Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD-S35
Panasonic DVD-S35
Sziasztok,
én is az alább emlegetett cucc megvásárlását tervezem, de a csatlakozóival.....
Maximálisan egyetértve Simonnal, csak azt tudom mondani, hogy felejtsd el az erősítődön lévő Video csatikat , mert semmi értelmét nem látom (hacsak nem a lenti példából kiindulva a 2 készülék vs. 1 Scartos TV-d van). Jelentősen lerontja a jelet.
Köszi a válaszokat. Sejtettem, hogy kicsit parasztvakítás a dolog.
A dolog menni fog, mivel 2 RGB-s (+1 sima) SCART bemenete is van a TV-nek, az egyik a Video, a másik a DVD lesz.
Azért még egy teoretikus kérdés: az új erősítőkön már van komponens (Y'PbPr) bemenet, ami állítólag jobb, mint az RGB. Fogja bárki is pl. a S35 ilyen kimeneteit használni, vagy az erősítő közbeiktatásával többet vesztünk a vámon, mint a réven? Esetleg van más jelentősége, hogy az S-Video csatit ezekkel váltották le az előd SV32-höz képest?
Panasonic DVD-S35
Sziasztok,
én is az alább emlegetett cucc megvásárlását tervezem, de a csatlakozóival.....
Maximálisan egyetértve Simonnal, csak azt tudom mondani, hogy felejtsd el az erősítődön lévő Video csatikat , mert semmi értelmét nem látom (hacsak nem a lenti példából kiindulva a 2 készülék vs. 1 Scartos TV-d van). Jelentősen lerontja a jelet.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
Panasonic DVD-S35
Sziasztok,
én is az alább emlegetett cucc megvásárlását tervezem, de a csatlakozóival gondban vagyok. Van egy PANA SA-HE100 erőlködőm, aminek a hátán van a DVD képéhez kompozit illetve S-Video csatlakozó is, és ugyanilyen kimenetei monitor-ként. Komonens-csatlakozók (Y'PbPr) azonban nincsenek.
Az S-35-nek ugyebár 1 SCART és 3 komponens kimenete van.
Kérdés: a SCART-ot inkább direkt csatlakoztassam a TV-hez, vagy SCART->S-Video-val az erősítőbe, és S-Video->SCART-al a monitoron keresztül a TV-be?
Úgy tudom, a SCART-on keresztüli RGB-összeköttetés a DVD és a TV között valamivel jobb, mint az S-VIDEO.
Úgy általában a kérdés : szükség van-e az AV-erősítők Video-csatlakozóira, vagy ez csak azoknak szükséges, akiknek nincs min. 2 SCART bemenetük a TV-n, amire a Video-t és DVD-t simán rádughatják?
(Az erősítő a Video-jeleket alapjában véve javítja (erősíti), vagy csak rontja a több csatlakozás miatt?)
Köszi a véleményeket.
Nagyon jól látod. Az erősítő közbeiktatása a videóláncba felesleges és minőségrontó is. Ahogy írtad esetleg abban az esetben érdemes használni ha több a videó forrás, mint a TV bemenete. De akkor is a minőségi jeleket (DVD) érdemes közvetlenül csatlakoztatni.
Esetedben tehát ha megvetted a lejátszót akkor a közvetlen RGB csatlakozás ajánlott már ha a TV-d tudja az RGB-t.
Panasonic DVD-S35
Sziasztok,
én is az alább emlegetett cucc megvásárlását tervezem, de a csatlakozóival gondban vagyok. Van egy PANA SA-HE100 erőlködőm, aminek a hátán van a DVD képéhez kompozit illetve S-Video csatlakozó is, és ugyanilyen kimenetei monitor-ként. Komonens-csatlakozók (Y'PbPr) azonban nincsenek.
Az S-35-nek ugyebár 1 SCART és 3 komponens kimenete van.
Kérdés: a SCART-ot inkább direkt csatlakoztassam a TV-hez, vagy SCART->S-Video-val az erősítőbe, és S-Video->SCART-al a monitoron keresztül a TV-be?
