Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen erősítőt???

Vendég

Milyen erősítőt???

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves jóemberek!!!!!!
Aki házimozival foglalkozik az ugye rossz ember nem lehet!!
Szeretnék elnézést kérni azoktól akiknek YAMAHÁJUK van.
Én nem megbántani szerettem volna őket,csak itt elhangtott ugye az a kérdés,hogy mijen erőssitőt.Egyáltalán nem rossz a YAMAHA de (Yamahások)volt e már közületeknek huzamosabb ideig Onkyoja? Ha igen kérlek benneteket mondjatok véleményt.
Mert nem nagyon lehet egy bemutató teremben egy óra alatt kiválasztani a legjobbat.Hala az égnek nem vagyunk egyformák.
Kinek eztetszik kinek az azért vagyunk itt hogy megbeszéljük és nem azért,hogy vitatkozzunk.
mindenki irja le mi az ő szerelésében a jó és mi az ami kevésbé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sziasztok:ONKYO

Vendég

Milyen erősítőt???

Ha esetleg valakit érdekel,volna egy eladó Sony STR-DB940 erősítőm,mely mindössze 2 hónapos,fekete színű.

Vendég

Milyen erősítőt???

A Sony magas jel/zaj viszonyát és a kissé mesterkélt hangzását (csilingel, dörögnek a mélyek, csak kérdés, hogy ennek mennyi köze van a valósághoz) szokták hátrányként emlegetni, de ez is izlések és pofonok kérdése. Ha fontos a design és a minél több szolgáltatás ill. hangilag zenei izlésünknek (és pénztárcánknak) ez felel meg a legjobban, akkor ilyet kell venni.
Ha csak a tesztekre hagyatkoznék, akkor valószínüleg én is szinte mindenből (na jó, hangsugárzóból nem) Sonyt vennék, de egyrészt nem mind arany ami fénylik, másrészt mindenkinek saját izlése és szubjektiv megitélése a legfontosabb, ha házimozi/zeneeszköz vásárlásra adta a fejét.
Azért kiváncsi lennék egy (újságok alapján agyondicsért) Sony STR-DB940, egy Yamaha 795 és mondjuk egy Onkyo hasonló árú házimozi erősítő összehasonlító tesztjére. Bizonyos objektiv igazságokat le lehetne szürni, de az a legvalószínűbb, hogy egyikünknek ez, másikunknak az tetszene jobban.
A Yamaha egyébként az egyik legkomolyabb, legnagyobb múlttal rendelkező házimozival foglalkozó cég. Egy olcsóbb (low cost) termékétől magas hanghűséget elvárni nem fair dolog, csak az ugyanolyan árú termékek összehasonlításának van értelme és az is simán elképzelhető, hogy hangzásilag nem felel meg a márka valakinek (nem egy szinezett hangkép jellemző rá), de a Yamaharól, mint márkáról házimozi téren negatívan nyilatkozni nem hiszem, hogy helyénvaló. Én sem hiszek minden újságnak, de ha mindegyik (magyar-külföldi) egymástól függetlenül jónak tartja a Yamahat ezen a piacon, akkor az nem véletlen. Azt is tudjuk, hogy a Yamaha nem kezdő ezen a téren, saját fejlesztésű Yamaha DSP chippel szereli fel erősítőit (nem tudok róla, hogy más is rendelekezik ilyen szintű technológiai tudással) és a zenei világban (visszhangosító berendezések, hangszerek) is komoly tapasztalatokkal rendelkezik. Az összehasonlító tesztekben legtöbbször megemlítik, hogy ennek a rendszernek van a legtöbb köze a valódi mozi hangzásához.
A Technicsnek is megvan a saját hangzásvilága. A jel/zaj viszonya ennek sem olyan jó, kellemes lágy tónusú hangkép jellemzi. A digitális házimozi erősítők ringjébe kicsit későn szállt be, ezért nem rendelekezik nagy tapasztalatokkal, nincs meg az a komoly technológiai háttér, amivel például a Denon, Onkyo vagy a Yamaha rendelekezik. Hangzásából adodóan például a házimozihoz szükséges dinamika és dörgedelem szempontjából maradhat el a fentebb említettekhez képest.
Ezzel együtt, szerintem akár Sonyból, akár Technicsből lehet jó házimozit építeni (helytelen hangsugárzórendszer összeállítás nagyobb mértékben ronthatja a rendszer hangzását), legnagyobbrészt a tulajdonos kritiai mércéje határozza meg, hogy egy házimozi mennyire felel meg, mennyire jó, így mint már szinte mindenkor mindenki azt mondom ami Neked a legjobban szimpatikus zeneileg, külsőre, szolgáltatásokban, azt kell megvenni, tehát a vásárlás előtti saját füllel való összehasonlító meghallgatás a végső recept erre is.

