt az RCA-RCA kábel. Vettem egy gyárit és minden rendben lett. Sok hű-hó semmiért. Bocs és elnézést kérek tőled. Megjöttek a színek, rögzíti a video is.

Mostmár csak azt tudnám, miért kockázik a számítógép lejátszáskor, miért csúszik el a hang és a kép, stb....
De ez egy másik lapra tartozik.

Te ST! Te ezekre esetleg tudod a választ? A gép procija PII-350MHz, lehet, hogy ez a hibás az ilyen jelenségeknél, mert lassú?

üdv
togaba

A 350-es proci elég gyengének hangzik. A tapsztalat az, hogy P-III 600 körül azért kell lennie a hardware-nek a szaggatásmentes lejátszáshoz. A régi 300Mhz-es PII-mön szinte lehetetlen volt Divx-et van DVD-t nézni szoftveresen.

togaba
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

S-video bekötés kérése

Hozzászólás Szerző: togaba »

.
Hello ST!

Megoldódott minden problémám, ami az összekötéssel kapcsolatos. Kiderült, hogy nem volt korrekt az RCA-RCA kábel. Vettem egy gyárit és minden rendben lett. Sok hű-hó semmiért. Bocs és elnézést kérek tőled. Megjöttek a színek, rögzíti a video is.

Mostmár csak azt tudnám, miért kockázik a számítógép lejátszáskor, miért csúszik el a hang és a kép, stb....
De ez egy másik lapra tartozik.

Te ST! Te ezekre esetleg tudod a választ? A gép procija PII-350MHz, lehet, hogy ez a hibás az ilyen jelenségeknél, mert lassú?

üdv
togaba

Vendég

S-video bekötés kérése

Hi ST! 
Igen, lehet, hogy vége a kompozitnak, de hátha nem. Ezért kérdeztem, hogy esetleg a Beállítás menüben lehet-e állítani valamit?

A másikra igen, így van. Csak simán rövidre zárni a meleg és a hideg pontokat és bele egy RCA-ba. Hol lehet kapni s-video dugót, ezt tudod?
Ma már nem tudok többet írni. Köszi mindent.

üdv
togaba

Elvileg az S-Videonak és a kompozitnak meg kell egyeznie. Nem láttam még olyan kártyát ahol a kettőt külön lehetne vezérelni (ha valaki látott helyesbítsen). Tehát ha az S-Videon a kép jó akkor a kompoziton is jónak kellene lennie. Legalábbis nekem ez a tippem.

Vannak alktarész szaküzletek ahol mindenféle dugót és kábelt lehet kapni. Én speciel a Skála Budapest mögötti alkatrészüzletben szoktam vásárolni (nem high-end dolgokat), de biztos van még egy pár a városban.

togaba

S-video bekötés kérése

Hi ST!

Igen, lehet, hogy vége a kompozitnak, de hátha nem. Ezért kérdeztem, hogy esetleg a Beállítás menüben lehet-e állítani valamit?

A másikra igen, így van. Csak simán rövidre zárni a meleg és a hideg pontokat és bele egy RCA-ba. Hol lehet kapni s-video dugót, ezt tudod?
Ma már nem tudok többet írni. Köszi mindent.

üdv
togaba

Vendég

S-video bekötés kérése

Hello ST! 
"Ha az RCA-RCA összekötést használod a TV-n akkor ott színes a kép?" Válasz: Nem. Ott sem.
"A TV-d tudja az NTSC-t és a videód nem?" Válasz: Nem tudom, hogy a TV tudja-e (Grundig), a video tudja (Pana 632).
"A TV-n PAL a kép? Ezt könnyen észreveheted az NTSC-nek jelentősen kisebb a sorbontása és ez eléggé meglátszik." Válasz: A TV-n PAL a kép és ráadásul remek színek vannak.

üdv
togaba

A pékbe. Ezek szerint a kompozit kimenet kampó. Akkor mindenképpen az első megoldás jöhet szóba. Magyarán kell egy átalakító. Az S-Video viszi a színt is és a világosságot is mivel a TV-n színes. Ha ezt a két kábelt (plusz külön a két földet) összekötöd akkor kompozit jelet kapsz. Persze lehetne vele tovább variálni de egy VHS miatt nem érdemes.
Hogy ez hogy oldod meg az már a helyzettől függ. Ha fix a kábel (S-Video/Scart) akkor egy olyan átalakítóra van szükséged amelyik egyik fele egy Scart anya (ugye jól mondom ezeket mindig keverem) amibe bele tudod dugni a scart csatit. A kábel másik vége egy RCA vagy egy Scart attól függően, hogy milyen bemeneted van a VHS-en. Namármost úgy kell kábelezni a kábelt, hogy a Scartban lévő két jelet és két földet közösíteni és ezt kivezetni az RCA-n vagy ha Scart a másik vége akkor a kompozit video kimenet+föld lábakra fusson.
Leírni bonyolult, megcsinálni 5 perc.

togaba

S-video bekötés kérése

Hello ST!

