Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
S-video bekötés kérése
-
Vendég
S-video bekötés kérése
llojzi: manuálisan nem tudsz kompozit/svideo közt váltani a TVn ? OSD menüben vagy mittomén ...
-
Vendég
S-video bekötés kérése
lojzi
Te rózsák legtövisesebbike! Minek a kondi? Hogy jön ide kondi?
A scart csatlakozón ugyanaz a jel megy át a tv-be, mint az s-video csatlakozón, csak az alakja más! Ha a tv-d nem tudja az spvideot, akkor te kondizhatsz vele jobbra balra, kötögethetsz mint egy népmüvész, akkor se fogja tudni és FEKETE-FEHÉR lesz a képe mint elöttem már többen is leírták!
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Megadtad magadnak a választ. Azért fekete fehér mert a TV nem tudja az S-Videot. Az S-video külön viszi a világosságot és a színt (nincs ennek valami normális magyar megfelelője?). Mivel a TV-d nem tudja az S-Videot ezért csak a világosságot jeleníti meg mint egy kompozit jelet. Csak a színt nem látod hozzá ezért fekete fehér.
Ha az S-Videoból kompozit jelet szeretnél a Scarton akkor olyan átalakító kell hozzá amelyiknek egyik vége S-Video a másik vége Scart, de a csatiban összegzi a két képjelet és a két hozzá tartozó földet és úgy köti be a Scart csati megfelelő kompozit lábára. Így egyszer a csatlakozó formáját is átalakítod S-Videoról Scart-ra és a jel formáját is átalakítod S-Videoról kompozitra.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Vettem én is egy svideo kábelt meg egy svideo-scart átalakítót. Hogy ezt valóban átköti a jelet egy kondin keresztül vagy csak scart svideo lábaira viszi az nem derült ki sajnos. A TV nem a legújabb, nem hinném hogy tud svideo-t scraton keresztül is akár. Végülis van kép, nem is rossz, de fekete-fehér (teljesen). Mitől lehet ez?
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Ha a TV-d tudja mindeképpen érdemes vele foglalkozni mivel az S-Video számottevően jobb képminőséget biztosít.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Köszi a javaslatokat, mindegyiknek utánajárok, elsőnek a tv S-Video képességeit kell csekkolnom.
Simon:
Valszeg elég zavarosan fogalmaztam: valóban eddig kompoziton néztem és e topic olvastán merült csak fel bennem az S-Video használat gyakorlati kivitelezésének lehetősége, én is úgy gondoltam, hogy egy S-Video/Scart átalakító lehet csak a megoldás (az S-Video bemenet hiánya miatt), csupán érdekelt, hogy érdemes-e foglalkozni a dologgal...
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Száz szónak is egy a vége.Ha a Tv nem rendelkezik s-video fogadásával nincs értelme az s bekötéssel foglalkozni.Viszont én tudok egy kis megoldást.Most jön a reklám helye:Van nekem egy 70 cm-es Hi-fi Sanyo TV-m aminek proci hibálya van.Ez azt eredményezi,hogy kontraszt nélküli a képe.Ha ráadom a kontrasztott átfordul a kép negatívba.A proci csere kb.10eFt lenne.Ha igy érdekel 30eFt ért oda adom.Amig nem jött ez aprobléma kiváló kép és hang minőséget nyujtott.A hangja még most is kiváló,de nincs benne a nicam dekóder,csak a helye.Csatlakozók:2 Euró csatlakozóval,S-Vhs csatival,és külön 2x2 Rca csatival valamint külső hangfal csatlakozókkal van ellátva.Tehát,ha akarod a saját erősitője,ha akarod külső erősitővel szólaltatod meg.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Okos fiúk minden okosat leírtak csak te kérdeztél jó nagy butaságot.
Ha eddig RCA-Scart bekötést használtál akkor a kompozit kimenetét használtad a kártyának. Ha ezután az S-Videót akarod RCA-ra átalakítani akkor ugyanazt a kompozit jelet fogod nézni csak nem a Scart-ra hanem az RCA bemenetre fogod kötni. Így tehát semmilyen minőségjavulás nem lesz.
Vagy az S-videót kösd a TV-d S-videó bementére ha van, vagy -ahogy a fiúk leírták- ha a TV-d tudja a Scarton fogadni az S-Videót akkor egy S-Video/Scart átalakítóval tudod megcsinálni.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
A Matrox kartyak tudnak 15 kHz-es RGB (SCART RGB kompatibilis) jelet is kiadni. Kabel bekotes, leiras Matrox honlapon (FAQ). Ez a jel meg jobb mint az S-Video. Beallitani (Matrox) ott tudod, ahol a kimenetet konfiguralod (kompozit, S-Video, RGB)
-
Vendég
S-video bekötés kérése
a tv leírásban nézd meg, hogy scarton keresztül tudja-e az s-videót, ha nem, akkor nem érdemes erölködni vele... viszont ha igen, akkor az s-videón keresztül jobb képet fogsz kapni...
