Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sony KV29C3 gond
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Szia Tonic!Ebben a csík témában az én TV-m sem kivétel(sajnos)Sony WEGA KV29FX60. Azért megnyugtató,hogy nem vagyunk "egyedül"!! Én eddig azt hittem ez csak SONY betegség.A Letter box beállítás jó ötletnek tunik!
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
csao mindenki ....
ha ilyen tv talaltok azt tenleg elarulhatjatok, mert a hiba ott keresendo hogy szegenyke ott kezdi el a kepet kirakni... tehat elvileg nem tul sok megoldas van ra hogy megszunjon, es en meg nem hallottam olyanrol ahol ne lenne legalabb egy halvany...(de nem ismerek minden tvt...)...
szoval ez sajna nem hiba es vele kell elni... arrol nem beszelve hogy igy sajna tenyleg jobb a minoseg hiszen igy a csak az ertelmes kep van megkuldve teljes felbontassal letterboxnal meg a teljes kep (fekete csikkal egyutt) kapja a teljes felbontast ami ugye sajni rosszabb...
ugyhogy vagy nezzuk a "csikos"-"minoseget" vagy a "csiktalan"-"minosegtelenseget" - vagy veszunk 16/9-es tv-t...
csumi
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Levike: Az én TV-m is 4:3-as és átkapcsolható 16:9-es és arról a halvány fehér csíkról van szó, amit írtál.
A megoldás (amit korábban már én is leírtam) szó azért nem teljesen OK, mert ha WideScreen-ben (16:9-es TV formátum) küldöd ki a képet és a TV-n a 16:9-et bekapcsolod, jobb minőségű képet kapsz. Az általad is említett letterbox beállítás előnye, hogy a felirat nem a képre, hanem az alatta lévő fekete részre esik (de sajnos nem minden esetben). Megoldás az lenne, ha nem lenne ott a csík (nekem).
Van vkinek olyan TV-je, ami 4:3-as és 16:9-es átkapcsolás után a halvány világos csík nincs meg?
Mennyibe került?
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Sziasztok!
A színes csík amit látsz valószinüleg a tv-nek a színei el vannak tolódva(ez egy általános Sony hiba ami előbb vagy utóbb előjön). Ezen egy konvergencia beállitás segíthet(ha valaki vállalni meri.
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Hat, nem tudom mire gondolsz, meg milyen TV-d van, az enyem 4:3-as...es ha 19:6-ba rakom, akkor a folso kepszelnel, pontosabban folotte van valami homalyos csik....ami eleg idegesito..na ha errol beszelsz, akkor a megoldas az, hogy a DVD lejatszon allitod be a kepformatumot....ekkor ugyanugy 16:9-ben fogod latni a musort, csak tokeletes lesz a kep...
Levi
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Javítom magamat: sajnos a "mindig" szó nem korrekt. Tegnap néztem az Armageddon-t LetterBox beállítás mellett és a felirat a filmre esett, de korábban pl. a Notting Hillnél ez tényleg bevállt.
Nem játszottam vele, így lehet, hogy ennél is megoldható valahogy.
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Még egy előny: így nem kell a tévé üzemmódját kapcsolgatni. (Az extrák gyakran nem 16:9-en jönnek, olyan filmem is van, amin egyes extrák 16:9, mások 4:3-ban vannak.)
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Erre a felirat-dologra nem is gondoltam eddig, de nem hülyeség! Tényleg mérlegelni kell, hogy mi zavar jobban: a gyengébb felbontás vagy a színes csík. (Ha jó a film, akkor nem figyelsz a csíkra, hacsak nem spannolod magad.)
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
A probléma nem csak ennél a TV-nél jelentkezik. A 28"-es Philps TV-men 16:9-es módban egy halvány világos vizszintes csík látható. Felhívtam a Philips szervizt, ahol elmondták, hogy ez az alkalmazott 16:9-es képelőállítás technológiának a mellékhatása.
Azt nem tudom, hogy mely TV-k működnek így és mennyit kell fizetni egy TV-ért, amelynél ez a hatás nem jön ki.
Én H+ -szal DVD-zek és a Letterbox képmértetet alkalmazva nem kell a TV-t 16:9-be átállítani. Ennek az a hátránya, hogy egy kicsit rosszabb a képminősége az átkapcsolt 16:9-hez (H+:Widescreen) képest, viszont ennél nagyobb előnye, hogy a feliratok mindig az alsó fekete csíkban jelennek meg, így ez is egy hasznos felület és a(z amúgy is kicsinek ható) 16:9-es képbe nem rondít bele a fehér szöveg.
-
Vendég
Sony KV29C3 gond
Sziasztok!
Egy Sony KV29C3 tipusú TV-m. Tudja a 16:9-et, de amikor átkapcsolom rá, akkor a tényleges képtartalom és a fekete csik határán felül egy piros, egy zöld és egy egy kék vizszintes csik jelenik meg, ami jól látható és baromi idegesito. Vagyis gyakorlatilag esélyem sincs, hogy élvezzem az anamorphic widescreen előnyét. Én nem hiszem, hogy egy ilyen drága cucc ennyire lenne képes. Ha esetleg valakinek van javaslata, akkor a segitségét örömmel fogadom.
Köszi: Tg