Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SAMSUNG lejátszók
SAMSUNG lejátszók
Még mindig nem érted!!! Hagyjuk, lefáradtam.
Megyek kv-zni!
Segítek!
Robotk@ azt próbálja mondani, ami szerintem teljesen jogos, hogyha te megveszel egy készüléket, ami a prospektusban felsorolt funkciókat tud, akkor azt alapállapotban, minden szoftverfrissítéás nélkül is tudnia kellene.
SAMSUNG lejátszók
Olyan szerviz nincs, amelyik elmondja, hogy hogyan javítsd a készülékedet, majd hazaküld.Ha emlékeznél pl. a 80-as évekre, nagyon sok olyan készülék látott napvilágot, amit igencsak lehetett volna még tovább fejleszteni, legyen szó hifiről, tévéről, bármilyen elektronikai vagy elektromos cuccról.
Még mindig nem érted!!!
Hagyjuk, lefáradtam.
Megyek kv-zni!
SAMSUNG lejátszók
Komolyan nem tudom, hogy csak hülyítesz, vagy tényleg nem érted miről próbálok beszélni:
Szerencsére érzem magam annyira felkészültnek ebben a témában, hogy egy firmware update nem okoz gondot, csuklóból megoldható.
DE én most az átlag vásárló fejével/szemével próbálom látni ezt a kérdést.
Méghogy nem kell bajlódnom, mert csak elviszem a márkaszervízbe.
Lehet, hogy Te időmilliomos vagy, de én pl. nem (sajna).
Ha veszek valamit ne kelljen már szervízbe se vinnem frissítgetni, hanem alapban minden igért funkció működjön. Ez szerintem nem olyan egetrengetően nagy igény, ismét hangsúlyozom, nem a saját, hanem egy átlag vásárló szemével nézve!!!!
Veszel egy vasalót, és otthon kiderül, hogy csak 60 C fokig fűt fel. Majd visszaviszed, elmondod a problémádat, mire javasolják, hogy vegyél egy mittoménmien ellenállást, azt otthon ide, és ide forraszd be oszt jó lesz!!!
Itt az a baj, hogy a nagyon kiélezett versenyhelyzetben, és a felgyorsult fejlesztési hajszában egyetlen cél vezérli a gyártókat: a termék mielőbbi piacra dobása (megelőzni a konkurenciát), és nem a minőség!!!
Olyan szerviz nincs, amelyik elmondja, hogy hogyan javítsd a készülékedet, majd hazaküld.
Ha emlékeznél pl. a 80-as évekre, nagyon sok olyan készülék látott napvilágot, amit igencsak lehetett volna még tovább fejleszteni, legyen szó hifiről, tévéről, bármilyen elektronikai vagy elektromos cuccról.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
SAMSUNG lejátszók
Én meg annak örülnék, ha a frissítéssel nem Nekem kéne javítgatnom, amit a mérnök urak b@#&tak rendesen megcsinálni.
Nem kell bajlódnod vele, elviszed a márkaszervizbe és megcsinálják. Egy háziasszonynak vagy egy halbiológusnak nem kell értenie a frissítés technikai részleteihez.
Komolyan nem tudom, hogy csak hülyítesz, vagy tényleg nem érted miről próbálok beszélni:
Szerencsére érzem magam annyira felkészültnek ebben a témában, hogy egy firmware update nem okoz gondot, csuklóból megoldható.
DE én most az átlag vásárló fejével/szemével próbálom látni ezt a kérdést.
Méghogy nem kell bajlódnom, mert csak elviszem a márkaszervízbe.
Lehet, hogy Te időmilliomos vagy, de én pl. nem (sajna).
Ha veszek valamit ne kelljen már szervízbe se vinnem frissítgetni, hanem alapban minden igért funkció működjön. Ez szerintem nem olyan egetrengetően nagy igény, ismét hangsúlyozom, nem a saját, hanem egy átlag vásárló szemével nézve!!!!
Veszel egy vasalót, és otthon kiderül, hogy csak 60 C fokig fűt fel. Majd visszaviszed, elmondod a problémádat, mire javasolják, hogy vegyél egy mittoménmien ellenállást, azt otthon ide, és ide forraszd be oszt jó lesz!!!
Itt az a baj, hogy a nagyon kiélezett versenyhelyzetben, és a felgyorsult fejlesztési hajszában egyetlen cél vezérli a gyártókat: a termék mielőbbi piacra dobása (megelőzni a konkurenciát), és nem a minőség!!!
