Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
2006-os Pioneer lejátszók (hdmi kimenettel)
Kedves fórumlakók!
A legújabb Hakan féle teljesen kimagyarított fw-t letölthetitek Innen
Az előzőhöz képest a következőket újdonságokat tudja:
-Monden anamorf DVD-n működik a Pan&Scan funkció
-UOP kiiktatása (át lehet ugrani a reklámokat, figyelmeztetéseket)
-Kiterjesztések megjelenítése a könytárban
-A legújabb Pioneer fw alapján
Jó szórakozást!
Üdv
Turbo
Ez melyik gépekhez jó?
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Kedves fórumlakók!
A legújabb Hakan féle teljesen kimagyarított fw-t letölthetitek Innen
Az előzőhöz képest a következőket újdonságokat tudja:
-Monden anamorf DVD-n működik a Pan&Scan funkció
-UOP kiiktatása (át lehet ugrani a reklámokat, figyelmeztetéseket)
-Kiterjesztések megjelenítése a könytárban
-A legújabb Pioneer fw alapján
Jó szórakozást!
Üdv
Turbo
Légyszi dobjatok egy linket Pio 490 magyar használati utasításához és firmware frissítéshez! Ugye létezik ilyesmi?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Köszi. Akkor jobb lesz, ha a Pio honlapján utánanézek, hogy melyik típus lenne a legjobb.
Hát igen, gyakorlatiag az optikai kimenet hiánya miatt ebben az árkategóriában kiesett a Pio (mellesleg a Pana is). Keresek egy másik topicot, amiben felteszem a kérdést, hogy ki mit ajánl.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
ez a belépője a pionak, csak koax.(még a 490-nek is csak.)
Köszi. Akkor jobb lesz, ha a Pio honlapján utánanézek, hogy melyik típus lenne a legjobb.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
Egyik kollégám akar DVD játékost venni és mivel Pio erősítője van, lejátszóból is ezt a márkát favorizálja. Az aktuális MM szórólapból ki is nézett magának egy kurrens típust, a DV-393 -ast. Az lenne a kérdésem, hogy ez hol helyezkedik el tudásban és minőségben a korábbi 2840/2850-hez képest és van-e már rá jófajta firmware frissítés, mint a régebbi típusokhoz? Tényleg csak koax digi hangkimenet van rajta, mert az erősítőjén csak optikai bemenet van és szeretné körültekintő vásárlással az átalakítót elkerülni. Esetleg a korábbi típusok hogy állnak az optikai kimenettel?
ez a belépője a pionak, csak koax.(még a 490-nek is csak.)
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Egyik kollégám akar DVD játékost venni és mivel Pio erősítője van, lejátszóból is ezt a márkát favorizálja. Az aktuális MM szórólapból ki is nézett magának egy kurrens típust, a DV-393 -ast. Az lenne a kérdésem, hogy ez hol helyezkedik el tudásban és minőségben a korábbi 2840/2850-hez képest és van-e már rá jófajta firmware frissítés, mint a régebbi típusokhoz? Tényleg csak koax digi hangkimenet van rajta, mert az erősítőjén csak optikai bemenet van és szeretné körültekintő vásárlással az átalakítót elkerülni. Esetleg a korábbi típusok hogy állnak az optikai kimenettel?
A HDMI kábel minôsége milyen?nem lehet az is ok, a tv-vel együtt?
a kép el-elcsúszása, utánhúzásának "hibáját" az lcd-ben - válaszidôben - keresd szvsz.
milyen árkategória az lcd?
Az utánhúzást valamilyen bekapcsolt zajszűrő is okozhatja.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
Üdv néktek, pio tulajok
Elso˝sorban azoknak szól kérdésem akik Pio 696/490 és LCD tévé kombóval rendelkeznek. Nemrég én is vettem egy 696-ost, néhány napja pedig a régi crt-tv-émet cseréltem egy LG lcd tévére.
Egy hdmi kábellel kötöttem össze a két masinát, mert hogy az volna a leheto˝ legjobb képmino˝séget biztosító módszer. A kép valóban éles, és részletes, azonban - fo˝leg a háttereknél, azok között is fo˝leg a szürke, kék színu˝ek esetében - igencsak zajos a kép. Amolyan vibráció látható, blokkzaj vagy mi.
Mindenféle zajcsökkento˝ket bekapcsoltam (tv - pio) illetve ki, de semmit sem ért. Nem tudom elhinni, hogy ilyennek kell lennie a képnek, mert ez a vibráció elég zavaró.
