Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-ROM digital out csati

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jay...

rövid leszek: a kolonbozo orajelparakbol kialakult "digitalis vonyitas", no roviden ennyi de amig a geppel halgatok zenet addig nem nagyon kell azon gondolkodnom hogy hogy javítsak a helyzeten...:)
arrol nem beszelve hogy azer tulzottan meg nem sikerult olyan k*rva nagy kulonbseget tennem a "kis jitteres" meg a "nagy jitteres" lancok kozott...
nos, csao

Vendég

Hali!

ezen a jumperes kábelen Lgondolkozom, mer ez ojjan eccerűnek tűnik, hogy
még én is + tudom csinálni:) 1ébként a digi jelet a kártyából nem akarom
kivezetni, mer fülesen hallgatom a zenéket (meg minden egyebet), és különben is
ott van a kártyán 3 db 20 bites D/A, teszik a dolgukat...szal
nekem az igy tejjesen +felel.
Viszont mi a tök az a jitter? eszt nem tudom, Lmagyarázná valaki?

kösz
Jayy

Vendég

Kedves Török...
Te már megint jól érzed...
(egyébként nem hiszem hogy nagy para lenne egy 20 centis vezeték a végén - ha mas nem 2-2 jumperrel (na ez mar tulzas, de ez a leggagyibb vezetek amit ember csinalhat...)
Viszont tényleg bejon hogyha bekotod akkor a hangkartyad digibe megkapja a pcm cd-audiot ezek utan ha meg a hangkartyad spdif kimenetet ranyomod egy kultur kulso dac-ra akkor meg a keletkezo k*rva sok jitter-tol eltekintve csont digi a vegen kulturaltan analogga tett cd hangot tudsz kihozni belole (jo, szar a transport meg sok a jitter meg miegymas ... high-end kamaty, de az bizti hogy gepbol ez a leheto legjobb minoseg...)
na jo szerelest a tuti digikabelhez...
csumi

Vendég

Miután megértettem, hogy mi ez a kimenet, véleményem szerint mindenképp érdemes ilyen kábelt beszerezned, mert a CD/DVD-ROM -ban elég gagyi a hang D/A. Csak ezért tették bele, hogy ne maradjon néma.

Vendég

Sziasztok!

Namost nekem a hangkártyámon (Videologic SonicFury) van ijjen bemenet - CD Digital In. Az egyetlen bajom az, hogy eddig az égvilágon sehol nem tuttam hozzá kábelt szerezni. Pedig létezik (bármit is mond a sok okos Ladó), néztem ijet a neten. Szerintetek honnan vegyek kábelt? Esetleg csinájjak - csináltassak? 1általán jobb lesz nekem attól, hogy digitálisan lesz összekötve a DVDROM meg a sonicfury?
Elég sokat hallgatok CD-t rajta, fülesen keresztül, és gondoltam esetleg még jobb lesz a hangja (bár már így is fantasztikus).

Jayy

Vendég

Sajna jól érzed ...
csao

Vendég

Köszi Ebola!
Nehezen esett le, de most már értem. Csak sajnálom, hogy van egy VGA-PAL átalakítóm és a hanghoz mégegy kütyüt kell beszereznem. Gondolom nincs külön a hanghoz, így marad a H+.
End.

Vendég

Na ez most egy meleg helyzet de lehet hogy én nem értem a kérdést, de miért kérdezted kétszer meg ugyanazt [Török]!?
Szoval van rajta egy 4 pines analóg audió kimenet ez az amit az analóg cd audio bemenethez kell csatolni a hangkártyán, és van egy 2 pines [digital out] csati amit a digi cd audio bemenethez kell csatolni a hangkártyádon... (a live on van rá bemenet a többit nem néztem, de biztos vannak akik szórakoztak más kártyákkal), szóval mint irtam cd audio kimenet mind kettő... az ac3,dts,... nem pcm kimenetekhez mindenképpen vagy a hangkártyádat kell használnod (szoftos dekodernél) vagy a mpeg dekóderkártyádat (illetve azok spdif digi kimenetét...) örülök ha segítettem....
csumi

Vendég

Sya!
Az audió kimenet mellett van még 2db tüske, ami fölé az vagyon írva, hogy digital out. Ez mi a szösz lehet?

Vendég

Sya!

Nem azon jön a ki filmek hangja.
A meghajtón lévő audio kimenet (mint minden más CD-ROM vagy DVD-ROM mehajtónál) csak az
Audio-CD lejátszásnál számít, a filmek hangját a dekóder program (vagy MPEG-2/DVD) kártya
nyeri a DVD-Video lemezen található fájlokból!

Vendég

van egy Pioneer DVD-105 meghajtóm.
A hátulján található "digital out" csatlakozót mire tudom használni? A digit hang esetleg innen kivihető egy AC3-as erősítőre? Vagy a hang is csak dekóder kártyával érhető el?
A segítségeteket előre is köszönöm.
Török

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”