Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-R tesztek

Vendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szevasztok,

Szerintetek, melyik a legjobb DL-s lemez? Egyet vettem, és itthon vettem észre hogy RAM...nem ér röhögni hehehe
Kösz,
Pötte
Sony RDR-HX 910

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: dékány »

Egy kérdés!Ti tudtok valamit arról, hogy leálltak az Arita 8x gyártásával??
Akitől szoktam venni azt mondta, hogy nem lesz több!

ezt már énis hallottam hogy leállnak az arita és ridata lemzek gyártásával (sztem nem nagy kár értük) és helyettük lesz a riteknek egy saját márkája:
Valuepack by Traxdata
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: dékány »

A kezembe került Philips 8X DVD-R lemez, aminek az alapanyaga Ritek G5.Eddig csak 5 db-ot írtam meg, de kifogástalan, nem úgy mint a hasonló kinézetü CD, amivel voltak gondok már megírás elején!

én is ilyen philips dvd lemezt használok CMC AE1 médiakódosat. ezis idáig kifogástalan
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Amit még észrevettem, hogy a világosabb rózsaszín Aritának egyenes a széle, míg a sötétebbnek sokkal hullámosabb(rücskösebb)s hogy nem teljesen központos, s ez halk kattogásban jelentkezik, ha berakom az asztali dvdbe. A médiaódjuk uaz: Ritek G05. Vonalkódjuk is azonos, bár mintha a sötétebbnél kissé vastagabb lenneének a számok. Két külön gyárban készülhetnek? Előfordulhat, hogy ugyanabban a kartonban mindkét lemezből található?. Ugyanis nagyobb mennyiségben szeratnék vásárolni, s azt hiszem a világosabb rózsaszínűnél maradok. Piacon érdemes vásárolni? Ott is láttam mindkét fajtából jó áron.

Szerintem vagy máshol készül a két verzió, vagy valamit változtattak a gyártásban. A kevert hengernek kevés esélyt adok.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sozs »

A kezembe került Philips 8X DVD-R lemez, aminek az alapanyaga Ritek G5.
Eddig csak 5 db-ot írtam meg, de kifogástalan, nem úgy mint a hasonló kinézetü CD, amivel voltak gondok már megírás elején!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Vendég

DVD-R tesztek

Helo, 
Találkoztam már világosabb és sötétebb rózsaszínű Arita DVD-R 8x-al. Lehet, hogy valamelyik nem kóser?

jhonny

Én igen, de nálam probléma nem volt!

Amit még észrevettem, hogy a világosabb rózsaszín Aritának egyenes a széle, míg a sötétebbnek sokkal hullámosabb(rücskösebb)s hogy nem teljesen központos, s ez halk kattogásban jelentkezik, ha berakom az asztali dvdbe. A médiaódjuk uaz: Ritek G05. Vonalkódjuk is azonos, bár mintha a sötétebbnél kissé vastagabb lenneének a számok. Két külön gyárban készülhetnek? Előfordulhat, hogy ugyanabban a kartonban mindkét lemezből található?. Ugyanis nagyobb mennyiségben szeratnék vásárolni, s azt hiszem a világosabb rózsaszínűnél maradok. Piacon érdemes vásárolni? Ott is láttam mindkét fajtából jó áron.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Helo, 
Találkoztam már világosabb és sötétebb rózsaszínű Arita DVD-R 8x-al. Lehet, hogy valamelyik nem kóser?

jhonny

Én igen, de nálam probléma nem volt!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

Vendég

DVD-R tesztek

Helo,

jhonny

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Egy kérdés!Ti tudtok valamit arról, hogy leálltak az Arita 8x gyártásával??

Gondolom jön helyette a 16x-es verzió.
Elkúrtuk

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Egy kérdés!
Ti tudtok valamit arról, hogy leálltak az Arita 8x gyártásával??

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Erről a Ridisc-ről valamelyik kintről de magyarul rendelős oldalon azt írták, hogy problémás lehet néhány író és olvasó nem ismeri fel esetleg, ezért ennek a figyelembe vételével rendeljenek belőle, vagy kérjék az 1db-os próbamintát, egyéb rendelés mellé elkűldik... Ez is jelenthet valamit...

A poén az, hogy a megírt lemezek hibátlanok, csak a Samsung író nem ismeri fel a saját írását (meg valamiért a Toshiba olvasó), minden más elérhető készülék igen.

