Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic s47

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

De ha hallod, a "nagy különbséget" akkor hát legyen.

Ehhez nem kell semmi extra mutatvány. Kösd össze szépen RCA-val a DVD-t és a CD-t is az erősítőddel és meghallod a különbséget. Termszetese, hogy ha az erősítőd DA-ját használod és a DVD ill. CD lejtászó csak úgymond futóműként üzemel, akkor nem lesz igazi nagy különbség, de szerintem butaság egy AV erősítő ilyen téren gyengébb DA-ját használni zenére, ha ott van a CD amúgy pont erre kitalált konvertere.

Nincs értelem ezen vitatkozni, próbáld ki és meghallod te is!

Vendég

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jól van, csak ebből a vitából mindjárt összejön az a 150 hozzászólás.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Hát akkor nem soknak pillanthattál a belsejébe, hogy a minőségi alkatrészekre hivatkozol :vazeg: Súlyukat,  tápegységet meg inkább hagyjuk.  Bitstream-al, meg a bit-jelfolyam halad át koaxon vagy optikán etc. hókuszpók nélkül a deksibe, semmi köze hozzá a DAC-nak... Mellesleg hozzátenném, hogy a középmezőnytől, illetve jobb DVD-ken a DA-converter, semmiben sem marad el az asztali közép, jobb kategóriájú sima CD playerektől. (Mellesleg ez a pont ahol lehetnek finomítások.)
( Még ha analóg fronton a lemezjátszókat, vagy a pickup-et mozgótekercses ortofon MC2000+T2000 ilesztőtrafót hoztad volna példának,  magasabb jelszintű mozgó mágneseshez viszonyítva, meg a RiAA korrektorokat, hallanád a nagy különbséget akkor aszondom ok.)
De a bitstreamnél.

Ha viszont RCA-n küldöd a jelet, akkor már van köze a DAC-hoz és lehet, hogy jobb a DAC a CD lejátszóban, mint a házimozi erősítőben.

Én hallottam a különbséget. de lehet, hogy rossz a fülem.

Vendég

Panasonic s47

Azért valaki elmagyarázhatná műszaki szempotból, misztikumok nélkül (!), mégis mitől, és miért van az a nagy „egetrengető” hangzásbéli különbség egy 5x5 cm panellal rendelkező, amúgy tök üres, kongó kommersz, standart „egychipes”, de baromidrága  asztali CD-lejátszó javára???  Remélem nem a feketemacska farka, vagy a többlet levegő, vagy a DVD nem hangzásra lett kitalálva, és szar a DVD futóműve stb...    :vazeg:
…És miért szól jobban BITSTREAM  DTS-CD  pl. (24bit/192Khz) dekóder+erőlködő, egy asztali CD-n, és miért nem jó a DVD-n?    (pl. a Pana s47-n???)

Például a jobb alkatrészek miatt. Gondold végig egy S47, mennyibe kerül, abban mennyi a táp, mennyibe kerülnek a DAC-ok és sorolhatnám. A CD lejátszóban, ami ugye nem olcsó azt a CD lejátszásra hegyezik ki. Hasonlítsd össze a súlyukat is. Valamiért a CD lejátszók a nehezebbek?

A legfontosabb, hogy meg kell hallgatni. Én hallottam a különbséget, ha te nem akkor tényleg nem érdemes venned.

Hát akkor nem soknak pillanthattál a belsejébe, hogy a minőségi alkatrészekre hivatkozol Súlyukat, tápegységet meg inkább hagyjuk.
Bitstream-al, meg a bit-jelfolyam halad át koaxon vagy optikán etc. hókuszpók nélkül a deksibe, semmi köze hozzá a DAC-nak... Mellesleg hozzátenném, hogy a középmezőnytől, illetve jobb DVD-ken a DA-converter, semmiben sem marad el az asztali közép, jobb kategóriájú sima CD playerektől. (Mellesleg ez a pont ahol lehetnek finomítások.)
( Még ha analóg fronton a lemezjátszókat, vagy a pickup-et mozgótekercses ortofon MC2000+T2000 ilesztőtrafót hoztad volna példának, magasabb jelszintű mozgó mágneseshez viszonyítva, meg a RiAA korrektorokat, hallanád a nagy különbséget akkor aszondom ok.)
De a bitstreamnél.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic s47

Azért valaki elmagyarázhatná műszaki szempotból, misztikumok nélkül (!), mégis mitől, és miért van az a nagy „egetrengető” hangzásbéli különbség egy 5x5 cm panellal rendelkező, amúgy tök üres, kongó kommersz, standart „egychipes”, de baromidrága asztali CD-lejátszó javára??? Remélem nem a feketemacska farka, vagy a többlet levegő, vagy a DVD nem hangzásra lett kitalálva, és szar a DVD futóműve stb... :vazeg:
…És miért szól jobban BITSTREAM DTS-CD pl. (24bit/192Khz) dekóder+erőlködő, egy asztali CD-n, és miért nem jó a DVD-n? (pl. a Pana s47-n???)

