Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple
Apple
Nekem különösen tetszett benne, hogy albumokhoz, de egyás számokhoz külön-külön lehet borítókat csatolni. Persze kis hiba, hogy ezeket még nem tudja a netről leszedni (iStore), hanem egyenként kell megkeresni és rátenni.
További apró, de extra funkciók, hogy lehet szünet nélkülivé tenni egy albumot, illetve a fülhallgató kihúzásával autómatikusan pause-re vált.
Összeségében meg vagyok vele elégedve. Hangminősége és a készülék kezelhetősége kárpótol a kicsit magas áráért.
-
Vendég
Apple
Így is 10 album minimum felfér. 256 kbps-es tömörítést használva. Nekem ez untig elég. Megmondom őszintén 50 GB nekem rengeteg lenne. Jópár órám rámenne, mire begrebbelnék ennyi lemezt. Annyit nekem nem ér!
Én a lemezeim 99%-át veszteségmentesen tömörítve vagy mp3-ban, eleve digitális formában szerzem be. Azaz nekem az iPod nem hordozható lejátszó hanem egy fixen telepített merevlemezes zenegép. Egyszerűbb rá felmásolni és hallgatni, mint flacból CD-re írni és CD lejátszóban hallgatni. Így szükség van a tárhelyre, de a 30Gb nekem ilyen célból is elégségesnek tűnik. Veszteségmentesen tömörítve (azaz mondjuk CD minőségben) 100 album fér fel rá egyszerre. De bármikor cserélhető a rajta lévő 100 album.
Apple
Nagy hátránya így, hogy egy válogatás, vagy mixlemez esetén külön mappákba rendezi az előadókat. Ilyenkor közös előadó név megadással hidalom át a dolgot. Továbbá az előadók menütpontot kitettem a főmenübe.
kijelolod a valogatas szamait, nyomsz egy alma+i, ott info ful es ott bejelolod hogy part of compilation
utana 1 albumnak fogod latni
o v e r p o w e r e d
Apple
vannak progik amiket ha felraksz (osx-re) tudsz masolni itunes nelkul is az ipodra, oda vissza barmit
win alatt is van ra progi regebben hasznaltam is de nemtom mar a nevet
nyelvek nelkuli osx installhoz nem kell ujrarakni az oprendszert, delocalizer nevu progi megcsinalja par perc alatt
egyebkent szornyu az itunes (es az iphoto) logikaja, de ha egyszer fel-tagelted/boritoztad/playlistbe rendezted a zeneid tenyleg sokkal hasznalhatobb mint barmi amit eddig lattam
o v e r p o w e r e d
Apple
Akkor végülis a legfontosabb megoldódott ezzel a visszamásolási lehetőséggel a többi meg igazából belefér. Aztért én is igyekszem minimálisra csökkenteni a formatok számát Tényleg csak azért kérdeztem, mert nem szeretek utólag rájönni a negatívumokra, inkább előbb érdeklödöm, meg körbe olvasok.
Azért szívesen olvasnék még mások véleményét és észrevételeit.
Apple
Nekem a most már előző generációs legkisebb nanóm van, egy 2 GB-os. Munkába menet és jövet hallgatom napi 2-2,5 órát. A memória több, mint elég számomra. Általában egy héten egyszer teszek fel új számokat, helyet pedig a megunt számok törlésével szabadítok fel. Így is 10 album minimum felfér. 256 kbps-es tömörítést használva. Nekem ez untig elég. Megmondom őszintén 50 GB nekem rengeteg lenne. Jópár órám rámenne, mire begrebbelnék ennyi lemezt. Annyit nekem nem ér!
Eddig egyetlen komoly negatívum vele szemben (persze ez nem teljesen a iPod hibája), hogy egyes másolásvédett lemezeket nem tudok felmásolni. Dühítő, hogy a legálisan megvett lemezemet nem tudom a legálisan megvett iPod-ra meneteni tömörítve, ami után nem csekély pénzt fizettem az "artiszjúsztnak"
Pici negítum, hogy csak szoftverrel lehet rá számokat másolni, hogy azok hallgahtatóak is legyenek.
A visszamásolásról nem tudok nyilatkozni, mivel nem volt rá eddig szükségem.
Az iTunest először nekem is nehéz volt megszokni, egy kicsit lassú program. Első indítás után kell beállítani, hogy milyen legyen a könyvtárszerkezet. Én az előadó - számcím sorrendet választottam. Nagy hátránya így, hogy egy válogatás, vagy mixlemez esetén külön mappákba rendezi az előadókat. Ilyenkor közös előadó név megadással hidalom át a dolgot. Továbbá az előadók menütpontot kitettem a főmenübe.
