Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
FélOFF: Milyen VHS/DVD kombi készüléket?
el szoktam többször is ha válaszolok.és Te?
Mintha odaírta volna, hogy a 2 készülékes megoldást se veti el.
Gordon pedig használta az "átírás" varázsszót.
egy slim dvd lejátszó simán befér mindenhova.
Talán inkább slim DVD-író + slim VHS videóra gondoltál. Ezek nélkül ugyanis nincs átírás. Kérdés, hogy az idős emberek leállnak-e átírogatni a kazettagyűjteményüket csak azért, hogy most DVD-n ugyanaz mégegyszer meglegyen(???).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- ZuppaInglese
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Köszönöm mindenkinek!
Úgy látom, e téren a jelenlévök körében teljes a Panasonic-fölény, úgyhogy e márkának fogok alaposabban utánajárni. Még egyszer, kösz a segítséget (és SchJohny-nak a címet).
Kezdtek átmenni a saját szempont előtérbehelyezésébe!
Nekik ez tökéletes szerintem. Még mindíg a Pana kombóra szavatok!
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
No meg egy VHS kazi gyűjtemény mennyivel több helyet foglal, mint egy DVD, meg mennyivel előbb adja meg magát.
Azért ez nem ennyire egyszerű Gordon.
Nagyrészt egyetértek veled, hosszú távon is igazad van, de szerintem a szülők nem igazán akarnak VHS gyűjteményt konvertálgatni DVD-re. Arra pénzt kellene költeni, de minek, amikor egy-egy filmet két-három évente néznek csak meg?
A DVD-s felvétel az oké, de egy felvevő ára azért sokkal húzósabb mint egy ilyen combo készüléké.
Szerintem a visszafelé kompatibilitás érdekében egy combo lehet a jó választás a szülőknek. Az már megint más kérdés, hogy magamnak semmi pénzért nem vennék egy ilyet.
Köszönöm az eddigi hsz-eket. Egyelöre még csak a Pana kombi-készülékekre érkezett szavazat. A választásnál valóban az egyszerü kezelhetöség a legfontosabb szempont, mert -- bizonyára van, aki tudja -- sok idös ember nehezen barátkozik meg a számára túlságosan szokatlan, idegen dolgokkal. Ha egyszerre két új készülék és két új távirányító kerül a lakásba. az zavaró lehet. Nyilván nem mindenkinek ilyenek a szülei, de nekem igen. Ez volt a fö oka annak, hogy VHS/DVD kombóban kezdtem gondolkozni -- ha az kerül a régi (Fisher :-)) video helyére, talán nem olyan nagy a "sokk."
YvsMad: ez a külön kijelzö-rész valóban jól hangzik, de sajnos a 60e feletti ár momentán túl borsosnak tünik (egyelöre csak ennyiért találtam a neten). Van valahol olcsóbban is? Vagy akkor ne a Panasonic-okat nézzem?
Minek 2 készülék? VHS csak addig kell (kölcsön) amíg át nem veszitek a szüleid számára fontos VHS felvételeket.
60 eFt-ból pedig simán tudsz majd venni egy DVD felvevőt karácsony közeledtével!
ha kicsit előre gondolkozol, akkor azt is látod, hogy az újraeladhatósága, szervízigénye mennyivel roszabb egy kombónak. No meg egy VHS kazi gyűjtemény mennyivel több helyet foglal, mint egy DVD, meg mennyivel előbb adja meg magát.
gordon314.fw.hu
Van valahol olcsóbban is?
Pl itt bár nem sokkal van 60e alatt...
Egyébként én is a Panára adnék egy szavazatot. A lenti hifi videot használom már kb 3.5 éve minden gond nélkül...
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
- ZuppaInglese
- Újonc fórumos

Köszönöm az eddigi hsz-eket. Egyelöre még csak a Pana kombi-készülékekre érkezett szavazat. A választásnál valóban az egyszerü kezelhetöség a legfontosabb szempont, mert -- bizonyára van, aki tudja -- sok idös ember nehezen barátkozik meg a számára túlságosan szokatlan, idegen dolgokkal. Ha egyszerre két új készülék és két új távirányító kerül a lakásba. az zavaró lehet. Nyilván nem mindenkinek ilyenek a szülei, de nekem igen. Ez volt a fö oka annak, hogy VHS/DVD kombóban kezdtem gondolkozni -- ha az kerül a régi (Fisher :-)) video helyére, talán nem olyan nagy a "sokk."
