Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MPEG4 lejátszók
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy feltöltöttem a Yamada6600-ra egy upgrade-t, hogy mutassa a feliratot is, viszont a menü meg a display feliratok kínai írássá váltak.
Mindenkinek ez van, vagy csak valami régi upgrade, esetleg nyelv beállítás kérdése? Előre is köszi!
MPEG4 lejátszók
Nem az, hogy nincs rá igényük, inkább az, hogy nincsenek tisztában az igényeikkel. Példa: a kedvesem egyik barátnője kijelentette, hogy aktuális kedvence Diana Krall. Miután tudta, hogy nekem is nagy kedvencem, erre lemezt akart kérni tőlem. Kérdezem, hogy melyik lemez kell? A legújabb. Mondom: melyik a kedvenc számaid tőle? Nem tudom.Jó felvettem neki a Girl in the Other Room SACD CD rétegét egy lemezre. Kérdeztem később, hogy tetszett-e neki? Igen. Vegyem fel egy másik lemezét is? Igan az összeset mp3-ban.
Mondjuk azért kell neki MP3-ban, mert:
1. Nincs is hifije.
2. Minek vegyen X lemezt, ha 1-re is ráfér mind.
3. Úgyis csak számítógépen / MP3 lejátszóval / egybe házimozival / kocsiban fogja hallgatni.
4. Még hifivel sem hallja a különbséget, vagy nem tulajdonít neki jelentősséget.
Azért meg nem ad ki pénzt, hogy ugyanaz egy kicsivel jobb legyen. Nem mindenki hifis beállítottságú. És ettől függetlenül szeretheti azt az előadót; ha meg lúd, akkor legyen kövér: 1 lemezt úgyis rááldoz, akkor meg már legyen rajta az összes szám.
Még jó, hogy nem tudsz SACD-t másolni, talán úgy vetted volna fel neki a legújabb anyagot.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
MPEG4 lejátszók
Off
Na igen CD-ről rippeli. Ehhez vagy megvette a boltit, agy kölcsönkapta valakitől. Ha kölcsön kapta, akkor arról csinálhatott volna egyéb másolatot is, tehát nem az mp3 a bűnös itt. Sőt el tudom képzeni, hogy valaki, aki egy mp3 lejátszó révén több lehetőséghez jut, hogy háttérzenét hallgasson, több gyéri lemezt fog megvenni azért, hogy azokat berippelve utazás, sportolás közben hallgassa.
Akinél már a másolt CD-k elheylezése a gond, az már náam a harmadik kategóriába esik. Vagyis amikor a mennyiségre törekvő gyűjtőszenvedély fellülkerekedik a minőség utáni vágyon.
Így van, egy kicsit jobban kibontanám a dolgot:
Nem azért veszi meg a CD-t, hogy berippelhesse, hanem mert hallgat CD-t (is) és csak azért rippeli be, hogy kevesebb lemezt kelljen magával vinnie, vagy éppen azért, mert máshol számítógépen is hallgat zenét. Mondjuk pl. olyan a munkája, hogy gép mellett is hallgathat zenét, de nem fog CD-ket odahordani vagy ott tartani.
De lehet, hogy te is így értetted.
MPEG4 lejátszók
Ezt azért kiegészíteném néhány dologgal:
- Az aki azért hallgat mp3-at mert praktikus, az nagyon-nagyon kevés ember!!!!!
(Egy jobb Discman, egyáltalán nem zavaró kocogás közben.(Az is elég kicsi szvsz) Nekem is az van és szoktam kocogni is néha, igaz ritkán... )
- Akinek nem tellik, az nem jut el a másolt cd-ig, de nem azért, mert nincs rá pénze. (A cd másolás ma már tényleg fillérekből megvalósítható!) Ha lenne pénze, akkor sem hallgatna mást!!!!!! Ez az a 80% akikről én beszélek. Az embereknek nincs igényük jobb minőségre MERT ENNEK A 80%-nak, az mp3 ugyanolyan minőségű, mint az audio cd, és nem feltétlen azért mert nincs olyan rendszere, amin ezt meg is hallaná. Neki ez már így is bőven elég jó minőség. Nincs igényük jobbra......
Off
No azért egy 100 grammos mp3 lejátszót könyebb magaddal vinni, mint egy discmant, meg 5 CD-t.
Nem az, hogy nincs rá igényük, inkább az, hogy nincsenek tisztában az igényeikkel. Példa: a kedvesem egyik barátnője kijelentette, hogy aktuális kedvence Diana Krall. Miután tudta, hogy nekem is nagy kedvencem, erre lemezt akart kérni tőlem. Kérdezem, hogy melyik lemez kell? A legújabb. Mondom: melyik a kedvenc számaid tőle? Nem tudom.
Jó felvettem neki a Girl in the Other Room SACD CD rétegét egy lemezre. Kérdeztem később, hogy tetszett-e neki? Igen. Vegyem fel egy másik lemezét is? Igan az összeset mp3-ban.
Na innentől kezdett gyanússá válni a dolog, hogy meg sem hallgatta, csak valakitől hallotta, hogy Diana Krall milyen jó.
Mondjuk számítógépen 3000 Ft-os hangszórókon nem is hallani a különbséget.
Mondjuk olyan ember, aki minimum egy musiccenterre kötött DVD lejátszón hallgatja a zenét, és felajánlasz neki egy másolt CD-t vagy egy CD-re felirtan mp3-at, az nem fogja az mp3-at választani. Hacsak nem azért, mert az mp3 "trendi".
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
...Az első csoporban sok olyan van, akik CD-ről készítenek MP3 fájlokat az említett praktikusság miatt, ezek nem mind internetről letöltött zenéket hallgatnak.
A második csoport a leggyakoribb, függetlenül a beszerzési forrástól. A másolt CD-kkel csak az a gond, hogy sok helyet foglalnak el. Ez ellentétes az említett praktikussággal. Korábban valóban ez volt a kazettafogyasztó csoport.
....
Off
Na igen CD-ről rippeli. Ehhez vagy megvette a boltit, agy kölcsönkapta valakitől. Ha kölcsön kapta, akkor arról csinálhatott volna egyéb másolatot is, tehát nem az mp3 a bűnös itt. Sőt el tudom képzeni, hogy valaki, aki egy mp3 lejátszó révén több lehetőséghez jut, hogy háttérzenét hallgasson, több gyéri lemezt fog megvenni azért, hogy azokat berippelve utazás, sportolás közben hallgassa.
Akinél már a másolt CD-k elheylezése a gond, az már náam a harmadik kategóriába esik. Vagyis amikor a mennyiségre törekvő gyűjtőszenvedély fellülkerekedik a minőség utáni vágyon.