SAMSUNG lejátszók
Nem. A dekódolás az hardveres kérdés. A mostani Divx lejátszókban nem az a dekóderchip van, mint a hagyományos DVD lejátszókban. Sőt, azért nem játszanak le HD-WMV-t sem a DVD lejátszók mert a hardware nem tudja. Nemrég jött ki egy új Sigma chip amely képes már rá, ezeket kell beépíteni a lejátszókba és tudni fogják.A szoftver ezzel együtt nagyon fontos eleme a dolognak, hiszen mondjuk a MediaTek chip (ez van a Pioneerben) képes az mpeg4 lejátszására, például lejátsza az Xvid 1.0-át, de az Xvid 1.5-höz már valószínűleg szoftverfrissítésre lesz szüksége.
Számítógépnek elég a szoftver is. Valószínűleg a sebesség miatt (játékosnál valós időben megy szinte minden) van szükség az újabb, fejlettebb, gyorsabb chipre.
De mi van az mp3-mal és a jpeg-gel a régi játékosok esetén? Vagy mondjuk az SVCD-vel? Az én régi Sony 400-asom csak a VCD-t olvasta hivatalosan, de fejléccserével már az SVCD MPEG2-es fájljait is vitte. Itt egyértelműen egy szoftverfrissítés helyrerázhatta volna a régi játékost.
-
Vendég
SAMSUNG lejátszók
Pl. a DivX, jpeg, mp3 lejátszás szerintem kizárólag szoftver kérdése. Ha a régi játékosok frissíthetők lettek volna, nem cserélte volna le mindenki a régi lejátszóját újabbra.
Nem. A dekódolás az hardveres kérdés. A mostani Divx lejátszókban nem az a dekóderchip van, mint a hagyományos DVD lejátszókban. Sőt, azért nem játszanak le HD-WMV-t sem a DVD lejátszók mert a hardware nem tudja. Nemrég jött ki egy új Sigma chip amely képes már rá, ezeket kell beépíteni a lejátszókba és tudni fogják.
A szoftver ezzel együtt nagyon fontos eleme a dolognak, hiszen mondjuk a MediaTek chip (ez van a Pioneerben) képes az mpeg4 lejátszására, például lejátsza az Xvid 1.0-át, de az Xvid 1.5-höz már valószínűleg szoftverfrissítésre lesz szüksége.
SAMSUNG lejátszók
Ezzel én is egyetértek! Jó ez frissítés dolog, de az lenne az ideális, ha csak a MPEG-4 frissebb verziója miatt lenne rá szükség. Mondjuk az azért bosszantó dolog, hogy a Pio 575-öst DVD-Audio hibával hozták ki. Nem hiszem el, hogy ezt a piacradobás elötti tsztelésekkor nem vették észre. Ez is jól mutatja, hogy a nagy fejlesztési hajszában egyszerüen ilyen alap ellenőrzésekre sincs idő. A vezérelv az lehet, hogy dobjuk minnél hamarabb piacra, lehetőleg a versenytársak elött, hameg hibás, akkor az úgy is javíthatjuk egy későbbi szoftverfrissítéssel.
Persze, az ennyire nyilvánvaló hibák bosszantóak, de mivel minden szoftvert lehet tovább fejleszteni, így minden készüléket is. Vannak gyártók, akik ezzel egyáltalán nem foglalkoznak (pl. Pana v. Sony), ez így jobb szerintetek? Tényleg tökéletes készülékeket adnak ki? Nem lehetne finomítani a dolgokon?
Pl. a DivX, jpeg, mp3 lejátszás szerintem kizárólag szoftver kérdése. Ha a régi játékosok frissíthetők lettek volna, nem cserélte volna le mindenki a régi lejátszóját újabbra.
SAMSUNG lejátszók
Én meg annak örülnék, ha a frissítéssel nem Nekem kéne javítgatnom, amit a mérnök urak b@#&tak rendesen megcsinálni.
Nem kell bajlódnod vele, elviszed a márkaszervizbe és megcsinálják. Egy háziasszonynak vagy egy halbiológusnak nem kell értenie a frissítés technikai részleteihez.
SAMSUNG lejátszók
Én meg annak örülnék, ha a frissítéssel nem Nekem kéne javítgatnom, amit a mérnök urak b@#&tak rendesen megcsinálni.De legjobban annak örülnék, hogy az hogy firmware frissítés be se került volna a köztudatba, és minden készüléket úgy kapnánk meg, ha már pénzt adtunk érte, hogy hibátlanul, rendesen működik.