A fülhallgató tényleg csapnivaló. Egyrészt számomra egy kicsit nagy, de a legfőbb gondja, hogy recseg. Kb. 1 percig hallgattam és azzal a lendülettel tettem is vissza a dobozába, és elővettem a jó öreg, 10 éves Sony fülhallagtómat. Ezzel tökéletes.
-
Vendég
Apple
Nem lehet hogy ezt a későbbiekben megoldják az iTunes-ban?
Én nem fűznék hozzá több dolgot, mert hátha valamit csúnyán elnéztem (mondjuk az önmagában minősíti a terméket, ha egy hozzám hasonló felkészültségű emberke akinek mellesleg vagy 5 db mp3 lejátszója van benéz valamit), meséljenek mások akiknek iPodja van és hátha okosabbak, mint én. Én egy év alatt nem jöttem rá ezeknek a problémáknak a megoldására.
Update: találtam egy ilyen kommentet:
Az IPod jó dolog, és az ITunes is teljesen alkalmasnak tűnt arra, amire kellett (számokat rakni az IPodra). Nemrég azonban szerettem volna az IPodról egy gépre letölteni pár számot. Fél órán át kurkásztam az ITunes-t teljesen hiába. Nem akartam elhinni, hogy erre nincs lehetőség. Aztán rövid kutakodás után nagy megelepetésemre elolvashattam, hogy ilyen szolgáltatás nincsen az Apple szoftverében. Ez olyannak tűnt, mintha a BKV járataira csak felszállni lehetne, leszállni nem, de állítólag a nagy lemezcégek így nyugodtan alszanak, hogy nem lopja senki a számaikat.
Rövid további keresés után akadtam az EphPodra (http://www.ephpod.com/). Kedves, viszonylag kicsi, de tetszetős freeware, mindent tud amit az ITunes és még néhány további dolgot, amit soha nem fogok használni, de arra is képes, hogy az IPodról a gépre mentsen. Eddig semmi gondom nem volt vele.
Apple
Megnyugtattál egy picit a formatos részével. fél óra azért belefér.
Arra meg hogy az apple-t nem kell újrahúzni Jó nem feltétlenül szükséges, de egyik ismerősöm megtette és azt mondta hogy megéri ugyanis alapból csomó nyelv rá van téve és iszonyat helyeket foglal. Azt mondta 1-2gb-ot simán nyert vele.
Az hogy a visszamásolás nem megy róla elég nagy negatívum számomra. Tegyük fel elszáll a zene mappám és megőrülnék hogy ott van az ipod-on és nem tudom visszavarázsolni a gépre és amint vmi újat szeretnék rátenni minden elveszik.
Nem lehet hogy ezt a későbbiekben megoldják az iTunes-ban?
-
Vendég
Apple
Javíts ki, ha tévedek, de a szinkronizálás nálam azt jelenti hogy vagy az ipodot szinkornizálom gépre vagy a gépet ipod-ra vagy mindakettőt kiegészíti a nem meglévőkkel. Ugyanúgy, mint mondjuk telefonoknál contact-ok stb
Itt másképpen van. Az iTunes-ban létrehozott mappastruktúrát tükrözi fel az iPodra. Illetve ez valamilyen szinten testreszabható, azaz ha létrehozol 5 új mappát akkor egyesével bepipálható, hogy melyiket másolja fel. Kitörölni az iPodról úgy lehet, hogy kitörlöd az iTunes-ból a mappár és szinkonizálod, így az Ipodról is leszedi.
Ettől a fomrat dologtól meg a hideg kirázott én fél egy évente azért alkotok egy formatot, namost mindent újra itunes-ba behúzni amikor van 50gb muzsikám, háttttt
Nem olyan nagy meló egyébként. Alapvetően a merevlemezen úgy vannak elnevezve a mappák ahogyan célszerű, mondjuk Jamiroquai - High Times. Tehát egy szűz iTunes-szal nincs más dolog, mint behúzogatni ezeket a mappákat, majd szinkronizálni. Fél órán belül megvan a pártíz giga, képekkel, borítókkal, stb.
Nem lehet ott vmit beállítani esetleg, hogy ez ne így működjön?
Én nem jöttem rá hogyan lehetne. Egyébként pont az iPod termékek azok ahol sok logika nincs a működésben. Buta amerikaiaknak készül, meg elfogult Apple fanoknak. Én mikor elmeséltem egy Apple őrült ismerősömnek az újrainstallálási procedúrát azzal vágott vissza, hogy Apple géppel kell használni azt meg úgysem kell újrainstallálni soha.
Számomra sokkal kellemesebben használható az az mp3 lejátszó amelyre szimplán USB-n mint egy pendrive-ra fel lehet másolni mappákat, zenéket, képeket úgy ahogyan akarom. Bármikor visszamásolhatom őket egy másik gépre, stb. Az iPod nem így működik.