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Magyarán az S-video jelet akarod a scart-on keresztül a TV-re kötni? Akkor előbb nézd meg, hogy a TV-d tudja-e fogadni az S-video jelet! Ha nem akkor csak fekete-fehérben fogod látni.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Az átalakítás azért kéne, mert a tv-n nincs S-Video bemenet, csak SCART...
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Sziasztok!
Nekem a Matrox kártyám csatlakozója külön biztosít S-Video és külön egy kompozit kimenetet. Eddig ezt egy SCART/RCA kábellel kötöttem a tv-re. Szerintetek érdemes venni egy S-Video/RCA átalakítót az S-Video kimenethez? Lenne javulás a képminőségben?
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Itt a scart lábkiosztás
http://www.gamesx.com/hwb/co_Scart.html
A kompozitra kösd a kompozitot. Ha ebből sem világos -Tom szépen elmondta- akkor ahogy javasoltam menj le a boltba és vegyél egy Ati kártyához való átalakítót. Például ilyet:
http://www.videocapturecard.com/7pinadapter.html
Ennek a kompozit (RCA) lábát kötheted a TV-d RCA bemenetére (ha van). Ha nincs akkor vegyél hozzá egy RCA-Scart átalakítót.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
pégé, most meg kell várjuk, míg az albánok a holdra jutnak, hogy megfogadd Simon tanácsát, hanyagold már ezt az s-video bekötést, a 7pin miniDIN-en (apa), ha szemből nézed a középső vezető műanyag hasáb alatt kettő felette egy tüske látható középen, ha nem, akkor fejjel lefele tartod, ebből a hasáb alatti jobbra a kompozit-videójel a mellette lévő (balra) jó lesz földnek, a scarton (szintén apa), ha jól emléxem a 20 láb a video be és a földje a 17-es, ha a scartot szemből nézed és a "csőre" felül van akkor a sima oldaltól kezdődik a számozás a párosak felső, páratlanok alsó sorban (tehát felül a sima oldaltól a 10. a 20-as láb, alul a 9. a 17-es láb....
ja, hangot ezen a 7pines DIN-en keresztül nem fogsz kinyerni...
lehet, hogy a 19-es lábra kell kötnöd a videójelet, mondom nem emléxem már rá pontosan, de a többi stimmel, ezt már próbálgatással csak sikerül megoldanod...
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Éppen ezért tisztelettel kérném a hozzáértőket, hogy mutassák meg, hogy kell összehozni a 7 pontos s-videot a Scarttal! A lentebbi linken irt módszert jelentem kipróbáltam, (svideo, 470pikós kondi és RCA dugó!) se kép, se hang!
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Azért ez nem Sokol rádió 50 évesen / házimozi huszonévesen választás :-)))
Amit leírsz, az a közgazdaságtani könyvekben is leírt fiatalabb korosztályra jellemző jelenség, hogy a jövedelme "komoly dolgokhoz" kevés, de kenyérre sok. Ezért aztán igyekszik "jól élni", de semmi nagy megtakarítás, felhalmozás, befektetés.
Gordonnak "nekiugranom" valóban nem volt szerencsés, hiszen a használt 72-es TV vásárlásával egy reális alternatívát mondott, és nem azt hogy "vegyé plazamatévét meg nautiluszt!"
A kb. 50db DVD filmemmel nem tudom mekkora rajongónak számítok, de engem inkább a filmes oldala érdekel, nem a kiváló kép/hang lemezek. Pl. StarWars-om egy sincs, de van egy-két idehaza ki sem adott ritkaságom, bizony néha mono hanggal, fekete-fehérben.
A lemezeim 95%-át használtan vettem, 3-3,5eFt-ért. És igen furcsa emberekkel találkoztam az eladók között. Volt egy pasas, akinek annyi filmje volt, hogy a szoba tele volt vele, és 3e/db-ért adta mind, mert holnapután le akart foglalózni egy 20milliós lakást. Volt mondjuk 400 filmje. Ha mind eladta 3K-ért, kb. 1 milliót bukott a dolgon.
