Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

uj rendszer HELP!!!!!!

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Örülök, hogy tetszettek a hangfalak. Én is a Tannoy-ra esküszöm. Beállítással kapcsolatban, úgy is neked kell kitapasztalnod a szoba mérete, akusztikája, impedencia milyen kiigazításokat szükségeltet.Ha időkéslettetést használsz akkor használd a msec-nél a a front és a center távolság különsége szor 3 képletet (15msec + 3*(A-) hátsokál o.k. a 3*(a-. (forrás: Digitális házimozi) Én egy dolgot tudok még személyesen ajánlani mérd le mérőszalaggal a távolságokat az legyen az alap. A második, pedig ha a hátsó effekteket nagyon ki akarod hansúlyozni vedd fel a db-t. A front és center legyen egyvonalban, vagy a center kicsit hátra. A frontokat, MEG A hátsókat egy kicsit felfelé döltheted (MINIMÁLIS.

Mégegyszer gratula!)

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Szerdan lefutott az utolso kor - vesztett a Jamo :I
nincs hozzafuznivalom. Csak szubjektiv megfontolasok vegett dontottem a kevesbe formatervezett Tannoy mellett.
Penteken megszereztem a rendszert ... nem kis kalajmakat okozva ezzel a satsystemben, bar vegul is nem hiszem hogy haragudtak volna, hogy otthagytam naluk egy kisebb vagyont.
Bar satsystemben voltak egy kis zur a kiajanlott kabalekkel (hatra, ami osszesen cc 2*15m, a Tannoymx4-esekhez masfeles kabelt akartak adni, valami gagyi markabol), azert ettol fuggetlenul le a kalappal a segitokeszseguk elott.
Szal hazavittem -bar a beigert vilagos szin helyett sotetet kaptam )), de akkor mar kit edekelt volna ez az aprosag.
szoba szetkap, butorok ki, dszungelnek beillo novenyzet kikoltoztet, rendszer behelyez, osszeszerel, bekabel, bekapcsol. Onkyo teszt szol. butor vissza, noveny vissza, teszt promok elinditanak. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Nagyon allat, isszonyatos, qrva jo.
Rendszer:
Philips DVD711 , de mit tehetnek? ajandek volt
onkyo 575x
mx4 korbe
mxc elol
Yamaha sw320
Gladiator csatajelent: vigyaztam a fejemmel, mert a nyilvesszok csak ugy zaporoztak a szobaban.
Penge indito buli ... hat mit mondjak, Kicsit lazba hozott. Ugymond bulihangulat vett erot rajtam.
Hattyuk tava CD ... egyutt sirtam a hegedukkel, ahogy elnyomta oket a nagybogok belepo nyitanya. Csak ugy futkosott a hatamon a hideg. )) ki hallgatta mar jo rendszeren az tudja mirol beszelek.
ToyStory2 focim. Hat mitmondjak?! Ahogy hatulrol beerkezett a felirat, azzal a hanghatassal falat lehetne bontani. Remegett az egesz haz. Ez most komoly. Lementem anyosomek szintjere, hogy meghallgassam az athallast. Hallom, hogy erkezik a hang, egyszer csak elkezd remegni a szobabutor, de valami ISZONYTATO erovel. Kicsit dologozott a yamaha.
Szal osszegzes keppen:
filmre: nagyon jo, jobban mondva extra nagy tererzet. Szep felbontas. A tannoyok szepen hozzak es bontjak a magas es kozeptartomanyt, bar szerintem melyben egy kisse, de tenleg csak alig erezhetoen gyengecskek, de ezen kivul minden 5+ os. Felbontas, szinezet kivalo. Yamaha: , szoval tudja mi a dolga, es azt erodemonstraciok kozepette muveli is. Onkyo: meg csak most ismerkedem vele, de jo. Nem egy hifistaknak szant erosito, de akinek nincsenek elszalltan magas kovetelmnyuk a CD hallgatassal szemben, azoknak BestBuy kategoriagyoztes Steam lapjaban.
szal ennyi.
Most mar csak a beallitas, elhelyezest kell kikombinalni, es megvarni mig befejezodik a hanhgrendszer bejaratasa, utanna egy N A G Y O N elegedett hazimozi tulaj leszek (bar mar most az vagyok ))))
Nagyon orulok, hogy emellett a rendszer mellet kotottem ki.
ami a beallitast illeti, vannak alapkoncepciok amiket erdemes megszivlelni a hangfalak elhelyezesekor?

