Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MPEG4 lejátszók
MPEG4 lejátszók
Másnak viszont nem ajánlom!
Esküszöm nem értem! Az, hogy egy player támogatja az MPEG 4 formátumot, még nem jelenti azt, hogy DVD lejátszásra nem ugyanolyan alkalmas mint bármelyik másik társa... Remélhetôleg ugyanolyan támaogatott formátummá fog válni, mint az MP3, ami eléggé meg fogja nehezíteni a DivX támogatás nélküli playerek ajánlását... Nem mindenki hallgat MP3-at, pedig ma már valamennyi DVD-player támogatja... DivX-et sem lesz kötelezô nézni, de könyörgöm, miért baj, ha a lejátszónk azt is tudja???
MPEG4 lejátszók
Simon Templar:
A te eseted egyértelmű, ha nem akarsz archiválni, akkor nincs is másra szükséged. De DivX lejátszóra sem!
Delphijos:
A stílusommal csak a vitát akartam feléleszteni, mert rajtam kívül nem volt más ellenpárti. Az Mpeg2 kontra Mpeg4 vitával nem foglalkozok, a tömörítés típusa független (is lehetne) az adathordozótól. Én is jobban örülnék, ha a DVD lemezeken jobb tömörítést alkalmaznának. De ami lehetséges, az könnyen meg is valósulhat - feltéve, hogy lesz rá igény. Ehhez sem kell DivX lejátszó.
tsc:
A te eseted éppen ellentétes Simon Templaréval, remélem, nem fogsz a nagy archívumoddal úgy járni, mint korábban sokan az audio kazettagyűjteményükkel. Bár a kazi újrafelhasználható, de már alig használja valaki. Ez az egy eset, ahol lehet értelme egy DivX lejátszónak. Másnak viszont nem ajánlom!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
MPEG4 lejátszók
DivX Lejátszó témában a következőket tudnám hozzátenni:
Németországban jelenleg többféle asztali lejátszó van 179 eurós "dömpingáron". Elta, Yamada meg hasonló márkák. A Yamadát akciózta a Média Markt 99 euróért pár napig. Ennyit szerintem még megért.
Ezekkel az a baj amúgy hogy feliratot egy sem kezel. Mindegyik Sigma chipes.
Én Kiss-DP450-et vettem, ez eddig minden DivX-emet vitte, egészen elképesztő minőségben, főleg a 2cd-s 5.1-es divx-ek zavarbaejtően jól néznek ki.
A 3.11-esek (még) néha kicsit szaggatnak de túlélhető.
Firmware update itt egészen gyakran van ellentétben a többi "márkával".
Ja és van DVD íróm, de hogy miért vettem mégis ilyen lejátszót?
- Egyrészt van már kb 500 cd-nyi DivX-em itthon és nincs kedvem DVD-n beszerezni + kiírni őket újra, nagy része nem is ér annyit.
- Netről azért hamarabb leszedek egy 700 megás filmet mint egy 4 gigásat plusz 2 perc alatt ki is írom
- Nem minden filmet lehet DVD-n beszerezni (NAGYON SOKAT nem. inkább így fogalmaznék)
Ennyi.
MPEG4 lejátszók
Elég, ha csak belegondolunk, hogy a DVB is az mpeg2-es szabványt használja, és ami magyarországon még csak most készül betörni a piacra (a UPC méregdrága megoldását leszámítva)
És sajnos a szellemkép-, meg az FM zajmentességet leszámítva nem jobb minőségü szerintem mint egy analog adás. Nemrég EuroSporton focimeccset néztem, ahol olyan szinten rohadt a kép, hogy a kapu hálója egy egybefüggő pacni volt! A HDTV-nek meg addig nincs létjogosultsága itt magyarországon, amíg fel nem lőnek egy két magyar műholdat, ahová pakolhatják, ugyanis a földi frekvenciák már most beteltek, más műholdakhoz meg a méregdrága előfizetés is hozzá tartozik (lsd. Astra-UPC)!
Bocsi, egy kicsit talán elkalandoztam.
MPEG4 lejátszók
Szerintem kár ilyen nagy feneket keríteni ennek a dolognak... Inkább örüljünk neki, hogy ilyen is lesz, aztán aki használja használja, aki nem, az nem...