Úgy tudom, a SCART-on keresztüli RGB-összeköttetés a DVD és a TV között valamivel jobb, mint az S-VIDEO.
Úgy általában a kérdés : szükség van-e az AV-erősítők Video-csatlakozóira, vagy ez csak azoknak szükséges, akiknek nincs min. 2 SCART bemenetük a TV-n, amire a Video-t és DVD-t simán rádughatják?
(Az erősítő a Video-jeleket alapjában véve javítja (erősíti), vagy csak rontja a több csatlakozás miatt?)
Köszi a véleményeket.
Panasonic DVD-S35
Tisztelt S35 tulajok!
Végig olvastam a topikot,de 2 dolog nem teljesen tiszta.
Réteg váltás:menyire akad meg.
Normál/nem mp3/ zenei CDvel milyen a hangja.
Nekem Pio350S-em van és tuti a készülék.Viszont lehet,hogy Pana TVm lesz és akkor esetleg le cserélném.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem látom rajta a lustább rétegváltást a többi Panához viszonyítva (bár szerintem ez többnyire inkább lemezfüggő). A hangminőségébe viszont jelentős változás történt (természetesen POZITÍV:))) ) a régebbi 32/62-es lejátszókhoz képest (minden bizonnyal a DVD AUDIO támogatás miatt)
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
- Rocky Balboa
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Panasonic DVD-S35
Tisztelt S35 tulajok!
Végig olvastam a topikot,de 2 dolog nem teljesen tiszta.
Réteg váltás:menyire akad meg.
Normál/nem mp3/ zenei CDvel milyen a hangja.
Nekem Pio350S-em van és tuti a készülék.Viszont lehet,hogy Pana TVm lesz és akkor esetleg le cserélném.
A válaszokat előre is köszönöm.
Panasonic DVD-S35
Egyébként idézek a manualból: fordítom: Ez a kütyü fel van szerelve belső DD és DTS decoderrel. Ön sztereó (!!) minőségeb élvezheti ezen rendszerek előnyeit anélkül, hogy szüksége lenne egy külön decoderre. A display a "D.Mix" feliratot mutatja, ha van olyan multi-channel hang, amely lekeverhető 2 csatornára.
Ezt már kiveséztük párszor más topicokban.
Minden dvd lejátszó tartalmaz kétcsatornás DD dekódert. E nélkül ugye nem szólna a lejátszó ha egy sima tv-hez kapcsolnád. Ekkor a lejátszó a lemezről leolvassa a DD-ban tömörített 5.1-es, 2.0-ás (mikor milyen) hangot és azt "kicsomagolja". Ha a hang 5.1-es (vagy bármilyen 2.0-ásnál több), akkor lekeveri 2 csatornás jellé. Vagyis a DD-ban tömörített adatokból egy sztereo hangot állít elő, amit már a tv is meg tud szólaltatni.
Az S35-ös esetén ez dekóder chip nem csak a Dolby Digital-ba tömörített hangokkal bánik el így, de a dts, sőt a DVD-Audio-ban tömörített hangokkal is. Szóval egy sima tv-n hallgathatod sztereóban a dts hangsávot is, amire egy hagyományos dvd lejátszó önmagában nem képes.
A "köznyelvben" dekóderesnek nevezett lejátszókban olyan dekóder van, ami 6 csatornás kimenettel rendelkezik. Ezek is képesek a kétcsatornás lekeverésre, de az 5.1 csatornánkénti megszólaltatására is lekeverés nélkül.
gordon314.fw.hu
Panasonic DVD-S35
Sziasztok!
Tegnap tulaja lettem egy S75-nek. Azt írtátok a fórumban, hogy a 35 és 75 közötti különbség pár apróságon kívül a dekóderek megléte. A fórumon azt olvasom, hogy az S35 MP3 lejátszásnál kezeli az ID3 tagot, ezzel szemben az S75 csak a file-neveket írja ki (de azt teljesen). A könyve szerint is ID3 előtaggal nem kompatibilis. Az ID3 tag és az ID3 előtag ugyanaz?
