Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dvd lejátszó 100 körül
Dvd lejátszó 100 körül
Off
Gagu
Ja a forumos véleményekről: én mindig félve fogadok el ilyet, ha idegen ember mondja. Hamondjuk itt olvasol valakitől, akit már "kiismertél", tudod mennyire szeret túlozni, mennyire obektív vagy sem, mennyit ért a dolgokhoz, az valamennyire tájékoztat.
Egy idegen forumon viszont azt se tudom, hogy a véleményét mi alapján alakította ki? Volt ilyen készüléke? Mennyit mivel használta?...
Az meg általános jelenség, hogy ha van egy sikertermék, ami még jóval olcsóbb is, mint a konkurenciái, akkor előbb-utóbb becsmérlő vélemények születnek róla, különösebb valós tartalom nélül is.
Példa: akármilyen Yamaha termékről kérdeznél itt véleményt, kb az 5. hozzászólában menne a duma, hogy kemény a hangja. Ezt olyan embertől is kapnád, aki még nem hallotta az adott terméket. Lehet, hogy valaha egy Yamahát valamilyen rendszerben hallott, de mindjárt általánosítanak egyes emberek.
gordon314.fw.hu
Dvd lejátszó 100 körül
Szóval változás, Yamaha kiugrott, Pana beugrott a mezőnybe.
Valóban, én egy olyan vásárló vagyok, aki ragaszkodom az egységes képhez, az egész álványt, polcot, asztalt lecserélem a mozi árának kárára, csak, hogy egységes legyen a látvány. Harmonizáljon a kiválasztott JM Lab Chorus hangfalcsaláddal. Sőt, szőnyeget is cseréltem Inkább várok még, csak gyönyörű legyen minden.
Sőt, lehetőségeim azt engedik meg hogy RGB-vel 72 centis tv-n nézzem. És hamarabb adnék 300-400at egy katódcsöves tv-ért mint projektorért. Nekem nem tetszik a vetített kép ennyire.
Persze, nekem is nagyon fontos a tartósság, a jó megépítettség és a kiváló kép. Az S75-el kapcsolatban egy katonasrác panaszkodott nekem, akivel néha együtt utazom a vonaton. Állítása szerint a másolt lemezekkel gondjai vannak a játékosnak. Hogy milyen lemezen van...szerintem Ritek G04 alapú, a békéscsabai főkalóz ilyenekre éget.
Gordon, szimpatizálok a CA cd játékosával, amiről Cosmo is nagy csodálattal írt itt a fórumon. Amikor majd azt veszek, benne lesz a pakliban.
Visszatérve a dvd-re, ki fogom próbálni mindenképpen vagy 20 féle lemezzel a playert, mielőtt választok. Kizárt, hogy panasonic erősítőt vennék. De a tv-mel harmonizálna az S97 design. Már ez is valami. Persze az igazi az lenne, ha TV-VHS-DVD-RECEIVER is egyféle márka egyazon termékszintje lenne, de ennyire bigott még én sem vagyok
Sem a Pio-t, sem a Denon-t nem zártam ki, sőt jelenleg a Denon a befutó. 2805-ös receiverrel iszonyúan tetszetős, és biztosan elégedett volnék a nyújtott minőséggel. Csak olvassa az írott filmet rendesen. Persze már a piac diktál, egyre több márkás lejátszó eszik mindent, éppen úgy, mint a dzsunka-balra gyártók termékei.
Köszi a segítséget, várom a további hozzászólásokat!
Üdv
Sky
Soha ne feledjük a különbséget hozzájárulás és elkötelezettség között. Vegyük például a szalonnás tojás esetét. A tyúk hozzájárul. A disznó elkötelezi magát.
Tv: Sony KDL-46HX820; Erősítő: SONY TA-FB940R; DVD: SONY DVP-NS955V; VHS: SONY SLV-SE620; Hangfal: SONY SS176E Médiaplayer: Mede8er MED600X3D
Tv: Sony KDL-46HX820; Erősítő: SONY TA-FB940R; DVD: SONY DVP-NS955V; VHS: SONY SLV-SE620; Hangfal: SONY SS176E Médiaplayer: Mede8er MED600X3D
Dvd lejátszó 100 körül
Off
YsvMad
Én is úgy emlékszem, hogy annak csak analóg kimeneten volt hatása, de nem esküszöm rá. Ki kell próbálni! A receivered elvileg kiírja, hogy hány khz-es jelet kap. A setupban persze engedélyezni kell, hogy a digitális kimeneten mehessen 48 kHz-nél több is
A videó áramkörök kikapcsolásának nincs köze ahhoz, hogy melyik kimeneten hallgatod.