Vendég

Milyen erősítőt???

Bofo nekem semmi bajom a Sony-val,
Tekniccsel se .
Regen egy sony str-da50es volt es meg voltam vele elegedve.
De annyira hazimozi orult lettem hogy fejlesztenem kellett .
Sokan szidjak a sony-t hogy rossz az ar/minosege mint mas markaknal.
Hat lehet viszont megbizhatok, sokkal szebbek es tobb a kapcsolgatnivalo .
Az ES modellek eleg jok azert hangban is szerintem.
Szoval mindenki dontson sajat fule, izlese alapjan , ne az
hatarozza meg hogy mit fogsz vasarolni hogy itt ki mit dicser vagy szid.
Ezek maximum kiindulopontok lehetnek egy vasarlas elott hogy mit nezz/halgass meg.
Bar lehet sokakat befolyasol masok velemenye (az magara vessen) ).

Vendég

Milyen erősítőt???

Segíccség! Súgja már meg valaki, hogy mi a baj a Sonyval meg a Technics-el?

igénytelen, botfülű ZöPö

Vendég

Milyen erősítőt???

A www.audioreview.com -on rengeteg customer review van mindkettorol.
Yamaha RX-V596
http://www.audioreview.com/reviews/AVRe ... 9723.shtml

Onkyo DS575X
http://www.audioreview.com/reviews/AVRe ... 6387.shtml

Atlagban az embereknek a Yamaha jobban bejon.
Egyebkent nekem is egy Yamaha 496-osom van es maximalisan elegedett vagyok.

zsebTV

Vendég

Milyen erősítőt???

Hat nem tudom......... Mar fel eve van egy YAMAHA AX1-es
erositom es nem nagyon szandekozom eladni.
Nem mindenki akar megszabadulni az yamaha-tol !
Annyit mondhatok hogy jelenleg nem talalnek olyan
hazimozi erositot ami jobban megfelene a hifi es
hazimozicelra egyarant.
Szoval szerintem a yamaha-nal elegge tudjak hogy kell
csinalni hazimozierositot, es lehet hogy az olcsobb anyagokbol
osszealitott alapmodellek nem kepviselnek highend hangminoseget
de tartalmazzak ugyanazt a szakertelmet amit a nagyobb modellek.
Ugyhogy azt ajanlom hogy nem kene szidni annyira a Yamahat
Az onkyo is hasonloan jo de szamomra a Yamaha jobbnak tunt
a leirtak es mindenfele tesztek alapjan. Es nem csalodtam
benne . Mindenkire rabizom dontson maga onkyo vagy yamaha.

Vendég

Milyen erősítőt???

Na azért ne húzzuk már le ugyan annyira a yamahákat. Nagyon sok "márka" van még az onkyon, a denonon és a yamahán kívül is. Főleg ez a három a vezető házimoziban. Az, amit pedig a digitális házimoziban írtak róla, teljesen reális. Lehet hogy valaki sokkal jobban megcsinálta volna a teszteket, de attól még a végeredmény szerintem ugyanez lett volna. 75 ezerér mit kap az ember? Akinek ennyi pénze van, annak azt mondom, hogy igenis vegye meg nyugodtan. Az általatok normális erősítőnek előírt denon, vagy onkyo biztosan jobb, de jóval drágább is. Nekem is 396-os van, és nagyon is örülök neki, hogy ezt vettem. Egy házimozis minihifinél mindenképpen jobbnak kell lennie. A teljes rencer ára kijött 150ből.. Akinek van sok pénze, az vegyen félmilkájér olyat, amilyet akar. Tutkóra jobb lesz, de annyival többet húz a pénztárcából. Van még ezerféle dolog a házimozin kívül, ami értelmesebb pénzköltés szempontjából, de ugye kinek mi tetszik.. Én azt mondom, amit eddig nagyon sokan mondtak már, meg kell hallgatni és kész. Ha vásárló szándékod van, akkor az eladók is segitenek. Ne higyj senkinek, csak a saját fülednek, és akkor nem fogod megbánni. Utána mindenki szídhatja a cuccaidat, de ha te választottad, akkor nem lesz annyira bántó:]]

Vendég

Milyen erősítőt???

