Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple
Apple
pontosan mi is van egy minimacben ?
1.25Ghz-es vagy 1.45Ghz-es G4 proci, gyárilag 256megarammal, ami azért gáz , 40 v. 80 giga HDD, Ati 9200-as vidkari, combo drive, usb 2.0 portok, firewire. Gyárilag installált osx, iLife csomagok. Én minimum 512mega rammal venném, de ha van rá keret, inkább 1 gigával
Apple
t42ben milyen proci van? majdnem desktop p4? celeron? celeronM? pentiumM ? Banias vagy Dothan magos? ... orajel? mennyire szedi le magát?
pontosan mi is van egy minimacben ?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Apple
mivel pentiumM proci van benne, sztem 4 órát simán kibír ...engem amugy az apple árai riasztanak csak el pontosabban az ár/telj. ...
- az uj T42-esem alig bir 3 orat menni {es most felfele kerekitettem } minden power save funkcio maxra bekapcsolva, borzalom az intel fogyasztasa, es melegedik mint egy kalyha!
pl.? nezzuk a minit rakj ossze egy hasonlo cuccot, Intelbol, AMD-bol. {hasonlo szamitasi teljesitmenyu procikat valassz ki!}
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Apple
mivel pentiumM proci van benne, sztem 4 órát simán kibír ...
engem amugy az apple árai riasztanak csak el pontosabban az ár/telj. ...
balagee: majd a köv win talán hoz ujat GUI ban x86-ra ... directx9 alap lesz a longhornban, kérdés, hogy az addigra lételemeddé vált expozé benne lesz e.... ha nem, sztem nem fogsz váltani, hiába irjuk majd, hogy ebben még annál is jobb dolog van - megszokás sztem nagy úr
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Apple
Nem írtad a jellemzőit a készüléknek, de bruttó 350-ért mondjuk kapok egy
ASUS M6742RU-t: 15.4"WXGA/1600Mhz Intel Dothan (2Mb)/512Mb/60Gb/DVDíró/2.6Kg/2 év garancia.
1.2Ghz G4, 768Mb ram, 60giga HDD, CdRw/Dvd olvasó, wifi, bluetooth, ati 9200, 12"-os azaz ez elfér akármelyik táskámban, és közelebb van a 2 kilóhoz, mint a 3-hoz! Szóval nem gyenge azért...ugye? Ja és vajh megy az ASUS 4-5 órát?? (Nem...)
Mondjuk ha néznél 12" környéki pc-s notikat, mondjuk 2 kiló magasságában, és mondjuk még a simcity4 is fusson rajta... akkor ilyen nincs ennyiért.
Bár az tény, hogy lassan, ahogy zuhannak lefele a noti árak, előbb utóbb lesz versenytárs.
Ki kell próbálni és kész. Ja. Hifire kötve simán alázza az audigyt. Próbáltuk. Hihetetlen milyen minőségben játszik bármit. Az ember nem is gondolná...
Üdv!
Apple
Nincsen külön Exposé gomb! Be lehet állítani, hogy amelyik gombot megnyomod arra legyen az Exposé. Pl. F9, F10, F11... Az Exposénak 3 formája van:1. amikor az összes ablakot ami nem a Dock-ban helyezkedik el, azt a képernyőről "kihúzza".
2. amikor egy futó programot hoz előtérbe... pl. az iPhoto-ban megvan nyitva 3-4 vagy több ablak, és csak azokat az ablakokat szeretném látni.
3. amikor az összes ablakot "megmutatja" az egész Desktopon az eredetinél jóval kisebb méretben.
http://www.apple.com/macosx/features/expose/
Nade amit radefinialsz az a 3 lesz az expose gomb onnantol
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Apple
Nincsen külön Exposé gomb! Be lehet állítani, hogy amelyik gombot megnyomod arra legyen az Exposé. Pl. F9, F10, F11... Az Exposénak 3 formája van:
1. amikor az összes ablakot ami nem a Dock-ban helyezkedik el, azt a képernyőről "kihúzza".