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Mondok egy másikat. Ha a hallgatói tér a hátsó falnál van (ez igen gyakori) tehát nem tudod a hátad mögé helyezni a surround hangszórókat akkor is jobb hanghatás érhető el egy kisebb hangfal kb 1.70m magasra helyezésével, mint ha melletted 30 cm-re lenne az állódoboz.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Cimar legulolsó:
Dönthet az esztékika vagy a szoba adta lehetőségek a kicsi javára, de hangzásilag a nagy sugárzó éri meg jobban.

Állvánnyal együtt a háttérsugárzók ára sokszor összemérhető a nagyokéval és teljesen igazad van, hogy ha szükség van állványra, akkor az árakat ezzel együtt kell összehasonlítani. Vannak azonban olyan esetek, amikor nincs mód nagy háttérsugárzók elhelyezésére. Pl. sok esetben előfordul, hogy egy falnak tolt kanapéből nézi az ember a DVD-t, ekkor a legkézenfekvőbb megoldás a falra való felszerelés, nagy sugárzó kizárva. Más esetekben a kanapé mögött egy kis folyosó közbeiktatásával szekrénysor van, ebbe sem könnyű beépíteni a nagy hangsugárzót és sorolhatnám még a hasoló lehetetlen helyzeteket.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Nem csak a 100Hz alatti, nem lokalizálható hangokról van szó, hanem inkább az efelettiekről. Egy kis hangdoboz nem tudja ugyanazt a nagydobozos hangzást produkálni, mint a frontok, tehát a 100Hz felettiek és a középhangok sem lesznek ugyanolyanok, mint a frontból jövők. Nem szabad ezt túldramatizálni, de az biztos, hogy jobb, ha hátul nem egy kicsi dobozos surround figyel, mert az hiába próbálná szimulálni a nagy front hangzását hátul, mivel tonálisan teljesen más, biztos nem sikerülne.
Ha valaki maximalista házimozi rajongó, akkor van értelme 4 v. 5 ugyanolyan hangsugárzót használni, amit egy a rendszerhez passzoló subbal alulról megtámogat és ha sikerül a subot jól beállítani a hangsugárzókhoz, akkor lesz egy konzisztens rendszere. A hangsugárzók mérete és a sub szükségessége pedig a szobamérettől és a szomszédok béketűrésétől függ.

Steam, mikor számolsz be a Tannoy Mx4-es rendszeredről?
Tök jó lenne ha megosztanád tapasztalataidat, itt a hétvége meg a hétfő is, lesz egy csomó idő, hogy beállítsd és teszteld a rendszert. Csak ne annyit írj, hogy Qrva jó, meg ilyesmi.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Csakhogy továbfonjam a fonalat. Más megközelítésből. Ennyi erővel ha vezsel egy kis hansugárzó hátra (kb. 50-60.000, meg egy türhető állványt (30-40.000) hozzá (ne legyünk igénytelenek, márcsak a rezgések miatt sem). Ennyi pénzért már tudsz venni egy nagyobb, földre helyezhető hangfalat, lehet, hogy olyat mint elölvan. Pl egy Tannoy mx2 vagy mx1 plus állvány = Tannoy mx3. Ebben az esetben mi a teendő. Dontsön az esztétika? Kinek tetszik álványozott hanfal, vagy ideálisabb nagyobbat ennyi pénzért. Én a hiszem nehéz a választás.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Egy nagyobb, jobb minőségű hangfal teljes karakterisztikája jobb. Pontosabbak a közepek, szebbek a magasak és teltek a mélyek. Itt nem csak a 80Hz alatti tartományról van szó. Az amúgy is a subbasszusé. De ha szerinted csak a mélyhang a különbség akkor fordítsd meg a hangfalakat az elsőket tedd hátra és a hátsókat tedd előre és az elsőket állítsd small-ra és a hátsókat large-ra. Észre fogod venni a különbséget.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Valamit nem értek. Addig minden o.k., hogy kisebb hangsugárzó kapjon small beállítást,s így vagy a sub vagy a front kapja a mély hangokat. De mitől jobb ha hátul is egy nagy láda, large-val válítva teljesytmény, ohm megegyező mint a front. Nem mindegy, hogy az elős vagy és a hátsóbpol jön a mély hang?! Nem érzékeled a 80hz alatti tartományt, így nem tudod merről jön. A hang előről hátramenetele, halható tartományban meg mindegy, hogy small vagy larga, ha megegyezik a kiadott teljesítmény.
???