A Digitális Házimozi szerintem rettentő gyenge szinvonalú, a tesztek is pocsékok. Senki nem meri lehúzni a gyenge termékeket és a legjobb vétel cím elismerésében sem mindig a minőség kapja a legfontosabb szerepet. Ezek a tesztek komoly fegyvertények egy termék mellett, a mai világban amikor mindent a pénz mozgat, naivság lenne megbizni akármelyikben is. A Digitális Házimoziban ehhez a gondolathoz még hozzájön az is, ha valamiről túl rosszat írnak, akkor a következő teszthez szükséges demó eszközöket már nem biztos, hogy meg fogják kapni. Egyszóval távolról sem mondhatjuk független tesztnek. Ja, és ehhez még hozzájön a nem túl szinvonalas és nem igazán lényegremutató leírás.

meka, ha az Onkyo hangilag közelebb áll hozzád vedd meg azt, de azért ne dőlj be a fenti (nem túl szakértő) kijelentésnek: "Igaza van VEGÁNAK akivel eddig beszéltem alig várja hogy eladja a YAMAHÁJÁT. "
Ha mindenki arról számolna be, hogy mit hallott, meg hogy az ismerősének a ronkonjának a szomszédja milyen véleménnyel van valamiről, akkor nem tudom hol tartanánk.
A Yamaha házimozi erősítők nem véletlenül örvendenek általános elismertségnek, persze HiFi célra nem a 396-os az első, amit érdemes megvenni, de ahhoz képest hogy mennyibe kerül, házimozihoz nem hinném, hogy rossz vétel.
Az általad leírt két erősítő alternatíva egy szinten van, az, hogy a kettő közül melyiket választod, csak egyéni izlésedtől függ, ezért azt tanácsolom, ne higyj senkinek, menj el, hallgasd meg mindjét rendszert saját füleddel és csak az alapján dönts. Csak ebben az egy esetben lehetsz biztos abban, hogy jól döntöttél.

Vendég

Milyen erősítőt???

Köszi a hozzászólásokat!
Úgy tűnik az Onkyo lesz belőle!
Nagy Attila: Ha tényleg ez a tapsztalatod akkor egy kő eset le a szívemről ,mert őszintén "csak" ez tartott vissza! (CD-R, CD-RW)

Vendég

Milyen erősítőt???

Igaza van VEGÁNAK akivel eddig beszéltem alig várja hogy eladja a YAMAHÁJÁT.

Vendég

Milyen erősítőt???

A Digitális Házimozi-ra nem szabad építeni. Propaganda újság, úgy mint az összes Soltész Reklám kiadvány.

Vendég

Milyen erősítőt???

Juniornak,,,,
Az újság Digitális házimozi,a teszt pedig vitatható.
Hogy mer bárki is kiválló hangminöségeket adni az ilyen tipusú erösítöknek? Az egész teszt inreállis,és becsapós.
Ha visszalapozol a 36.oldalra,ott van a Kiválló házimozi erösítő.
Ja és dögölj meg a Jamaháddal.

Vendég

Milyen erősítőt???

Semmiképpen nem az Onkyo-t! Nekem Yamaha RX V396RDS van ami a Házimozi magazinban megnyerte a 100000Ft alatti kategoria tesztjét,ugyhogy ha természetes hangzásu rendszerre vágysz akkor vágj bele!!!!

Vendég

Milyen erősítőt???

Elnézést kérek de én a TX-DS656-osra gondoltam.Az ellenálásról szólva a 656-os minimum 6ohm lehet sajnos.

A másik kérdésedre:úgy tudom ezt előcsalni belőle hogy a távirányítón van egy háromállásu kapcsoló amivel külön tudom kapcsolni a másik két hangfalat.
Én meg azt nem tudom hogy lehet stereóban megszólaltatni mind az öt hangfalat?

Vendég

Milyen erősítőt???

Sziasztok!
Le szeretném cserélni az erősítőmet, csak nemigazán tudom egyenlőre eldönteni, hogy melyik lenne a kiszemelt "áldozatok" közül a legjobb!? A választék: SONY STR-DB840; ONKYO TX-DS575X; DENON AVR-1801; TECHNICS SA-DA10
Egyenlőre a sorrendnek megfelelően szimpatizálok, ha más a véleményetek, kérlek irjátok meg, érvekkel, és ellenérvekkel! Előre is köszi a segítséget!

Vendég

Milyen erősítőt???

