Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SM DVD Lejátszó
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Tisztelt SM DVD vásárlók !
Sajnálatos hiba folytán, a SCART kábel nem került a készülékek csomagolásába.
A hiba kijavításra került, de mindenki ott érdeklődjön ahol a készüléket vásárolta. A FORGALMAZÓ KÖZVETLENÜL NEM SZOLGÁL KI SENKI EGYÉNI VÁSÁRLÓT !
Megértésüket köszönjük !
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Peterk!
"Az mpeg hang támogatásról. Nem emlékszem, hogy mire gondoltam akkor, de semmi értelme nem volt annak, amit írtam. "
Dehogynem. Arról volt szó, hogy az MP3-at hol dekódoljuk, az erősítőben vagy a DVD lejátszóban, ha azok digitálisan vannak összekötve. Az erősítőm (Kenwood KRF-V5050D) csak DD, DTS és PCM jelet fogad a digit bemenetén, MP3-at mégis tudok hallgatni. Következtetés: Az a dzsunkás DVD lejátszó dekódolja az MP3-at és ezzel beleszól annak a minőségébe.
Hozzáteszem, hogy ugyanez a konfiguráció normál audio CD lejátszásánál fényévekel szebben szól, mint a jópár éves, akkor nem rossz Sony CD játszó analóg úton bekötve.
Kíváncsi lennék hogyan kell és lehet-e audiofil módon CD-t grabbelni?
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
PeterK,
Most nem vagyok 100%-ig biztos benne, de ezt is megpróbáltam. Még össze is tudtam fűzni a videót és a hangot, de ha jól emlékszem a Nero nagyon kiabált mintha nem engedte volna egyáltalán. De kössz a tippet megpróbálom mégegyszer.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Simon,
Köszi a címet, már böngésztem eleget amikor arra voltam kiváncsi, hogy hogy mivel kompatibilis ez a "nagyhírű" A160-as. (egyébként az egyik legjobb cím ebben a témában)
De mégis szerintetek vegyek 40eFt-ért egy SM-et vagy adjam el a A160-ast és vegyek 100+ vagy 200+ ért egy márkásabbat ami esetleg megbírkózik az SVCD-vel?
(UI: azért nem vagyok eleresztve anyagilag még, ha nem is éhezem, arról nem beszélve, hogy az asszonynak könnyebb beadni a 40eFt-ot) ))
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Kiskakas: Emlékeim szerint (volt valamikor A160-as nalam) ment a VCD lejasztas, csak CDRW-re kellett irni.
Probald meg a hangot 224kbit/s mp2-be kodolni (mpeg1 layer 2). Ez a VCD szabvany hangformatuma, hatha azzal megy.
Markasbol probald ki a Pioneer uj DV-444-es modelljet. Nagyon jokat hallottam rola, olvas mindenfele mediat. A kepminoseget pedig a Sony/Pana -hoz hasonlitjak.
De tudom ajanlani az SM-et is, szerintem nagyon korrekt kis keszulek, bar a taviranyitoja nem az igazi (rossz elrendezesu), es a SCART csatlakozasaval is van egy kisebb gond (standby-ban is adja az AV jelet, igy a TV AV-n marad es kezzel lehet csak visszavaltani.) Ezen kivul viszont mindent visz, legyen az DVD, SVCD, VCD. Raadasul velemenyem szerint az arkategoriajahoz merten _nagyon jo_ minosegben.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Az alábbi oldalon jó sok márkás és nem márkás DVD lejátszóról olvashatsz, többek között abból a szempontból is, hogy játszanak-e VCD-t illetve SVCD-t.
http://www.vcdhelp.com/dvdplayers.php
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Sziasztok,
Mit szóltok a következőhöz:
Nekem már van "házimozi rendszerem" nem a legdrágább és a legjobb cuccok, Panasonic A160-as DVD lejátszó, Technics SA-DX 930-as erősítő, Panasonic TX-W32D5 Wide-os tévé és 4db Jamo hangfal. (Talán a hangfalakat cserélném ki, ha fejleszteni szeretném, valószínüleg Jamo 850-es sorozatra még ha sokak szerint sz*r.)