Ezzel én is egyetértek! Jó ez frissítés dolog, de az lenne az ideális, ha csak a MPEG-4 frissebb verziója miatt lenne rá szükség. Mondjuk az azért bosszantó dolog, hogy a Pio 575-öst DVD-Audio hibával hozták ki. Nem hiszem el, hogy ezt a piacradobás elötti tsztelésekkor nem vették észre. Ez is jól mutatja, hogy a nagy fejlesztési hajszában egyszerüen ilyen alap ellenőrzésekre sincs idő. A vezérelv az lehet, hogy dobjuk minnél hamarabb piacra, lehetőleg a versenytársak elött, hameg hibás, akkor az úgy is javíthatjuk egy későbbi szoftverfrissítéssel.
SAMSUNG lejátszók
Én inkább örülök annak, hogy frissítéssel javíthatók a készülékek. Sokkal rosszabb lenne, ha a márkaszerviz azt mondaná rá, hogy nem lehet javítani, mert típushibás , aztán az ember vagy hozzászokik, vagy lecseréli; de mindenképpen sokat bosszankodik.
De legjobban annak örülnék, hogy az hogy firmware frissítés be se került volna a köztudatba, és minden készüléket úgy kapnánk meg, ha már pénzt adtunk érte, hogy hibátlanul, rendesen működik.
SAMSUNG lejátszók
Én inkább örülök annak, hogy frissítéssel javíthatók a készülékek. Sokkal rosszabb lenne, ha a márkaszerviz azt mondaná rá, hogy nem lehet javítani, mert típushibás , aztán az ember vagy hozzászokik, vagy lecseréli; de mindenképpen sokat bosszankodik.
-
Vendég
SAMSUNG lejátszók
A gyártóknak arra kellene törekedniük, hogy a termék hibátlanul tudja azt, ami a specifikációjában szerepel, és csak akkor kihozni, amikor mindent igért funkció 100%-osan működik!
Na ezt egy-két mobiltelefon gyártónak is meg kéne fogadnia...
SAMSUNG lejátszók
Arról van szó, hogy a készüléked nem tudod használni megfelelően mert hibákkal tarkított. Lehet, hogy Neked nem fontos a DVD-Audio de sokan azért vették ezt a modellt és nem a kisebbet mert ez tudja. Illetve tudta volna. Sok bugot javított a Pioneer a firmwarrel, bár ha jól tudom plusz szolgáltatást (a feliraton kívül) nem tett bele. Én csak azt mondtam, hogy érdemes feltenni a frissítéseket még akkor is ha konkrétan nem érzi az ember szükségét.
Simon!
Elbeszéltünk egymás mellett!
Én is úgy gondolom, hogy érdemes feltenni az új firmware-eket, még ha az így megjelenő plusz szolgáltatást az ember nem is használja. Legalább a hibákat javítja!
Amire én célozni akartam, az az, hogy az átlag felhasználó-nál ez nem szempont.
Az az átlag felhasználó, aki (és itt nem olyan emberekre gondolok, mint az itteni fórumozók, akik bújják a fórumonkat, teszteket, leírásokat, és napi szinten képben vannak) megvett mondjuk egy pio 575-öt tavaly, és nem megy (ill. bugos) a DVD-A, és mondjuk Ő pont ezért a funkcióért vette, akkor nem firmware update-k után szaladgál majd, hanem elégedetlen lesz, hogy a pénzéért nem azt kapta amit ígértek. Hozzáteszem jogosan!
Én csak arra akartam itt célozni, hogy a firmware frissithetőségnek nem szabadna szempontnak lennie (nem is kellene lennie!) egy termék kiválasztásánál.
A gyártóknak arra kellene törekedniük, hogy a termék hibátlanul tudja azt, ami a specifikációjában szerepel, és csak akkor kihozni, amikor mindent igért funkció 100%-osan működik!
Én ezért írtam amit irtam, de mindenki félreértette!