Például a jobb alkatrészek miatt. Gondold végig egy S47, mennyibe kerül, abban mennyi a táp, mennyibe kerülnek a DAC-ok és sorolhatnám. A CD lejátszóban, ami ugye nem olcsó azt a CD lejátszásra hegyezik ki. Hasonlítsd össze a súlyukat is. Valamiért a CD lejátszók a nehezebbek?

A legfontosabb, hogy meg kell hallgatni. Én hallottam a különbséget, ha te nem akkor tényleg nem érdemes venned.

Vendég

Panasonic s47

Azért valaki elmagyarázhatná műszaki szempotból, misztikumok nélkül (!), mégis mitől, és miért van az a nagy „egetrengető” hangzásbéli különbség egy 5x5 cm panellal rendelkező, amúgy tök üres, kongó kommersz, standart „egychipes”, de baromidrága asztali CD-lejátszó javára???
Remélem nem a feketemacska farka, vagy a többlet levegő, vagy a DVD nem hangzásra lett kitalálva, és szar a DVD futóműve stb... :vazeg:
…És miért szól jobban BITSTREAM DTS-CD pl. (24bit/192Khz) dekóder+erőlködő, egy asztali CD-n, és miért nem jó a DVD-n? (pl. a Pana s47-n???)

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic s47

Összeségében a DVD lejátszót DVD lejátszásra készítették, míg a CD lejátszót CD lejátszásra (temészetesen ide tartozik a DTS Audio CD). Szerintem jó minőségben CD-t hallgatni csak CD lejátszón lehet. Saját példámból kiindulva már alig várom hogy meglegyen a CD lejátszó, mert a különbség nagy.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Szerintem meg szebb a hangja az S47-nek mint az asztali CD-playeremnek  Igaz, bitstream minden+dekoder. DTS-CD űberállat  :vazeg: 

Akkor valami iszonyúan gagyi CD lejátszód lehet!

Ebben az esetben ugye nem DTS CD-ről beszélünk, hanem sztereóról, mert ugye DTS-t nem tudsz összevetni a két lejtászóval...

Már gondolom úgy érted, hogy a dts felvételt nem érdemes a Cd felvétellel összevetni.

dts audio Cd-t én a CD lejátszót használva szoktam hallgatni, mert abban is veri a DVD-t. Hiába csak futóműként üzemel ez esetben a CD lejátszó.
gordon314.fw.hu

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: JozsBiker »

Halli !

No, tegnap átdugtam SCART -ra a csatlakozást, meg beállítottam RGB -re ahogy ajánlottátok. Tényleg javult a képminőség. Az erenkért árnyékolt 5000Ft -os kábelen azért még gondolkodom:-)
Kipróbáltam a hagyományos audio CD -t is, utána mp3 meg jpeg, minden műxik rendesen.
Sőt nagy felfedezést tettem (remélem nem nevettek ki nagyon:-), egy filmet nézve véletlenül rátenyereltem a TV távirányítóján a függőleges gombokra, és a kép szkrollozódott le és fel. Tehát az a feliratozás probléma amiről írtam hogy az alja lemarad, így igazából megoldódott: a TV zoom üzemmódjában feljebb nyomizom a képet, így a fenti fekete sáv eltűnik, alul meg láthatók lesznek a szövegek. A figyelést folytatom :-)

Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Szerintem meg szebb a hangja az S47-nek mint az asztali CD-playeremnek Igaz, bitstream minden+dekoder. DTS-CD űberállat :vazeg:

Akkor valami iszonyúan gagyi CD lejátszód lehet!

Ebben az esetben ugye nem DTS CD-ről beszélünk, hanem sztereóról, mert ugye DTS-t nem tudsz összevetni a két lejtászóval...

