Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Home Computer & Konzol Rajongói Egyesület

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Höhöö!

Retro computer és konzol kiállítás szegeden:

http://retrocomputer.uw.hu/
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Téper »

Nekem van egy Albion, Kohan 1-2, és Arcanum... Csak meg kéne keresni őket... Az Albion megvan, csak az inkább kalandjáték szerintem. Azért is nincs a képen A Kohan meg inkább stratégia.
A Kohan -okkal még nem játszottam.
Az Albion viszont kissé összetettebb: van egy 2D-s beszélgetős kalandjáték része, de van egy 3D harci rész is, ami eléggé épít a karakterek képességeire, felszerelésére...

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nekem van egy Albion, Kohan 1-2, és Arcanum... Csak meg kéne keresni őket... Gyári eredeti verziód van?
Egen...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7091

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Ha valaki pécs környékén jár (Komló) érdemes lehet ezt megnézni: 

Ez tényleg érdekes lehet...

Kösz,hogy szóltál!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Ha valaki pécs környékén jár (Komló) érdemes lehet ezt megnézni:

http://beszeljukmac.com/index.php/weblo ... ik_komlon/
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

Ha valakinek van felesleges a témába vágó játéka eredeti kiadásban (réginél papírdobozos, újnál nem-újrakiadott (mint pl itt a Vampire)) az jelezze
Nekem van egy Albion, Kohan 1-2, és Arcanum... Csak meg kéne keresni őket...

Az Albion megvan, csak az inkább kalandjáték szerintem. Azért is nincs a képen A Kohan meg inkább stratégia.
Azóta a Morrowindből is sikerült egy eredeti kiadást szerezni. Legjobban a Planescape Tormentre és a Newerwinter Nigts-okra fáj még a fogam. De az Arcanum az nem rossz

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Gyári eredeti verziód van?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ha valakinek van felesleges a témába vágó játéka eredeti kiadásban (réginél papírdobozos, újnál nem-újrakiadott (mint pl itt a Vampire)) az jelezze

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egyszerűen építettek egy közepes teljesítményű PC-t,szabvány dolgokból.Minden a támogatottságon múlik,ami tőke nélkül elképzelhetetlen.

Minden attól függ, hogy mennyibe fog kerülni ez kütyü.
A RISC proci azért nem piskóta...

Se PC, se RISC, hanem PowerPC, amit már a Mac is elhagyott...

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Máj little fantasy rpg-gyűjtemény
Grat! Ezek közül nekem csak a Heroes4 és a NOX volt(van) meg...

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Nnnah nagy küzdelmek árán, de végigvittem a King's Bountyt. Kérem szépen, ez a játék úgy ahogy van hibátlan. Most gondoltam, hogy elvarrom már a Heroes4 utolsó szálait, még van belőle egy két pálya és rá kellett döbbennem, hogy klasszis különbség van a két játék között, padig azonos világra épülnek. A Baldur's Gate is csak a szövevényes háttértörténete és monumentalitása miatt örzi az első helyét, meg hogy ott tényleg csapatot kell vinni, de a King's Bounty mint játék élevezetesebb. Akinek van rá ideje és szereti az rpg-t (és még nem próbálta ) mindenképpen próbálja ki!!!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Egyszerűen építettek egy közepes teljesítményű PC-t,szabvány dolgokból.Minden a támogatottságon múlik,ami tőke nélkül elképzelhetetlen.

Minden attól függ, hogy mennyibe fog kerülni ez kütyü.
A RISC proci azért nem piskóta...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Az Amiga visszatér 

óóó már megint...

Régebben drukkoltam veszettül hogy legyen valami érdekes új de már szkeptikus vagyok.

Nem tér vissza semmi,legkevésbé a HC korszak.
Pénz nélkül egyetlen dolog tud visszatérni,az pedig a szegénység...

Egyszerűen építettek egy közepes teljesítményű PC-t,szabvány dolgokból.
Minden a támogatottságon múlik,ami tőke nélkül elképzelhetetlen.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

"Az Amiga visszatér 

óóó már megint...

Régebben drukkoltam veszettül hogy legyen valami érdekes új de már szkeptikus vagyok.