MPEG4 lejátszók
YvsMad: Nem igazán értem a "kirohanásodat". Pl. én ha jól emlékszem egy büdös szóval nem mondtam hogy hatalmas divx gyűjteményem lenne. Írt DVD lemezem is ha 3-4 darab van. Amit írtam azt arra a megjegyzésedre írtam amikor "kedvesen" legyaláztad az mpeg4-et hogy az milyen szar minőség, és a Te írt DVD-id mennyivel faszábbak. Ezt viszont ma is tartom, miszerint az mpeg4 jobb tömörítési algoritmus mint az mpeg2. És hogy az mpeg2 felett eljárt az idő. De ha jól emlékszem azt is írtam hogy annyira elterjedt (és nem csak a DVD-nél) hogy nehéz lesz leváltani.Ennyi és nem több. Az multicsatornás hanggal kapcsolatos eszmefuttatásodat Simon "kivégezte" arra nem vesztegetnék több szót.
Clint Eastwood bekaphatja!
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Összesen 3-4 DVD-R-em van, de azok is mind megvannak gyári R2-es lemezen csak a magyar feliratot applikáltam rájuk.
OFF/
Simon, ez a mondat megragadt bennem. Tudnál egy kis segítséget adni, hogy kell elindulni egy ilyen dologgal ?
Csak úgy címszavakban, milyen programokat használtál és kb. mekkora munka volt.
Konkrétan: Megvan az Analyze That c. film DVD lemezen és a család kérésére meg kellene csinálnom a magyar feliratot hozzá és az egészet visszaírni egy DVD lemezre. Szerinted hogy induljak el?
Köszi
Mivel nincs DVD írom ezért egy kedves fórumtárs segített benne (aki azt hiszem már nem nagyon látogat el ide). Én csak a feliratot készítettem el, időzítettem és a MaestroSBT progival bmp képeket generáltam belőlük. Átküldtem neki a bmp-ket és az R2-es DVD lemezt. Innetől Ő csinálta az authoringot meg a többit. De biztos vannak itt hozzáértő emberek. Sőt talán van külön topicja is.
A felirat elkészítése nagy munka volt letlévén olyan filmekről volt szó amelyeket nem adtak ki magyar DVD-n. Egy részüknél én magam fordítottam a szöveget, míg másoknál (Basic Instict) a szinkron alapján (némi javítással) csináltam. Ráment egy napom/film.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
MPEG4 lejátszók
Összesen 3-4 DVD-R-em van, de azok is mind megvannak gyári R2-es lemezen csak a magyar feliratot applikáltam rájuk.
OFF/
Simon, ez a mondat megragadt bennem. Tudnál egy kis segítséget adni, hogy kell elindulni egy ilyen dologgal ?
Csak úgy címszavakban, milyen programokat használtál és kb. mekkora munka volt.
Konkrétan: Megvan az Analyze That c. film DVD lemezen és a család kérésére meg kellene csinálnom a magyar feliratot hozzá és az egészet visszaírni egy DVD lemezre. Szerinted hogy induljak el?
Köszi
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Megkérdezném a T. Fórumtagokat, hogy terjedelmes DivX Avi filmgyűjteményük hány százaléka rendelkezik 5.1-es hanggal? 6.1-et már nem is kérdezek...
Nekem nincs egy darab avi file-om se, a megnézés után kitörlöm őket. De az elmúlt 1 évben kábé 70-80 filmet néztem meg mpeg4 formátumban. Ezek közel 60-70%-án volt Dolby Digital vagy Dolby Digital EX hang. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy ha akartam volna akkor a filmek 90-95%-át elérhettem volna Dolby Digital 5.1-es hanggal csak lusta voltam 2Cd-t letölteni az 1 helyett.
Egyébként nincs igazad, mert rossz a megközelítésed. Én nem veszek DVD lemezt mert olyan szarok a filmek, hogy nem kellenek. Ami jó (évente 3-4) azt megveszem. Mivel moziba sem járok ezért a filmeket ha DVD-n szeretném megnézni akkor tékából kellene kölcsönöznöm. A környékünkön van kb. 4 téka, melyekben összesen ha 100 film megtalálható a megjelent 3 ezerből. Ezért marad a net és marad az mpeg4. Sokan nem hiszik el, de nem sajnálom a filmenkénti 4-500Ft-ot és nem azért nem fizetek érte mert anyámnak warez volt a beceneve.