Ha viszont átkapcsolok scart-ra, akkor meg eltu˝nik ez a zaj, és csak az lcd "szokásos" kissé dorozsmás, grízes alapzaja van (ami távolról nem látszik persze). Ilyenkor azonban meg "töredezett" a kép, azaz pl. fo˝leg az közelképen az emberi arc, haj mintha hullámza, el-elcsúszogat. Úgy kell elképzelni, hogy amikor vki mondjuk beszél a képen, az arca ahogy elmozdul jobbra-balra, mintha kis késéssel tenné...kicsit zavaró.
Van vkinek hasonló tapasztalat? Vajon komponensnélll is ez lenne?
Amúgy próbáltam prog/interl.-ban, és 576/720 felbontásokkal, ugyanaz volt a helyzet...
Bármi ötlet, hasonló probléma?
Köszi
A HDMI kábel minôsége milyen?
nem lehet az is ok, a tv-vel együtt?
a kép el-elcsúszása, utánhúzásának "hibáját" az lcd-ben - válaszidôben - keresd szvsz.
milyen árkategória az lcd?
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Üdv néktek, pio tulajok
Elsősorban azoknak szól kérdésem akik Pio 696/490 és LCD tévé kombóval rendelkeznek. Nemrég én is vettem egy 696-ost, néhány napja pedig a régi crt-tv-émet cseréltem egy LG lcd tévére.
Egy hdmi kábellel kötöttem össze a két masinát, mert hogy az volna a lehető legjobb képminőséget biztosító módszer. A kép valóban éles, és részletes, azonban - főleg a háttereknél, azok között is főleg a szürke, kék színűek esetében - igencsak zajos a kép. Amolyan vibráció látható, blokkzaj vagy mi.
Mindenféle zajcsökkentőket bekapcsoltam (tv - pio) illetve ki, de semmit sem ért. Nem tudom elhinni, hogy ilyennek kell lennie a képnek, mert ez a vibráció elég zavaró.
Ha viszont átkapcsolok scart-ra, akkor meg eltűnik ez a zaj, és csak az lcd "szokásos" kissé dorozsmás, grízes alapzaja van (ami távolról nem látszik persze). Ilyenkor azonban meg "töredezett" a kép, azaz pl. főleg az közelképen az emberi arc, haj mintha hullámza, el-elcsúszogat. Úgy kell elképzelni, hogy amikor vki mondjuk beszél a képen, az arca ahogy elmozdul jobbra-balra, mintha kis késéssel tenné...kicsit zavaró.
Amúgy próbáltam prog/interl.-ban, és 576/720 felbontásokkal, ugyanaz volt a helyzet...
Köszi
Érdekes... Nekem nincs ilyen problémám a Pio-val. Plazmán.
de esetleg lehet hogy a dvd forrás ilyen (esetleg irott agyontömörített film).
Sajnos gyári lemeznél is ugyanez a helyzet (többet is teszteltem). A tv nem a csúcskategória, de pl. faroudja chippes, amire azt szokták mondani hogy az jó.
Az a fura, hogy a kábeltv-kép nagyon szép rajta. Ott nincs ez a széttöredező kép. Ami azt kell jelentse, hogy csak az analóg dvd-forrás esetén lép üzembe vmi digitális rászabályozás, ami úgy látszik időnként nincs összehangolva.
JA! Még egy érdekesség! Ez vmi Pio sajátosság? Nálam egyszerre van bedugva most a scart, és a hdmi. A dvd-t a már vázolt okokból scarton keresztül nézem. Ha a hdmi-t kihúzom, egy csomó blokkzaj jelenik meg a képen. Ha bent van, akkor nem. Mindez annak ellenére, hogy a tv-n a scart van kiválasztva (és azon is jön a kép).
DE akkor miért szól bele a passzív hdmi csatlakozásom a képbe?
de esetleg lehet hogy a dvd forrás ilyen (esetleg irott agyontömörített film).
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
Üdv néktek, pio tulajok
Elsősorban azoknak szól kérdésem akik Pio 696/490 és LCD tévé kombóval rendelkeznek. Nemrég én is vettem egy 696-ost, néhány napja pedig a régi crt-tv-émet cseréltem egy LG lcd tévére.
Egy hdmi kábellel kötöttem össze a két masinát, mert hogy az volna a lehető legjobb képminőséget biztosító módszer. A kép valóban éles, és részletes, azonban - főleg a háttereknél, azok között is főleg a szürke, kék színűek esetében - igencsak zajos a kép. Amolyan vibráció látható, blokkzaj vagy mi.
Mindenféle zajcsökkentőket bekapcsoltam (tv - pio) illetve ki, de semmit sem ért. Nem tudom elhinni, hogy ilyennek kell lennie a képnek, mert ez a vibráció elég zavaró.
