Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

H/K AVR430 tulajok

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

H/K AVR430 tulajok

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Igazán nem azt szeretném megtudni, hogy hogy kapok jobb képet hanem, hogy másnál is bevillan-e a képbe valami vagy sem? (upgade után)
Ümm, ümm...ódottág....lazatyág hepityég...

Kompoziton valóban botrány a kép, csak segíteni akart aki egy jó scartra szeretne rádumálni. S-video is megtenné.

És hát valljuk be, sajna valószínűleg nincs tele ez az ország olyanokkal, akik H/K 430-at hajtanak
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

mayky
Isten Hozott! :)

H/K AVR430 tulajok

Hozzászólás Szerző: mayky »

Igazán nem azt szeretném megtudni, hogy hogy kapok jobb képet hanem, hogy másnál is bevillan-e a képbe valami vagy sem? (upgade után)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

H/K AVR430 tulajok

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

A comp. alatt a kompozit videójelet értem tehát 1 "drót" van. 
Most közvetlenül kötöm a TV-re, de a probélma akkor is probléma és engem zavar. (nem látom, de tudom)

Azért van bekötve az erősítő is mert OSD-s menün könnyebb beállításokat végezni. Olyan eszméletlen nagy minőségromlás nincs, hogy élvezhetetlen lenne a kép.

Nincs a TV-mnek componens video bemenete csak RGB, de most olyan kábelem sincs.

Amikor még én is h/k-t nyúztam (csak 230-ast) akkor úgy csináltam, hogy egy külön bemenetre kötöttem rá az OSD-t a TV-n.
Szerencsére a h/k direkt olyan menürendszert fejlesztett, amit a pontmátrixos kijelzőről is lehet teljeskörűen kezelni. Persze kétségtelenül kényelmesebb az OSD.

Ha már ilyen komoly AV erősítőd van, akkor vegyél egy teljes bekötésű scart kábelt, lehetőleg valami jobbat és azzal összekötve közvetlenül a DVD-t és a TV-t használd RGB-n.
Hidd el ég és föld lesz a képminőségben a különbség!

(Attól még egy másik AV bemenetre a TV-n rákötheted a kompozitot, ami a receiverből jön!)
gordon314.fw.hu

mayky

H/K AVR430 tulajok

A comp. alatt a kompozit videójelet értem tehát 1 "drót" van.

Most közvetlenül kötöm a TV-re, de a probélma akkor is probléma és engem zavar. (nem látom, de tudom)

Azért van bekötve az erősítő is mert OSD-s menün könnyebb beállításokat végezni. Olyan eszméletlen nagy minőségromlás nincs, hogy élvezhetetlen lenne a kép.

Nincs a TV-mnek componens video bemenete csak RGB, de most olyan kábelem sincs.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

H/K AVR430 tulajok

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

miért nem közvetlenül kötöd a dvd képét a tv-re?
a comp. az ugye komponens és nem kompozit nálad, mert kompoziton egyenesen bűn nézni dvd-t
gordon314.fw.hu

mayky

H/K AVR430 tulajok

Sziasztok !

Kérdésem azokhoz szól, akik rendelkeznek Harman/Kardon AVR430-as A/V receiver-rel és, akik frissítették már az erősítő szoftverét.

A problémám az, hogy én frissítettem CPU és a DSP szoftvert is. (40 percig tartott) Miden OK tényleg egyből felismeri pl. a digitális formátumot, amikor ez változik egy DVD-n. pl. a menü dolby 2.0-ban szól és amikor elkezdődik a film, az már Dolby Digital 5.1-ben.
Eddig egy ilyen váltásnál 1-2 másodpercig csend volt. SZóval a hanggal minden OK. Ja meg van immárom Dolby PL IIx rajta.

Ami gáz: ha a DVD-t úgy kötöm össze a tv-vel hogy az az erősítőn kereszül megy. (DVD copm. video kimenet -> AVR430 DVD bemenet - > AVR430 monitor kimenet -> TV comp. video bemenet) akkor képben időnként rendszertelenül bevillan a valami (egy képkoca időtartamra elsötétedig vagy valahogy megváltozik egy villanásnyira a kép) nagyon idegesítő.

A kérdésem az lenne, hogy aki már frissítette a szoftvert az is tapasztalt ilyet vagy ez valami egyedi eset nálam.
Üdv.
mayky

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”