Sohasem kódoltam mpeg4-et, de arra sem vinne rá a lélek, hogy DVD-R-re másolgassam a filmeket, hogy ezzel spóroljak némi pénzt. Összesen 3-4 DVD-R-em van, de azok is mind megvannak gyári R2-es lemezen csak a magyar feliratot applikáltam rájuk.
MPEG4 lejátszók
Megkérdezném a T. Fórumtagokat, hogy terjedelmes DivX Avi filmgyűjteményük hány százaléka rendelkezik 5.1-es hanggal? 6.1-et már nem is kérdezek...
A DVD filmeknél mintha kicsit jobb lenne a helyzet.
A Cora újságban láttam: BTC márkájú DVD + / - / RAM író/újraíró 59.990,- Ft.
Én inkább ezt veszem meg most és nem várok a DivX lejátszó leárazására.
Ti meg csak konvertáljatok DVD-ről abban a hiszemben, hogy jobban jártok.
MPEG4 lejátszók
Már régóta tudunk a KISS típusú DVD lejátszóról, amelyik DivX-et is tud, de szerintem ez még nem az a kategória amire az ember igazán felkapja a fejét. A mai nap olvasom, hogy kijön a Philips is hasonló tulajdonságú lejátszójával.
Íme a cikk:
"Igazi áttörésnek lehetnek tanúi a berlini IFA 2003 rendezvényre, az év egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállítására látogatók: a Philips itt mutatja be a vállalat első MPEG-4, DivX 4-5 és XviD-kompatibilis asztali DVD-lejátszóját. A Philips terméke lesz az első olyan DivX-kompatibilis asztali lejátszó, melyet egy neves, világszerte jól ismert szórakoztatóelektronikai gyártó dob piacra.
A DVD737 típusjelzéssel ellátott készülék ráadásul -- meg nem erősített hírek, pletykák szerint -- nem csak az MPEG-4 kompatibilis DivX 4.02-5.05 kodekekkel, hanem a DivX 3.11-es kodekkel is kompatbilis lesz. A készülék emellett természetesen DVD, SVCD, VCD, Photo CD, Audio-CD lemezek, és MP3-állományok lejátszásával is megbirkózik.
A készülék nem csak a gyári nyomott, hanem az otthon megírt DVD-R/RW, DVD+R/RW lemezeket is lejátssza majd. Az asztali lejátszó szoftvere frissíthető, ezért később további kodekekkel is kompatibilissá tehető, amennyiben a lejátszóba épített chip ezt lehetővé teszi. Jelenleg sajnos nem ismert, hogy melyik chipgyártó MPEG-4 dekóderchipjét építi be új készülékébe a Philips.
A DVD-lejátszó egyéb képességeit, az alkalmazott chip típusát és gyártóját, valamint a készülék várható árát a hamarosan kezdődő IFA 2003 kiállításon hozzák nyilvánosságra."
Nyilván sokakat érdekel majd, főleg akkor, ha elérhető áron lehet kapni.
De szerintem ez az egész MPeg4, DivX, XVid, stb. játékosdi csupán múló divat, a kalózkodást elősegítő technika, hisz minőségben fel sem veheti a versenyt egy igazi, jól elkészített mpeg2-es tömörítésű DVD-vel.
A másik dolog a kiadói támogatás. Úgy gondolom, hogy szinte 100 %-ra lehet venni, hogy egyetlen filmkiadó sem fog megjelentetni mpeg4-ben kódolt filmeket. (Vagy ha igen, akkor azok a lemezek még komolyabb másolás elleni védelmet fognak tartalmazni, amire ezek az első "fecskék" nincsenek felkészülve. - Ennek azonban kevés esélyt adok.)
Szóval, maradnak az otthoni gyártású, vagy letöltött filmek, amik a illegális másolatok terjedését segítik elő.
Más szóval: átmeneti zsákutcának érzem és a jövőt sokkal inkább a Blue-Ray-ben látom.
Vélemények?
Nnna akkor már ismert az ár is....
Nálunk Szlovákiában októberre ígerik a Philips DVD 737-et, amelyik tud DivX-et 7990 Sk-s áron (cca. 48e ft)
Amúgy itt megtekintheto.
http://www.ce.philips.ch/global/DE/prod ... =DVD%20737
(Svájcban már kapható, 300 CHF-ért...)
