Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD-DTS - CD-R audio-DTS: működik?
-
Vendég
A DTS DVD-ken 48 kHz-es DTS hang van (ez a szabvány), az Audio CD viszont 44 kHz-es (és csak az lehet). Tehát első kérdésedre a válasz: nem (hacsak előtte nem dekódolod a forrást, majd visza, de az elég barbár dolog lenne).
Természetesen a 44 kHz-es kódolású DTS hang minden gond nélkül kíírható audio sávnak, amit bármelyik CD lejátszó (feltéve, hogy van digitális kimenete) át tud adni a dekóderes erősítőnek, amely érzékeli azt.
Nekem is lenne viszont egy kérdésem, szorosan ezzel összefüggésben: rá lehet-e bírni az SB Live-ot, hogy a CD-re audio sávként kiírt AC-3-at, illetve DTS-t kiadja a digitális kimenetén? Sajnos a passthru-ra csak DVD-k és VOB-ok esetén tudtam rábírni, az Audio CD-knél nem, így az erősítő nem tudja értelmezni.
U.i. van két 44 kHz-es DTS demo file-om, amiket a használati útmutató szerint CD-re írtam. Sajnos egyelőre csak asztali CD lejátszóval tudtam a DTS-t kicsiholni belőle.
-
Vendég
Át lehet másolni a DVD-k DTS surround hangját CD-DA szabványnak megfelelően írható CD-re megőrizve a DTS surround hangot? Ha igen, a házimozi erősítő a CD-ről bejövő digitális jelet érzékeli DTS-ként?