2. amikor egy futó programot hoz előtérbe... pl. az iPhoto-ban megvan nyitva 3-4 vagy több ablak, és csak azokat az ablakokat szeretném látni.
3. amikor az összes ablakot "megmutatja" az egész Desktopon az eredetinél jóval kisebb méretben.
http://www.apple.com/macosx/features/expose/
-
Vendég
Apple
Na most pont az vna amit nem akartam, magyarazok foloslegesen egy csomot, amit percek alatt meg lehet mutatni menniyre k*rvajo hasznalat kozben.
Nem, teljesen érthető volt. Lehet, hogy egyszer kipróbálom. Sajnos -mint említettem- nálam annyira bonyolult és költséges volna a váltás, hogy nem éri meg.
Apple
Nagyon szép, színes, szagos mint egy Mission: Impossible film. Csak az a kérdés, hogy miközben dolgozom (mást meg ugyse nagyon csinálok) szükségem van-e erre a nagy csilli-villi-re.
Jobban mint gondolnad.
Pelda:
Az expose alkalmazason belul is mukodik. Azaz lenyomsz 1 bombot es a mennyitott ablakok sorbarendezodnek alkalmazason belul (full antialiasolva szepen kinezve animalodva).
Tegyuk fel fotosopban dolgozol 10-30 kep be van toltve (nekem ez mindennapos), es egyikrol a masikra 1 layert at akarsz emelni. Meggofod a layert, megnyomod az expose gombot (alkalmazason beluli expose) , ablakok szetszaladnak, layert atemeled abba a kepbe ahova akartad, es elengeded, ablakok visszaallnak Ez kb 1 sec. Windozon meg a hajad kihullik mig osszevadaszod a masik kepet (cascade muhaha).
Drag&drop + expose brutalosan hasznos. Nem csak arrol van szo hogy szaladgalnak az ablalok hudejoo, hudeszeeepp....
Na most pont az vna amit nem akartam, magyarazok foloslegesen egy csomot, amit percek alatt meg lehet mutatni menniyre k*rvajo hasznalat kozben.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
-
Vendég
Apple
ST:
Itt egy Link neked. H.Andras csinalta, rovid demo.
A valosag annyiban kulonbozik hogy valojaban 1920x1200 felbontasban megy mindez es sokkal magasasbb az fps
Nagyon szép, színes, szagos mint egy Mission: Impossible film. Csak az a kérdés, hogy miközben dolgozom (mást meg ugyse nagyon csinálok) szükségem van-e erre a nagy csilli-villi-re.
-
Vendég
Apple
- ár/érték aránya nagyon jó!bruttó350e volt, ezért a pénzért pc-s laptopból vagy egy jó kilóval nehezebbet, vagy teljesítményben gyengébbet tudtam volna venni.
Nem írtad a jellemzőit a készüléknek, de bruttó 350-ért mondjuk kapok egy
ASUS M6742RU-t: 15.4"WXGA/1600Mhz Intel Dothan (2Mb)/512Mb/60Gb/DVDíró/2.6Kg/2 év garancia.
Apple
Szerintem aki gondolkozik egy mac-en, jobban teszi ha a forum böngészése helyett elmegy és megnéz egyet közelről.
Én a magam részéről januárban vettem egy iBook-t, s hogy miért, esetleg megosztanám:
- ár/érték aránya nagyon jó!
bruttó350e volt, ezért a pénzért pc-s laptopból vagy egy jó kilóval nehezebbet, vagy teljesítményben gyengébbet tudtam volna venni. Arról nem is beszélve, hogy folyamatos wifi mellett 4 órát bír menni, bár ha nagyon kímélem majd ötöt. Szóval tényleg mobil.
- nem kell vírusokkal, tűzfallal, beállításokkal tökölni, egyszerűen csak használom és kész. A legkomolyabb beállítási dolog az volt, hogy felvettem egy vendég user-t. Ennyi.
- Sokkal gyorsabb még az 1.2Ghz-ével is, mint pl a házi 1.7-es athlon xp-m. Értem ez alatt, hogy a task váltást, sok task kezelését, egy induló task lelővését (félrekattintás rulz). Effektív teljesítményét nem igazán tudom, mert egzakt teszteket nem csináltam, mondjuk a quake3 1024-ben full grafikán 100Fps-el fut, igaz néha 70-re esik.