Gagu
Persze, hogy van különbség TV-n a képminőség között! Sőt elvileg a mai napig hagyományos tévével lehet a egjobb képminőséget elérni. A vicc csak az, hogy egy vetített képen sokkal könyebb észrevenni a képminőségbeni eltéréseket, mint egy kisebb "tucattévén". Mert ugye elméletben CRt a legjobb, no de akkora különbségek vannak tévék között, mint ide Isztambul!
A mai tévék már "tulságosan" olcsók, mert így is nehéz eladni. Hol spórolnak? Kevesebb a minőségellenőrzés nagyobb a tűrés, gyengébb az elektronika. Ma amikor 200 eFt-ért márkás 16:9-es sík képcsöves 82-es tévét lehet kapni nem ugyanaz a minőség, mint amikor 600 eFt volt ugyanez. Mindenki panaszkodik a geometriai hibákra és egyebekre....
Próbáltam RGB-n, de nem sokat. Egyrészt, mert vagy progresszív scan a kompoziton, vagy RGB a scarton. Kapcsolgatni lusta vagyok, ezért S-Video megy a scárton. Másrészt a projektor képe nekem minden szempontból jobban tetszik, mint a 72-es 16:9-es 100 Hz-es Thomsoné, pedig az új áruk kb egyenlő volt
Összevetni tudom: Philips 950-el (140 eFt volt 98-ban talán) Grundig (90 eFt volt 3 évvel később) Pana S75-tel (65 eFt volt) Pio 575A (60 eFt)
Ezek voltak saját lejátszók, amiket nyúztam eleget. Az árak mentek le a képminőség folyamatosan javult. A CD-s hangminőség, a felszereltség (scartok száma, fejhallgató kimenet...) pedig szerintem romlott, de lehet, hogy csak a zenei elvárásaim emelkedtek.
gordon314.fw.hu
Dvd lejátszó 100 körül
Ha a zene is fontos: Onkyo, Denon, h/k (ez utóbbi a legjobb ár/érték arányú szerintem bár a lejátszóit nem igazán ismerem, de a receiverei nálam abszolut nyerők. No meg nem "rizsevő", hanem amerikai márka.)
Ja, Made In Korea!
Pl. a Philips sem rizsevő márka, mégis sokmindent Kínában csinálnak.
Off
A h/k is jórészt Kínában gyártat én nem arra értem, hogy rizsevő. Az a lényeg, hogy azonos tervezési elvek alapján születik.
Nézz meg egy Denon, Maratz, Onkyo, Yamaha, Sony, Panasonic, Pioneer terméket, mind hasonló elvek, szolgáltatások, formavilág (kivéve Yamaha) semmi markánsság.
Egy azonos árú Nad, Cambridge Audio, Rotel, h/k igazi egyéniség ezekhez a "rizsevőkhöz" képest! Nem mondom, hogy szebb/jobb, de az biztos, hogy más!
Na igen, és akkor valóban itt van még a kiszemeltjeim között a Cambridge Audio 540D lejátszója is, amiről a gyenge progresszív képén kívül valóban csak szuper dolgokat olvastam, és a 85e Ft körüli ára sem rossz, sőt!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Dvd lejátszó 100 körül
OffA h/k is jórészt Kínában gyártat én nem arra értem, hogy rizsevő. Az a lényeg, hogy azonos tervezési elvek alapján születik.
Nézz meg egy Denon, Maratz, Onkyo, Yamaha, Sony, Panasonic, Pioneer terméket, mind hasonló elvek, szolgáltatások, formavilág (kivéve Yamaha) semmi markánsság.
Egy azonos árú Nad, Cambridge Audio, Rotel, h/k igazi egyéniség ezekhez a "rizsevőkhöz" képest! Nem mondom, hogy szebb/jobb, de az biztos, hogy más!
Teljesen igazad van.
Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az amerikainak látszó sem teljesen amerikai.