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
És én vagyok a negyedik kategória: egész délelőtt itt ülök az internet előtt és keresem, hogy kibe köthetek bele, ahelyett, hogy MP3-akat töltenék le ész nélkül és jól meggazdagodnék belőle. De nem baj, a délutánjaimat DVD-másolással töltöm és rengeteg pénzt megspórolok azzal, hogy nem gyári lemezeket veszek. Lehet, hogy át kéne térnem a DivX-re? A Jóska Pista mindig azt kér tőlem...
:kiraly:
MPEG4 lejátszók
És én vagyok a negyedik kategória: egész délelőtt itt ülök az internet előtt és keresem, hogy kibe köthetek bele, ahelyett, hogy MP3-akat töltenék le ész nélkül és jól meggazdagodnék belőle.
De nem baj, a délutánjaimat DVD-másolással töltöm és rengeteg pénzt megspórolok azzal, hogy nem gyári lemezeket veszek. Lehet, hogy át kéne térnem a DivX-re? A Jóska Pista mindig azt kér tőlem...
MPEG4 lejátszók
Válasszuk ketté a dolgot: van aki azért hallgat mp3-at, mert praktikus. Kocsiban, kocogás közben. Ott van létjogosultsága
Van aki azért, mert nem tellik zenére. Na most ő azért hallgat mp3-at, mert nincs keret jobbra és nem azért, mert szereti. Ha lenne pénze, akkor valószínű legalább a másolt CD-kig eljutna. Valószínű, hogy a rendszere is olyan, amin nem igen hallja a különbséget az mp3 és a CD között. Ez nem műszaki probléma. Ők amúgysem vennének gyári CD-t, hanem pl kazettát hallgatnának.
Ezt azért kiegészíteném néhány dologgal:
- Az aki azért hallgat mp3-at mert praktikus, az nagyon-nagyon kevés ember!!!!!
(Egy jobb Discman, egyáltalán nem zavaró kocogás közben.(Az is elég kicsi szvsz) Nekem is az van és szoktam kocogni is néha, igaz ritkán... )
- Akinek nem tellik, az nem jut el a másolt cd-ig, de nem azért, mert nincs rá pénze. (A cd másolás ma már tényleg fillérekből megvalósítható!) Ha lenne pénze, akkor sem hallgatna mást!!!!!! Ez az a 80% akikről én beszélek. Az embereknek nincs igényük jobb minőségre MERT ENNEK A 80%-nak, az mp3 ugyanolyan minőségű, mint az audio cd, és nem feltétlen azért mert nincs olyan rendszere, amin ezt meg is hallaná. Neki ez már így is bőven elég jó minőség. Nincs igényük jobbra. Azt hiszem kitárgyaltuk már ezt egy másik topicban a DVD-Audio, és az SACD elterjedésével, és létjogosultságával/jövőjével kapcsolatban.
Írhatunk mi ilyen, meg olyan okos dolgokat is, amíg kis hazánkban 12-14 db Audio cd-t lehet venni egy ÁTLAGkeresetből, addig semmi nem fog változni, és csak azon kevesek fognak Audio cd-t hallgatni, akiknek igényük van rá, és meg is engedhetik maguknak. Ez a réteg pedig nagyon vékonyka....
MPEG4 lejátszók
Gordon:
Az első csoporban sok olyan van, akik CD-ről készítenek MP3 fájlokat az említett praktikusság miatt, ezek nem mind internetről letöltött zenéket hallgatnak.
A második csoport a leggyakoribb, függetlenül a beszerzési forrástól. A másolt CD-kkel csak az a gond, hogy sok helyet foglalnak el. Ez ellentétes az említett praktikussággal. Korábban valóban ez volt a kazettafogyasztó csoport.
A harmadik csoportodat kiegészíteném azokkal, akik - eléggé el nem ítélhető módon - pénzszerzési céllal gyűjtik a legkurrensebb zenéket, hogy naprakész kínálati listájukat növeljék. És az eladáshoz tényleg a legújabb zenékre van szükségük.
(Na, most nem ellenkeztem, csak hozzáírtam a véleményemet!)
MPEG4 lejátszók
Látod Robotk@, te is csak az ellentétet hangsúlyoztad ki.
Erre már válaszoltam (Épp az előző hozzászólásomban)! Sajnálom, ha nem sikerült megértened....
Értettem és így vagyok vele én is. (Talán még Gordon is.)
MPEG4 lejátszók
...Általában egyet értek a Gordon által itt leírtakkal, de van egy dolog amiben nem, ez pedig az mp3...
Valószínű Gordon Te azért olyan embereket ismersz, akik nem hallgatnak mp3-at, mert Te is ilyen vagy. Neked ez nem megfelelő minőség, és olyan emberekkel barátkozol, akik hozzád hasonlóan ezt az értékrendet képviselik. Az igaz, hogy az mp3 alkalmatlan minőségi zenehallgatásra, de ma Magyarországon, ez a minőségi szint 100-ból minimum 80 embert kielégít, és ezek az emberek igenis mp3-akat gyűjtenek. A Te értékrended abszolút nem az átlag!!! A zenebarátok valóban nem így hallgatnak zenét, de ők a kicsiny kisebbség! A maradék 80% (vagy még több...??) pedig a háziasszony kategória.
Off
Ismerek én olyanokat is, akik hallgatnak. Sőt nekem is van mp3 discmanem, amit régebben a kocsiban használtam.
Válasszuk ketté a dolgot: van aki azért hallgat mp3-at, mert praktikus. Kocsiban, kocogás közben. Ott van létjogosultsága
Van aki azért, mert nem tellik zenére. Na most ő azért hallgat mp3-at, mert nincs keret jobbra és nem azért, mert szereti. Ha lenne pénze, akkor valószínű legalább a másolt CD-kig eljutna. Valószínű, hogy a rendszere is olyan, amin nem igen hallja a különbséget az mp3 és a CD között. Ez nem műszaki probléma. Ők amúgysem vennének gyári CD-t, hanem pl kazettát hallgatnának.
Harmadik csoport: birtoklási vágyból gyűjtik az mp3-akat. Igazából végig sem hallgatják a teljes gyűjteményüket, de lógnak a neten, hogy meglegyen a legdivatosabb zene. Ami aztán szépen a feledésbe merül. A birtoklási vágyukat az hergeli, hogy a dolog gyakorlatilag ingyen beszerezhető. Ha fizetni kellene érte, akor nem lenne sok írott DVD-nyi mp3 gyűjtemény. Ők sem potenciális vásárlók.
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
Erre már válaszoltam (Épp az előző hozzászólásomban)! Sajnálom, ha nem sikerült megértened....
MPEG4 lejátszók
Gordon leírt kb 10 dolgot amiből ezzel az eggyel nem értettem egyet, így nem fogom egyesével leírni, hogy ezzel is, meg azzal is egyetértek, hanem csak arra az egyre reflektálok, amiben Nekem más a véleményem/meglátásom.
Szerintem meg nem az ellentéteket hangsúlyoztam ki, hanem kiragadtam azt az egy dolgot amiben Nekem mások a gondolataim...