"Ha az RCA-RCA összekötést használod a TV-n akkor ott színes a kép?" Válasz: Nem. Ott sem.
"A TV-d tudja az NTSC-t és a videód nem?" Válasz: Nem tudom, hogy a TV tudja-e (Grundig), a video tudja (Pana 632).
"A TV-n PAL a kép? Ezt könnyen észreveheted az NTSC-nek jelentősen kisebb a sorbontása és ez eléggé meglátszik." Válasz: A TV-n PAL a kép és ráadásul remek színek vannak.

üdv
togaba

Vendég

S-video bekötés kérése

Szia Simon Templar és Ratman! 
Mindenekelőtt köszönöm, hogy foglalkoztok a problémámmal!

Simon T.:
Ha ilyen egyszerű volna, nem írnék. Az általad javasolt összekötésen már rég túl vagyok, eredetileg ezzel kezdtem és ez okozza az alapproblémát. Ti. a felvétel RCA-RCA összekötéssel ff. Ezután vettem s-video kábelt és próbáltam legalább a TV-t színesben "meghajtani", ami sikerült is, de az eredeti célomnak nem felel meg. (azaz a videóm továbbra is ff-ben vesz fel.) Esetleg nem tudod véletlenül, hogy a videokártyán van valamiféle szoftveres állítási lehetőség (Riva TNT)?

Ratman:
Rosszul értetted!!!
A videokártyámon van kompozit és s-video ki- és bemenet is. Nem s-video-ból akartam kompozitot csinálni, hanem fordítva, hogy fel tudjak venni a videóra. Egyébként az általam vásárolt (s-video-RCA) kábel pont azt csinálja (elvileg), amit leírtál. A nyíl az s-video kábel tüskéinek irányába mutat. Az s-video kábel 4 pinjéből csupán 2 van bekötve (kimértem műszerrel), azaz vagy fényerő, vagy szín megy a kártyára. Ezek szerint ez is gagyi!!!

üdv nektek
togaba

Na akkor egyszerűsítsük.
Ha az RCA-RCA összekötést használod a TV-n akkor ott színes a kép?
A TV-d tudja az NTSC-t és a videód nem?
A TV-n PAL a kép? Ezt könnyen észreveheted az NTSC-nek jelentősen kisebb a sorbontása és ez eléggé meglátszik.

togaba

S-video bekötés kérése

Szia Simon Templar és Ratman!

Mindenekelőtt köszönöm, hogy foglalkoztok a problémámmal!

Simon T.:
Ha ilyen egyszerű volna, nem írnék. Az általad javasolt összekötésen már rég túl vagyok, eredetileg ezzel kezdtem és ez okozza az alapproblémát. Ti. a felvétel RCA-RCA összekötéssel ff. Ezután vettem s-video kábelt és próbáltam legalább a TV-t színesben "meghajtani", ami sikerült is, de az eredeti célomnak nem felel meg. (azaz a videóm továbbra is ff-ben vesz fel.) Esetleg nem tudod véletlenül, hogy a videokártyán van valamiféle szoftveres állítási lehetőség (Riva TNT)?

Ratman:
Rosszul értetted!!!
A videokártyámon van kompozit és s-video ki- és bemenet is. Nem s-video-ból akartam kompozitot csinálni, hanem fordítva, hogy fel tudjak venni a videóra. Egyébként az általam vásárolt (s-video-RCA) kábel pont azt csinálja (elvileg), amit leírtál. A nyíl az s-video kábel tüskéinek irányába mutat. Az s-video kábel 4 pinjéből csupán 2 van bekötve (kimértem műszerrel), azaz vagy fényerő, vagy szín megy a kártyára. Ezek szerint ez is gagyi!!!