- Nagyon jók a gyári progik. Épp a minap kesergett valaki egy napilapban, hogy mennyire esélytelen a kékfogat együtthasználni egy notival, hát itt nem, igaz nem netre használom, hanem a névjegyzéket szinkronizálom, illetve a naptáramat, de tökéletesen megy. iPhoto, iMovie nagyon király, a Garageband se rossz.
A macmini és az iBook szerintem jelenleg abszolúte alternatívái a pc-s világnak, feltéve hogy az ember nem akar vmi spéci progit futtatni. A napi dolgokhoz, sőt, képek rendszerezéséhez, vházi videóvágáshoz tökéletes, jobb mint a pc. Az iMac, a PowerMac tényleg drága. Ez tény.
Üdv!
Apple
ST:
Itt egy Link neked. H.Andras csinalta, rovid demo.
A valosag annyiban kulonbozik hogy valojaban 1920x1200 felbontasban megy mindez es sokkal magasasbb az fps
Apple
Mintha olvastam volna, hogy az Apple egy huszárvágással megoldva a dolgot a macosx-et megjelenteti PC-s platformra is. Érdekes kísérlet lenne.
Olvastam enis. eleg valoszinutlen. Az apple egyik nagy elonye, hogy nehany fele hardvert kell csak tamogatni.
Oszinten megvallom, ha windows kapna egy hasonloan jol optimalizalt es szep 3d kartya altal renderelt kezelofeluletet, hasonloan hasznos funkciokkal (expose), akkor sz*rnek en az apple-re nekem igazabol tenyleg ez tetszik. Az osszes tobbi humbug (nincs virus, nem fagy, nem kell firewall bla bla bla.... nem erdekel)
Egyebkent van apple termekem, a billentyuzetem Apple Wireless Pro
-
Vendég
Apple
Mintha olvastam volna, hogy az Apple egy huszárvágással megoldva a dolgot a macosx-et megjelenteti PC-s platformra is. Érdekes kísérlet lenne.
Apple
Itt a lehetőség, hogy nekem mint földi halandónak aki már x éve használ Windows XP-t tökéletes elégedettséggel (komolyan) elmagyarázd, hogy mivel nyújtana nekem többet az osx, mint az XP? Azt előre veszem, hogy a külső nem játszik, a megbízhatóság nálam 100%-os és a segédprogramokat nem használom.
Reszemrol tucatnyi esszeru erv szol a mek (OSX panther esetleg tiger) mellett, es ezek kozott nem szerepel az hogy lefagy, vagy nem fagy le a gep.
Szivesebben mutatnam inkabb meg. 1000x tobbet erne mint itt pofazni akar hetekig.
5 perc eleg lenne. Mindez persze lehet egyaltalan nem gyozne meg, mert valszeg ami nekem fontos az teged nem erdekel.
Alapvetoen jo az egesz rendszer, es jok az alap szoftverek is.
Ami nagyon bejon az a renderelt gui, ami nagyon nagyon jol nez ki es rohadt gyors tud lenni cpu-t meg alig terheli (3d kartya renderel). AZ olyan funkciok mint az Expose pedig olyan szinten konnyitik meg a munkat (pl fotosopban 20-30 kep) hogy onnan marha nehez visszalepni.
Egybeknent en is XP-t hasznalok most, de ettol meg tudom hogy jobb az OSX.
De addig nem lesz mekem itthon amig nem lesz eros es hangtalan mek. Most meg nincs (Mininek gyenge a vgaja nagyon)
Vegul azert hozzateszem hogy boven szolnak a mekintosok ellen is ervek.
Pl: igazabol a G5-ok jok csak, es azok dragak es hangosak. (nekem hangtalan gep kell) Ilyen gepbol egyet megvenni meg csak-csak, de en tobb helyen tobb geppel dolgozom, egy vagyon lenne mindenhol mekes rendszert osszeallitani.