Amúgy meg fenékbe leszünk billentve mert ez már egy jó ideje megint:
Az egész ott kezdődött, hogy a DivX lejátszásról azt írtam, hogy már nam nagyon tudják a gyártók a DVD lejátszókat funkcionálisan hová fejleszteni, ezért (is) nyúlnak lassan már mind a DivX-hez. Ez pedig korántsem 'Off topic', a többi csak péda volt, ami Gordonnak nem tetszett. Persze, minden hasonlat sántít.
MPEG4 lejátszók
"Általában egyet értek a Gordon által itt leírtakkal..."
Persze, hogy sok mindenben igaza van Gordonnak és ha élőben beszélgetnénk, biztosan nem beszélnénk el ennyire egymás mellett. Csak éppen itt, a fórumban az ellentéteket hangsúlyozzuk ki, nem az egyetértést. :smile19:
Gordon leírt kb 10 dolgot amiből ezzel az eggyel nem értettem egyet, így nem fogom egyesével leírni, hogy ezzel is, meg azzal is egyetértek, hanem csak arra az egyre reflektálok, amiben Nekem más a véleményem/meglátásom.
Szerintem meg nem az ellentéteket hangsúlyoztam ki, hanem kiragadtam azt az egy dolgot amiben Nekem mások a gondolataim...
Amúgy meg fenékbe leszünk billentve mert ez már egy jó ideje megint:
MPEG4 lejátszók
A hírt köszi, azóta találkoztam Pana blue-ray recorderrel is.
A Blue-ray-t arra használnám, amire a DVD-t: filmnézésre, zenehallgatásra, ne adj isten másolásra. Nem csak a gagyi tévéműsorok rögzítésére. De mint fejlesztési irányt, említhettem volna a HD-DVD-t is.
DVD lejátszók fejlesztéséről volt szó, nem erősítőről, nem hangfalakról, nem kábelekről, stb. Vondd ki a 200 rugóból a fentieket és tudni fogod, hogy miről beszélek. Alsó kategóriás lejátszóknál szerintem nem lesz igény SACD-re, de sose lehet tudni.
Az ismerőseid koránt sem képenznek reprezentatív mintát a lakosságból: a többség nem ül le órákig a hifi szobájába CD / SACD lemezeket hallgatni, hanem igenis háttérzenének tesz fel MP3 tömörítésű zeneszámokat, mert közben szeretne (vagy kell) mást is csinálni. És ha szétnézel itt a fórumon, igen sok emberkében merült már fel az igény arra, hogy a nem kevés MP3 zenéjét DVD-lemezekre írja ki, mert nem győzi írható CD-kkel. Ennek észrevételéhez nem kell félistennek sem lenni. Ettől függetlenül igaz az, hogy aki igényes zenehallgató, az kerüli az MP3-at.
Pontosan írtad azt is, hogy a zeneiparban érdekelt multik zárkóztak el leginkább az MP3-tól, ezért nem igaz a reklámhordozó megjelölés és ezért léptek először a noname gyártók a tényleges vásárlói igény felé, amit nem technikai hiányosságok, hanem jogi és érdekellentétek miatt követtek csak később a multik.
A DivX-et is a noname gyártók rakták bele először a lejátszóikba, ezen funkció megjelenésének semmi köze az olcsó DVD-másoláshoz. Jóska Pistát meg ne meséld el nekem, mert itt él az egész nemzetsége körülöttem )) Te legfeljebb az MP3 ellenes ismerőseidtől hallottál róla.
Sőt, mondok jobbat: mivel már tényleg olcsó a DVD-másolás, a lemez kb. ugyanannyiba kerül, mint a CD (nem is beszélve a többlmezes DivX-ekről), szinte csak az keres mindenáron DivX lejátszót, akinek otthon már tekintélyes DivX gyűjteménye van.
Az sem igaz, hogy (pl. Sony, stb.) jobban járnak a vásárlóvesztéssel, mint filmiparból számított nyereséggel, mert már a Sony is kijött a DivX lejászókkal (kénytelen-kelletlen!).
Az 50$-os órabér kicsit messze áll a valóságtól. Én ismertem amerikai fiatalokat, akik napi 5$-ért mostak autót, takarítottak vagy segítettek rokonoknál, ismerősöknél. És ők is élni akarnak, kell nekik bérlakás, használt autó, szórakozás, kaja, stb. Nem a hifi a hobbijuk, de a legnagyobb zenefogyasztó réteget jelentik és nem kevesen vannak. Lehet, hogy később jobban fognak állni anyagilag, mint én valaha is, de akkor sem bizos, hogy hifre / házimozira sokat fognak költeni. És ha a zenehallgató többség nem költ CD-re, akkor a CD-piacnak annyi.
Off
Én kész vagyok tőled! Nem vgy képes, vagy nem akarod megérteni amit leírok. Utoljra leírom. (de én vagyok a hülye, hogy leállok veled vitatkozni )
Van egy csomó Blu Ray felvevő, lejátszó, nem csak a Sony, az csak egy példa. Írd be: www.bluray.com
A Blu Ray-ről a DVD filmeket nézhetnéd pont mint a DVD-ről. Gyári filmet tudtommal még nem adtak ki. (Akkor már D-VHS, ahhoz van egy kevés) Tehát nincs értelme itthon használni egyenlőre, hacsak az itteni HDTV adásokat nem akarod rögzíteni.
A DVD lejátszók fejlesztéséről IS volt szó. Olvasd már el mit írtam: komplett egybe rendszerek SACD, DVD-Audio lejátszási képességekkel. és veszik őket, mint a cukrot.
Sőt lesz kínai lejátszó is 20 eFt alatt egy éven bellül, ami viszi majd a SACD-t. Nem a minőség miatt, hanem mert el lehet mondani, hogy van otthon SACD lejátszó, meg mert multicsatornás a zene. (DVD-Audio azért kevésbé valószínű, mert azon eleve van DVD-Video-ban 5.1-es hang)
A te ismerőseid sem. Azt nem vagy képes felfogni, hogy nem az az érdekes, hogy hányan hallgatnak mp3-at, meg gyűjtögetnek, hanem az hogy hányan hallgatnak mp3-at AHELYETT, hogy CD-t (vagy mást) hallgatnának. Ha valaki a kedvenc zenéjéhez hozzájut másolt CD-n vagy Mp3-ban és az Mp3-at választja, mert abból 10x annyi ráfér egy 100 Ft-os lemezre, az már olyan szinten fillérb...ó hogy soha az életben nem adna pénzt gyári lemezre.
Az 5 dollárért kocsit mosó "zenefogyasztókra" tesznek a gyártók, mert nem az érdekli őket, hogy mennyit fognak zenét hallgatni, hanem az, hogy mennyi pénzt költenek erre az eberek.
Régen is fel lehetett venni a rádióbol kazettára.