Viszont egy dolog nagyon bosszant az, hogy nem tudok SVCD-t lejátszani a DVD lejátszómon (családi filmekre, 2-es régióban még meg nem jelent filmek DIVX-ből újrakódolt változata). Ezért szeretnék egy olyan második lejátszót ami nem szórakozik és lejátszik mindent amit megetetek vele. Kérdés alkalmas-e erre az SM (hülye döntés lenne-e mellett dönteni) vagy van-e más megoldás komolyabb asztali DVD lejátszóval.
Megj: SVCD nem működik, elsősorban (feltételezésem szerint) a hang kódólás miatt néha bizonyos hang bitrate-nél viszont működik (ezt azoban megtalálni fárasztó, így hát szerintem ez nem járható út).
Egyetlen megoldás amit a lejátszó megeszik és talán a lehető legjobb kompromusszum a minőségben, az a következő szabványosnak nem nevezhető formátum (ez valóban igaz és nem csak beszélek össze-vissza): MPEG 1, 480x272 1600 kbit/sec. (Viszont ezt, feltételezhetően nem fogom lejátszani akkor, ha kicsrélem a az asztali lejátszómat.)
Vagyis erre kellene nekem egy SM vagy valami hasonló.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Vettem en is a Keravillban 59.990-ert. Igaz a Metroban 46 eFt, de itt minden DVD lejatszohoz adnak 10 filmet (Johnny Mnemonic, Ovakodj a idegentol, stb.). Kicsit csalodtam, mert felirat nelkuliek es nekem pont a nyelvtanulashoz kell a DVD. Mivel nincs erositom, csak a TV es a lejatszo scart kimenetet kotottem ossze.
Viszont a lejatszo egy allat. Beraktam neki Chip Magazin CD-ket es a konyvtar stukturat siman beolvasta, a Mozi alatt levo mpg gond nelkul lejatszotta. Lejatszott egy filmet masik CD-rol amin csak ket dat kiterjesztesu fajl volt.
A scart kabelt tenyleg kisporoltak.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Simon:
Ezért mondtam, hogy ezen kár vitatkozni:-) Jómagam pár éve 15-ször másoltam át a Fal CD-met láncban (mindig a másolatról tovább), majd teszteltük. Én _semmi_ romlást nem észleltem, míg a barátom _határozottan_ hallotta a különbséget. Próbáltuk a vaktesztet is, de komolytalanságba fulladt, mert összevissza tippelgettünk, kiélezni pedig nem volt értelme. Ez már szubjektív terület. Ez a különbség a barátom és köztem. Ezért nincs nekem hanglemez-lejátszóm és ezért van neki Rega Planar-ja mittomén milyen pickup-el. Mert ő abban hisz, én meg ebben :-) (Mondjuk az a cucc tényleg marha jól szól)
delphijos: A hosszabbik irásoddal szó szerint egyetértek. Az mpeg hang támogatásról. Teljesen igazad van. Nem emlékszem, hogy mire gondoltam akkor, de semmi értelme nem volt annak, amit írtam. Az egész mondandóm lényege az akart lenni, hogy vannak erősítők, amik dekódolnak mpeg hangot. Hogy miért kevertem ide a lejátszókat, nem tudom:-)
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Én senkis sem akarok meggyözni,de ez az igazság. A CD olvasó a saját quartz osszcillátora segítségével igyekszik a felírás "ütemében" kiolvasni a jeleket, de ez az ami soha sem sikerül tökéletesen. Még az olyan kis áramingadozások amit a szervómotor okoz is befolyásolják. Abban egyetértek hogy ez már többnyire a "misztikus vájtfül" kategóriába tartozik, és egy 100 ezer forintos erösítön hallgatva egy 500 forintos kábellel, biztos nem fog feltünni hogy 40 ezer vagy 1 milliós CD lejátszót hallgatsz.Ezek azok a dolgok ahol tényleg nem áll összhangban az árkülönbség a minöséggel. Ahogy egyre haladunk feljebb az "árlistán" egyre több pénzt kell kiadni az egyre kevesebb minöségjavulásért.