Az újabb Onkyo 535-ös DVD gond nálkül lejátsza az újraírható CD-ket, az egyszer írhatókat is akkor, ha egyszeres sebességgel lettek megírva. Nekem is ilyen van úgyhogy ezt tapasztalatból tudom.

Vendég

Milyen erősítőt???

Hát ez érdekes, nem is tudtam, hogy a Onkyo TX DS575X ilyen dolgokat is tud. Hogyan lehet előcsalani belőle???
Ja, azért arra kiváncsi lennék, hogy tényleg 7*115W-ot tud-e az az erölködő, mert ha csak 5 csatornás erősítő, akkor a fő hangfalon és a másik szobában együtt csak összesen jön le 2*115W, ill. arra is figyelni kell, nehogy 4 ohmos legyen valamelyik a két pár közül.

Komolyra fordítva a szót:
Mindkét általad felsorolt erősítő házimozi szempontból jó választás, az Onkyo S535 jó képminőséggel rendelkezik, a Yamaha DVD-t sajnos nem ismerem.
Mivel a házimozi rendszert zenehallgatásra is használod, hallgasd meg mindkét konfigurációt, ha van jó minőségű HiFi fejhallgatód vagy tudsz kölcsönkérni, akkor akár azzal is, mivel nem biztos, hogy azonos hangfalakon tudod a meghallgatást végezni. Amelyik jobban tetszik, azd vedd meg.
Szerintem ha e kettő közül választassz, az erősítőben nem vehetsz rosszat.

Tulajok????????

Mindenki azonnal számoljon be, hogy miért szar a saját cucca és miért ne vegyen olyat meka!!!

Vendég

Milyen erősítőt???

Szevasztok!
Én az ONKYOT ajánlom nekem is ez van.Hallottam már sok erőlködőt de nekem ez tetszik a legjobban.5x115-ös plussz még 2x115 amit másik szobába át lehet vinni és onnan lehet távirányitóval kezelni függetlenül az első szobában müködővel.De akár mind a két rendszeren is egyforma műsor is halgatható.Nagyon megbízható csak elég drága!!!!

Vendég

Milyen erősítőt???

Sziasztok!
Nálam a kérdés Onkyo TX DS575X +DV S535
vagy
yamaha RX V596RDS+DVD S510
????
Igazándiból az Onkyo tetszik, csak a DVD játszó nem tudja a CD-R-t???
Ti mit ajánlanátok????
Köszi

Vendég

Milyen erősítőt???

Ha Denon, ajánlom a www.netdepo.hu-t, lényegesen jobbak az árak!

Vendég

Milyen erősítőt???

En viszont csalodtam a Pioban, ezert valtok.
Legalabbis az en igenyeimet nem teljesitette maradektalanul.

A Dolby Pro Logic II-re ne varjon senki, talan nyarra megjelennek az elso ilyen erositok, de igy is jo par ev lesz mire elterjed es amugy sem tudja lepipalni a DD-t, illetve a DTS-t.

coroner meggyoztel 575X lesz....

Vendég

Milyen erősítőt???

Hella!

Nekem is Pioneer vsx609-em van, akkor vettem meg amikor tele lett a tököm azzal amit a vsx859 rendezett le a Basys. A 859 tudja THX-et THX Ex-is, de kb. 280.000 Ft-ba kerül most, tavaly amikor megjelent csak 219.000 Ft(!) volt. Mondanom se kell, hogy 280-ért dugják fel a THX-et. Úgyhogy a Tescoban(!) kiszúrtam, hogy 99.990 Ft-ért van ez a 609-es, és bevágtam a kosárba.
k*rva jó a maga 5*80 Watjával, ami mellett van még 2*80 Watt, ha stereoban 4 hangszorót szeretnénk használni (A+. Ez egy k*rva jó húzás volt Pájóéktól.

Majd akkor veszek profi erősítőt ha bejönnek a flash memoriás egységek, ahol az új hangzásszabványok letőlthetők az Internetről (asszem vagy a Denon vagy az Onkyo egyik modellje már tudja ezt). Ja és most debütál a Dolby Pro Logic II; emiatt is érdemes várni egy kicsit. Addig meg elnyekereg ez a kis 609-es, ami szerintem kiváló ár/minőség tekintetében.

Doc

Vendég

Milyen erősítőt???

Mindenképp 575X -et vegyél , nálam volt mind a kettő , sztereoban az 575X nagyságrendekkel jobban, dinamikusabban szólt ,mint a 484.

Vendég

Milyen erősítőt???

...

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”