Ne féltsed csak te a Sony-t és társait. Tudják ők mit csinálnak.
Lehet, hogy később jönnek ki DiVX lejátszóval, de nézd meg már mikor! A DiVX-nek már nincs nagy jövője, amikor gyakorlatilag egy áron írsz DVD-t.
A CD piac bizony döglődik. Lehet, hogy egy picit rugott belé az mp3 is, de még évtizedekig uralkodó hangformátum lenne, ha drágán lehetne másolni, vagy nagy minőségromlással csak (mint pl mp3-at csinálni belőle).
A SACD, DVD-Audio-ban pont az a nagyszerű, hogy jelenleg lehetetlen másolni őket.
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
"Általában egyet értek a Gordon által itt leírtakkal..."
Persze, hogy sok mindenben igaza van Gordonnak és ha élőben beszélgetnénk, biztosan nem beszélnénk el ennyire egymás mellett. Csak éppen itt, a fórumban az ellentéteket hangsúlyozzuk ki, nem az egyetértést. :smile19:
MPEG4 lejátszók
Szerintem meg ezt mutatják az eladási statisztikák: ahogy egyre olcsóbb lett a CD írás úgy mentek fel a gyári kiadványok árai és esett vissza a forgalom. Valamiféle félisten lehetsz, ha ki tudod jelenteni, hogy az emberek mp3-at gyűjtenek. Erre azonban rá kell cáfoljak, mert én meg inkább olyan embereket ismerek, akik szinte egyáltalán nem hallgatnak mp3-at. Az mp3 teljesen alkalmatlan önálló, minőségi zenehallgatásra. Háttérzenére a buszon a kocsiban, takarítás, főzés közben jó, de a valódi zenebarátok akik hajlandóak is lennének pénzt áldozni a zenére nem így hallgatnak zenét. A háziasszony, akinek pedig fizetnie kellene érte, akkor sem venne CD-t, hanem inább rádiót hallgatna, vagy a rádióból felvett kazit, minidiscket...
Gondoltam nem szólok bele a "vitátokba", mert olyan jól elbeszélgettek Ti itt ketten..
Általában egyet értek a Gordon által itt leírtakkal, de van egy dolog amiben nem, ez pedig az mp3...
Valószínű Gordon Te azért olyan embereket ismersz, akik nem hallgatnak mp3-at, mert Te is ilyen vagy. Neked ez nem megfelelő minőség, és olyan emberekkel barátkozol, akik hozzád hasonlóan ezt az értékrendet képviselik. Az igaz, hogy az mp3 alkalmatlan minőségi zenehallgatásra, de ma Magyarországon, ez a minőségi szint 100-ból minimum 80 embert kielégít, és ezek az emberek igenis mp3-akat gyűjtenek. A Te értékrended abszolút nem az átlag!!! A zenebarátok valóban nem így hallgatnak zenét, de ők a kicsiny kisebbség! A maradék 80% (vagy még több...??) pedig a háziasszony kategória.
MPEG4 lejátszók
A hírt köszi, azóta találkoztam Pana blue-ray recorderrel is.
A Blue-ray-t arra használnám, amire a DVD-t: filmnézésre, zenehallgatásra, ne adj isten másolásra. Nem csak a gagyi tévéműsorok rögzítésére. De mint fejlesztési irányt, említhettem volna a HD-DVD-t is.
DVD lejátszók fejlesztéséről volt szó, nem erősítőről, nem hangfalakról, nem kábelekről, stb. Vondd ki a 200 rugóból a fentieket és tudni fogod, hogy miről beszélek. Alsó kategóriás lejátszóknál szerintem nem lesz igény SACD-re, de sose lehet tudni.
Az ismerőseid koránt sem képenznek reprezentatív mintát a lakosságból: a többség nem ül le órákig a hifi szobájába CD / SACD lemezeket hallgatni, hanem igenis háttérzenének tesz fel MP3 tömörítésű zeneszámokat, mert közben szeretne (vagy kell) mást is csinálni. És ha szétnézel itt a fórumon, igen sok emberkében merült már fel az igény arra, hogy a nem kevés MP3 zenéjét DVD-lemezekre írja ki, mert nem győzi írható CD-kkel. Ennek észrevételéhez nem kell félistennek sem lenni. Ettől függetlenül igaz az, hogy aki igényes zenehallgató, az kerüli az MP3-at.
Pontosan írtad azt is, hogy a zeneiparban érdekelt multik zárkóztak el leginkább az MP3-tól, ezért nem igaz a reklámhordozó megjelölés és ezért léptek először a noname gyártók a tényleges vásárlói igény felé, amit nem technikai hiányosságok, hanem jogi és érdekellentétek miatt követtek csak később a multik.
A DivX-et is a noname gyártók rakták bele először a lejátszóikba, ezen funkció megjelenésének semmi köze az olcsó DVD-másoláshoz. Jóska Pistát meg ne meséld el nekem, mert itt él az egész nemzetsége körülöttem )) Te legfeljebb az MP3 ellenes ismerőseidtől hallottál róla.
Sőt, mondok jobbat: mivel már tényleg olcsó a DVD-másolás, a lemez kb. ugyanannyiba kerül, mint a CD (nem is beszélve a többlmezes DivX-ekről), szinte csak az keres mindenáron DivX lejátszót, akinek otthon már tekintélyes DivX gyűjteménye van.
Az sem igaz, hogy (pl. Sony, stb.) jobban járnak a vásárlóvesztéssel, mint filmiparból számított nyereséggel, mert már a Sony is kijött a DivX lejászókkal (kénytelen-kelletlen!).
Az 50$-os órabér kicsit messze áll a valóságtól. Én ismertem amerikai fiatalokat, akik napi 5$-ért mostak autót, takarítottak vagy segítettek rokonoknál, ismerősöknél. És ők is élni akarnak, kell nekik bérlakás, használt autó, szórakozás, kaja, stb. Nem a hifi a hobbijuk, de a legnagyobb zenefogyasztó réteget jelentik és nem kevesen vannak. Lehet, hogy később jobban fognak állni anyagilag, mint én valaha is, de akkor sem bizos, hogy hifre / házimozira sokat fognak költeni. És ha a zenehallgató többség nem költ CD-re, akkor a CD-piacnak annyi.
MPEG4 lejátszók
"Japan, USA kb 4 ezer dollár a sony Blu Ray recordere"Ezt ugye nem neveznéd elterjedésnek te sem? Ez még nem a jelen, hanem bőven a jövő. Azért kösz az infót, kár, hogy ebben is ennyire le vagyunk maradva.
...
A 'progresszív scan logikája': mindegy, hogy mi az, de az én gépem már tudja! És ez lesz a nagy felbontásokkal is, megjelenítő nélkül nem sokat ér, de mindenki ezt fogja keresni.