Vendég

DVD-R tesztek

Erről a Ridisc-ről valamelyik kintről de magyarul rendelős oldalon azt írták, hogy problémás lehet néhány író és olvasó nem ismeri fel esetleg, ezért ennek a figyelembe vételével rendeljenek belőle, vagy kérjék az 1db-os próbamintát, egyéb rendelés mellé elkűldik...
Ez is jelenthet valamit...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Na ezt adjátok össze:
Kolléganőm vett 10 db Ridisc -R8x lemezt. A fia nyüstöl otthon egy laptopot beépített Toshiba DVD-ROM-mal és egy decemberben vett Samsung külső íróval. Korábban is vett már ilyen kék Ridiscet, azzal semmi baja nem volt, ezért vett újra, ugyanabban a boltban. Az új lemezeket mindet megírta a fia, A Pana házimozijuk hibátlanul viszi, viszont a laptop egyik meghajtójával sem tudja visszaolvasni, egyáltalán fel sem ismeri a lemezeket! Ideadta nekem kipróbálni, hogy nézzem meg, mit lehet vele kezdeni, mert további másolatot szükség esetén nem tud készíteni róla. Nálam a Pio108 mindegyik lemezt hibátlanul, elég jó sebességgel olvassa, úgyhogy adtam nekik cserébe más típusú üres lemezeket. Mi lehet a hiba? hogy lehet, hogy a többi készülék szerint hibátlan lemezeket (és csak ezt a 10 db-ot) a laptop egyik meghajtója sem olvassa, még az író sem?
Még annyit tennék hozzá, hogy a korábbi Ridiscek taiwaniak voltak, ez a 10 db meg kínai, de egyébként kívülről tök ugyanaz.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Nekem valami azt súgja, hogy ilyen lemezt nem fogsz venni a közeljövőben...   :smile19:

OFFTOPIC:

Ráadásul haver lemezei, és a DVD játékosa nem szereti, mint az enyém a régi zöldszínű 4x Aritát!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Nekem valami azt súgja, hogy ilyen lemezt nem fogsz venni a közeljövőben... :smile19:

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Egy másik gépen ugyan az a 5.x Nero 16.1x írta a lemezt, bár az Identifer ugyan ezt írta ki a lemezre, az író viszont Nec ND-3550A [FW 1.05], míg a másik (ez nem írta meg) NEC DVD_RW ND-3540A [FW 1.01], de nem találtam hozzá FW frissítést! Igaz mindegyik másik gépbe van, de mint írtam a 3540-be van még egy régi 2 éves MSI, az írja 2x a lemezt ezzel a Neroval!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

És a Nero milyen sebességet ajánlott fel, pontosabban te mit választottál az íráshoz?
Én a 4x-et próbálnám ki, a 6x már gyanús.
Az az MBI alapanyag vajon mi lehet? Az Imation jobbat használt régebben.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Na ezt írja ki:

** INFO : Drive = _NEC DVD_RW ND-3540A [FW 1.01]
** INFO : Write Capabilities = DVD+RW DVD+R DVD+R-DL
** INFO : Write Capabilities = DVD-RW DVD-R DVD-R-DL
** INFO : Disc = [DVD-R:MBI 01RG40]

** INFO : An Empty Writable Disc Is Recommended For Accurate Results
** INFO : Write Speeds (Supported By This Drive On This Disc) Listed Below

** INFO : GET PERFORMANCE Write Speed Descriptor(s)
** WARNING : Drive Did Not Report Any Write Speed Descriptors

** INFO : MODE SENSE Write Speed Descriptor(s) [Legacy Command]
** INFO : MODE SENSE Is Obsolete And Not Properly Supported By Some Drives
Descriptor #1 = 8467 KBPS ( 6.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
Descriptor #2 = 7056 KBPS ( 5.09x) - [CLV/Non-Pure CAV] - [invalid Entry]
Descriptor #3 = 5645 KBPS ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
Descriptor #4 = 4234 KBPS ( 3.06x) - [CLV/Non-Pure CAV] - [invalid Entry]
Descriptor #5 = 2822 KBPS ( 2.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
Descriptor #6 = 1411 KBPS ( 1.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
** WARNING : Drive May Have Returned Incorrect Descriptors

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Sozs! 
NAgyon be kéne frissítened a Nero-t, legalább a 6-osra.
A gond az, hogy nem ismeri fel az új 8x vagy 16x irású lemezeket, mert egyszerűen öreg a program.
A 6-os szériához még adnak ki frissítéseket, jóllehet a 7.xxx is kapható már, de az 5.x sorozathoz vagy 3 éve nem készült semmi...
Ugyhogy ne is nagyon csodálkozz

Már én is váltottam 7-esre, mert a 6-os sok márkás lemezt elrontott.
Ha csak lehet, a Clone DVD2-vel írok ki DVD-Videot, az még sohasem hibázott jó lemezzel és az újabbik írómmal (Pio 108).