SAMSUNG lejátszók
Arról van szó, hogy a készüléked nem tudod használni megfelelően mert hibákkal tarkított. Lehet, hogy Neked nem fontos a DVD-Audio de sokan azért vették ezt a modellt és nem a kisebbet mert ez tudja. Illetve tudta volna. Sok bugot javított a Pioneer a firmwarrel, bár ha jól tudom plusz szolgáltatást (a feliraton kívül) nem tett bele. Én csak azt mondtam, hogy érdemes feltenni a frissítéseket még akkor is ha konkrétan nem érzi az ember szükségét.A Pioneer esetében ráadásul az a helyzet, hogy minden hónapban frissítik a firmware-t csak nem publikálják. Úgy is mondhatnám, hogy a múlt héten megvett 575-ös jobb minőségű, mint a tavaly októberi hiszen magasabb a szoftverének verziószáma és kevesebb hibával küzd. Sajnos a tavaly októberi modellel rendelkezők nem tudnak frissíteni a mostani szoftverre mert a Pio nem teszi közzé. Ezért mondtam, hogy nem csak a felirat megjelenítés volt fontos a publikus pioneer fimrware-ben hanem az, hogy szükségszerűen benne volt az elmúlt 6 szoftverfrissítés is amit amúgy nem publikáltak.
Ugyanez érvényes a DivX-re is: sokan vették ezen tudása miatt is az 575-öst és a Samsungnál is szempont lehet. Ha Robotk@nál nem is, másnál igen.
A Pio frissítést melyik honlapon néztétek, a Pioneer vagy a Piodata honlapján?
-
Vendég
SAMSUNG lejátszók
A DVD-A problémáról nem tudtam, vagy csak elsiklottam felette, mivel egyébként DVD-A nem hiányzik nekem, SACD vel egyetemben, valszeg ezek a formátumok nekem kimaradnak, amúgy is egyenlőre zsákutcának tartom őket.De ez csak magánvélemény. A kijelző kikapcsolást és társait aláírom, de ezek sem egetverően lényeges funkciók. (Szerintem)
Arról van szó, hogy a készüléked nem tudod használni megfelelően mert hibákkal tarkított. Lehet, hogy Neked nem fontos a DVD-Audio de sokan azért vették ezt a modellt és nem a kisebbet mert ez tudja. Illetve tudta volna. Sok bugot javított a Pioneer a firmwarrel, bár ha jól tudom plusz szolgáltatást (a feliraton kívül) nem tett bele. Én csak azt mondtam, hogy érdemes feltenni a frissítéseket még akkor is ha konkrétan nem érzi az ember szükségét.
A Pioneer esetében ráadásul az a helyzet, hogy minden hónapban frissítik a firmware-t csak nem publikálják. Úgy is mondhatnám, hogy a múlt héten megvett 575-ös jobb minőségű, mint a tavaly októberi hiszen magasabb a szoftverének verziószáma és kevesebb hibával küzd. Sajnos a tavaly októberi modellel rendelkezők nem tudnak frissíteni a mostani szoftverre mert a Pio nem teszi közzé. Ezért mondtam, hogy nem csak a felirat megjelenítés volt fontos a publikus pioneer fimrware-ben hanem az, hogy szükségszerűen benne volt az elmúlt 6 szoftverfrissítés is amit amúgy nem publikáltak.
SAMSUNG lejátszók
Annó beszéltünk már erről a lejátszóról. Mivel ezt nem ismerem csak az elődjéről tudok beszélni. Ott voltak r/rw olvasási problémák, a komponens progresszív kép elég gagyesz volt, a DVI amire dolgozott a DCDi már egész jó, ott kissé a sharpen volt eltúlozva. Nagy csodák nincsenek ebben az árkategóriában.
A firmware frissítést mindig érdemes elvégezni. Robotk@ írta, hogy az 575-ön sem végezte volna el senki ha ment volna a felirat. Lehet, de akkor komoly gondok lennének még mindig a DVD-Audioval, bugos lenne a kijelző kikapcsolás és még sok dolgot mondhatnék. Érdemes elolvasni például a Rotel honlapján, hogy a receiverekhez kiadott firmware-ek mit tartalmaznak. Ilyen apróságok vannak csak:
- Added dts Neo:6 feature.
- Added Pro Logic II Music Panorama, Dimension, and Center Width settings.
- Added delay times for CB speaker(s) in PLII.
- Added subwoofer level adjustment for the Multi-Input.
Ezek után mindenki döntse el, hogy érdemes volna-e frissítenie ha ilyen készüléke volna.
Van igazság abban amit írsz Simon, de még mindig fennál a kérdésem, hogy vajon hányan végezték volna el a frissitést, ha a feliratkezelés megoldott. Persze nem várom, hogy most mondj egy konkrét számot. Igazából arra akartam csak célozni ezzel, hogy az általad említett problémák, max minden 100. embert zavarták, míg a divx felirat kérdése a pio 470 és 575 vásárlóinak elég nagy százalékát.