Nem tudom, hogy 200 rugó még kinél alsó szegmens, nálad igen, nálam nem és a vevők többségénél sem (tapasztalom a környezetemben). És az SACD lejátszás nem lesz a noname kínai lejátszók között slágerfunkció.
Amit a CD-ről meg az MP3-ról leírtál az nagyon szép, csak épp az eladási statisztikák nem ezt mutatják. A CD piac erősen hanyatlik és nem közvetlenül a CD-írás otthoni elterjedése óta, mert nem CD-ket másolnak az emberek, hanem MP3 fájlokat gyűjtenek, és nem keveset. Ennél rosszabb reklámot elképzelni sem tudok. És a multik csak akkor kezdtek rámozdulni az MP3-ra, amikor a piacot már ellepték az olyan kínai noname játékosok, amelyek MP3-at is tudtak. Ez az analógia a DivX-szel: előbb a nonamek léptek és a nagyok kénytelen-kelletlen követik őket. És nem reklámcélból.
Amit a 10$-ról írtál annak szögesen ellentmond a Napster története és a hasonló fájlmegosztók elleni nemzetközi fellépés. És itt nem a fejlett és a fejlődő országok között van a határvonal, ha van egyáltalán.
Az meg, hogy nyugaton a pénz nem motiváló, enyhén szólva nevetséges.
És ott sem mindenki gazdag, ezt ne felejtsd el!
Off
Na akkor kezdem megint. Most lassabban írom, hogy követni tudd!
Te kérdezted, hogy "Hol lehet kapni blue-ray játékost???" (ráadásul nem tegnap óta lehet kapni)
Nem igazán vagyunk elmaradva, mert itt Európában mire használnád a Blu Ray-t?
Amerikában, Japánban van HDTV adás, amit érdemes felvenni vele. Itt is van már HDTV, de elég "érdektelen" műsorokkal és kevés. Ráadásul, hogy a PAL, NTSC szívást ismételten átéljük ott 720p-s az ádás itt 1080i-s, amit nem tudom, hogy kezel-e a felvevő.
Tud egy fajta progresszív scant, de nem mindegy milyen minőségben. Nagy különbségek vannak a deinterlacerek között. Ezt sajnos én is tapasztaltam.
200 rugóért egy lejátszó, erősítő, rádió 5.1-es hangfalszett márkás, de kommersz készülékekből nálam bizony alsó szegmens. Szerintem nálad is, csak nem vallod be.
Fogadunk, hogy lesz? (lehet, hogy holnapután úgy döntenek egyes kiadóknál, hogy holnaptól ők már csak SACD hibrid lemezeket árulnak)
Szerintem meg ezt mutatják az eladási statisztikák: ahogy egyre olcsóbb lett a CD írás úgy mentek fel a gyári kiadványok árai és esett vissza a forgalom. Valamiféle félisten lehetsz, ha ki tudod jelenteni, hogy az emberek mp3-at gyűjtenek. Erre azonban rá kell cáfoljak, mert én meg inkább olyan embereket ismerek, akik szinte egyáltalán nem hallgatnak mp3-at. Az mp3 teljesen alkalmatlan önálló, minőségi zenehallgatásra. Háttérzenére a buszon a kocsiban, takarítás, főzés közben jó, de a valódi zenebarátok akik hajlandóak is lennének pénzt áldozni a zenére nem így hallgatnak zenét. A háziasszony, akinek pedig fizetnie kellene érte, akkor sem venne CD-t, hanem inább rádiót hallgatna, vagy a rádióból felvett kazit, minidiscket...
A multik akkor kezdtek rámozdulni az mp3-ra, amikor CD-t másolni, már filléres dolog volt, letölteni veszteségmentes tömörítéssel pedig a szélesebb sávú internet elterjedése miatt már nem volt gond. Nehogy már megmagyarázd, hogy a kínaiak fejlettebb technikát építettek be, ami után kullogtak a multik. Az mp3 azért nem volt a készülékeikben, mert nem akarták. Nem drágította volna meg érdemben a gyártást. (Azért nem akarták, mert agy érdekeltek voltak a zeneiparban (pl Sony) érdekeltek abban, hogy minnél több CD fogyjon, mint adathordozó (pl Philips) vagy csak féltek, hogy beperelik őket a zeneipari óriások.)
A DiVX-szel se kénytelen-kelletlen követik őket, hanem mára már szintén filléressé vált a DVD írás, így szinte már mindegy. (A DiVX előtt ráadásul ott volt a SVCD, ami nagyon hasonló lehetőségeket nyújtott.) Egyszerűen elemzik, hogy járnak jobban, ha vásárlókat vesztenek a DiVX lejátszás hiánya miatt, vagy ha bevételtől esnek ki a filmipari érdekeltségeikben. És bizony ők tisztában vannak a DiVX reklámértékében is.
Ezt elmagyarázom, mert nem vetted: Józska Pista nem jár moziba, de szereti az aktuális filmeket megnézni, így hát letölti DiVX-ben. Megnézi és elmeséli, ismerőseinek, a neten, hogy A vakasszony visszanész című film tetszett, vagy nem tetszett (ez egyébként kevésbe fontos, mint sokan hiszik). A film címe (amit ugye épen játszanak a moziban) a köztudatban forog. Amikor Józska Pista ismerőse moziba megy és filmet kell választania, akkor lesz ott 5 cím és tudatosan, vagy tudattalanul az egyik ismerős lesz és arra fog beülni.
Józska Pista másik barátja elkéri CD-n a filmet tőle és megnézi a DiVX-et kezelő DVD lejátszóján. A hang ugye tökéletes lesz a kép az sz@r, mert hát screener-ről van szó, de film az nagyon bejön neki. Alíg várja már, hogy hozzájusson DVD-n.
Persze erre mondhatod, hogy vannak DVDrippek is. Bizony ám, de ahhoz DVD megjelenés kell és hát azok minősége is elmarad a DVD-től. Aki pedig hajlandó arra, hogy két CD lemezre letöltse és kiírja a filmet, az arra is hajlandó, hogy egy írható DVD-re átmásolja a tékából (ráadásul minimálissal kerül ez többe neki).
Bele kell számolni a két CD lemez ára, az internet használat hogy viszonyul az egy DVD-hez és a kölcsönzési díjhoz.
Erre lehet mondani, hogy de hát amerikában már van DVD verzió amikor itt még a mozik műsoráról épp csak levették. Na és ez a dolog rákfenéje! Enneél is van egy kis visszatartó erő a szinkron hiánya miatt, de el kell ismerni, hogy a régiós filmpremierrek elég nagy öngólnak tudható e a filmforgalmazóknál. Küzdenek is erősen az utóbbi időben, hogy a nagy filmeknek világpremierje legyen!
Ha 50$ lenne az órabéred, akkor nem szenvednél fél órát a gép előtt, hogy le tudj tölteni egy CD tartalmat mp3-ban, amikor azt ey perc alatt megveheted 10$-ért.