És a 'rizsevő' japánok is tudnak jó dolgokat csinálni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Dvd lejátszó 100 körül
Mostanában a projektorok és plazmák előretörésével egyre inkább a digitális jelfeldolgozás kerül előtérbe (DVI, HDMI), ezért az aggaszt egy csöppet, hogy az új lejátszóknál talán pont azokról feledkeznek meg, akik még hagyományos analóg képmegjelenítőkön nézik a DVD-ket. Egy német fórumon most válaszolt éppen valaki egy kérdésemre, és azt állítja, hogy az új Pana S97-ese egyértelműen gyengébb képet produkál analóg RGB-jelen keresztül, mint a Pio 668-as, ellenben digitálisan egy szinten vannak. Vagyis a minőségileg jobb analóg jelért ennyivel többet kellene fizetni, miközben mindenki a HDMI-ről és DVI-ről áradozik? Nem ellentmondás ez? Egy projektorhoz már megfelelő egy 80-100e Ft-os lejátszó, míg egy TV-hez 180-200e Ft-ot kell kifizetni egy minőségi lejátszóért? Mondjuk valahol van benne logika, ha jobban belegondolok.
Az egyik gyártónak jobban sikerül megoldani valamit, mint a másiknak. Az árak és a gyártók megoldásai között nem feltétlenül van ilyen szoros logikai összefüggés, mint amit feltételezel.
Dvd lejátszó 100 körül
Ha a zene is fontos: Onkyo, Denon, h/k (ez utóbbi a legjobb ár/érték arányú szerintem bár a lejátszóit nem igazán ismerem, de a receiverei nálam abszolut nyerők. No meg nem "rizsevő", hanem amerikai márka.)
Ja, Made In Korea!
Off
A h/k is jórészt Kínában gyártat én nem arra értem, hogy rizsevő. Az a lényeg, hogy azonos tervezési elvek alapján születik.
gordon314.fw.hu
Dvd lejátszó 100 körül
1. Sony DVP-NS930: 2. Pioneer DVD575A
3. Denon DVD 1910
4. Yamaha DVD-S 1500
egyertelmuen: Denon DVD-1910! volt alkalmam megnézni a proji teszten, ennel nemkelltobb!!!
Na, tessék, ez is bizonyítja, hogy egy projektorhoz ma már elég a 70ezres kategória...de akinek nincs projektora?
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Dvd lejátszó 100 körül
Pedig nekem csak egy Pana TX-32PS11 szélesvásznú TV-m van, amin RGB-n keresztül nézem a képet (S-VHS-t én is elfelejtem) és bizony itt is van különbség a lejátszók között, szerintem nem kell ehhez projektor... Nagyon sokféle lejátszó megfordult nálam az utóbbi időben (Yamaha 830 és 550, JVC, Philips, Pana 47) és eddig a Yamaha 830-as produkálta számomra a legszebb képet.
Nem tudom, hogy kik írták a Piokról a véleményeket, de végül is egy internetes fórumon nem ez a lényeg, én is szívesebben hinnék a saját szememnek...
Mostanában a projektorok és plazmák előretörésével egyre inkább a digitális jelfeldolgozás kerül előtérbe (DVI, HDMI), ezért az aggaszt egy csöppet, hogy az új lejátszóknál talán pont azokról feledkeznek meg, akik még hagyományos analóg képmegjelenítőkön nézik a DVD-ket. Egy német fórumon most válaszolt éppen valaki egy kérdésemre, és azt állítja, hogy az új Pana S97-ese egyértelműen gyengébb képet produkál analóg RGB-jelen keresztül, mint a Pio 668-as, ellenben digitálisan egy szinten vannak. Vagyis a minőségileg jobb analóg jelért ennyivel többet kellene fizetni, miközben mindenki a HDMI-ről és DVI-ről áradozik? Nem ellentmondás ez? Egy projektorhoz már megfelelő egy 80-100e Ft-os lejátszó, míg egy TV-hez 180-200e Ft-ot kell kifizetni egy minőségi lejátszóért? Mondjuk valahol van benne logika, ha jobban belegondolok...
És még egy kérdés: próbáltad már a Pio 575-öst TV-n, RGB-n keresztül? Ha igen, van más lejátszóval is összehasonlítási alapod?
Dvd lejátszó 100 körül
Most jutott eszembe ez a kikapcsolható áramkörök dolog. Ugye szó volt róla, hogy kikapcsolhatóak a videoáramkörök a jobb zenei hangzás érdekében. Ez egy bizonyos szint felett valóban hasznos dolgok, de a DVD lejátszók hangzása nem éri el azt a szintet, ahol ez valóban számítana. Legalábbis nem ezen az árszinten! Ott példa a Pana S75, aminél kikapcsolhatóak a videóáramkörök és a túlmintavételezés is állítható, ehhez képest a CD hangja meg nem éri el a legolcsóbb hifi cd játékos hangját érthető módon.