Mi a véleményetek, tapasztalotok??
előre is köszi
üdv Hápi
Cucc: TV = PANASONIC TX-32PM11P; ERŐSÍTŐ = TECHNICS SA-AX540; PLAYER = PANASONIC DVD S75; ASZTALI ÍRÓ = PANASONIC DMR-EH50; VIDEÓ = SAMSUNG SV-651GX; FRONT = SONY SS-E471; SURROUND = SONY SS-H51; CENTER = TECHNICS SB-CA11; SUBWOOFER= PANASONIC SB-WA110
Panasonic DVD-S35
Nekem ez elég magos...Még mindig akkor "mi a francnak"...? Mert gondolom hogy ez nem drágított az áron:)) Ha már az optikai csatit, meg az S-videot lespórolták róla, meg a Progressive Scant...stb. Az ilyen áru készülékekben mind passthrough azaz átmenő jelzéssel van jelezve a DD, DTS...stb.. Még mindig nem értem akkor, hogyha mégiscsak kell egy erősítő hozzá, akkkor miért tették bele.
Egyébként idézek a manualból: fordítom: Ez a kütyü fel van szerelve belső DD és DTS decoderrel. Ön sztereó (!!) minőségeb élvezheti ezen rendszerek előnyeit anélkül, hogy szüksége lenne egy külön decoderre. A display a "D.Mix" feliratot mutatja, ha van olyan multi-channel hang, amely lekeverhető 2 csatornára.
Na ezt adjátok össze. Aki megfejti indulhat a Legyen Ön is Milliomosban:)))
Panasonic DVD-S35
Kösz, kezd össszeállni a kép.Akkor ezek szerint "ha többcsatornás dekóder nélküli erősítőd van"...egy többcsatornás dekoder nélküli erősítő rákötve a DVD kimenetére képes megszólalni DD-ben ill. DTS-ben?
Sajnos a Kezol kartárs által közölt adatok fényében ez nem fog menni. Abból indultam ki amit írtál, miszerint is van a készülékben DD illetve DTS dekóder. Utánanézve valóban a készülékben egy alapszintű -a hang megszólaltatására képes- DD illetve DTS dekóder van amely nem dekódolja a jelet 5.1 csatornára csak 2-re. Mivel ebből adódóan gondolom nincs is a készüléknek dekódolt 5.1-es kimenete ezért azt nincs is hova kötni.
Ebben az esetben tehát a multicsatornás hang (5.1-6.1) megszólaltatásához vagy külső dekóder plusz multicsatornás erősítő kell vagy pedig beépített dekóderes erősítő.
Ebben a relációban a "mi a fenének bele ilyen dekóder" kérdésed új értelmet nyer. Az alapszintű DD dekóderek eddig is megtalálhatóak voltak a DVD lejátszókban pontosan azért, hogy DD dekóderes kütyik nélkül is lehessen hallgatni a filmeket. Mivel időközben a DTS is bekerült a DVD szabványba elképzelhető, hogy megjelennek majd olyan filmek amelyeken csak DTS hang lesz az adott nyelven. Ezzel a lejátszóval ezek a filmek is megszólaltathatóak, még ha csak 2 csatornában is.
Panasonic DVD-S35
Kösz, kezd össszeállni a kép.
Akkor ezek szerint "ha többcsatornás dekóder nélküli erősítőd van"...egy többcsatornás dekoder nélküli erősítő rákötve a DVD kimenetére képes megszólalni DD-ben ill. DTS-ben?
Panasonic DVD-S35
Ha olyan Pro Logic erősítőd van amelynek van 5.1 csatornás analóg bemenete akkor a DVD 5.1 csatornás dekódolt analóg kimenetét rákötve tudod nézni a filmeket 5.1-ben. Amennyiben nincs és mégis szeretnéd 5.1-ben hallgatni a filmeket akkor 3 db sztereó erősítőre van szükséged amelyik az 5 csatornát erősíti. Amennyiben ez a megoldás sem megoldás akkor sajnos marad a Pro Logic, ilyenkor a DVD sztereó kimenetét kötöd az erősítő analóg sztereó bemenetére.