Vannak gyűjtögetők és mindig is lesznek. A dolognak csak az a lényege, hogy vajon ha pénzt kellett volna adnia érte, akkor is hallgatná azt a zenét? Mert ebben az esetben beszélhetünk elmaradt haszonról.
Tisztában vagyok vele, hogy nyugaton sem mindenki gazdag, de ezek a kapitalisták már csak ilyenek: azt tekinti potenciális vásárlónak, akinek pénze van!
Ha nincs pénze CD-n megvenni a zenét és ezért hallgatja mp3-ban, akkor ő semmi képpen nem fogja a nem létező pénzédől megvenni a CD-t.
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
"Japan, USA kb 4 ezer dollár a sony Blu Ray recordere"
Ezt ugye nem neveznéd elterjedésnek te sem? Ez még nem a jelen, hanem bőven a jövő. Azért kösz az infót, kár, hogy ebben is ennyire le vagyunk maradva.
Az MP3 igényű vásárlókról és analógiáról én beszéltem, lásd később.
A 'progresszív scan logikája': mindegy, hogy mi az, de az én gépem már tudja! És ez lesz a nagy felbontásokkal is, megjelenítő nélkül nem sokat ér, de mindenki ezt fogja keresni.
Nem tudom, hogy 200 rugó még kinél alsó szegmens, nálad igen, nálam nem és a vevők többségénél sem (tapasztalom a környezetemben). És az SACD lejátszás nem lesz a noname kínai lejátszók között slágerfunkció.
Amit a CD-ről meg az MP3-ról leírtál az nagyon szép, csak épp az eladási statisztikák nem ezt mutatják. A CD piac erősen hanyatlik és nem közvetlenül a CD-írás otthoni elterjedése óta, mert nem CD-ket másolnak az emberek, hanem MP3 fájlokat gyűjtenek, és nem keveset. Ennél rosszabb reklámot elképzelni sem tudok. És a multik csak akkor kezdtek rámozdulni az MP3-ra, amikor a piacot már ellepték az olyan kínai noname játékosok, amelyek MP3-at is tudtak. Ez az analógia a DivX-szel: előbb a nonamek léptek és a nagyok kénytelen-kelletlen követik őket. És nem reklámcélból.
Amit a 10$-ról írtál annak szögesen ellentmond a Napster története és a hasonló fájlmegosztók elleni nemzetközi fellépés. És itt nem a fejlett és a fejlődő országok között van a határvonal, ha van egyáltalán.
Az meg, hogy nyugaton a pénz nem motiváló, enyhén szólva nevetséges.
És ott sem mindenki gazdag, ezt ne felejtsd el!
MPEG4 lejátszók
Hol lehet kapni blue-ray játékost???...
Az SACD drágább, mint a CD, amit szintén nem vesz meg az, akinek mindenáron MP3 játékos kell(ett). Ugyanezt az analógiát értem a DVD-DivX vonatkozásában is.
Nem azt írtam hogy az 1080i progresszív, hanem azt, hogy ugyanolyan igény lehet rá a vevők részéről, mint a progresszív scan-re: nem tudják mi az, de mindenképpen alapkövetelmény lesz. Hogy miért? Azt sem tudják.
Jó lenne, ha lenne jövője a DVD-Audionak, de eddig nem tapasztaltam elmozdulást ebben az irányban. Jó minőség->SACD, olcsó->MP3. A CD az alap, amiről elmozdul az előbbi irányokba a piac.
Az alsó szegmenseken a noname és az olcsóbb márkás lejátszókat értettem. Egybecsodák közül egyedül a Philips jött ki viszonylag olcsóbb SACD-vel, nonamek és más legolcsóbb szettek nincsenek.
Amit írtál a 'kapitalisták'-ról, az az elméleted egyszer már megbukott az MP3-mal. A vevői piac fog diktálni és a noname gyártók. A multik vagy mennek utána, vagy további piacokat vesztenek. És a kapitalisták nem hülyék, hanem kapitalisták: gondolkoznak és utána döntenek. Ki előbb, ki utóbb.
....
Japan, USA kb 4 ezer dollár a sony Blu Ray recordere
Ki beszélt Mp3 igényű vásárlókról? Én például szinte soha nem hallgatok mp3-at, mert az a zene karikatúrája. Viszont például kabaréfelvételek archiválása megteszi.
Ki beszélt analógiáról?
Szó szerint ezt írtad: "A 720p-hez és az 1080i-hez megjelenítő is kell, tömeges elterjedése viszont a progresszív scan logikus(?) folytatása lehet."
Vannak jelenleg is filmek ilyen felbontásban (Tomb Raider, Terminator 2) és van is hozzá olyan asztali lejátszó, ami viszi.
Én tapasztaltam elmozdulást. Nem lehet kijelenteni, hogy a SACD jobb minőség, mint a DVD-Audio és fordítva sem. A kettő egész más oldalról közelít, de mindegyek a lehető legjobb elérhető digitális zenehordozó. Vannak előnyeik, hátrányaik is.
Én egy 200 eFt-os komplett rendszert az alsó szegmensbe sorolok. Van Philips, Sony, Panasonic, Yamaha SACD vagy DVD-Audio lejátszással, de még tuti van vagy 20 másik márkájú is.
Csak lejátszóból ott a Pana, aminél már az S35 is vitte a DVD-Audiot, igaz csak két csatornásként.
Na merüljünk csak bele ebbe az Mp3-ba!
Vannak a zeneszerető emberek, akik azért veszik meg a felvételeket, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhessék. A CD könnyen, olcsón másolható, gyakorlatilag minimális minőségromlással (egyesek szerint anélkül). Ebből a szempontból a CD, mint hordozó megbukott.
Vannak, akik csak háttérzenélnek, nekik az Mp3 minőség megfelel. Gyakorlatilag ezt a minőséget régen is el lehetett érni (meg amennyivel jobbat néha) ha a rádióból felvették a zenét. A rádióba pedig azért nyomják, mert senki nem fog megvenni egy felvételt, ha semmi sejtése nincs rá, hogy mi van a lemezen.
Az mp3 is valami ilyesmi reklámhordozó szerepet is ellát. Amennyt ront a bolton (hiszen van aki megelégszik az mp3-al és nem veszi meg mondjuk a CD-t) annyit javít is szvsz a reklámjával.
A lényeg, hogy fizetőképes vásárlókat nem veszítsenek. Fizetőképes kereslet elsősorban a jóléti államokban élők, akik 10$ megspórolása miatt nem kutatgatja az internetet mp3 után, hanem megveszi a lemezt a boltban jobb minőségben. Nála a pénz nem motiváló, sokkal inkább a kényelem.
A másik a zenerajongók bárhol a világon, akik függetlenül a jövedelmüktől megveszik a minőségi felvételeket a számukra elérhető legjobb formában. Ők ugye nem fognak mp3-at hallgatni.