A party okosság az jó lehet, utoljára még Fuck'Ya Nica-n voltam. (Az rtlklub-on volt is egy riport a fókuszban hogy számítógépes fiatalok pc-t hegesztenek, gyujtogatnak meg szétvernek. Nekik ez jött le belőle.)
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Az Amiga visszatér

Vagy legalábbis ezen a néven szeretnének piacra dobni egy számítógépet. Egy A-EON nevű cég azt tervezi, hogy feléleszti a legendás Amigát. AmigaOne X100 lesz a neve, és a Bletchley Park fesztiválon mutatják majd be. Csak néhány adat van még a leendő gépről: 1,8GHz PPC RISC processzor, ATI Radeon R700 GPU és 2GB RAM. Rengeteg port például USB 2.0, Gigabit ethernet, SATA 2, 7.1-es audio és valami, amit Xorrónak neveznek."

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A következő AmiCon

A következő AmiCon időpontja: 2010. július 24., szombat. Délelőtt 10-től kifulladásig. A belépés ezúttal is, mint eddig minden esetben: ingyenes. A találkozó apropója természetesen az Amiga 25. születésnapja, ugyanis napra pontosan 1984. július 24-én mutatta be a Commodore az Amiga 1000-t a New York-i Lincoln Centerben. Ennek megfelelően számítani lehet Amiga 1000 demoshowra, a közös pizzázás mellett közös tortazabálásra és más kötetlen, lazulós, Amigával kapcsolatos tevékenységekre.

http://wiki.amigaspirit.hu/index.php/AmiCon

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Nekem ezek már kimaradtak az életemből.

Még pótolhatod
Én a nagydobozosokat vittem végig, meg az Icewind Dale első részét, a Heroes4ből még talán két pálya van, de a többség elég új beszerzés. Most a King's Bounty vége felé járok és bámulatos mennyire összerakták azt a játékot. Az sajnos csak lemezmelékletesben van meg ezért nins is a képen, de a dobza is gyönyörű úgyhogy majd be kell szerezni
Meg persze a Withcer, Oblivion, Planescape Torment, Neverwinter Nights is célkeresztben van

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nekem ezek már kimaradtak az életemből.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

vtb
V.I.P.
V.I.P.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"A Sony vezetése maga is arra számít, hogy riválisaik előbb fogják piacra dobni új konzoljaikat, vagyis a PlayStation 4 csak ezt követően jelenik majd meg - nagy kérdés, hogy vajon milyen belsőségekkel?

Shuhei Yoshida
A cég terveiről, a következő konzolgenerációról alkotott általános elképzeléseiről Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios első embere nyilatkozott még a múlt héten, ebből pedig kiderült, hogy nagyjából mire is számíthatunk ebben a szegmensben. A legfontosabb elhangzó részlet a várható megjelenési sorrenddel volt kapcsolatos, amiből megtudhattuk, hogy maga a Sony sem szeretné elkapkodni a generációváltást, az utolsó helyre várják magukat.

A cégvezető azzal érvelt, hogy annak idején a Microsoft elsőként dobta piacra saját megoldását (emlékezhetünk arra, hogy az Xbox 360 2005-os megjelenésével egy évvel megelőzte a Sony és a Nintendo versenyzőjét), így könnyen előfordulhat, hogy most is ők váltanak majd a legkorábban. Megtörténhet azonban az is, hogy a Nintendo jelentkezik egy komoly vérfrissítéssel, annál is inkább, mivel ők a jelenlegi generáció (Wii) esetében inkább az alap architektúra megőrzésére törekedtek és a játékélményre helyezték a hangsúlyt, ezzel pedig olyan funkciók hiányoznak a fejlesztésből, mint például a HD-felbontás támogatása.

