Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2004-es Panasonic Lejátszók

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Cimborám vett 1 LG házimozi szettet, próbából rákötöttem a tv-mre. Nem győzött meg a képminőség, lehet hogy ennyire sz*r az LG??
Lehet... sajna...

Vendég

Kérdésem lenne. Ntsc progressziv scan ok . De mi a PAL progr. scann  ??
Tömören: ugyanaz.
Bővebben: a tv technikában alkalmazott váltott soros -interlaced- letapogatás átalakítása nem váltot soros azaz progresszív jelfolyammá. Ez elvileg (szines)rendszer független, a gyakorlati megvalósításban azonban van némi különbség az eltérő képfrekik miatt.

Valóban a két rendszer képsebessége eltérő, ebből adódóan a kétféle deinterlacerelés is jelentősen eltér. A PAL-nál a két félképet illesztik össze, míg az NTSC-nél 3:2 félképet egy bonyolultabb eljárás keretében.
Ha magyar kiadású filmeket részesítesz előnyben akkor olyan lejtászóra van szükséged amely PAL progresszív jelet ad ki.

Persze gondolom csakis abban az esetben, ha van komponenses prjim/plazmám/lcd-m.
Megnéztem az s27-et, hát a melette lévő Pioneer melett elég vérszegénynek tünt, ami a felszereltséget illeti

Cimborám vett 1 LG házimozi szettet, próbából rákötöttem a tv-mre. Nem győzött meg a képminőség, lehet hogy ennyire sz*r az LG??

Vendég

Kérdésem lenne. Ntsc progressziv scan ok . De mi a PAL progr. scann  ??
Bővebben: a tv technikában alkalmazott váltott soros -interlaced- letapogatás átalakítása nem váltot soros azaz progresszív jelfolyammá. Ez elvileg (szines)rendszer független, a gyakorlati megvalósításban azonban van némi különbség az eltérő képfrekik miatt.

Valóban a két rendszer képsebessége eltérő, ebből adódóan a kétféle deinterlacerelés is jelentősen eltér. A PAL-nál a két félképet illesztik össze, míg az NTSC-nél 3:2 félképet egy bonyolultabb eljárás keretében.
Ha magyar kiadású filmeket részesítesz előnyben akkor olyan lejtászóra van szükséged amely PAL progresszív jelet ad ki.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Kérdésem lenne. Ntsc progressziv scan ok . De mi a PAL progr. scann ??
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Arty, köszi az infókat. Látom, haragszol a Panasonicra, tudsz esetleg ajánlani valamit helyette a 30-40 ezres kategóriában, ami nem kapásból kétszeres zoom-mal indít és optikai kimenete is van? Az RGB képpel az volt a gondom, hogy az egész kép kissé balra tolódik, ha aktiválom. Ez mi a fenétől lehet, és lehet-e segíteni rajta?

Folyamatos zoomot CSAK a Panák tudnak, nincs más választás.
A 192 kHz azért van, mert ugyanaz a DAC megy mindegyik Panába. Biztos olcsóbban veszik nagyobb tételben. Meg fel lehet keverni a 44.1/48 kHz-es hangot is 96-ra vagy 192-re, valakinél ez bejön (én nem hatódtam meg tőle).

OFF:
Pl. az asztali CD-íróm is 96 kHz-es DAC-t tartalmaz. Minek a CD másoláshoz? Mert ez az Analog Devices DAC adta megcélzott árért a legjobb hangot 44,1 kHz-en is. Aztán kiderült, hogy 96 kHz-es forrásról is tud lemezre írni 44,1 kHz-ben.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

A komponens kimenet az időtállóság miatt lenne fontos, hiszen pár év mulva a megjelenitők igényelhetik madj ennek meglétét ... (persze, ez nem tuti) - nekem pl már most is kellene ... 
Tusi: igen, ott is én vagyok üdv!