A harmadik csoport az együttesekért, előadókért rajongók, akiknél a lemez kultikus tárgy, ők megint megveszik mad az eredeti felvételt.
De ami a legfontosabb és ami talán "a kapitalisták eszejárására a legjellemzőbb":
addigra terjedtek el tömegesen az mp3 lejátszók, mire a CD írás már olyan olcsó lett, hogy a mai körülmények között lehet, hogy ki sem fejlődött volna az mp3 zenehallgatás céljára. (A számítógépes adatmennyiségi oldala miatt azért valószínű igen.)
Hasonló a helyzet a DiVX-el: ma kezdenek elterjedni, amikor egy 15 eFt-os DVD íróval 2-300 Ft-os lemezekkel lehet sokkal jobb hamisítványokat készíteni, mint az alig olcsóbb CD-re írt DiVX (ehhez is kell CD, CD író). Megint csak az internetről letölthetőség a lényeg.
Szóval hidd el az mp3, DiVX igazából nem műszaki fejlődés ebben a formában.
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
Kezdem a végén: Blu Ray már létezik egy idelye
Javaslom, hogy tájékozódj még egy picit a témában: SACD lemeze közel sem kerülnek 10 eFt-ban általában. Ha kicsit utána jár az ember, akkor a Cd-k áránál egy ezressel többért hozzájuk lehet utni. Boltban! Igaz bunyós pista meg romantik nem ad ki SACD lemezeket.
Attól még elég szép jövője és jelene is van a DVD-Audionak, hogy te nem látsz benne jövőt.
És, hogy mennyire elétképesek az alsó árszegmensben? Nézd csak meg mennyi egybecsoda van, amik játszák egyik vagy másik nagyfelbontású zenei formátumot. nem mintha kihasználnák eyek összes előnyét, de a multicsatornás zene divatját éli.
Az 1080i (mint ahogy a jelölésében is benne van) interlaced nem progresszív. Javaslom nézz utána mit jelent a progresszív. (Ugye magadat is azok közé a sokak közé sorolod, akik nem tudják mi is a progresszív pásztázás.
720p-s, 1080i-s jelet fogadni tudó megjelenítő nem túl ritka ma már. Nekem is van. Az más kérdés, hogy nem 720p-ben, 1080i-ben jeleníti meg.
Végül a lényeg: írtál egy dolgot: " nem tudják hova fejleszteni a játékosokat"
Ez szvsz egy nagy ostobaság és le is írtam miért. Az, hogy te mire gondoltál, az olcsó, bóvli lájtszókra, vagy új találmányokra, az ebben a hozzászólásban nem látszik.
A vilgá fejlettebb részén nem nagyon lehet fejlődésként bemutatni egy olyan technológiát, aminek hatására a filmeket rosszabb minőségben nézheted viszont lehet másolni őket. Eszek a "kapitalisták" direkte azt szeretnék, hogy ne lehessen másolgatni a filmeket/zenéket ingyen. Valamilyen szinten teljesen érthető is, hogy szeretnéne pénzt kapni az általuk létrehozott értékért.
Az más kérdés, ha az lesz (amit írtam is), hogy a DiVX tömrítés hatékonyságát arra lehet majd használni, hogy mondjuk egy egyoldalas írható DVD-re nem 2 óra, hanem 5 óra jóminőségű felvételt tudsz rögzíteni. Gyakorlatilag egyazon készülékkel, csak más chipsettel.
Hol lehet kapni blue-ray játékost??? Nekem megvan az összes komolyabb és sok komolytalan gyártó legújabb katalógusa, benne a 2005-ös piacra dobásra tervezett készülékekkel, egyikben sincs blue-ray lejátszó! Ha tudsz ilyet, add meg, érdekel!
Az SACD drágább, mint a CD, amit szintén nem vesz meg az, akinek mindenáron MP3 játékos kell(ett). Ugyanezt az analógiát értem a DVD-DivX vonatkozásában is.
Nem azt írtam hogy az 1080i progresszív, hanem azt, hogy ugyanolyan igény lehet rá a vevők részéről, mint a progresszív scan-re: nem tudják mi az, de mindenképpen alapkövetelmény lesz. Hogy miért? Azt sem tudják.
Jó lenne, ha lenne jövője a DVD-Audionak, de eddig nem tapasztaltam elmozdulást ebben az irányban. Jó minőség->SACD, olcsó->MP3. A CD az alap, amiről elmozdul az előbbi irányokba a piac.
Az alsó szegmenseken a noname és az olcsóbb márkás lejátszókat értettem. Egybecsodák közül egyedül a Philips jött ki viszonylag olcsóbb SACD-vel, nonamek és más legolcsóbb szettek nincsenek.
Amit írtál a 'kapitalisták'-ról, az az elméleted egyszer már megbukott az MP3-mal. A vevői piac fog diktálni és a noname gyártók. A multik vagy mennek utána, vagy további piacokat vesztenek. És a kapitalisták nem hülyék, hanem kapitalisták: gondolkoznak és utána döntenek. Ki előbb, ki utóbb.
Mindettől függetlenül sokmindent értek, amit írsz, néhány dologban egyet is értek veled, jósnő meg én sem vagyok. Tehát mindketten csak találgatunk a jövőt illetően. Mindenesetre kíváncsan várom, hogy mi lesz.
MPEG4 lejátszók
Ha jobban megnézitek, igazából már nem nagyon tudják hová fejleszteni a játékosokat. Növelni lehet a bitszámot, de ha a legkisebb játékos is elérte az ésszerű maximumot, akkor nem lesz kereslet a drágábbakra. Növelni lehet a kimenetek számát, de a több csatlakozó önmagában is költségnövelő tényező, szintén nem raknak bele mindent az alapgépekbe. A prograsszív scan után a DivX a következő logikus lépés, mert erre felismert vásárlói igény van a legolcsóbb kategóriákban is. Sőt, ott van csak igazán.
Azrt még van hova fejlődni!
1. Igazán jó progresszív scan (pl: Faraudja), scaler
2. még mindíg kevés a multilejátszó (DVD-Audio, SACD) az alsó árszegmensben
3. HDTV felvételeket visszajátszó készülékek
Jönnek a felvevők:
először ugye eladják a simákat
aztán a csak lejátszó + HDD
aztán az író + HDD
aztán a kétrétegü író és plausz a HDD-s változat
aztán a DiVX-ben is felvevő változatok (megint visszatérhatnek majd a csak egy rétegre írni képes, HDD nélküli verziók egy jó DiVX-es encoder Chippel)
aztán jönnek ugyanezen készülékek 720p-vel, 1080i-vel
Még van jó pár bőr ezen a rókán!
Feltaláltad a spanyolviaszt, kár, hogy ezeket már (az adott érdekcsoportba tartozó) minden gyártó gyártja.