Hangfalakat még véletlenül se próbálj direktbe a DVD-re kötni.
Azért a francnak van benne dekóder, hogy ha többcsatornás dekóder nélküli erősítőd van (amit például az elején említettem) akkor a multicsatornás mozihang eléréséhez nem kell kidobnod az ablakon hanem használhatod a DVD dekódereit.
Sajnos Simon itt nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis ebben a készülékben nincs 5.1-es dekóder, csak 2.0-ás, amilyen minden készülkékben megtalálható, csak ez kpes a DTS hangsávot is 2.0-án megszólaltatni (meg a DVD-Audiót is)... Bár ennek nem tudom mi értelme, mert ha jól tudom nincs olyan lemez, amin csak DTS hangsáv található... Szóval ha van 5.1-es bemenet az erôsítôjén és nem szeretné lecserélni, akkor mindenképp egy 5.1-es dekóderrel rendelkezô cuccot érdemes mellé venni... Csak DD dekóderes lejátszót lehet már egész olcsón kapni, viszont ha DTS is kell, akkor már drágább lesz a dolog... Érdemes szétnézni a régebbi modellek között...
Panasonic DVD-S35
Két kérdésem lenne:
1. Nekem még egy régi Pro Logic erősítőm van, ergo hiába van az S-35-ban DD, meg DTS dekóder nem sokat érnek. A kérdés hogy ilyenkor direktbe kellen a hangfalakat a DVD-re kötni, vagy egy sima erölködőt a DVD és a hangfalak közé nyomni??? Ha nem, és még tényleg kell hozzá egy rendes erölködő, akkor meg mi a farncnak van benne a dekóder, ha az átmenő jel elég lenne...
2. A .jpg file-okat milyen sorrendben jeleníti meg a gép? Ezt is be lehet állítani vagy valamilyen meghatározott sorrend?
Ha olyan Pro Logic erősítőd van amelynek van 5.1 csatornás analóg bemenete akkor a DVD 5.1 csatornás dekódolt analóg kimenetét rákötve tudod nézni a filmeket 5.1-ben. Amennyiben nincs és mégis szeretnéd 5.1-ben hallgatni a filmeket akkor 3 db sztereó erősítőre van szükséged amelyik az 5 csatornát erősíti. Amennyiben ez a megoldás sem megoldás akkor sajnos marad a Pro Logic, ilyenkor a DVD sztereó kimenetét kötöd az erősítő analóg sztereó bemenetére.
Hangfalakat még véletlenül se próbálj direktbe a DVD-re kötni.
Azért a francnak van benne dekóder, hogy ha többcsatornás dekóder nélküli erősítőd van (amit például az elején említettem) akkor a multicsatornás mozihang eléréséhez nem kell kidobnod az ablakon hanem használhatod a DVD dekódereit.
Panasonic DVD-S35
Két kérdésem lenne:
1. Nekem még egy régi Pro Logic erősítőm van, ergo hiába van az S-35-ban DD, meg DTS dekóder nem sokat érnek. A kérdés hogy ilyenkor direktbe kellen a hangfalakat a DVD-re kötni, vagy egy sima erölködőt a DVD és a hangfalak közé nyomni??? Ha nem, és még tényleg kell hozzá egy rendes erölködő, akkor meg mi a farncnak van benne a dekóder, ha az átmenő jel elég lenne...
2. A .jpg file-okat milyen sorrendben jeleníti meg a gép? Ezt is be lehet állítani vagy valamilyen meghatározott sorrend?
Nekem nincs ilyen dvd-m, de ha jól tudom a dd/dts dekóder csak két csatornára kódolja ki a hangot... dd dekóder minden dvd lejátszóban van, hisz ha nem lenne, nem lehetne megnézni rajtuk egy filmet sem, csak valamilyen hm erôsítôvel... Szóval ezzel a készülékkel és egy pl-es erôsítôvel sajnos még nem tudsz 5.1-ben mozizni...