A 192khz marketing célokat szolgál, nomeg gondolom a dvd audio miatt ... (már ha támogatja, passzolok...)

Optikai kimenete nincs, csak koax! Panasonic szereti váltogatni, mikor mit rak a lejátszojára

Üdv arty mester

Sztem időtállóság annyira nem domináns, mire "mi" átlag "melósok" tudunk venni olyan kijelzőt, ami profitál a komponensből, addigra már játékos csere is időszerű lesz. Nem beszélve arról, hogy egy addigra - remélem - 500 ezer forintos Lcd tv-hez nem egy 20-40e forintos DVD kell. Mondjuk addigra esetleg Blue Ray/HD DVD fog passzolni.

S27 egyáltalán nem támogatja a dvd-audiót, ezért nem értem, minek a 192 khz? S 47 2 csatornán támogatja, de ez nem SACD - bár ha jól tom már az is multis - azaz pffff... nemtom minek.

Igen Pana alsó osztály mindig is váltogatja. Mielőtt a Pioo-t vettem volna 4 éve, sokáig a Pana A 160-al szemeztem, de magas ára és egyedüli Optikai csatlakoztatási lehetősége nem tetszett. Anno még a Házimozi magazinban arról osztották az észt, hogy a megfelelő Toshlink kábelek ára 5-6 ropi, ellenben egy jó koax digit 3e. Inkább Pioo lett.

Kérdésem lenne. Ntsc progressziv scan ok . De mi a PAL progr. scann ??

Vendég

Arty, köszi az infókat. Látom, haragszol a Panasonicra, tudsz esetleg ajánlani valamit helyette a 30-40 ezres kategóriában, ami nem kapásból kétszeres zoom-mal indít és optikai kimenete is van?
Az RGB képpel az volt a gondom, hogy az egész kép kissé balra tolódik, ha aktiválom. Ez mi a fenétől lehet, és lehet-e segíteni rajta?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: arty »

arty: ha még aktuális... 

napok óta vártam a megoldást, aktuális volt KÖSZÖNÖM

Blackwater Park: ha nem látni a különbséget, akkor a szük keresztmetszet a TV-d képminősége ... sztem van különbség, az RGB javára. Persze, egy jó kábel is segithet kihozni a különbséget, de inkább elsőre egy kölcsön kábellel próbálkoznék, mert mi van, ha mégsem segit ... - persze, csak ha meg tudod oldani valakitől ...

RV32 után ez nem fogja kiirni a magyar hangsáv/feliratsáv NEVÉT, csak h UNKNOWN audio, nomeg nem fog menni a dvd-r ről az mp3 lejátszás. Azt hiszem ennyi a minusz, bár ez is sok szvsz Pana szerviz pedig, ha nem képes megcsinálni, akkor adjon ujat, küldd el a fogasztovédelemhez vizsgálatra. Jegyzőkönyv, stb ... Én nem hagynám.

A komponens kimenet az időtállóság miatt lenne fontos, hiszen pár év mulva a megjelenitők igényelhetik madj ennek meglétét ... (persze, ez nem tuti) - nekem pl már most is kellene ...

Tusi: igen, ott is én vagyok üdv!

A 192khz marketing célokat szolgál, nomeg gondolom a dvd audio miatt ... (már ha támogatja, passzolok...)

Scarton kijön a kompozit/svideo/rgb/sztereo hang is.

Optikai kimenete nincs, csak koax! Panasonic szereti váltogatni, mikor mit rak a lejátszojára

S47 sztem abszolut nem éri meg a plusz pénzt ... az s27 egy huszasért talán jo, ha már panasonic kell ... tény: zoomja egyedülállo, nameg a +-RW/RAM kompatibilitása is remek

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

csrk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: csrk »

felmerült egy problémám, mikoris apámnál üzembe küldtem az s27est: a lejátszó kijelzőjére hogyan lehet kivarázsolni a track/title játékidejét? (azaz, hanyadik percében vagyok a filmnek, zenének...) Ugy emlékszem apósnak sikerült belőnöm, de apámnál nem megy ...
arty: ha még aktuális