Az elemzők egy része számára némileg meglepő a Sony hozzáállása, ők kiemelik, hogy 4-5 évvel ezelőtt éppen a riválisok korai megjelenése kényszerítette őket azok követésére, ahelyett, hogy teljes mértékben a PS3 eredeti elképzeléseire koncentráltak volna. Igaz, a konzol egyedüliként támogatta a Blu-ray szabványt, a legtöbb hardcore játékos nem kívánt filmeket nézni készülékén, ez inkább csak arra volt jó, hogy maga a szabvány gyorsabb ütemben terjedjen, ezzel pedig a potenciális vásárlók köre is bővüljön, legalábbis ami a fizikai formátumot illeti. Mások azonban leszögezik, hogy a Sony komoly nehézségekkel küszködhet a hardveres összeállítást illetően, hiszen a Cell platformot eredeti tulajdonosaik már nem fejlesztik tovább, a korábban kiszemelt Larrabee grafikus chip szintén kikerült a körből, így vagy valamilyen saját megoldás után kell nézniük (remélhetőleg megtartva a kompatibilitást a PS3-játékokkal), vagy az nVidiát, illetve egészen új partnereket kell felkérniük új grafikus vezérlő és/vagy központi chip kifejlesztésére.

Addig is marad a PlayStation Move, a sztereó-3D támogatás, a 3D Blu-ray, illetve egyéb kiegészítők, amelyek megfelelő szinten tarthatják a PlayStation 3 konzolt. A Sony a maga részéről azt ajánlja, hogy tekintsünk a riválisokra, amikor valamilyen újdonságot várunk."

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

"Már nem hisz a magánéletben az Atari alapítója

Nolan Bushnell a videojátékok atyjának számít. A szakember egy interjúban arról beszélt, hogy a jövőben a testünkkel fogunk az internethez csatlakozni és hogy már nincs magánéletünk.

Nolan Bushnell és kollégája, Ted Dabney 1972-ben alapították az Atarit. A cég neve egy japán játékból származik, az Atari szó jelentése sakkmatt. Elsőként a Pong nevű játékautomatát dobták piacra. A program hatalmas sikert könyvelhetett el. A vállalat későbbi sikereit többek között az 1975-ben kiadott nyolc játékos bevonását lehetővé tévő Indy 800 nevű autós játékkal, illetve az 1977-ben és az egészen az 1980-as évekig gyártott Video Computer System (VCS) konzollal alapozta meg. 1979-ben jelent meg az Atari 400 és az Atari 800, utóbbinak 16, illetve 48 kilobájt memóriája és írógépbillentyűzete volt.

Az Atari és Bushnell története megihlette a hollywoodi producereket is, a szakembert várhatóan Leonardo Di Caprio személyesíti majd meg a filmvásznon. Bushnell nemrég megkapta a Lara-of-Honor életműdíjat, ennek ellenére elutasítja az öregedést és úgy hiszi, örökké fog élni, de nem a játékoknak köszönhetően.

"Én úgy gondolom, hogy nem én vagyok a videojátékok atyja, hanem Steve Russell. Végigjátszottam a Spacewars programot és mély benyomást tett rám. Valószínűleg azért neveznek mégis sokan engem ennek, mert az Atari olyan sikeres volt. Tény, hogy az általunk piacra dobott Computer Space volt az első kereskedelmi forgalomban kapható videojáték, mely két évvel megelőzte a társait. Akkoriban elektrotechnikát tanultam és a PDP-1 készüléken játszottam a Spacewars és más játékokkal. Ezeket mind nagyszerűnek találtam. A tanulás mellett egy szabadidőparkban is dolgoztam, ahol megtanultam, hogy egy 1000 dolláros készülék hetente 1500-2000 dolláros forgalmat generálhat. Ez nyitotta fel a szememet." "Az első irodám a lányom szobájában volt. Egy három hálószobás lakásban laktunk, egy hálószoba jutott nekünk, kettő a gyerekeknek. Össze kellett költözniük, hogy meglegyen a dolgozószobám. Ezután kibéreltünk egy körülbelül 100 négyzetméteres garázsboltot a Szilícium-völgyben. A garázskapu mögött volt közvetlenül a recepció. Az összes nagy céget ilyen helyeken alapították" - elevenítette fel a kezdeteket Nolan Bushnell.

Az elismert szakember már akkor tudta, hogy a videojáték-automata ágazat később több millió dolláros piaccá válik majd és azzal is tisztában volt, hogy az Atari ezen a területen egészen elől lesz. Arra ugyanakkor egyáltalán nem számított, hogy a számítógépes és videojáték-piac idővel nagyságrendekkel jelentősebb, több milliárd dolláros piaccá válik. A fejlesztő természetesen büszke arra, hogy ennek a folyamatnak a részese lehetett, ráadásul a játékipar mára megelőzte a filmipart is. A Doom eszméletlenül fontos lépcsőfok volt ebben a folyamatban és ugyanígy meghatározónak nevezhető Bushnell szerint a Zelda - Adventures of Link, a The Sims, valamint a Wii konzol megjelenése is.