A DVD-A problémáról nem tudtam, vagy csak elsiklottam felette, mivel egyébként DVD-A nem hiányzik nekem, SACD vel egyetemben, valszeg ezek a formátumok nekem kimaradnak, amúgy is egyenlőre zsákutcának tartom őket.
De ez csak magánvélemény. A kijelző kikapcsolást és társait aláírom, de ezek sem egetverően lényeges funkciók. (Szerintem)
SAMSUNG lejátszók
Annó beszéltünk már erről a lejátszóról. Mivel ezt nem ismerem csak az elődjéről tudok beszélni. Ott voltak r/rw olvasási problémák, a komponens progresszív kép elég gagyesz volt, a DVI amire dolgozott a DCDi már egész jó, ott kissé a sharpen volt eltúlozva. Nagy csodák nincsenek ebben az árkategóriában.
A firmware frissítést mindig érdemes elvégezni. Robotk@ írta, hogy az 575-ön sem végezte volna el senki ha ment volna a felirat. Lehet, de akkor komoly gondok lennének még mindig a DVD-Audioval, bugos lenne a kijelző kikapcsolás és még sok dolgot mondhatnék. Érdemes elolvasni például a Rotel honlapján, hogy a receiverekhez kiadott firmware-ek mit tartalmaznak. Ilyen apróságok vannak csak:
Ezek után mindenki döntse el, hogy érdemes volna-e frissítenie ha ilyen készüléke volna.
A Rotelnél a régebbi kiadású 6.1-es erősítőre vitték fel az új dekódereket, érdekes, hogy ehhez csak a szoftver hiányzott. Ennél bonyolultabbnak képzetem el a dekóder kérdést.
A Pio kijelzők bugja a CD-lejátszókra és a deckekre is érvényes, a deckem szoftverét hogy lehetne frissíteni?
-
Vendég
SAMSUNG lejátszók
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
SAMSUNG lejátszók
Van egy Samsung-hívo˝ kollégám. Vett valamikor egy tévét, az jól mu˝ködik neki és azóta mindenbo˝l csak Samsungot hajlandó venni: DVD, digi kamera, nagyobb tévé, stb. És mindig rá is fázik, mert drágábban vesz olyan cuccost, amiro˝l a végén kiderül, hogy nem tud mindent, amire szüksége lenne. De a lényeg, a Samsung embléma rajta van!
és hány ilyen márka mániás van!(én egy sony-st tudok)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
SAMSUNG lejátszók
Még az is döntő lehet, hogy mennyi rá a gari, mert a Pio-ra 3 év.
Szerimtem ez azért, ha fontos is, de nem döntő.
SAMSUNG lejátszók
Még az is döntő lehet, hogy mennyi rá a gari, mert a Pio-ra 3 év.
SAMSUNG lejátszók
Az nagyon jó lenne!
Megnéztem a legújabb tesztösszesítőt (2005. március), de nincs még benne. Nem is nagyon teszteltek még DVD játékost az idén. Az ilyen 1-2 napos tesztekből sajnos nem derül ki, hogy egy fél év múlva hogyan fogy egy játékos viszonyulni az írott DVD lemezekhez.
SAMSUNG lejátszók
Majd utánanézek a teszteknek, kezdem a német Video magazinnal.
Az nagyon jó lenne!
SAMSUNG lejátszók
Ez igaz lehet! Bár ameddig nincenek róla felhasználói tapasztalatok, addig megérdemli az ártatlanság vélelmét.
Egyébként ez sem lehet jobb a vetélytársainál. Jól lenne egy Pio 575-össel összeengedni.
A Samsung mindig is a funkciókra törekedett a minőséggel szemben. És árban lassan a Sonyval lesz egy szinten. Kicsit túl nagyra tartja magát, bár lehet, hogy csak a mo-i forgalmazó tartja ennyire sokra.
Majd utánanézek a teszteknek, kezdem a német Video magazinnal.
SAMSUNG lejátszók
de gyanús, hogy nem jobb ez sem a versenytársainál.
Ez igaz lehet! Bár ameddig nincenek róla felhasználói tapasztalatok, addig megérdemli az ártatlanság vélelmét.
Egyébként ez sem lehet jobb a vetélytársainál. Jól lenne egy Pio 575-össel összeengedni.