Ha viszont átkapcsolok scart-ra, akkor meg eltűnik ez a zaj, és csak az lcd "szokásos" kissé dorozsmás, grízes alapzaja van (ami távolról nem látszik persze). Ilyenkor azonban meg "töredezett" a kép, azaz pl. főleg az közelképen az emberi arc, haj mintha hullámza, el-elcsúszogat. Úgy kell elképzelni, hogy amikor vki mondjuk beszél a képen, az arca ahogy elmozdul jobbra-balra, mintha kis késéssel tenné...kicsit zavaró.
Köszi
Ha a tv-d 150e-s kategória, akkor ott keresd inkább a hiba okát.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Üdv néktek, pio tulajok
Köszi
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 19
Nem beszélve arról hogy most adtam el egy 7 éves készüléket és semmi nyoma nem volt kopásnak. Pedig használva volt.Jövő héten viszem is a szervízbe.
És a régi mi volt? Semmi probléma nem volt vele - gondolom.
Az egy Philips asztali cd-író volt, és igen, semmi baja nem volt.
Az új is fekete of course, nálam az a nyerő szín. Erőlködőm is az.
Vége a történetnek.Bementem szerdán a basyshoz, ahol már csereutalvánnyal vártak. Persze nem mondták, nem hívtak, semmi, csak írjam alá. Akkor láttam hogy csere.
Továbbra is idegbeteg, bunkó pökhendi stílus volt a jellemző részükről.
Meg elejtette a nagy dumát hogy a Pioneer elutasította a dolgot, de ők inkább cserét adnak, mert nem foglalkoznak vele tovább....
Hihetetlen.
Aztán mentem a netdepo-hoz akik nagyon készségesen egyből hozták az új készüléket. 5 perc volt az egész.
Most kicsit belefáradtam ebbe a csaknem 1 hónapos harcba, de lehet hogy mégis megírom a Pioneer Europe-nak a basys hozzáállását a vevőhöz.
Soha többé nem akarok velük találkozni.
---very long off-topic end---
És feketét kértél?
Nem beszélve arról hogy most adtam el egy 7 éves készüléket és semmi nyoma nem volt kopásnak. Pedig használva volt.Jövő héten viszem is a szervízbe.
És a régi mi volt? Semmi probléma nem volt vele - gondolom.
Most mondhatnám, hogy olvass vissza a topikokban (pio 2004, 2005), de akkor mégegyszer utoljára:
-Új CD/CD-RW, lassú sebesség
-ISO mód, a cimke(label) PIONEER
-Simán csak a fájlt felmásolod, BLABLA.BIN Fontos a NAGYBETŰ!!
-A megírt CD-t ellenőrizd le a NERO ScanDisc-el.
-Tálca ki, lemez be, "Upgrade Detected", majd PLAY nyomás
-Tálca ki, lemez kivesz, és NEM NYÚL HOZZÁ!!!!
-A frissítés kb. 2 percet vesz igénybe, közben imátkozni, hogy ne legyen áramszünet.
Ennyi.
Két dolog:
1. Nekem 575-ösöm van, a Turbo féle firmware-rel. Szuper! Erre most jöttem rá igazán, hogy bekerült a rendszerbe egy Samu készülék.
2. Ez a "mégegyszer utoljára" szöveget mintha már olvastam volna...
Vége a történetnek.Bementem szerdán a basyshoz, ahol már csereutalvánnyal vártak. Persze nem mondták, nem hívtak, semmi, csak írjam alá. Akkor láttam hogy csere.
Meg elejtette a nagy dumát hogy a Pioneer elutasította a dolgot, de ők inkább cserét adnak, mert nem foglalkoznak vele tovább.... :kiraly:
Hihetetlen.
Aztán mentem a netdepo-hoz akik nagyon készségesen egyből hozták az új készüléket. 5 perc volt az egész.
Most kicsit belefáradtam ebbe a csaknem 1 hónapos harcba, de lehet hogy mégis megírom a Pioneer Europe-nak a basys hozzáállását a vevőhöz.
Szerintem az sem véletlen, hogy az európai garancia a BaSys-nél nem érvényes. A köcsögöknek meg kellett volna venniük valami licenszet, így akkor a nem rajtuk keresztül importált cuccokat is szervizelhetnék, ami még pénzt is hozna, mert gariidőben a Pio, utána meg a vevő fizetne nekik. De a szerviz az verejtékes pénz, az eladás könnyebb biznisz. Beígérnek 3 év garit, aztán ha a vevő igénybe akarja venni, szívatják agyba-főbe. Alkatrészük nincs, Bécsből hoznak be mindent az utolsó SMD ellenállásig, addig meg náluk pihen a cuccos. Ha a heti kamionról lemerad valami, akkor csúszik még egy hetet. Ha kipróbáláskor náluk újra besz@rik az új alkatrész, akkor mégegy hét átfutási idő, stb, stb. Ha vidéki szervizbe viszel cuccost, akkor mégegy hét, mert hetente 1x hoznak alkatrészt.