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Ha hátul kis hangsugárzók vannak és azokat large módba állítod be, akkor annak az lesz az eredménye, hogy a surround hangok alsóbb frekvenciáit teljesen elveszted. Ennek az az oka, hogy a small beállítás esetén a 100Hz (v. 120Hz)alatti frekvenciákat (amelyek irányát az emberi fül úgysem tudja lokalizálni) a subra vagy a frontra kiküldi, de ha large beállítást alkalmazol, akkor nem küldi sehová, hanem megpróbálja kiadni a háttér sugárzókon. Ez azonban nem fog összejönni, mert ha egy hátsó kis hangsugárzó csak 60Hz-ig megy le, akkor az 50Hz-et (amely a legnagyobb mélyérzetet adja) már nem fogja megszólaltati, ezek a hangok elvesznek a rendszerből, így az effekt hibázni fog. A kis háttereket csak small beállításban szabad használni. A nagy háttér sugárzó akkor az igazi, ha megeggyezik vagy legalább közel megeggyezik a fronttal, ekkor a mély minősége pl. egy helikopternél nem fog megváltozni az előröl hátrafele repülés alatt.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Már bocsi D2.A kisebb hangfal nem jelenti azt, hogy szarabb lesz a hangzás. Ha nagyon akarod large beállításra teszed és akkor az erősítő adja rajta a sub-ot. Emellett, nem értem, ha sárkányrepülőnek érzed a ConAir repülőjét, akkor nyomd fel a hátső hangfalk kiigazítását +12db (azt hisem ez a MAX). Hid el ha van egy 6x60w erősítőd a hátső hangdalad 70w és a két első pl 100w felett, akkor tök mindegy (feltéve azonos ohmot ad a csatornákon az erősítő). Az elsőket csak azért hallod jóbnak mert előttük ült + meg a DVD készítők általában tövv efektet adtak rá. Na mindegy nem jártatom tovább a pofámat. Ha azonos sorozatban van egy kisebb ládád, de magasabb teljesítménnyel, mint az erősítő és sárkányrepülőkewt halslasz azért van a kiigazító, hogy saját füledre hangold a cuccot.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Sub: ha jól van belőve, és mért ne lenne, hiszen ez a lényeg, akkor nem tod igazán meghatározi, hogy honnan jön a dübörgés. Bár a ConAir-t nem láttam, csak moziban, de annál az elrepülésnél végig kell a mélyládának dübörögnie -elvileg- es az elhaladást csak a magasabb hangok viszik végig. Szerintem legalább is.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Az én erősitőmon(Yamaha-795rds) pont arra az estre kulön meg lehet adni hogy mekkorak az első, hátső,illetve center sugárzó. Ezen kivul még plussz beállitási lehetőségek is vannak arra az esetre ha még igy sem felelne meg a hangzás.
Egyébként az én véleményem hogy bizonyos efekteknél kiábránditó lehet a kis hátsó hanfal. PL: elrepul egy repülö feletted. Mikor közelit akkor még Boeing mikor elszál feletted akkor már csak sárkányrepulő:-)) "CONAIR"
Éppen ezért ha teheted vegyel nagy hátsó hanfalakat, es inkább hanyagold a SUB ládát.
Bizonyos zenei felfutásoknál szintén nagyot kaphatnak a hátsó hangfalak itt sem árt a legalább 20cm-es sugárzóval rendelkező hátsó hangfalak.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Most mondok egy nagyon nagy baromságot. Mindig arrafelé fordulsz amerre a hangot hallod. Ebből adódóan a hangok nagy részét előlről kapod. A filmeken hasonlóan a hanganyag nagy része elölről jön mivel a képet is innen kapod és a fő információt szemből jön. Ebből adódóan hátulról kevesebb és halkabb jelet kapsz. Érdemes tehát hátulra kisebb hangfalakat venni és így pénzt spórolhatsz meg. De elvileg az egyforma hangfalak az ideálisak. Csak ha sokat hallgatsz zenét és elöl egy KEF Referencia II-d van az mondjuk elég húzós hátra is.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Az 5.1-es kifejezés arra szolgál, hogy jelezze, hogy mind a négy, illetve öt hangfalon azonos frekvencia, hangtartomány (20000 hz-ig) szólaltatható meg, illetve a reveiver azonos watt és ohm-ot terhelhet (a LFE-n ennek egy tizede) (DE ezt biztos te is tudod). (a lényeg) Sajnos "igénytelenül" a hátsó hangfalkra a DVD film készítők messze nem adtak annyi hangefektet, színt, beszédet, zenei hangzást, mint a frontokra. A front azért front mert "fő" hangsugárzok. Pl, ha nincs centered, annak hangját sem osztja szét a négy maradék sugárzó között, hanem a frontra terheli, de pl a sub-nélkül sorrund rendszerekben ugyanez a módi. Amit akarok igazán mondani: Ennél jobb rendszert nem lehet felálítani,mint a Tannoy mx4 körbe, de nem biztos, hogy ez jobb egy fron Tannoy mx4 és sorrund mx3-nál. Természetesen ha nem Dolby digitalra használod, hanem pl 5 ch stereo-t is halgatsz, akkor felejts el.