Gordon314:
Ha még emlékszel az S75-re, elárulhatnád, hogy a Double Re-Master csak az analóg kimenetre érvényes-e, vagy a digitálisra is. A leírásban nem találtam, szerény logikám szerint csak az analógra lenne érvényes. Te mire emlékszel? És ugyanez érvényes a képáramkörök lekapcsolására is? Én ugyanis nem vittem ki erősítőre az analóg kimenetet, csak a tévére és a videóra megy ki scarton ill. a sztereó RCA kimeneten keresztül, azoknak meg mindegy. Ha digitális összeköttetéssel használom a játékost, akkor ezek a funkciók tudomásom szerint nem működnek az erősítő felé. Mit tudsz erről?
Dvd lejátszó 100 körül
1. Sony DVP-NS930: 2. Pioneer DVD575A
3. Denon DVD 1910
4. Yamaha DVD-S 1500
egyertelmuen: Denon DVD-1910! volt alkalmam megnézni a proji teszten, ennel nemkelltobb!!!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Dvd lejátszó 100 körül
....Legenda? Egész hétvégén a különféle fórumokat bújtam, és bizony ott a (döntő) többség azt állítja, hogy a 444, 565 jobb képet produkál az RGB és S-VHS kimeneteken mint az 575, de persze van ellenvélemény is... ....
És ismered az embereket, akik azokat a véleményeket írták? Meg kell nézni saját szemmel. Különben is vicc mamár képminőségről és S-video csatlakozásról beszélni.
Én projektorral használom progresszíven meghajtva a komponensen keresztül. A deinterlacere nem tökéletes, mint ahogy ebben az árketegóriában egyetlen progresszív lejátszónak sem. De még mindig jobb egy nem tökéletes deinterlacer, mint semmilyen.
Hajtottuk a projektort S-Videon keresztül is az Infocus-t meghajtva a 2. AVBT-n. Nem volt semmi szégyenkezni valója a képminőségnek.
Ami jobb volt, az a fél milkás A1 Denon 720p-re felskálázva.
Az meg, hogy egy idegen ember, akinek valószínűleg van/volt egy 444-ese, 565-öse és nézi egy 70 cm-es tévén egy scarttal összekötve és szerinte jobb azoknak a képe, az hidegen hagy.
Meg kell nézni! 108 MH 12 bit video DAC nem csodaszer, de azért is lehet marketingeszköznek nevezni!
Ami még lényeges, hogy drasztikus javulás állt be a képminőségben, amikor az összes "képjavító" funkciót kikapcsolta az ember!
Most jutott eszembe ez a kikapcsolható áramkörök dolog. Ugye szó volt róla, hogy kikapcsolhatóak a videoáramkörök a jobb zenei hangzás érdekében. Ez egy bizonyos szint felett valóban hasznos dolgok, de a DVD lejátszók hangzása nem éri el azt a szintet, ahol ez valóban számítana. Legalábbis nem ezen az árszinten! Ott példa a Pana S75, aminél kikapcsolhatóak a videóáramkörök és a túlmintavételezés is állítható, ehhez képest a CD hangja meg nem éri el a legolcsóbb hifi cd játékos hangját érthető módon.
gordon314.fw.hu
Dvd lejátszó 100 körül
Kicsit OFFTOPIC:
A hétvégén beleláttam egy "új" Onkyo deckbe és egy "új" Pio deckbe egymás mellett. Mindkettőben milliméterre ugyanaz a mechanika van, azonosak a görgőszerelvények, a forgófejek és a fejtartó szerelvények is. És mindkettő Made In Malaysia. Csak tudásra más, de az az árkategóriából adódik, meg a design eltérő még. Nem csodálkoznék, ha ugyanabban a gyárban, vagy egymással kooperáló gyárakban is készültek volna.
Innentől ONTOPIC:
Úgy látom, hogy a DVD játékosoknál is ugyanez a helyzet. A felépítmény is csak kicsiben tér el, mintha ugyanannak a sorozatnak egy másik tagja lenne a másik márkájú készülék. Mintha csak a választékot akarnák bővíteni.