üdv nektek
togaba

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

S-video bekötés kérése

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Tegnap a Médiamartkban vettem egy átalakítót (S-video-RCA), de pechemre, ez nem a PC irányából a videó irányába, hanem fordítva alakít át.
Már bocs, hogy így belepofázok, de ahogy végigolvastam a hozzászólásokat, nem igazán világos, hogy milyen kimenet is van a kártyádon. Ha kompozit (RCA) kimenet van rajta, akkor ne is keress olyan átalakítót/toldót, ami S-Videót csinál belőle, mert ilyen nem létezik, hiszen ahhoz "szét kéne szedni" a videójelet, ami passzív eszközökkel nem igazán megy. Ezért van az ilyen S-Videó/RCA átalakítókon egy nyíl, ami mutatja a jelfolyam irányát, mert ez az átalakítás csak egy irányban megy.

Vendég

S-video bekötés kérése

Ugyanakkor szöget ütött a fejembe, hogy ha a videokártyán van kompozit kimenet, akkor miért nem színes a továbbított jel? Hiszen ez lenne a logikus! Miért kell nekem küszködni mindenfajta átalakítókkal, ha - elvileg - a kártyáról is megkaphatom ugyanazt a jelet. Ebben kérem a segítségedet! 
üdv
togaba

Ha van a kártyádon kompozit kimenet is (ezt eddig nem írtad) akkor azt kösd a videóba és színes lesz a felvétel. Az S-Video meg mehet a TV-be.

Vagy valamit rosszul értek?

togaba

S-video bekötés kérése

Hello Simon Templar!

Tegnap a Médiamartkban vettem egy átalakítót (S-video-RCA), de pechemre, ez nem a PC irányából a videó irányába, hanem fordítva alakít át. Sajnos, nem volt időm kipróbálni, hogy működik-e.
Ugyanakkor szöget ütött a fejembe, hogy ha a videokártyán van kompozit kimenet, akkor miért nem színes a továbbított jel? Hiszen ez lenne a logikus! Miért kell nekem küszködni mindenfajta átalakítókkal, ha - elvileg - a kártyáról is megkaphatom ugyanazt a jelet. Ebben kérem a segítségedet!

üdv
togaba

togaba

S-video bekötés kérése

Pusztán annyi a kérdésem, hogy miért vesz fel fekete-fehérben a videóm, ha a PC-ből kijövő jelet S-video kábellel összekapcsolt SCART-on keresztül viszem bele. A PC-m képkártyája kicsit régebbi (Nvidia Riva TNT), de nem olyan rossz, hogy a hasonlóképpen összekapcsolt TV-n ne színes legyen a kép, természetesen SVHS állásban.  
Még egy dolog, csak laikus módon tudom leírni. A Riva TNT-kártyán a TV-kimenet állásba kapcsolva az alap az NTSC. A legördülő menü felajánl vagy 20 országot, aminek a képrendszerét be lehet állítani (Magyarország nincs közte), de bármelyiket akarom kijelölni, az "alkalmaz" fülre kattintással visszaáll alapra, azaz NTSC-re, amit vélhetően a video nem eszik meg (Pana 632).
Mit tegyek, hol kell átállítani azt az átkozott kártyát, hogy bevegyen más szabványokat is.

Előre is köszönettel
togaba

Erre is valószínűleg az lesz a megoldás, mint az esetek többségében. A kártyának az S-Video kimenetét használod. A TV-d kezeli az S-Videot ezért színesben jeleníti meg. A VHS videók nagy részének (kivéve S-VHS) nincs S-Video bemenete, tehát a Scarton a kompozitot várja. De te S-Videot kötsz rá. Ezzel nem tud mit kezdeni és megjeleníti a fényesség információt a színt viszont nem tudja. Ezért fekete fehér a kép a videón és ezért színes a TV-n. Javaslom vegyél egy Scart-kompozit átalakítót. Amikor a TV-re kötöd akkor használd a Scartot hiszen jobb minőségű az S-Video jel. Ha viszont szeretnél videóra felvenni akkor iktasd közé az átalakítót és akkor a videód is színesben fog felvenni.

Simon Templar!

Köszi a gyors választ! Kipróbálom!

üdv
togaba

Vendég

S-video bekötés kérése

Pusztán annyi a kérdésem, hogy miért vesz fel fekete-fehérben a videóm, ha a PC-ből kijövő jelet S-video kábellel összekapcsolt SCART-on keresztül viszem bele. A PC-m képkártyája kicsit régebbi (Nvidia Riva TNT), de nem olyan rossz, hogy a hasonlóképpen összekapcsolt TV-n ne színes legyen a kép, természetesen SVHS állásban.  
Még egy dolog, csak laikus módon tudom leírni. A Riva TNT-kártyán a TV-kimenet állásba kapcsolva az alap az NTSC. A legördülő menü felajánl vagy 20 országot, aminek a képrendszerét be lehet állítani (Magyarország nincs közte), de bármelyiket akarom kijelölni, az "alkalmaz" fülre kattintással visszaáll alapra, azaz NTSC-re, amit vélhetően a video nem eszik meg (Pana 632).
Mit tegyek, hol kell átállítani azt az átkozott kártyát, hogy bevegyen más szabványokat is.