Ennek ellenére én is azt mondom,csak hogy én is beleszóljak a "vegyen-e az ember olcsó DVD-t" vitába, hogy miért ne?
És ha most csak erre futja? Akkor ne nézzen DVD-t? Most vesz egy olcsót, és meg tudja nézni azokat a filmeket amiket érdemesnek tart megszerezni. Mert mi van akkor hogy mire futná drága cuccra, azokat a filmeket már nem is lehet kapni amiket szivesen "eltett volna"? Ennyi pénzért most én is már inkább ezt vennék, mint H+ kártyát. Föleg ha az embernek nincs is gépe. De Simonnal is egyetértek abban , hogy ami túl olcsó, abban nem szabad fenntartás nélkül megbízni. De abban nem, hogy ha valaki MEGNÉZTE, és úgy érzi hogy az Ö igényeinek megfelel, akkor miért ne vehetné meg? Én értem és elhiszem hogy nem kritizál és csak tanácsot szertne adni, de ha valkinek ez is jó, akkor miért ne? Szerintem a DVD kezd kilépni abból a "kuriózum" állapotból amikor az ember várta hogy abban a hónapban jelenjen meg valami érdemleges film és végre vehessen valamit.Lassan úgy lehet válogatni a filmek között mint mint a CD lemezeknél. És lehet hogy valakinek már tényleg "csak" annyi a DVD hogy jó minöségben nézhet otthon filmet,és akár több év múlva is megteheti ezt ugyanabban a minöségben.És nem feltétlenül elsötétített szobában, precízen beállított berenedezésekkel ül le filmet nézni.Emlékszem a CD-vel ugyanez volt, az elején csak azért ült le az ember CD-t hallgatni hogy "hallgassuk meg, milyen jól szól...". Most meg az ember szinte "rutinból" bedob egy CD-t és simán csak szól...
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Teljesen más téma, de amit Te mondassz az azt jelentené, hogy egy Audio CD-t begrebbelve és CD-re írva a kapott eredmény ugyanaz lesz, mint az másolt anyag. Sőt a másolt CD-ről készült további másolat is megegyezik az eredetivel. Márpedig ha ezt kipróbálod a második harmadik kópiánál már béna füllel is hallható a minőségromlás.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
delphijos:
Korábbi levelemben írtam már, hogy ez az a pont, ahol én már nem vitatkozom:-) Azok, akik szerint az általad felsoroltak képesek befolyásolni a hang minőségét úgysem meggyőzhetők, ahogy én sem:-) Azért egy mondatot engedj meg: fogj egy noname dzsunka PC-s CD olvasót, és grabbelj le egy audio lemezt kétszer/háromszor, majd hasonlítsd össze a kapott eredményt. Az eredmény az lesz, hogy gyakorlatilag ugyanazt kapod mindannyiszor. Ha pedig egy dzsunka PC olvasó ezt tudja, akkor feltételezem egy dzsunka CD (DVD) lejátszó is. Ha ez így van (márpedig így van), akkor az én fizikusi eszemnek nincs érv, amivel be tudná bárki is bizonyítani, hogy van különbség a drága és az olcsó CD lejátszók által előállított digitális jel minőségében. (A különbség a D/A átalakításnál jeletkezik, és nem a felolvasásnál.)
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Lenne egy két megjegyzésem:
komponent jel:Annyit tennék csak hozzá, hogy az RGB jel csak a színinformációt tartalmazza, a TV-k a szinkronjelet a kompozit jelböl veszik.(A scart-on keresztül).