Nekem Tannoy mx3-van elöl és Tannoy mx2 van hátul. (lehet, hogy csak az irigység beszél belöllem??)

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Hátsó nahgfalak kisebbre....
nem tom. lehet, hogy érdemes lenne visszamenni mx3-ra. CSak eppen akkor miertelme az 5.1-es kifejezesnek es miert nem 1.2.2.1-es rendszer (center-elol-hatul-mely)????

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Good choice! De nem vagyok biztos benne, hogy hátra is ugyanakkora teljesítményű hangfalat érdemes venni, hiszen kisebb dinamkiával szól. De ha neked tetszik, akkor ne érdekeljen más véleménye.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Simon-nak igaza van:
de meg kiegeszitenem a kovetkezovel:
1. lepes: hatarozd meg a max osszeget, vonj le belole 20%-ot majd ugy menj nezelodni es meghallgatni, de tenyleg az osszeset ami szoba johet. Mire kialakul ugyis visszatornazod az eredeti árra. Nekem mire osszeallt a rendszerem cirka ennyivel emelkedett az eredeti elkepzeles
Vegso stadium rengeteg demozas utan:
onkyo 575x erolkodo
Tannoy mx4 korbe
Tannoy mxC center
Yamaha SW320 mely

Szal ez lett az eredeti elkepzelesbol. Jamo az utolso korben a zene vegett esett ki. Sajnos nem ereztem semmi hatasat a Hattyuk tava alatt. Nem ugy mint a Tannoyoknal.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Tannoy-t ajánlanám egyetértésben Tonic-kal. Nagyon jó!. Drágább kategória, mint a Jamo (véleményem szerint jobb). Halgasd meg majd meglátod. A legoptimistább elhelyezés Tannoy mx4 előre és mx3 hátra ez egy kicsit húzos ár, de egyenlőre én nem hallottam jobbat.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Tannoy meghallgatás:
HiFi Barnag, Budapest VI., Szondi u. 5-7.
www.hifibarlang.hu
Többek között a Tannoynak is importörei.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Én sem tudnám jobban megfogalmazni, amit Simon Templar írt, nem kezdő a témában. Ne sajnáld rá az időt, hallgasd végig akár többször is a rendszereket és csak saját füled után dönts.
Quadrallal kapcsolatban:
Én csak a Shogunt ismerem, annál az általad leírtakat nem tapasztaltam. Mielőtt megvettem meghallgattam a Tannoy Mx3-t és nekem a Shogun mind magasban mind mélyben lényegesen jobban tetszett, de ez is szubjektiv. A Magnetront nem ismerem, én az X-Multimedianal hallgatoztam, ott a korrekt meghallgatás feltételei adottak voltak.
A különböző teszteken elért helyezéseket ne vedd túl komolyan, a meghallgatás 100* többet ér.