Ez manapság már elég sok márkára igaz, pl. az új Yamaha-lejátszók is Philips-ek (Made in Székesfehérvár), az Onkyo meg ezek szerint "álcázott" Pioneer. Mondjuk nincs is ezzel semmi baj, a végén marad 3 gyártó, ami 25 márkanév alatt fut majd, na tessék, globalizáció...
Dvd lejátszó 100 körül
Ja, Made In Korea!
Dvd lejátszó 100 körül
Kicsit OFFTOPIC:
A hétvégén beleláttam egy "új" Onkyo deckbe és egy "új" Pio deckbe egymás mellett. Mindkettőben milliméterre ugyanaz a mechanika van, azonosak a görgőszerelvények, a forgófejek és a fejtartó szerelvények is. És mindkettő Made In Malaysia. Csak tudásra más, de az az árkategóriából adódik, meg a design eltérő még. Nem csodálkoznék, ha ugyanabban a gyárban, vagy egymással kooperáló gyárakban is készültek volna.
Innentől ONTOPIC:
Úgy látom, hogy a DVD játékosoknál is ugyanez a helyzet. A felépítmény is csak kicsiben tér el, mintha ugyanannak a sorozatnak egy másik tagja lenne a másik márkájú készülék. Mintha csak a választékot akarnák bővíteni.
Dvd lejátszó 100 körül
...Vagyis: a CD-hangja jobb, mint a hagyományos csak CD-játszó Marantz CD6000OSE modellnek, ill. a Cambridge Audio Azur 540-nek... ...
Ez csak azért aggaszt, mert a neten mindenhol elég lesújtó véleményeket olvasni a Pio új modelljeiről, hogy nagy visszalépést jelentenek a korábbi lejátszóikhoz képest a képminőség terén, és mindezért a "gagyi" Mediatek-chipet teszik felelőssé. Hát itt legyen okos az ember!
Már ebből látszik, hogy elfogult a teszt. Hallottam már egy-két DVD lejátszót, de sehol sincsenek egy közepes CD hangjához képest! Nem is lehetnek, ha logikusan végiggondolja valaki. Egyrészt műszaki indokok vannak, amibe kár itt most belemerülni, másrészt ki venne mondjuk 80 eFt-ért egy Cd lejátszót, ha azért a pénzért egy azonos hangminőségű DVD lejátszót is vehetne?
Ez a legnda meg megint terjeng itt! Hol ki mikor írta, hogy gond lenne a Pio575A képminőségével? Ugye nem egy használtan is a töb mint a duplájába kerülő 668-as Pio-val összehasonlítva, mint korábbi Pio model, gondoltad?
Hát van benne vmi...
Legenda? Egész hétvégén a különféle fórumokat bújtam, és bizony ott a (döntő) többség azt állítja, hogy a 444, 565 jobb képet produkál az RGB és S-VHS kimeneteken mint az 575, de persze van ellenvélemény is... Nekem volt néhány éve egy Pio 646-os lejátszóm, aminek a képminőségével nem volt semmi gondom, de elég sok DTS-es lemezen akadt a digitális hang, ezért váltottam a Yamaha DVD-S830 modellre, aminek viszont nekem jobban tetszik a képe, plasztikusabb, nyugodtabb, a Pio túlságosan kemény volt hozzá képest. Ebben a Yamahában egy Analog Devices D/A átalakító van, ezért félek, hogy egy Pio 575-ös, vagy éppen az Onkyo 502-ese a Mediatek-chippel visszalépést jelentene, amit viszont nagyon nem akarok. Mondjuk persze azért csodák nincsenek, hiszen míg a Yamaha 130e Ft volt annak idején (és még most is 100e körül mozog), addig talán valóban nem kellene egy 60e Ft-os lejátszótól azt elvárnom, hogy überelje a Yamahát... Tehát lehet, hogy a végén nekem is inkább a 668-as felé kellene orientálódnom, pedig annyit egyáltalán nem szeretnék kiadni egy lejátszóra, max. 100e Ft-ot...
Éppen ezért egyre kíváncsibb vagyok a Philips DVP900SA-ra, ez papíron nagyon jó vételnek tűnik.
Dvd lejátszó 100 körül
...Vagyis: a CD-hangja jobb, mint a hagyományos csak CD-játszó Marantz CD6000OSE modellnek, ill. a Cambridge Audio Azur 540-nek... ...