A távirányítón a felső sor közepén van egy FL.SELECT gomb, ezzel tudsz váltani a track szám és az eltelt idő között.
TV: Philips Video: Philips Erősítő: Denon AVR-1905 Front: Celestion F30 Center: Celestion F35 Surround: Celestion F10 DVD: Panasonic S27 Koax: Monitor Scart: Hama Home Theatre

Vendég

Köszönet az infóért.
Közben megnéztem itthon a képet RGB és S-Video módban. A magam részéről - bár csak egy alap 800 Ft-os scart-kábelem van, nem 5000 Ft-os - nem látok érdemi különbséget a kettő között. Az RGB olyannak tűnik, mint audio-ban a direct hang, vagyis mindenféle színtelítettségi stb. beállítás kikapcsol - zavaró zajok viszont nincsenek, tisztán jön. Csakhogy semmivel sem tűnik se tisztábbnak, se részletesebbnek, mint az S-Video jel. Létezik, hogy annyit számít egy jó kábel, hogy rögtön kiszúrható a különbség?

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Én is tudom ajánlani az s27-est mert eddig a család összes tagja mindeféle tipusú írott DVD-vel próbálta iés egyikkel sem volt gondja!

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

...- Jelenleg egy 63 cm-es Sony TV-n nézem a filmeket, és egy jó ideig (évekig) nem is lesz ebben változás.
- Egy Denon 1804-es erősítő adja a hangot, optikai kábelekről, tehát az audio minőség voltaképp irreleváns.
- A csökött TV miatt igen fontos a sokoldalú Zoom állítási lehetőség. A Pioneer-t próbálva sajna azt tapasztaltam, hogy rögtön 2*-es zoom-mal nyit, ami máris használhatatlanná teszi ezt a funkciót. Az S-47-ről azt hallottam, hogy többféle zoom álíltási lehetősége van - igaz ez?
- A komponens PAL és a progresszív kimenet hiánya miért gond? A Pioneer-en van ilyesmi, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy nekem fájna a hiányuk. Jelenleg S-Video kötésen fut a rendszer és elég jó a kép minősége.

Köszönet a segítségért.

Tulajdon képpen az s27 is megfelel(het). 63cm-es tv-n egy rendes rgb scart kábellel tökéletes lesz a kép. Digit hang koaxon adott, zoom 1%-os lépésben állítható. (Ezeket persze az s47 is tudja)
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Vendég

Sziasztok!

Olyan dilemmával állok szemben, hogy a jelenlegi Pana RV-32-est le kellene cserélnem, mert irtó bizonytalan, megbízhatatlan a működése írott lemezekkel. Ez már a kezdetektől így volt és nem is tudnak a szervízben a jelenséggel mit kezdeni; kétszeresen írt standard DVD-R (pl. Traxdata) lemezekkel előre megjósolhatatlan, hogy az utolsó 20 perc nézhetetlenül szaggat-e, vagy pedig végigmegy tökéletesen. Az írási módszer, minden ugyanaz.
Kipróbáltam, hogy olyan filmjeimet, amiket az RV-32 nem szeret, egy S-47 vagy egy Pio DVP-470 tökéletesen lejátszik, tehát ezzel meg lenne oldva a fő gond. Csakhogy itt a topicban megoszlottak a vélemények az S-47-est illetően, úgyhogy elbizonytalanodtam: ha lecserélem rá, nem lesz-e más téren visszalépés az RV-32-höz képest? Tudnátok tanácsot adni?