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Quadral???
HAt nem tom. Magnetronnal teszteltem tegnap egyparat, de - persze ez is szubjektiv - isszonyatosan nem tetszet. Egyszeruen fajt a fulem a magas hangjaitol. Nagyon éles volt. Utanna 1 nap volt mig bealltam ismet.
Most mar nagyon leszukult az eredmeny
575x-el es Yamaha YST-SW320 mélyel (magnetronnal majdenm kimentek a hatsó ajtók - és ez komoly, bazi nagyot nyom ))
A körbehangfalak
Jamo E850 körbe vagy Tannoy Mx3 körbe
Jamo nagyon tetszett tesztben az Annex Studiojaban, azonban a Tannoyrol meg nagyon sok pozitivat hallottam (raadasul 2000-es HiFiChoice BestBuy nyertes. Egyetlen problemam, hogy nem tom hol meghallgatni. Ötletek erre esetleg?

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Quadral???
HAt nem tom. Magnetronnal teszteltem tegnap egyparat, de - persze ez is szubjektiv - isszonyatosan nem tetszet. Egyszeruen fajt a fulem a magas hangjaitol. Nagyon éles volt. Utanna 1 nap volt mig bealltam ismet.
Most mar nagyon leszukult az eredmeny
575x-el es Yamaha YST-SW320 mélyel (magnetronnal majdenm kimentek a hatsó ajtók - és ez komoly, bazi nagyot nyom ))
A körbehangfalak
Jamo E850 körbe vagy Tannoy Mx3 körbe
Jamo nagyon tetszett tesztben az Annex Studiojaban, azonban a Tannoyrol meg nagyon sok pozitivat hallottam (raadasul 2000-es HiFiChoice BestBuy nyertes. Egyetlen problemam, hogy nem tom hol meghallgatni. Ötletek erre esetleg?

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

En a Onkyo-BOSE parositast ajanlom neked, sajat tapasztalattal.
En mult heten ruhaztam be, lecsereltem a regi erositomet es Jamo hangfalaimat es vettem egy Onkyo 575x-et es egy Bose Acosustimass 10 II hangfalrendszert (Saca, istenien szol thx!) es rettentoen jol szol!!!!!
A baratnom egyenesen megijedt amikor eloszor hallota azt a halk duborgest ami a melynyomobol jott, pedig csak az RTL Klub valamelyik esti sztereo filmje szolt eppen.
Felelmetes!
A melyek fantasztikusak, ha akarod duborog es kiviszi a hazfalat, ha maskepp allitod be akkor szepen lagyan szol.
Zenehez is kivalo, az 5 csatornas sztereoval elerheted hogy siman feljelentsenek a szomszedok.

Ezuton udvozlom a sok audiofil forum latogatot akik igyekeznek minel nagyobb hangfalat venni otthonra es a Quadral Shogun totemallatuknak tekintik:
Azert ez a Bose tud valamit!!!
(es szerintem ennel a hangzasnal nem is kell tobb!)

Udv mindenkinek,
Nero

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

)

Vendég

uj rendszer HELP!!!!!!

Az a véleményem, hogy neked kell eldöntened. Ha szerintem ez a rendszer nagyon jó, de Neked nem tetszik akkor mi értelme? Annyi házimozi bolt van már, menj el és hallgasd meg őket különböző összeállításokban és más-más erősítőkkel. Amelyik a legjobban tetszik azt vedd meg. Kit érdekel ha ezek után valaki azt javasolja, hogy mást vegyél. Te meghallgattad őket és így döntöttél. Gondolom a barátnődet is kútfőből Te magad választottad és nem a barátaid. Na ez ugyanaz, csak hangosabb és olcsóbb!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”