Apple
2. Csak szinkronizálni lehet. Ez azt jelenti, hogy a készülékről letölteni semmit nem lehet csak törölni.
Nagyon érdekesek ezek a dolgok.
Javíts ki, ha tévedek, de a szinkronizálás nálam azt jelenti hogy vagy az ipodot szinkornizálom gépre vagy a gépet ipod-ra vagy mindakettőt kiegészíti a nem meglévőkkel. Ugyanúgy, mint mondjuk telefonoknál contact-ok stb
Ettől a fomrat dologtól meg a hideg kirázott én fél egy évente azért alkotok egy formatot, namost mindent újra itunes-ba behúzni amikor van 50gb muzsikám, háttttt
Én pont azért néztem nagyot, mert akkor minden rámegy és kész, aztán meg ha bejön 1-1 új dolog még mellé teszem nem akarom menedzselni naponta hetente stb, de ha volt format csak azért behúzni mindent újbol, hogy egy albummal bővítsem.
Ez egyébként mennyi időt jelent? Egyesével kell a mappákat vagy csak megadom neki pl hogy muisc könyvtár aztán hajrá?
Nem lehet ott vmit beállítani esetleg, hogy ez ne így működjön??? Csak kérdezem, sose használtam igazán iTunest, csak meglepő dolgok ezek egy apple terméktől. Pont az iylen marhaságokat kikerülvén akarok ipod-ot, de ettől lehet elmegy így a kedvem.
-
Vendég
Apple
1. Egyik Ipod-hoz sincsen alapból valamilyen fajta távirányító, amivel a szebben lévő ketyerét lehetne irányítani (úgymint hangerő, szám léptetés , leállítás stb.)? Kiegészítőként láttam hasonló cuccot az ipod honlapon, de elég drága volt.
Engedtessék meg pár dolog amit el kell mondanom, mint iPod tulajdonos. Lehet, hogy pár dologban tévedek majd kijavítanak a jobban hozzáértők.
Kb. 1 éve van meg. Alapvető hátrányok.
1. Csak az iTunes-szal lehet szinkronizálni. Ha csak úgy felmásolsz rám mp3-at vagy jpg-et akkor azt a készüléken nem tudod megnézni, csak mint pendrive tudod tárolásra használni.
2. Csak szinkronizálni lehet. Ez azt jelenti, hogy a készülékről letölteni semmit nem lehet csak törölni.
3. Csak szinkronizálni lehet, egyszerre csak egy iTunes-ról. Nemrég újranistalláltam a Windows-t és utána szerettem volna még egy albumot feltölteni a Podra. Na, olyat nem lehet, mert szinkronizál. Tehát vagy feltöltötte volna azt az egy újat és kitörli az összes régit vagy újra egyesével be kellett másolnom minden régit az iTunes-ba az újjal együtt. Nagyon vicces volt.
4. A hangerőszabályozó misztikusan hol működik, hol nem. Nálam dokkolóban van, amikor is a hangerőszabályozónak nem szabadna működnie, mégis hol megy, hol nem. Még nem jöttem rá, hogy mitől függ.
5. Ha USB-n össze van kötve a PC-vel ami be van kapcsolva, akkor lejátszáskor cicereg a hangja ahogy a kijelzőn mennek a betük. Vagy le kell húzni a PC-ről vagy ki kell kapcsolni a PC-t.
6. Valamelyik nap lefagyott lejátszás közben. Mivel az aksija nem kivehető és semmire nem reagált ezért 5 órát kellett várnom mire lemerült és újra tudtam indítani.
7. Itt jön a távirányítás kérdése. Egy vicc. A gyári távirányító nem tud a menüben visszalépni azaz, csak egy válogatáson belül tudsz léptetni, stb. visszalépni és egy másik albumot választani már nem lehet. De "nem gyári" távirányítóval viszont lehet. A legnagyobb hülyeség a gyárti kiegészítőket megvenni. A saját példámat mondva. Az audiokábel 5500Ft, dokkoló infra vevővel 11500Ft, ehhez kellene még a 220-as kábel és adapter 9 ezerért és a távirányító 9500 Ft. Ez összesen 35 ezer Ft és a távirányító csak korlátozottan használható. Szuper alternatíva az erősítőhöz venni a dokkolót. A Yamaha 18 ezerért adja a szettet, ami töltő, kábel, távirányító egyben, tehát teljesértékű a fenti cuccal féláron, és teljes távirányíthatóságot kínál.
8. A fejhallhalgatója csapnivalóan rosszul szól.
Ezzel szemben két előnyét tudnám felsorolni. Az egyik, hogy szép, a másik, hogy 30Gb-os, tehát minden ráfér. Nem szól rosszul, de jó fejhallgatóval hallgatva a magasak nem tiszták, szóval ez nálam neces.