YvsMad: ez a külön kijelzö-rész valóban jól hangzik, de sajnos a 60e feletti ár momentán túl borsosnak tünik (egyelöre csak ennyiért találtam a neten). Van valahol olcsóbban is? Vagy akkor ne a Panasonic-okat nézzem?
Olvassátok el újra a topicindítót, ha nem értitek a helyzetet.
el szoktam többször is ha válaszolok.
és Te?
Mintha odaírta volna, hogy a 2 készülékes megoldást se veti el.
Gordon pedig használta az "átírás" varázsszót.
egy slim dvd lejátszó simán befér mindenhova.
system
Én tavaly Pana vhs-sel nagyot szívtam, kiderült az újabbak már nem oly megbízhatóak, sok a hibás (pont 2 napig volt nálam). két külön gép is kijön 50-60 e ft-ból. Esetleg dvd-t vehetnél használtan, itt a forumon is vannak igazán olcsón jó darabok (nem, nem kapok %-ot). és akkor vhs-ből jöhet egy 6 fejes hifi stereo.
Elfelejtitek, hogy ajándékról van szó, aminél egy új készülék a legfrappánsabb, főleg ha helyhiány is van. A DVD-író winyó nélkül meg nem sokat ér. A meglévő VHS kazettákkal mit kezdjenek az öregek? (Bocsi, de így van) Magamnak én is 2 külön készüléket vennék (vettem is). Olvassátok el újra a topicindítót, ha nem értitek a helyzetet.
Én tavaly Pana vhs-sel nagyot szívtam, kiderült az újabbak már nem oly megbízhatóak, sok a hibás (pont 2 napig volt nálam). két külön gép is kijön 50-60 e ft-ból. Esetleg dvd-t vehetnél használtan, itt a forumon is vannak igazán olcsón jó darabok (nem, nem kapok %-ot). és akkor vhs-ből jöhet egy 6 fejes hifi stereo.
system
-
Vendég
Különálló esetben a távszabályzó nem gond akkor, ha DVD és a videó gyártója azonos, főleg ha a TV-vel is egyezik. Meghibásodás szempontjából is jobb a külön
készülék, mert addig a másik használható (nem akarom az ördögöt a falra festeni.)
Szerintem ma már nem szabad ilyenen gondolkodni. Vegyél külön max egy olcsó VHS-t, de pár éven belül úgy is "bagóért" lehet majd venni DVD felvevőket.
Azok kiválják a felvételi igényeket, a meglévő felvételeket, meg érdemes átjátszani DVD-re VHS-ről, hogy ne romoljanak tovább.
Semmivel sem lehet nehezebb egy dvd felvevő kezelése, mint egy ilyen kombóé, ráadásul sokkal kevesebb mechanikus alkatrészt tartalmaz, ami hosszabb élettartamot jósol.
No és dvd felvevőt már kapsz 60 eFt-ért is.
gordon314.fw.hu
Csakis Panasonicot vegyél! Legtöbb hasznos szolgáltatás, külön kijelzőrész a DVD-nek és a videónak, megbízható mechanika és lemezolvasás. Ne törődj azzal, hogy 10-20 rugóval olcsóbban LG, AEG meg akármilyen készülék van, a Panának közelébe sem érnek.
Mivel tv Panasonic, szerintem nem lenne rossz választás hozzá egy Panasonic kombi. 100%, hogy compatible a tv-vel a távirányító, csatornákat át tudod tölteni a videóba. VHS-ben Panasonic az ász. Nekik szerintem ez jó választás lenne. http://www.webaruhaz.hu/main.php?moreinfo=2284
- ZuppaInglese
- Újonc fórumos

Sziasztok!
Elromlott a szüleim ezeréves VHS készüléke, és arra gondoltam, meglepem öket egy újjal -- de ha már lúd, legyen kövér alapon felmerült a gondolat, hogy jó lenne egy DVD lejátszóval kombinált típus is. Ez azért lenne jobb, mert kevesebb helyet foglal (fontos) és mert talán egyszerübb a kezelése (szintén fontos, mert már egyikük sem fiatal... mármint a szüleim). Nem tudom, tudnátok-e ajánlani valami jó (és nem túl drága) készüléket? Nincs szükség szuper házimozi-minöségre, egy sima 72 centis sztereo Panasonic tévével fogják használni
Igaz, azon is gondolkoztam, hogy a külön VHS és DVD kombináció talán olcsóbb lenne, de... akkor két távirányítóval kellene kapcsolgatni... Szóval ezt a lehetöséget sem vetettem el. De egyelöre inkább a kombi-készülékben gondolkozom.