Ez csak azért aggaszt, mert a neten mindenhol elég lesújtó véleményeket olvasni a Pio új modelljeiről, hogy nagy visszalépést jelentenek a korábbi lejátszóikhoz képest a képminőség terén, és mindezért a "gagyi" Mediatek-chipet teszik felelőssé. Hát itt legyen okos az ember!
Már ebből látszik, hogy elfogult a teszt. Hallottam már egy-két DVD lejátszót, de sehol sincsenek egy közepes CD hangjához képest! Nem is lehetnek, ha logikusan végiggondolja valaki. Egyrészt műszaki indokok vannak, amibe kár itt most belemerülni, másrészt ki venne mondjuk 80 eFt-ért egy Cd lejátszót, ha azért a pénzért egy azonos hangminőségű DVD lejátszót is vehetne?
Ez a legnda meg megint terjeng itt! Hol ki mikor írta, hogy gond lenne a Pio575A képminőségével? Ugye nem egy használtan is a töb mint a duplájába kerülő 668-as Pio-val összehasonlítva, mint korábbi Pio model, gondoltad?
gordon314.fw.hu
Dvd lejátszó 100 körül
Most olvasom egy német fórumon, hogy a STEREOPLAY magazin most tesztelte az ONKYO DV-SP502E-t és nagyon jó eredményt produkált, íme németül a hozzászólás:
Hi, das Ding muss wirklich der Wahnsinn sein! Wurde in der neuen Stereoplay getestet!
SACD/DVD Audio je 63 Punkte
DVD/CD sage und schreibe je 54 Punkte
Laut Test daher besser als z.B. ein reiner CD Player wie der Marantz CD 6000 OSE oder ein Cambridge Azur 540. Die UVP wird zwar mit 500€ angegeben, allerdings steht im Netz überall 399€ und das Ding ist schon für 300€ zu haben. Das wäre ja der Wahnsinn!
Vagyis: a CD-hangja jobb, mint a hagyományos csak CD-játszó Marantz CD6000OSE modellnek, ill. a Cambridge Audio Azur 540-nek... Asszem el is megyek megvenni az újságot, mert engem a képminőség is nagyon érdekel. Amúgy sokat keresgélve a neten azt találtam, hogy az Onkyo valóban Pioneer-lejátszókra épül, de a Pio-tól csak a futóművet és kezelési menüt veszi át, a hangért felelős áramkörök és átalakítók teljesen egyedi, Onkyo tervezésűek, valószínűleg ezért is ez a jó teszteredmény. Sajnos arról már nem szólnak a hírek, hogy a videóáramkörök is ilyen mértékben modifikáltak-e, de szerintem nem. Ez csak azért aggaszt, mert a neten mindenhol elég lesújtó véleményeket olvasni a Pio új modelljeiről, hogy nagy visszalépést jelentenek a korábbi lejátszóikhoz képest a képminőség terén, és mindezért a "gagyi" Mediatek-chipet teszik felelőssé. Hát itt legyen okos az ember!
Dvd lejátszó 100 körül
2. Pioneer DVD575A Pozitívum: ismerem a márkát, itt is dicsértétek, tudja a progressive scant, eszik mindent, (DIVX nem érdekel), lehet hogy PIO VSX-AX3as erősítőm lesz, ezzel harmonizálna, nagyon jó ára van
Negatívum: már-már gyanús olcsóság(valóban ennyire nagyon jó, vagy csak aki megvette, nem látta mondjuk a NS930ast) , képminőség kritizálva lett, hogy elmarad a Sony-tól és műanyag kivitelű
Hol lett a Pio575-ös képminősége kritizálva? Pláne, hogy elmarad a Sony-tól? Valamit szerintem te félreolvastál!
A mai lejátszók mindegyike viszi az írott lemezeket (+-ost, --ost is). Emiatt ne izgulj. Amúgy ha megval a kiválasztottad, akkor egy gyors próbával le is ellenőrizheted.
A Pio olcsó (a tudásához képest), de nem gagyi. Ez a félelmed alaptalan. Nem adnának rá 3 év garit, ha így lenne.
Volt Pana S75-öm. Gagyi lemezzel volt kockásodás. A bizonyos selejtes házimozi mellékletekkel is. Ez nem a lejátszó, hanem a lemezek hibája. Normális írott lemezekkel, bolti lemezekkel a legkisebb gondom sem volt. A dekódere sokkal szélesebb körben volt konfigurálható, mint a Pio-é. A megépítése is minőségi volt szerintem. Ja és ha jól tudom a Pana régóta 2 év garit ad.