1. Amiről írsz, az minőség. Csak magasabb kategóriákban. Ez így volt régen is, most is és a jövőben is így lesz.
2. Vagy az egyik, vagy a másik. A mindkettőt tudó még drágább. Az SACD drága, a DVD-A nak nem jósolok nagy jövőt (szerintem más sem). Alsó kategóriás (noname?) SACD lejátszók 10 rugós lemezekhez, amiket még másolni sem lehet? Nem ugyanaz a történet, mint a DivX, ahol a DVD-nél olcsóbb szoftver (film) hajtja fel az igényeket.
3. Pláne nem alsó kategória.
Én olyan fejlesztésekre gondoltam, ami a teljes DVD-termékkörben megjelenik kategóriától függően úgy, mint pl. az MP3.
A felvevőket már gyártják, azokat is, amiket elkezdtél sorolni, tehát ez nem fejlesztési irány, ez már a jelen. A lejátszó + HDD-nek nem sok értelmét látom, bár már van ilyen. Itt a kétrétgű írók elterjedése várható a közeljövőben.
A 720p-hez és az 1080i-hez megjelenítő is kell, tömeges elterjedése viszont a progresszív scan logikus(?) folytatása lehet. Ez a progresszív scan hisztéria az olcsó alapgépekben amúgy is megmosolyogtató. Sokan azt sem tudják, hogy mi az és mire jó, de legyen benne a legolcsóbb játékosban is.
A fenti fejtegetésemtől függetlenül néhány ilyen funkció elterjedése azért várható, mert a gyártóknak puskapor van a nadrágjukban és mindenáron fejleszteniük kell a szolgáltatásokat. Amig be nem lép a blue-ray vagy bármi más, ami múlttá teszi a mai lejátszókat.
Kezdem a végén: Blu Ray már létezik egy idelye
Javaslom, hogy tájékozódj még egy picit a témában: SACD lemeze közel sem kerülnek 10 eFt-ban általában. Ha kicsit utána jár az ember, akkor a Cd-k áránál egy ezressel többért hozzájuk lehet utni. Boltban! Igaz bunyós pista meg romantik nem ad ki SACD lemezeket.
Attól még elég szép jövője és jelene is van a DVD-Audionak, hogy te nem látsz benne jövőt.
És, hogy mennyire elétképesek az alsó árszegmensben? Nézd csak meg mennyi egybecsoda van, amik játszák egyik vagy másik nagyfelbontású zenei formátumot. nem mintha kihasználnák eyek összes előnyét, de a multicsatornás zene divatját éli.
Az 1080i (mint ahogy a jelölésében is benne van) interlaced nem progresszív. Javaslom nézz utána mit jelent a progresszív. (Ugye magadat is azok közé a sokak közé sorolod, akik nem tudják mi is a progresszív pásztázás.
720p-s, 1080i-s jelet fogadni tudó megjelenítő nem túl ritka ma már. Nekem is van. Az más kérdés, hogy nem 720p-ben, 1080i-ben jeleníti meg.
Végül a lényeg: írtál egy dolgot: " nem tudják hova fejleszteni a játékosokat"
Ez szvsz egy nagy ostobaság és le is írtam miért. Az, hogy te mire gondoltál, az olcsó, bóvli lájtszókra, vagy új találmányokra, az ebben a hozzászólásban nem látszik.
A vilgá fejlettebb részén nem nagyon lehet fejlődésként bemutatni egy olyan technológiát, aminek hatására a filmeket rosszabb minőségben nézheted viszont lehet másolni őket. Eszek a "kapitalisták" direkte azt szeretnék, hogy ne lehessen másolgatni a filmeket/zenéket ingyen. Valamilyen szinten teljesen érthető is, hogy szeretnéne pénzt kapni az általuk létrehozott értékért.
Az más kérdés, ha az lesz (amit írtam is), hogy a DiVX tömrítés hatékonyságát arra lehet majd használni, hogy mondjuk egy egyoldalas írható DVD-re nem 2 óra, hanem 5 óra jóminőségű felvételt tudsz rögzíteni. Gyakorlatilag egyazon készülékkel, csak más chipsettel.
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
Ha jobban megnézitek, igazából már nem nagyon tudják hová fejleszteni a játékosokat. Növelni lehet a bitszámot, de ha a legkisebb játékos is elérte az ésszerű maximumot, akkor nem lesz kereslet a drágábbakra. Növelni lehet a kimenetek számát, de a több csatlakozó önmagában is költségnövelő tényező, szintén nem raknak bele mindent az alapgépekbe. A prograsszív scan után a DivX a következő logikus lépés, mert erre felismert vásárlói igény van a legolcsóbb kategóriákban is. Sőt, ott van csak igazán.
Jönnek a felvevők:
aztán az író + HDD
aztán a DiVX-ben is felvevő változatok (megint visszatérhatnek majd a csak egy rétegre írni képes, HDD nélküli verziók egy jó DiVX-es encoder Chippel)
Feltaláltad a spanyolviaszt, kár, hogy ezeket már (az adott érdekcsoportba tartozó) minden gyártó gyártja.
1. Amiről írsz, az minőség. Csak magasabb kategóriákban. Ez így volt régen is, most is és a jövőben is így lesz.
2. Vagy az egyik, vagy a másik. A mindkettőt tudó még drágább. Az SACD drága, a DVD-A nak nem jósolok nagy jövőt (szerintem más sem). Alsó kategóriás (noname?) SACD lejátszók 10 rugós lemezekhez, amiket még másolni sem lehet? Nem ugyanaz a történet, mint a DivX, ahol a DVD-nél olcsóbb szoftver (film) hajtja fel az igényeket.
3. Pláne nem alsó kategória.
Én olyan fejlesztésekre gondoltam, ami a teljes DVD-termékkörben megjelenik kategóriától függően úgy, mint pl. az MP3.
A felvevőket már gyártják, azokat is, amiket elkezdtél sorolni, tehát ez nem fejlesztési irány, ez már a jelen. A lejátszó + HDD-nek nem sok értelmét látom, bár már van ilyen. Itt a kétrétgű írók elterjedése várható a közeljövőben.
A 720p-hez és az 1080i-hez megjelenítő is kell, tömeges elterjedése viszont a progresszív scan logikus(?) folytatása lehet. Ez a progresszív scan hisztéria az olcsó alapgépekben amúgy is megmosolyogtató. Sokan azt sem tudják, hogy mi az és mire jó, de legyen benne a legolcsóbb játékosban is.
A fenti fejtegetésemtől függetlenül néhány ilyen funkció elterjedése azért várható, mert a gyártóknak puskapor van a nadrágjukban és mindenáron fejleszteniük kell a szolgáltatásokat. Amig be nem lép a blue-ray vagy bármi más, ami múlttá teszi a mai lejátszókat.
MPEG4 lejátszók
Jönnek a felvevők:
aztán az író + HDD
gordon314.fw.hu