Sikerült valakinek frissíteni a Pio 696-ost? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok?Én személy szerint Divx-re nem használom (nem is érdekel a téma). Érdemes, akkor nekem is frissíteni? A háttér, régiomentesség, nagyobb feliratok stb. nem hoznak lázba.
sok info:
http://www.pioneerfaq.info/english/dv69 ... =Firmwares
Senki sem töltötte le a Hakan V2.2 frissítést?
Mostanában nem olvastam a topicot, így elkerülte a figylememet az új firmware, de tegnap frissítettem a 3.01-re.
Rengeteg új feature van felsorolva hozzá, amik közül a fontosak már a 2.1-esben is működtek. Engem igazából a divx feliratok mérete és olvashatósága érdekelt. Ezt most úgy oldották meg, hogy van egy kis szürke körvonal, hogy fehér alapon is olvasható legyen. Nekem nagyon tetszik, s tényleg jól olvasható, kellemes karakterekkel jeleníti meg a szöveget. A 2.1-el volt olyan gond, hogy érzésem szerint rövid ideig jelenítette meg a feliratot, ezt most nem tapasztaltam.
Úgyhogy szerintem megéri feltenni.
TV: Thomson 29DF400G, Receiver: Yamaha RX-V459, Front: Wharfedale Diamond 8.4, Center: Wharfedale WH-20, Surround: Wharfedale WH-20, DVD Player: Pioneer DV-696AV
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó

Vége a történetnek.
Bementem szerdán a basyshoz, ahol már csereutalvánnyal vártak. Persze nem mondták, nem hívtak, semmi, csak írjam alá. Akkor láttam hogy csere.
Meg elejtette a nagy dumát hogy a Pioneer elutasította a dolgot, de ők inkább cserét adnak, mert nem foglalkoznak vele tovább....
Hihetetlen.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó

Ja ja, holnap akármi lesz ezt a hercehurcát mindenképp megírom a Pioneer Europe-nak.
Csak úgy vegyetek Pioneer terméket, hogy isten óvjon a szervízeléstől! Én viszont soha többé az biztos!
Legalábbis az itthoni szervizeléstől...Kinti szervizzel nekem sose volt gond.
Rea, csak nem gondolod, hogy pl. Ausztiába fogok túrázni egy szaros dvd-vel?
Nem.Csak megjegyeztem,hogy amit én kint veszek,azzal soha a büdös életbe nem volt ilyen gond,a garanciális javításokkal.Ez persze téged nem vigasztal,csak leírtam.
Én már írtam volna amúgy a Pio Europe-nak,mindentől függetlenül.Ez pofátlanság.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Hello mindenki,helyzetjelentés:
Múlt hét kedden lejárt a 10 munkanap a szervízben, ők úgy hívják "vállalási határidő".
Nem hívtak, én hívtam őket. Válasz: -elküldtünk képeket a pájonyírnak, de még nem válaszoltak. Kérdem mikor lesz valami? -A héten.
OK, ennyi türelmem még volt. Múlt hét eltelt, nem szóltak. Most hétfőn telefonáltam hogy mi van? Válasz: -pájonyír még nem válaszolt. Mondom ne szórakozzatok már, 3 hét eltelt! Asszondja nem tud mit tenni. Mondom de tud, rá lehet kérdezni hogy mi van már, rég lejárt a "vállalási határidő", ez már a vásárló megkárosítása, 1 hónap után pedig szabálysértés (PTK valami 306 paragrafus, megnéztem). Végül közöltem hogy aznap hétfőn kérek visszahívást hogy mit intéztek, valamint ha nem történik semmi, adok 2 napot, szerdán pedig elviszem a készüléket és más irányban fog folytatódni az ügy. Tömör válasz volt: -Jóvan... Persze nem hívtak...
Holnap megyek és elhozom a készüléket, első utam lehet hogy a Basys lesz. Labaszom az asztalra azt a szemetet és kikérem valami főnök-Jedi véleményét hogy hogy is működik ez a szervíz? Utána írok emilt a Pioneer Europe-nak, kifejtve mindent. Ja és felveszem a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel.
Csak úgy vegyetek Pioneer terméket, hogy isten óvjon a szervízeléstől! Én viszont soha többé az biztos!
OFF
Rossz paragrafust néztél, van valahol egy ilyen topic, ha érdekel, ott elmondom mik a jogaid, de nem szabálysértés a dolog, nem bűncselekmény.
ON
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó

Legalábbis az itthoni szervizeléstől...Kinti szervizzel nekem sose volt gond.
Rea, csak nem gondolod, hogy pl. Ausztiába fogok túrázni egy szaros dvd-vel?