A fém előlapos Onkyo gyönyörű, de plusz 30 ezret nekem is max akkor érne meg, ha Onkyo erősítőm lenne mellé. Naív dolog azt képzelni, hogy egy aluminium előlap az ami ezeknek a készülékeknek a Cd, SACD, DVD-Audio hangján kihallható. Kb olyan, mint amikor egy Golf egyest agyon spiolereznek.
Ha mindenképpen egy márkából akarsz receivert és dvd lejátszót, akkor én a következőket ajánlanám:
Ha csak a mozihang a lényeg: Yamaha, Cambridge Audio (Anol, gyönyörű, audiofilnek tűnő készülékek, de digitális a receivere)
Pioneer, Sony receivert csak akkor, ha nem a belépő készülékek, hanem a drágábbak közül választasz. Panát csak akkor, ha csak a mozihang a fontos (digitális erősítők). Megjegyzem, hogy e három (Pioneer, Sony, Panasonic) közül egyik sem gyárt szvsz különösen jó értékarányú receivereket. Amennyivel kisebb árrés van a lejátszókon, azt behozzák a receivereken pont az olyan vevőkre alapozva, akiknek fontos a készülékek egységes arculata.
gordon314.fw.hu
Dvd lejátszó 100 körül
Az S75-ről már hallottam kalóztól, hogy sok baj van vele és az írott lemezekkel. Nem jeleníti meg rendesen a feliratot, lefagy, szaggat. Erre pedig nincs szükségem.
S75 tulajdonosként ennek szögesen az ellenkezőjéről tudok írni. Kb. 250 írott lemezem van otthon és másoknak is írok. A visszajelzésekből tudom, hogy Pana és a Philips lejátszók messze a legjobbak az olvasási biztonságban. Más lejátszók szaggatnak, kockásodnak, lefagynak, míg ez a két márka átrágja magát minden, még olvasható hibán. Sőt, a Pana hibátlanul lejátszik olyat is, ami más gépen kockásodik vagy lefagy, tehát nem is veszel észre semmilyen lemezhibát. És még sohasem fagyott le az 1 év alatt semmilyen irott lemezzel. Az újraírhatókkal (+RW és -RW) is tökéletesen működik, csak az elején kicsit lassabban ismeri fel a lemezt. PC-s DVD meghajtók leállnak olyan hibánál, aminél 1-2 kocka látszik csak az S75 képén. Amit a Pana nem játszik le, azt már semmi sem fogja lejátszani. Feliratokkal soha nem volt semmilyen problémám. A haverodnál akadozó lemezek nagyon sz@rok lehettek, azok más lejátszóban még addig sem jutottak volna el. Sajnos a kalózok a legolcsóbb noname lemezekre írnak (jó drágán); én is foglalkoztam ilyennel, de csak Ritek alapú lemezre írtam, nincs egy darab Princo, ProFormance, Sky, stb. noname gagyim sem. Inkább fizettem a lemezért, csak hogy az eredmény megbízhatóan jó legyen.
Dvd lejátszó 100 körül
A szüleimnek Pana S47-es lejátszója van, és mindenféle formátumú írott lemezt kipróbáltam már, eddig gond nélkül kezelte őket. Ami feltűnő a korábbi Panákhoz képest, hogy az új generációs lejátszóknak nagyon halk és gyors a mechanikájuk, a kezelés területén pedig szerintem a legjobbak, szinte minden funkció elérhető a távevezérlőről, nem kell különféle menük almenüjeiben keresgélni, de ha mégis kell, minden nagyon egyszerű és világos.
Íme két kép az S97-es belsejéről:
Kép1
Kép2
Dvd lejátszó 100 körül
Sziasztok!
A Pana belinkelt lejátszója felkeltette a kíváncsiságomat, bár nem ismerem őket. A design bejön,és a Tv-m is Pana, magát a márkát is kedvelem. Láttam pl a mostani Házimozi magazinban dicsérik az egyébként olcsó S27-est, de annak nem tetszik a designja. Nálam nem elég ha jó a belső, a külsőnek is csábítónak kell lennie. Kocsit sem tudnék venni rondát, de jót. Csak szépet és (jót:)
Persze, a viccet félre téve, manapság a design nagyon fontos, de persze odafigyelek én a minőségre is. Nagyon is oda. Ezért is fordultam Fórumtársaimhoz.