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 13

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: GaGu »

A hangminőség a digitális kimeneten keresztül szerintem is nagyon jó, sőt, ha bekapcsolom a Multi-ReMaster funkciót, és engedélyezve van a beállításokban a 96KHz (vagy magasabb) "PCM digital output", akkor a DVD-ből érkező jelet (CD esetén) az erősítő PCM-ként fogja érzékelni (nálam 88 KHz). Így már valóban nagyon dinamikus és letisztult a hangzás!
Tegnap este megint "hallgatóztam" egy kicsit, és most alig volt kerregés, talán kezd megától megjavulni? Úgy döntöttem, hogy nem viszem vissza, ezzel szerintem felesleges, meg sajnálnám is, kezdem annyira megszeretni!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró

Vendég

Panasonic s47

Még annyit: Az s47 mindenevő. Jöhet neki CD, CD-R, CD-RW, MP3, stb... mindennel elboldogul. Ez igaz az előző generációs két Pana lejátszóra is (S35 és 75) de azokhoz már nehezen lehet hozzájutni, 2003 végéig lehetett mindenütt kapni.
Itt-ott még előfordul, de a S47-es szvsz sokksl jobb, mint a 35-ös. A 75-ös mellé is bátran oda merem tenni... 

Köszi a segitséget audiofil ügyben.Azt hiszem az S47-t fogom választani.
Azt persze elfelejtettem irni hogy Max: 40ezret szánok az audio lejátszóra
amiért viszont csak egy Sony CDP-xe270 st kapnék. Nem vagyok egy igazi
hifista , Technics-em volt idáig egy Sony Ta-F120 erősitővel.Egyszóval kommersz
darabok. Viszont RHCP-re megtette.
Helló

Szerintem meg szebb a hangja az S47-nek mint az asztali CD-playeremnek
Igaz, bitstream minden+dekoder. :vazeg: DTS-CD űberállat

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

Próbáltátok-e CD-TEXT-es lemezzel ? Hova írja ki a szöveget ?Nekem pl. szegényesnek tűnik a display, tv bekapcsolása nélkül nehéz navigálni a lemezen (pl. MP3, CDA).

A textet csak onscreen írja ki, a kijelzőre nem. Ez így volt már az "elődöknél" is.
Amikor textes cd-t teszel be, egyszer végigfut a "CD TEXT" felirat, ezzel ki is merült a display szerepe.. A kijelző sajnos butítva lett, kevesebb karaktert képes megjeleníteni mint az S35/75 modellek. Azok még egyidejűleg jelenítették meg az idő és track adatokat, az S47-nél gombnyomásra történik a váltás. :vazeg:
Ez az egyetlen komolyabb negatívuma...

Onscreen viszont részletes, bőséges infó jeleníthető meg. Az egyetlen szépséghiba, hogy ehhez be kell kapcsolni a TV-t.
Végül is ez mégis csak egy DVD - gondolták a tervezők...

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

McAdam
Isten Hozott! :)

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: McAdam »

Próbáltátok-e CD-TEXT-es lemezzel ? Hova írja ki a szöveget ?
Nekem pl. szegényesnek tűnik a display, tv bekapcsolása nélkül nehéz navigálni a lemezen (pl. MP3, CDA).
TV: Panasonic TX-29PX20 DVD: Panasonic DVD-S47/LG RH-177, VHS: Samsung SV-621X, SND: Jazz DE 007/Genius HT5.1 LP: Pioneer PL-6/Ortofon OM5, AMP: Onkyo A-9210, CD: Philips CD618, SP: Orion HS-280, MC: Orion SM-1025/Aiwa AD-F220, FM: Orion ST-1025

ziggy

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: ziggy »

Még annyit: Az s47 mindenevő. Jöhet neki CD, CD-R, CD-RW, MP3, stb... mindennel elboldogul. Ez igaz az előző generációs két Pana lejátszóra is (S35 és 75) de azokhoz már nehezen lehet hozzájutni, 2003 végéig lehetett mindenütt kapni.
Itt-ott még előfordul, de a S47-es szvsz sokksl jobb, mint a 35-ös. A 75-ös mellé is bátran oda merem tenni...

Köszi a segitséget audiofil ügyben.Azt hiszem az S47-t fogom választani.
Azt persze elfelejtettem irni hogy Max: 40ezret szánok az audio lejátszóra
amiért viszont csak egy Sony CDP-xe270 st kapnék. Nem vagyok egy igazi
hifista , Technics-em volt idáig egy Sony Ta-F120 erősitővel.Egyszóval kommersz
darabok. Viszont RHCP-re megtette.
Helló

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Imici, felsorolnád a birtokodban lévő s47 videó kimeneteit? A megjelenést követően ugyanis számomra követhetettlen kavalkád támadt ebből.
Kompozit videó. S-Video, RGB. A kompozit video Scarton és RCA-n, az RGB csak Scarton jön ki.