Digit hang: Szerintem abszolút téves nézet, hogy a berendezések digitális kimenetén tipustól, ártól függetlenül ugyanaz a minöségü jel jelenik meg, és csak az erösítön múlik a hangminöség. Az "olvasás minöségét rengeteg tényezö befojásolja, kezdve a mechanikán, és az olvasófejen, és vezérlöelektronikán. A több milliós CD lejátszókban teljesen szeparált részek felelösek az olvasásért és a többi vezérlésért.Persze azzal egyetértek hogy ha az analóg kimenetet használja az ember akkor sok függ a lejátszó DA-ján is, de a digit jelet is sok minden befolyásolja...
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Nekem is van egy SM 1100-asom.
Eddig meg voltam vele elégedve, de most a
Temetelen múlt
című filmet nem hajlandó lejátszani. Nagy kerregések után:
NO DISC felirat.
Valakinek valami tapasztalat vagy ötlet?
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Kiss Csabának: semmilyen vezérlésre nem reagál, az eject gombra sem, így aztán nincs több próbálkozásra lehetőség :-(
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Ezeket találtam macrovision ügyben.
http://www.google.com/search?hl=hu&q=Mu ... +keres%E9s
Most az SM 1100 típus amiről szó van az a Mustek DVD V300 vagy a V300K?
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Erre már írt valaki korábban.
A 72. hozzászólásban.
Watchdog | [email protected] | Válasz 2001-10-15 8:04:03 (72)
Watchdog! Azt nem próbáltda meg, hogy újra betenni a frissítő lemezt és úgy bekapcsolni?
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Peterk: kösz a biztatást és az infókat.
A frissítést minden bizonnyal én pancseroltam el-türelmetlen voltam és mohó.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
Watchdog, még egy dolog: Nem fogják tudni megjavítani. Jelenleg itthon nincs szervíz, ami tudna ilyent csinálni (tudom, mert ismerek egy ugyanilyen esetet.)
Várd meg a 15 napot, és kérd hogy nyilvánítsák javíthatatlannak. Meg fogják tenni, ha nem hangoztatod a szervízben, hogy mitől romlott el...(Ha kérdeznék - nem fogják - mondd azt, hogy egyszer csak nem kapcsolódott be, Te nem tudsz semmiről.)
Azért annak, aki nem biztos a dolgában nem ajánlom a frissítést, a jelenlegi verzió is szinte minden ismert lemezt tökéletesen visz és mp3 gondjai sincsenek. (Európaszerte árulják, és eddig gond csak egy-két német kiadású Kinowelt filmmel volt, azzal is csak kisebbek.)
A javítások a Kinowelt filmeken kívül egy komolyabb hibát orvosolnak mégpedig a coax kimeneten jelentkező pattogást bizonyos esetekben. Az analog és az optikai digit kimenet hibamentes, így aki nincs rászorulva a coax kimenetre, annak felesleges frissítenie.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
For Region Hack you must access a secret menu.
For accessing this menu you have to do the following:
1) make sure you don´t have any DVD inserted and Door Closed
2) IN remote control :
3) press SETUP
4) IN the Front Panel :
5) press NEXT
6) press STOP
7) press PAUSE/STEP
8) press PREV
9) press NEXT
You should now see a new MENU. Go to Select Region and make your choice:
- region 1
- region 2
- region 3
- region 4
- region 5
- region 6
- By Pass
I tried the last option "BY PASS" and now I can see any dvd from any region without having to go to this menu everytime the DVD is from a diferent region.
-
Vendég
SM DVD Lejátszó
És szerintem a Macrovisionhoz a DVD meghajtónak (ezt tudod CD-ről frissíteni) semmi köze. Azt a lejátszó firm- vagy hardwerének módosításával tudod kiküszöbölni.