Pana tulajdonosok, kérlek, írjatok tapasztalatokat: DVD-R, DVD+R. Filmek csinált hanggal, felirattal. Olcsó lemezek. Én nem ilyenre írok. A saját filmjeim jók. De mikor kapok kölcsön, az sokszor a divatos arita lemezeken van. Olvassák-e ezt. Az S75-ről már hallottam kalóztól, hogy sok baj van vele és az írott lemezekkel. Nem jeleníti meg rendesen a feliratot, lefagy, szaggat. Erre pedig nincs szükségem.
Üdv és kösz
Sky
Soha ne feledjük a különbséget hozzájárulás és elkötelezettség között. Vegyük például a szalonnás tojás esetét. A tyúk hozzájárul. A disznó elkötelezi magát.
Dvd lejátszó 100 körül
Köszi a tanácsot Cosmo! Egyébként mit tapasztaltál a H/K-val kapcsolatban? Minőség(kép,hang,kivitel), eszi-e a másolt lemezt?
Üdv
Sky
Képre nem néztük, csak hangra, de az írott CD-t (CD-R) vitte és a gyárit is, de egy kicsit lassan kzdett neki mindegyiknek. Lemez behelyezése és feismerése után vagy 5 másodperig gondolkodott mire elindult.
Dvd lejátszó 100 körül
Mivel karácsonyra én is szeretném meglepni magam egy új lejátszóval, és az árkategória is stimmel, íme az én jelöltjeim:
- Panasonic DVD-S97 Már a szüleim S47-ese is nagyon jó kép- és hangminőséget produkál, gondolom ez a típus a maga 216 MHz/11bit-es D/A átalakítójával és a Faroudja DCDi Chip-jével (állítólag ugyanaz a chip van benne mint a Denon 2910 és 3910 modellekben) még jobb... A lejátszó belsejéről találtam két fotót, ezeken látszik, hogy még egy Analog Devices chip is van benne, gondolom ez a 216MHz-es átalakító. Ja, és a készülék HDMI-s. A Pana ára kb. 100e Ft körül lesz, külfödön a héten kezdték el árulni, kb. 85e-ért már meg lehet kapni.
Bővebb infók és első teszt angolul itt olvasható:
avsforums
- ONKYO DV-SP502E Ez az új lejátszó abszolút mindent lejátszik: DVDAudio, SACD, DivX, PALProgressive, MP3, JPEG, stb. Itthon még nem találkoztam vele, a kinti ára szintén 85e Ft körül van. Ami nagyon tetszik benne, hogy a Panával ellentétben ez alumínium előlapot kapott és létezik fekete színben is, nem csak ezüstben... Ebben már kisebb a D/A-átalakító 108MHz/12bit, és állítólag a Pio 575A-ra épül, ami a szolgáltatásait tekintve valószínűsíthető is. Akkor viszont kérdéses, hogy megér-e +30e Ft-ot a Pio-hoz képest az alu ház és a (talán) módosított belső.
Infók:
ONKYO német termékoldal
Flyer angolul PDF
- PHILIPS DVP900SA Hát ez most nálam a favorit, az adatlap szerint válogatott audiofil alkatrészekből épül fel, mondjuk elég csak megnézni, hogy a lejátszó 5,5kg... A Pana 2,5, az Onkyo 3,2. Sok infót még nem találni róla, de elég szépek a szolgáltatásai: HDMI, SACD, mindenféle írható formátum, Digital Crystal Clear DCDi by Faroudja, 216 MHz/12bit D/A átalakító, tiszta alu borítás. Az ára ennek is 90e Ft körül lesz, de csak decemberben.
Infók:
Philips DVP900SA
Szóval nehéz a választás, és akkor még nem vettem számításba a Samsung DVD-HD945 típ. lejátszóját, ami DVDAudio, SACD, HDMI, Faroudja DCDi technológia, és mindez 79e Ft-ért már kapható is pl. a Netdepo-n, csak részletesebb leírást találni róla szinte képtelenség...
Dvd lejátszó 100 körül
Köszi a tanácsot Cosmo! Egyébként mit tapasztaltál a H/K-val kapcsolatban? Minőség(kép,hang,kivitel), eszi-e a másolt lemezt?
Üdv
Sky