Néhány paraméter:

- Jelenleg egy 63 cm-es Sony TV-n nézem a filmeket, és egy jó ideig (évekig) nem is lesz ebben változás.
- Egy Denon 1804-es erősítő adja a hangot, optikai kábelekről, tehát az audio minőség voltaképp irreleváns.
- A csökött TV miatt igen fontos a sokoldalú Zoom állítási lehetőség. A Pioneer-t próbálva sajna azt tapasztaltam, hogy rögtön 2*-es zoom-mal nyit, ami máris használhatatlanná teszi ezt a funkciót. Az S-47-ről azt hallottam, hogy többféle zoom álíltási lehetősége van - igaz ez?
- A komponens PAL és a progresszív kimenet hiánya miért gond? A Pioneer-en van ilyesmi, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy nekem fájna a hiányuk. Jelenleg S-Video kötésen fut a rendszer és elég jó a kép minősége.

Köszönet a segítségért.

Vendég

Jahh

A dvd lemezeim TDK-R-esek. 4*esen írom egy NEC nd 3500 ag-vel. Re-author modban csinálom a biztonságikat, a menü/extrák elég az eredetin is, azt úgyse nézem napmintnap Papiron lehet vele gondom???

Vendég

Halli

Tervezem én is egy Pana lejátszó vásárlását. 3 évvel ezelőtt vettem egy Pioneer DV 530-t akciósan (100e>>80e ) Picit leestek az árak Szerettem a Pájót, de a hangja sztem borzalmas. Nagyon csilingelő. Lehet hogy az Onkyo 575-el nem szerettek egymást, bár az az erölködő nagyon semleges hangú.

Olvasgattam a topikot, sok okos dolog van benne. Arty. Te vagy a HWSW-n is??? Ismerős a név

Összehasonlítottam a Pana s27/s47 játékosokat és a Multi Remaster/dvd-audió funkción kívűl más különbséget nem találtam. Ami furcsa

- Ha nincs dvd-audió, akkor mér' 192 khz a mintavételi freki?? Elírás??
- Mélységélesség javító :wtf:
- Kép beállítás Ez mi??

Külön s-vid. nincs, de vajh scarton tud kiküldeni s-videot??

Huhh. Ha eszembe jut még valami...

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

..legszívesebben vinném magammal a lemezt a boltba, és ha játsza viszem.
Na látod ez egy jó ötlet, főleg ha vásárlás előtt állsz..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

numbnutz
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: numbnutz »

Ez nem menü függő, és szvsz tudja az összes lejátszó.. 
Amúgy ennek a kérdésednek semmi köze ahhoz, amire reagáltál..

lehet, hogy nem arra akartam válaszolni... Ugyan nem összehasonlítható, de pl. a SCOTT nem támogatja, ha nincs menü a DVD-n akkor nem vált hangsávot menet közben... így nekem ez nem volt teljesen egyértelmű. zsákbamacskát meg nem szívesen vesz az ember. legszívesebben vinném magammal a lemezt a boltba, és ha játsza viszem.

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Ezekszerint a Pana játékosok támogatják a hangsáv váltását akkor is, ha nincs menü a DVD-n? Ismertek még más tipust is (nem feltétlen Pana), ami ezt támogatja?
Ez nem menü függő, és szvsz tudja az összes lejátszó..

Amúgy ennek a kérdésednek semmi köze ahhoz, amire reagáltál..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

numbnutz

Hozzászólás Szerző: numbnutz »

Ez sajnos így van, csak néhány világnyelvet ír ki. Nem csak a magyar maradt ki, de sok szláv, újlatin és skandináv nyelv is, a nem európaiakról nem is beszélve. Ezt csak néhány filmnél és ott is csak egyszer kell beállítani, engem különösebben nem hat meg. Azt viszont felírhatod a DVD-k belső papírjára, hogy hanyadik hangsáv vagy felirat (amelyik fontos egyáltalán az adott filmnél) a magyar. És onnantól kezdve nem probléma a magyar nyelv gyors beállítása.
Ezekszerint a Pana játékosok támogatják a hangsáv váltását akkor is, ha nincs menü a DVD-n? Ismertek még más tipust is (nem feltétlen Pana), ami ezt támogatja?