Vagy pl gyakran elofordul hogy nehany szoftver amire lenne igeny, egyszeruen nem letezik meken. Nalam ez a Richard Burns Rally
-
Vendég
Apple
Én, mégha minden előnyét kihasználva akarnék egy almát, akkor se tehetném..
Minden program, amit napi rendszerességgel kell használnom, vagy Dos-os, vagy Windows alá van írva, és nem is létezik más változata...
Amúgy igazat adva Simonnak, egy jól telepített Windows egy jó gépen nem omolgat össze. Azelőző telepítésem 1 teljes évig ment minden gond nélkül, (W 2000), aztán az én hülyeségem miatt esett szét, mostani is november eleje óta megy, de semmi gond nincs vele.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
Apple
Ergo és Doki: Mac OS X-re nincsen vírus. És nem is találkozhattál még vele...
akkor jól tudtam, de nem mertem beíni, mrt nem tudtam pontosan 100%
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
Apple
Miért váltson Mac gépre?: http://www.apple.hu/hun/switch/whyswitch/
Minden irónia nélkül:
A Mac... egyszerűen csak működik
Nálam a PC is egyszerűen csak működik az XP-vel.
Nem omlik össze
XP-vel ez nálam még sohasem fordult elő.
Zenében egyszerűen a legjobb
Muhahahahaha. És még az MP3-at hívják zenének.
A digitális fényképezés hiányzó láncszeme
A másik parasztvakítás. Ez eddig a Windowsra volt jellemző, ezzel a Mac biztos nem szerez híveket.
Saját digitális szórakoztató központ
Komolytalan.
Bárhova elkísér
Ez mi a franc?
Az Internetre szabott
Itt sem látok egyértelmű előnyöket. A vírusok hiánya viszont meggyőző.
Office... és még több
Szintén komolytalan.
PC-k sem jelentenek gondot
Ez igaz.
... és gyönyörű
Ez is, de ha meglesz az új PC házam akkor beszélünk még róla.
Apple
A 10 leggyakoribb kérdés: http://www.apple.hu/hun/switch/questions/
Miért váltson Mac gépre?: http://www.apple.hu/hun/switch/whyswitch/
Hogyan váltsunk?: http://www.apple.hu/hun/switch/howto/
Mennyire is kell félnünk az OSX biztonsága miatt?: http://beszeljukmac.com/comments.php?id=338_0_1_0_C
Megpróbáltam olyan "alap" linkeket összeszedni, amelyekben a lényegek benne vannak.
"Vírusos" dolgokat(linkeket) még keresek
Apple
Nem használok OSX-et. 9.2-es MacOS-ig ismerem az oprendszereket, azokon még nem láttam vírust, de hallottam,.hogy létezik. Kárt okozni viszont az sem tud igazán.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
-
Vendég
Apple
Ez valóban komoly érv, de nekem n*10 ezer Ft beruházásával megoldódott a vírus problémám, egyszer sikerült bekapnom egyet kb 5 év alatt és problémát az sem okozot. Ezzel szemben ha Mac-re váltanék megszűnne a kompatibilitásom az összes ismerősömmel és vehetném meg az összes szoftveremet újra nem kevés pénzért. Nekem ennyit nem ér a nem is tudom micsoda mivel nem mondott még senki semmi konkrétumot a marha jó osx-ről.
Megaztán ha mindenki osx-et használna akkor arra írnák a vírusokat és Windowsra nem volna egy sem.
-
Vendég
Apple
Hozzateszem, panther alatti oprendszerekig egyaltalan nem szerettem meket. Kb a 7es system ota hasznalok meket es windozt parhuzamosan, tehat van osszehasonlitasi alapom. A panther ota vaygok ennyire oda erte, es most a tiger meg jobban alazni fog.
Itt a lehetőség, hogy nekem mint földi halandónak aki már x éve használ Windows XP-t tökéletes elégedettséggel (komolyan) elmagyarázd, hogy mivel nyújtana nekem többet az osx, mint az XP? Azt előre veszem, hogy a külső nem játszik, a megbízhatóság nálam 100%-os és a segédprogramokat nem használom.
Apple