Apple
Nekem is nagyon megtetszett az új Nano, lehet meglepem magam eggyel karácsonyra (ha jön ismerős kintről).
Ha rám hallgatsz nem nanot veszel, hanem egy classic-ot mondjuk a kisebbet 80gb-al. Árkülönbség van de közel sem annyi mint amennyi adatot képes elviselni
Ma pont nézegettem és elég druva. Szal pl a németeknél (amazon ár) olyan 60e körül van a classic 80gb. Amcsiban meg hát még ennél is pofátlanabbul olcsó - kb mint itthon egy 4gb-os nano. Azért azt a német árat el tudnám viselni itthon is, ha már EU akármi.
Igazából nekem azért nagyon szimpatikus ez a classic mert igazából 80gb-nál több zenéje nem sok embernek van, nekem is jóval kevesebb van és akkor nem kell logikázni, hogy másnap mit akarok majd hallgatni, hanem szépen minden felfér rá és még marad üres hely is. Én igazából erre mondom hogy megfelelő nagyságú, hogy minden ráfér, mert hiába 1gb, 2, 4, 8 akármennyi ha nem a minden, mert úgyis biztos ahhoz lesz kedved másnap, ami pont nincs rajta.
Apple
Nekem is nagyon megtetszett az új Nano, lehet meglepem magam eggyel karácsonyra (ha jön ismerős kintről). 2 kérdésem lenne a kedves hozzáértökhöz:
1. Egyik Ipod-hoz sincsen alapból valamilyen fajta távirányító, amivel a szebben lévő ketyerét lehetne irányítani (úgymint hangerő, szám léptetés , leállítás stb.)? Kiegészítőként láttam hasonló cuccot az ipod honlapon, de elég drága volt.
2. USA-ból behozott Ipod-okra lehet valamiféle garanciát érvényesíteni itthon (vagy ha itthon nem de legalább mondjuk Bécsben) ?
válaszokat előre is köszi
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
-
Vendég
Apple
Amugy az iPod U2-t de meg a macbook c2d-t is nalam tulszarnyalja elvezhetosegben es hallgathatosagban! Nagyon meglepett
Érdekes, mindenhol az ellenkezőjét olvasni:
http://www.tuaw.com/2007/09/17/new-ipod ... circuitry/
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Apple
En is szamitasba vettem azt, de nekem nagyon keves a tara...minden zenem Apple Losslessben van!
De szep darab az biztos! Hat en is ugye kulfoldon vettem...erdekes aron
A gravir minosege meglepett
Gyermekemnek akkora kellett, amire az összes DreamTheatre ráfér losslessben
Az is egy jo szempont
Amugy az iPod U2-t de meg a macbook c2d-t is nalam tulszarnyalja elvezhetosegben es hallgathatosagban! Nagyon meglepett
-
Vendég
Apple
OFFTOPIC:
örökbefogadást vállalsz?
Nem, legfeljebb csak 10 éves kor alatt
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
Apple
OFFTOPIC:
örökbefogadást vállalsz?
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
Apple
En is szamitasba vettem azt, de nekem nagyon keves a tara...minden zenem Apple Losslessben van!
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Apple
En kulfoldon vettem egy 80 GBos gravirozott Silvert! Csoda...itthon sztem meg egy jo masfel ket hetig nem lesz, es 85-90 korul lesz itthon! En olcsobban vettem azert! Tetszik tetszik
28-a táján már lesz Dávid gyermekemnek egy iPod Touch, egyenesen az Újvilágból. Némileg olcsóbban mint a hazai árak.
-
Vendég
Apple
En kulfoldon vettem egy 80 GBos gravirozott Silvert! Csoda...itthon sztem meg egy jo masfel ket hetig nem lesz, es 85-90 korul lesz itthon! En olcsobban vettem azert! Tetszik tetszik
28-a táján már lesz Dávid gyermekemnek egy iPod Touch, egyenesen az Újvilágból. Némileg olcsóbban mint a hazai árak.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Apple
-
Vendég
Apple
Az a gond az iPod Touch-al, h itt tatabányán buszon vagy egyéb utazva nem merném elővenni.
Apple
hat ez az uj nano nem lett nagy
uj nano fotok
egymas mellett a regi meg az uj
mericskeztem a nanomhoz, hogy mekkora lehet az uj
de naon pici
o v e r p o w e r e d
Apple
Ha valakinek kimaradt volna, itt vannak az új iPodok:
http://index.hu/tech/hardver/nipos070905/
"A nano mostantól képes lesz lejátszani a videókat, és kezeli a clowerflowt, ami egy meglehetősen látványos módja az albumaink közti böngészésnek."
o v e r p o w e r e d