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Méga nnyit: hátlapon elég kevés csatalakozó díszeleg. Van egy sztereo RCA -, egy kompozit -, scart- és egy koaxiális digitális kimenet

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hugom Karácsonyra kapott egy S27-es lejátszót és természetesen engem kért meg a beüzemelésére. A készülék nagyon könnyű és kicsi. Az előlap nem túlságosan szép és a kijelző is elég béna. Egyszóval nem tetszik, de végül is nem ezt kell nézni. Bekapcsolás után beállítottam a Setupot, ami természetesen nem tud magyarul kommunikálni. Én csak egy ős RV41-essel tudom összehasonlítani, de a beolvasási sebessége egy kicsikét gyorsabb, a képe szerintem ugyan olyan, hangban az én lejátszóm jobb. A távirányítója jobban tetszik. Szolgáltatásokban természetesen viszi a prímet. Cd-textet megjeleníti a képernyőn, CD lejátszás közben (ha van CD text a lemezen), menü gomb megnyomásával kaphunk egy szép kis menüt, amiben a számok és címeik jelennek meg. Ez nagyon tetszik benne. Többfajta képbeállítási mód és hangjavító áramkör van, bár ez csak azoknak jó (pl. hugom), akik szimplán a TV-re kötik. A menürendszere job, mint az enyémé. Egyszóval: nagyon jó kis készülék 20e forintért, 2 év garival.

Ha majd vége az ünnepeknek egy hosszabb tesztet is megejtek vele, de most nem szeretném elvinni hugomtól!

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: arty »

a panasonicnak NINCS 2004es középkat. terméke ... van egy s27ese, emellett van egy s97ese ennek többszöröséért ...
Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, de nem győződtem meg, hogy az S47 ne lenne egy jó középkategóriás termék. Arról nem is beszélve, hogy design-ban jobban illeszkedik a többi Pana cucchoz, mint az S27-es.

sztem középkategoriában mamár alap lenne a komponens kimenet, hogy csak egyet említsek ... mind1, még1x nem irnám le, mitől is béna a pana 2004ben

felmerült egy problémám, mikoris apámnál üzembe küldtem az s27est: a lejátszó kijelzőjére hogyan lehet kivarázsolni a track/title játékidejét? (azaz, hanyadik percében vagyok a filmnek, zenének...) Ugy emlékszem apósnak sikerült belőnöm, de apámnál nem megy ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

A design igen is fontos! Egy készülék kiválasztásánál ez is egy szempont nálam, mert azért tényleg nem mindegy mit nézek otthon a szobában.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Az árához és az S27-hez képest keveset tud.
Hát az a 10ezer Ft. szerintem reális árkülönbség, nem sok a plusz kimenetekhez, szolgáltatáshoz, designhoz képest.

De ha te csak a design miatt hajlandó vagy többet fizetni érte, akkor ezen nincs mit vitatkozni.

Én elismerem, hogy vagyok annyira sznob, hogy ne legyen érdektelen a cucc kimézete, amiért pénzt adok ki. Nem mindegy mit néz az ember a nappaliban. (Mármint akkor, ha nincs bekapcsolva a házimozi)
De szerintem ezzel a többségünk így van, csak nem mindenki vallja be, hogy a design igenis fontos "műszaki" szempont a vásárláskor. (nem csak házimozi, hanem pl. autóvásárlás esetén is.)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Gandalf:
Megnéztem a setup menümet, nálam automatikusra van beállítva a felirat, még a magyar nyelv kódját sem állítottam be. Akkor viszont tévedtem, amikor azt írtam, hogy a magyar felirat van kiválasztva, csak OFF-ra van kapcsolva. Nincs kiválasztva semmi, potosabban az 1. feliratnyelv a lemezen, de az OFF az biztos. Rosszul emlékeztem, bocsi. De ha már jártál azóta a setup menüben, te is biztos észrevetted az automatikus beállítási lehetőséget.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”