Az Atari alapítója elmondta, hogy régebben maga is a World of Warcraft nagy rajongója volt, de mára elvesztette az érdeklődését a játék iránt. Most a Space Station Frontier a kedvence, amivel az iPadjén játszik. Ugyan a WoW sok pénzt hoz a konyhára, de a legnépszerűbbek az egyszerű programok. Az Egyesült Államokban 10 millióan játszanak a bonyolult és 120-150 millióan a legegyszerűbb játékokkal.

"Hogy milyenek lesznek a számítógépes játékok 20 év múlva? Úgy hiszem, hogy nem lesznek képernyők, csak szemüvegek, amelyekkel a 3D-s tereket modellezzük majd és amelyek akár egy repülőgép fedélzetén is használhatók lesznek. Emellett a számítástechnikában és azon kívül is mindent a gesztusainkkal, a kézmozdulatainkkal fogunk irányítani. Eltűnhetnek például a televíziók távirányítói" - közölte Bushnell.

A szakember beszélt arról is, hogy miként élte meg az Atari megszűnését. Az egész dolog olyan volt számára, mintha kiderült volna, hogy a gyereke egy tömeggyilkos. Mérhetetlenül csalódott volt. Elismerte, hogy a cég eladása volt a legnagyobb hibája és nem számított arra, hogy egy vállalatot ennyire tönkretehetnek. Azt hitte, hogy a nagy társaságok vezetői okosabbak ennél, hiszen különben nem érhettek volna el ilyen eredményeket. Kiderült azonban, hogy minél nagyobb egy vállalat, annál butábbak a vezetői. A nagy konszernek ráadásul előbb vagy utóbb olyanokká válnak, mint a kormányok. Az pedig köztudomású, hogy a kabinetek mennyire inkompetensek.

Bushnell nemrég visszatért, igaz nem vezetője, csupán tanácsadója az újjáalakult Atari cégnek. A feladata a legőrültebb projektek értékelése. "Az internet az emberiség történetének egyik legfontosabb találmánya. Sokkal fontosabb a kerék feltalálásánál. ha jobban belegondolunk, hatalmat jelent. Csak idő kérdése, amíg mindannyian csatlakozni fogunk a világhálóhoz. 20 év múlva vékony kábelek lesznek a testünkben és azok segítségével leszünk az interneten keresztül összekötve."

"Én magam már most is jelen vagyok a Facebookon és a Twitteren. Előbbin sok volt munkatársammal futok össze, éha küldenek nekem fotókat azokból az időkből, amikor még együtt dolgoztunk. Ez gyakran vicces. Úgy gondolom, hogy a Facebook még sokáig jelen lesz a piacon. Változni fog, de meg fog maradni. Ezt az egész magánélet-dolgot túlértékelik. Mindig azt mondom az embereknek: a magánszféra már régóta nem létezik és különösen nem az interneten. Békéljetek meg ezzel. Steve Jobs egykor nekem dolgozott, így természetesen ma is kapcsolatban állunk egymással. Amikor először láttam, azt gondoltam: egy okos, különös fiú. Ha most látom, azt gondolom: egy okos, különös férfi" - mesélte Nolan Bushnell.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Rámjött, hogy ha már vannak konzoljaim használjam is. Be lesz pöccintve: XBox, PS2, PS1, Sega MD, SNES. De egyből felvetődött a kérdés, hogy mivel is kéne játszani. MD és SNES szinten semmi gond, töménytelen szuperjó játék van rá, a PS1-re is akad, de fél órája bújom a netet, hogy egyetlen nekem tetsző XBox játékot találjak, de eddig semmi. Az fps mint olyan kizárt (a Splinter Cell megvan, de nekem ez így játszhatatlan), agyonefektezett 3d-s platform kizárt, sport kizárt, verekedősből van elég másra...és nem is találtam mást. Mostmár tényleg csak az maradt, hogy valami árkád-autós valami, de ahogy nézem abból sem sok van.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”