Vendég

DVD-R tesztek

Sozs!

NAgyon be kéne frissítened a Nero-t, legalább a 6-osra.
A gond az, hogy nem ismeri fel az új 8x vagy 16x irású lemezeket, mert egyszerűen öreg a program.
A 6-os szériához még adnak ki frissítéseket, jóllehet a 7.xxx is kapható már, de az 5.x sorozathoz vagy 3 éve nem készült semmi...
Ugyhogy ne is nagyon csodálkozz

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Sajna elfelejtettem elhozni a lementett állományt, de a 3, és a 6 X volt pirosan. De akkor miért nem akarta megírni?? Invalid media tipe, vagy valami ilyennel állt meg a Nero!
Ja, a 6-os Nero nekem is állt már le TDK lemezneknél az írás közepén...

Nekem a Nero 5.X van, ezt adták az íróhoz, és otthon nics netem....

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Sajna elfelejtettem elhozni a lementett állományt, de a 3, és a 6 X volt pirosan. De akkor miért nem akarta megírni?? Invalid media tipe, vagy valami ilyennel állt meg a Nero!
Ja, a 6-os Nero nekem is állt már le TDK lemezneknél az írás közepén...

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Hali!Most írok életembe elöszőr imation 16X DVD-R lemezt. Identifer szerint valami Indiai alapanyag. A fél éves Nec nd3540 íróm "invalid media" hibaüzenettel leáll, míg a több mint 2 éves MSI DR4-A, igaz 2X sebességel, de megírta. Ráadásul az egyik lemezen a lemez közepetáján kihagyott egy kb.: 1 mm sávot, viszont a lemez megy a lejátszóban.
Sajna a Nec-hez nem találtam frissítést! Érdekes.... MSI-hez meg már nem adnak ki....

Ha a NEC-be teszed a lemezt, az Identifier milyen sebességetet ír ki, ha lent a 3 fülből a középsőt megnyomod? (Nem a felső nagy ablak számít, hanem az, hogy lent melyik sebességet írja feketével és melyiket pirossal).

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

én pont így jártam ezzel a márkával....10 db-osnálam mind a 10 ment a szemétbe
(a metro-ban vettem)

én fel tudtam írni filmet teljesen, el is indult a film de kb. a felénél mind beakadt

azóta nem nagyon veszek boltban dvd-t

ami nekem bejön verbatim 8x+

eddig még nem volt hibás közülük

Nekem meg a Hyundai +R 8x.
Az öcsém is ilyet rendelt a múlt héten, olcsó és tökéletes.
Én már jónéhány 50-es hengert elhasználtam, de még 1 hibás koronggal sem találkoztam.

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: zsola »

YvsMad! 
Ezt kerested?

Igen, köszi!

Szóval az öcsémmel úgy jártunk, hogy Karácsony előtt vett a Metroban két 10-es henger Emtec 8x +R lemezt. Az egyiket nekem adta Karácsonyra, a másikat magának vette. Már akkor is mondta, hogy nem egyforma a 2 henger, mert az, amit nekem adott, 3 füles zárral van ellátva, az övé meg 4 fülessel. Ez persze csak a felszín, a lemezek elvileg egyformák benne. Mivel volt néhány új filmje, kértem, hogy vegyen át nekem is, megírt 5-6 lemezt belőle a Pio 110-es írójával. Itthon én megírtam a többit, mind hibátlan.
Tegnap beszéltem vele telefonon és rákérdezett a lemezekre, hogy jók-e nálam, mert amit magának írt, ugyanazzal a Pio 110-es íróval, a 10 lemezből 7 már írás közben besz@rt! Tehát nem is a visszaolvasással volt a baj, vagy valamelyik lejátszóval, hanem rögtön az írásnál beadták a kulcsot.
Na most mi van? Ugyanaz a lemez(?), ugyanaz az író, az egyik henger hibátlan, a másik hengernél 70% a hibaarány!!!

én pont így jártam ezzel a márkával....10 db-os
nálam mind a 10 ment a szemétbe
(a metro-ban vettem)

én fel tudtam írni filmet teljesen, el is indult a film de kb. a felénél mind beakadt

azóta nem nagyon veszek boltban dvd-t

ami nekem bejön verbatim 8x+

eddig még nem volt hibás közülük

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”