Előre is köszönettel
togaba

Erre is valószínűleg az lesz a megoldás, mint az esetek többségében. A kártyának az S-Video kimenetét használod. A TV-d kezeli az S-Videot ezért színesben jeleníti meg. A VHS videók nagy részének (kivéve S-VHS) nincs S-Video bemenete, tehát a Scarton a kompozitot várja. De te S-Videot kötsz rá. Ezzel nem tud mit kezdeni és megjeleníti a fényesség információt a színt viszont nem tudja. Ezért fekete fehér a kép a videón és ezért színes a TV-n. Javaslom vegyél egy Scart-kompozit átalakítót. Amikor a TV-re kötöd akkor használd a Scartot hiszen jobb minőségű az S-Video jel. Ha viszont szeretnél videóra felvenni akkor iktasd közé az átalakítót és akkor a videód is színesben fog felvenni.

togaba

S-video bekötés kérése

Az antenna hidegpontját ("árnyékolását")a dugóban "elcsatoltam" egy 10 nanós, 1000V-os kondival. A kép nem igen változott, de a zavarás megszűnt.
Üdv mindenkinek!

Itt annyi minden elhangzott, hogy talán még belefér nekem is egy kis szakkomentár ...

Előre is köszönettel
togaba

Vendég

S-video bekötés kérése

Az antenna hidegpontját ("árnyékolását")a dugóban "elcsatoltam" egy 10 nanós, 1000V-os kondival. A kép nem igen változott, de a zavarás megszűnt.

Vendég

S-video bekötés kérése

Buher megoldás, de egy a vhs-eknél használt RF kábellel áthodalható, hogy mindíg a tv paneljét feszegesd, ha az antennát huzogatod ki be. A kábelt kivezetheted könnyen hozzáférhetö helyre, söt ügyesebbek kapcsolót is konstruálhatnak rá Igaz plusz egy méter kábel és plussz két csatlakozó nem javít az antenna jelen, de ha jó minöségü, akkor kevesebbet ront, mint mondjuk egy HBO dekóder.

Vendég

S-video bekötés kérése

Sajnos ebben van igazság, de én annyi mindent kipróbáltam már és semmi más nem segített.

Vendég

S-video bekötés kérése

Gordon314:
Ki fogom próbálni.

Simon Templar:
Az antennavezeték kihuzigálása nem jó megoldás. A régi, antennajelet kiadó számítógépekre kötött tévéknél is a gyakori kábeldugdosás miatt könnyen tönkrement a tv antennacsatlakozója.

Vendég

S-video bekötés kérése

Ez szintén földhurok szerintem. Próbáld meg földeletlen konnektorba dugni a PC-t. Van egy olyan szerkentyű, hogy galvanikus leválasztó. Ez is segíthet. Olvastam hogy a UPC valakinek ingyen adott. Ha jól emlékszem ott a hanggal volt gond, de a lényeg a dupla földelésben van.

Vendég

S-video bekötés kérése

Használj vékony koax 75 Ohmos vezetéket ! Sokkal hajlékonyabb, és könnyeb forrasztani is. Az S-Video kábelhez kettőt kell használni belőle. Kb 1000 Ft ból 5-7000 Ft-os minőségű kábelt lehet kihozni.
:smile1:

Vendég

S-video bekötés kérése

Sajna ez nem megoldas... amugy tv a falnal, mellette szekrenyek, a hatuljahoz hozzaferni csak komoly butortologatas aran lehet

Vendég

S-video bekötés kérése

Szerintem egyszerűbb kihúzni az antennakábelt. Én is ezt csinálom.

Vendég

S-video bekötés kérése

Hali
Nekem is svideo kabellel kapcsolatos gondom lenne.
5 m-es svideo kabel megy a gepbol a tv-be. Namarmost a kep maga jo, de egy vastag vizszintes csikban kicsit vilagosabb a kep, es ez a "csik" lassan, egyenletesen felfele vandorol. Rovid, 1 m-es kabellel nem tapasztaltam ezt a jelenseget, es az antennakabelt a tv-bol kihuzva a hosszuval sem. Vajon erdemes lenne egy jobb minosegu kabelbe befektetni, esetleg koax-bol barkacsolni hosszu kabelt (de az meg olyan vastag es merev :smile7: ) ?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”