De most már tényleg csak itt írkálok, nagyon messze kerültünk az s-video bekötéstől ))))
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Persze én tiszteletben tartom az értékrendedet! Azért is javasoltam két alternatívát: a tv cseréjét és számítógépen kívüli házimozizást, vagy egy király monitort. Mindazon által ha ide írsz ez egyfajta értékrend kinyilvánítás, vagyis a dvd-zés a te életedben is fontos szerepet tölt be. Én legalábbis ebböl indultam ki és e szerint "adtam tanácsot"! Ha már ma "boldogítottalak" mindenféle szállóigékkel, akkor had tegyek még ide egy népi bölcsességet: sz...ból nem fonsz ostort, de ha fonsz is, akkor sem csattogtatsz vele! Ezt és az elözöeket sem bántásnak szántam, csak szeretnék rávilágítani arra a magam módján, hogy egy régi tv és a modern eszközök (dvd, szgép) összehozása nem éppen problémamentes. Ha nem elég neked az amit ez nyújt (kompozit bemenet) akkor hiába próbálsz itt fából vaskarikát és átvezeted az svideo jelet egy dvd lejátszón, mert ugyan nagy küzdelmek árán lehet, hogy összejön, de holnapután szembetalálod magad egy újabb hasonló gonddal és nem leszel elégedett a végeredménnyel sem.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Anélkül, hogy nagyon off lennék, nagyon sok olyan ember van akinek nincs 30-40 milliója arra a nomrális lakásra/házra, de össze bír kaparni párszázezret hangfalakra, projektorra stb. Ez nem arról szól, hogy kinek mi a fontos. Azért mert nincs több tízmillióm egy házra azért ne vegyek magamnak igényes hangfalakat vagy akár egy igényes autót? Spóroljak egész életemben, hogy összejöjjön a házravaló és 50 évesen a Sokol rádiómmal költözzek bele. Szerintem ez legalább akkora "beszólásra érdemes" baromság, mint amit te említettél.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Ne haragudj, de ez teljesen értékrend kérdése. Pl. itt a fórumon is olvasni lehet srácokat, akik azzal vetítenek hogy ha az 500eFt/pár frontjaikat kicsit jobban meghajtják, akkor már dörömböl alulról a szomszéd. Nekik pl. nagyon szívesen beszólnék, hogy vazze! ne 500kilós hangfalakat vegyét te szerencsétlen, hanem egy rendes házat, és költözz el abból a nyócadik emeleti 40m2-es putriból!
De nem teszem, mert nekik ez az életük, ez ami fontos nekik. Nekem még rendes TVm sincs (scart is alig akad rajta), de a szomszéd se aki átdörömböljön. Kinek mi a fontos, döntse el maga, tartsuk tiszteletben.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Most csak a kötekedés kedvéért: ha olyan tv-d van ami még az S-video jelet sem képes fogadni, akkor az nem lehet éppen a legkorszerübb modell! Messze megérett a cserére, ha komolyan akarsz házimozizni! Ha van 50-60 eFt-od egy dvd lejátszóra, akkor lehet egy használt 70-es tv-re is.
Vagy ha csak néha nézel filmeket szgépes alapról, akkor meg inkább azt tanácsolom, hogy vegyél egy 19"-os monitort. Többre mész vele! Öreg tv-n dvd-z olyan mint Ferrarival földuton járni, vagány, de kényelmetlen dolog!
csak 18 év felett egy másik hasonlat Ford Fairlane-töl: "olyan mint sajtreszelövel re..szolni: enyhén szórakoztató, de inkább fájdalnas!"
Simon: nincsen rózsa tövis nélkül, hacsak nem zuhanyrózsa! :smile7:
-
Vendég
S-video bekötés kérése
Nem kell vegyél semmit. Még egyszer leírom -remélem utoljára-, hogy a kártyádon lévő 7 pólusú S-Video csatlakozó kép kompozit lábát kösd a TV-n lévő egyetlen Scart kompozit bemenetű lábaira. És kész. A kompozitot minden TV kezeli.
-
Vendég
S-video bekötés kérése
A TV-n csak 1 scart van, ami nem tudja a számítógép videókártyájából jövő Svideo jelet fogni! Az újabb TVken, amin 2 Scart, vagy több van az tudja, az enyém nem! Amúgy meg egy JVC DVD lejátszón láttam ezt az Svideo bemenet dolgot, azért gondoltam arra, ha már valamit kéne vennem mégse TV-t vennék 2-300 ért, hanem csak DVD-t!
-
Vendég
S-video bekötés kérése
DVD-lejátszón S-video jel bemenet lehet, de scart csatlakozón kersztül. A Sony DVD-men legalábbis van ilyen. Az értelme annyi, hogy a vidomagnót a DVD-n keresztül lehet a tévére kötni, ami 1 scartos tévéken 2 készülék bekötését teszi lehetővé. Persze lehet vitatkozni ennek a megoldásnak az előnyeiről és a hátrányairól, de a lényeg az, hogy van ilyen. Maga a készülék nem sokat alakít a jelen, sőt a Sony képviselet még azt sem tudta megmondani, hogy a scarton beérkező jel kimegy-e az RCA kimeneten, vagy sem, tehát hogy van-e belül pl. RGB-kompozit vagy Svideo-kompozit átalakító.