Panasonic DVD-S35
Két kérdésem lenne:
Panasonic DVD-S35
HEllo srácok!
Hogy lehet az RGB kimenetet (scarton) pozicionálni? a Nokia műhold vevőn lehetett, de itt nem találom, és a kép így eléggé balra húz!
Köszi segítséget: Rob
Panasonic DVD-S35
DVD, úgyhogy 4Giga.
Még nem tudtam kipróbálni, mert nem volt annyi eszem, hogy elvigyem melóba az írható lemezt.
Így csak holnap probálom meg kiírni.
Panasonic DVD-S35
Te DZsozy és mekkora service disk? Kipróbáltad már? Mármint a régiófüggetlenítésre gondoltam.
Egyébként hosszas gondolkodás után én is egy S35-öt vettem, a Made In Slovakia egy kicsit riasztó volt, ami be is jött, az első lejátszót vissza kellett vinnem, mert mindent vitt kivéve a DVD-t, egyszerűen lefagyott lejátszáskor, ezenkívül a tetején lévő kis szürke panel is mozgott. Háááááát, mondom, hogy a Panának is süllyedni kellett eddig. Gondolkodtam is mellette volt egy Sony Nvs300-as tízezerrel olcsóbban. Aztám maradtam a Panánál.
Panasonic DVD-S35
Kész, leszedtem a Service Disk-et..
Akit érdekel, holnaptól DC++ -on megosztom.
A MATRIX Hubon leszek ONLINE!
[HUN]Dzsozy néven
- Rocky Balboa
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Panasonic DVD-S35
...viszont mátol a készülék a föbb viszonteladóknál új áron, azaz 37.990.- )))) már elvihető. de jó hogy én még 45.000-ért vettem meg
Ma jártam EWben/lupánál/ S35 ára hatás szünet ÉÉÉÉÉS:84900huf
Nem is vetted olyan drágán
Panasonic DVD-S35
...viszont mátol a készülék a föbb viszonteladóknál új áron, azaz 37.990.- )))) már elvihető. de jó hogy én még 45.000-ért vettem meg
Panasonic DVD-S35
Sziasztok!
Nekem is S35-ösöm van és mindent visz patentül.
Csak az nem tetszik benne, hogy XSVCD-nél nem kezeli a feliratot.
De ez legyen a legnagyobb baja.
A Service discről annyit, hogy pár csóka megszerezte az Ausztrál Panától, úgyhogy fel is töltötték szépen eMule-ra, vagy Donkey-ra. Szedjétek.
Dzsozy
Milyen színű a cuccod??? Nagyon felhúztak ezzel a fekete/szürke mizériával, mert spec nekem pont fekete kellene, de ha most kellene megvennem a cuccot, nem tudom, hogy merném-e a feketét bevállalni...
Kezol:nyugodtan vehetsz fekete szinű tipust. A hiba csak egybizonyos szállitmányra volt igaz (ami 1 hónapja volt hír a szakmai berkekbe és én is már késöbb hallottam), de azt már visszahívták. Azóta nem hallottam és nem találkoztam hibás 35-ös feketével.
Panasonic DVD-S35
hi.
Nekem ezüst a gép.
Most nem is kapsz feketét, legalábbis a Mediában nem.
Csak Budaörsön van pár db ( fekete).
Dzsozy
Panasonic DVD-S35
Sziasztok!
Nekem is S35-ösöm van és mindent visz patentül.
Csak az nem tetszik benne, hogy XSVCD-nél nem kezeli a feliratot.
De ez legyen a legnagyobb baja.
A Service discről annyit, hogy pár csóka megszerezte az Ausztrál Panától, úgyhogy fel is töltötték szépen eMule-ra, vagy Donkey-ra. Szedjétek.
Dzsozy
Milyen színű a cuccod??? Nagyon felhúztak ezzel a fekete/szürke mizériával, mert spec nekem pont fekete kellene, de ha most kellene megvennem a cuccot, nem tudom, hogy merném-e a feketét bevállalni...
Panasonic DVD-S35
Huh 4GB-t leszedni fájlcserélőn...