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Imici, felsorolnád a birtokodban lévő s47 videó kimeneteit? A megjelenést követően ugyanis számomra követhetettlen kavalkád támadt ebből.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Még annyit: Az s47 mindenevő. Jöhet neki CD, CD-R, CD-RW, MP3, stb...
mindennel elboldogul. Ez igaz az előző generációs két Pana lejátszóra is (S35 és 75) de azokhoz már nehezen lehet hozzájutni, 2003 végéig lehetett mindenütt kapni.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

Tisztelt S47 tulajdonosok! 
Az a nagy gondom hogy a régi asztali Cd playerem megadta magát és körülnéztem a piacon és mindenkitől azt a tanácsot kaptam hogy DVD t vegyek
inkább.Persze semmi tapasztalatom nincs e téren de az S47-sel kacérkodom már
egy ideje. A kérdésem az lenne hogy Audio lejátszónak mennyire alkalmas az
S47.Na persze sok irt cd-van,azokkal mi a helyzet?
köszi előre is!

E téren igencsak megosztott a hifi fan-ok tábora. Van aki a CD-re esküszik, van aki a DVD-re.
Én azt mondom, hogy ha nincsenek extra audiofil igényeid, akkor nyugodtan vedd meg az s47-et CD-re is.

Az első generációs DVD-k hangja valóban sokszor hallhatóan gyengébb volt egy átlagos CD player-nél.
De a helyzet azóta sokat javult. Különösen a DVD Audio kompatibilis DVD-k (az s47 is ilyen) terén. Ezek analóg hangkimenete maximálisan teljesíti azon minőségi követelményeket, amelyeket a CD rendszer megkövetel. Sőt! Mivel a DVD Audio közel négyszeres dinamika- és átviteli frekvenciatartománnyal bír a CD-hez képest, nyugodtan mondható, hogy bizonyos esetben akár még szebben is szólhat mint egy átlagos CD lejátszó, hiszen a kimenetnek ezt a megnövekedett dinamika- és átviteli tartományt is kezelnie kell. Ehhez képest a "mezei" CD hangja lényegesen szegényesebb. De ez csak a DVD Audio kompatibilis lejátszókra igaz. A "Tesco gazdaságos" kategóriák hangja (13-25eFt kategória) sokszor tényleg elszomorító...

Egy profi CD player manapság százezres nagyságrendű összegekbe kerül, amihez természetesen hasonló tudású stereo (nem házimozi!) erősítő is dukál, ami szintén nem olcsó mulatság. És akkor még a hangfalakról nem is beszéltem...

Ha digitális úton szeretnéd csatlakoztatni a gépet (optikai, vagy koax) ott a minőséget elsősorban az erősítő digit/analóg konvertere és az utána következő szűrők stb. határozza meg. Ebben az esetben nem annyira lényeges, hogy a lejátszó milyen. No persze azért számít, hiszen a mechanikai, ill. bizonyos digitális átviteli jellemzők is sokat nyomhatnak a latba, ahogy azt már korábban egy másik topicban jól kiveséztük

Üdv: Imre

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic s47

Az a nagy gondom hogy a régi asztali Cd playerem megadta magát és körülnéztem a piacon és mindenkitől azt a tanácsot kaptam hogy DVD t vegyek
köszi előre is!

Mint ezt egy másik topicban kiveséztük (itt beleolvashatsz) a DVD-k zenei CD lejátszása csak "mellékes" funkció. Én is eleinte azt gondoltam, hogy elég a CD-re meg a DVD-re egy lejátszó, de később rájöttem, hogy a DVD-t zenei CD-vel hajtva közel sem kapok olyan minőséget, mintha külön CD lejátszóm lenne. A mai CD lejátszók mind tudják kezelni az írott CD-ket.

ziggy

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: ziggy »

köszi előre is!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: GTomi »

akár a panasonicnál akár más lejátszónál viszont ha szinte ha rátapad az ember a lejátszóra hallani egy halk cicegést "olvasás" közben.az természetes?

Igen. Az orsómotornak van egy igen halk, de hallható "ciccego˝" hangja.

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

JozsBiker
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Panasonic s47

Hozzászólás Szerző: JozsBiker »

Köszi !
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

GaGu írta az S75 topicban:> A lejátszó design-ja nekem bejön, a tálca áttetsző műanaygból
> készült, de ennek ellenére elég stabil, jól néz ki a kék neonvilágítás
> is, amit viszont ki is lehet kapcsolni.

Azt hogy is kell ?

Setup - Others - FL Dimmer menüpontban a "DIM" opciót aktivizáld. Ekkor kikapcsol a neon, és a kijelző is tompított fénnyel világít

Üdv: Imre

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic s47

akár a panasonicnál akár más lejátszónál viszont ha szinte ha rátapad az ember a lejátszóra hallani egy halk cicegést "olvasás" közben.az természetes?

Igen. Az orsómotornak van egy igen halk, de hallható "ciccegő" hangja.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”