Sanyi
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Azért csirip-csirip nem lenne. (Kivéve persze ha madarakról szól a film ). Ha az erősítő nem ismeri fel a jel fajtáját akkor jó nagy csend lesz. Mindez persze digit jelnél értendő .
Elképzelhető, én csak abból indultam ki, hogy a DTS hangnál is azért van figyelmeztetés mert ha az erősítőben nincs dekóder (csak DD) akkor károsíthatja a cuccot. Gondoltam azért károsítja mert csirip-csirip. És ha DTS csirip-csirip akkor miért ne lehetne wma csirip-csirip.
MPEG4 lejátszók
Mert nincs ami dekódolja. A wmv nem Dolby Digital vagy DTS multicsatornás hangot használ. Ergó kiviheted te a kártáyból a digit hangot de az erősítőből csak csirip-csirip jön majd (ha jön egyáltalán valami). Ezért a PC dekódolja egy codeccel és úgy tudod kivinni a már dekódolt hangot a végfokokba.
Azért csirip-csirip nem lenne. (Kivéve persze ha madarakról szól a film ). Ha az erősítő nem ismeri fel a jel fajtáját akkor jó nagy csend lesz. Mindez persze digit jelnél értendő .
Clint Eastwood bekaphatja!
MPEG4 lejátszók
A wmv nem Dolby Digital vagy DTS multicsatornás hangot használ.
Így mán értöm.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Miért ne használhatná a hangkártyája digitális kimenetét?Egyébként meg ha a 6 analóg kábel megteszi a SACD-hez a DVD-Audiohoz, akkor a T2-höz is elég audiofil lenne
Mert nincs ami dekódolja. A wmv nem Dolby Digital vagy DTS multicsatornás hangot használ. Ergó kiviheted te a kártáyból a digit hangot de az erősítőből csak csirip-csirip jön majd (ha jön egyáltalán valami). Ezért a PC dekódolja egy codeccel és úgy tudod kivinni a már dekódolt hangot a végfokokba.
MPEG4 lejátszók
...és 6 analóg interkonnekttel vezeted be a PCs hangkártyád kimenetéről az erősítödbe a hangját ? ami ugye rosszabb lesz a DTS-ES hangnál
Miért ne használhatná a hangkártyája digitális kimenetét?
Egyébként meg ha a 6 analóg kábel megteszi a SACD-hez a DVD-Audiohoz, akkor a T2-höz is elég audiofil lenne
gordon314.fw.hu
MPEG4 lejátszók
Ehhez előre is sok sikert kívánok Neked! Már csak egy wmv lejátszó kell, egy kivetítő vagy valami ami tudja a HDTV felbontást, meg sok-sok film...
Szerinted mikor lesz ebből valami? Mert 5 éven belül szerintem semmi. 5 év alatt a gyártók nem lesznek képesek közmegegyezni egy általános védelmi standardban (ami a CSS utódja), nem még hogy elterjedt és ami lényegesebb, megfizethető legyen.
Amúgy az itt felhozott érvek közül Gordon meglátása áll a legközelebb a valósághoz, ti. a házi kamerák már valóban rögzíthetnek mpeg4-ben és ezek lejátszásához valóban jó ha ilyet tud a DVD lejátszóm.
DE, a piacnak hány százalékát is teszik az ilyen kamerák? Véleményem szerint buta az, aki olyan kamerát vesz, ami már eleve tömörítve rögzíti az anyagot. Sokkal inkább egy miniDV, amit úgy editál az ember ahogy csak akar.
Mintha egy nagyot ugrottunk volna, nem? Nem beszéltünk elérhetőségről, elterjedtségről. Csak minőségről. Az mpeg4-el sem az volt a bajod, hogy nem lehet kihasználni hanem az, hogy szerinted szar. Akkor a wmv-t is ebből a szemszögből vizsgáld. Amúgy talán még idén beruházok egy projira és akkor nyilván az első vétel a T2 HDTV wmv verziója lesz. Persze ez csak egy film, de egy már van. Divx-ből (tudtommal) még egy sincs. Mindkét formátum csak a kiadók jóindulatától függ. De ahogy említettem is eddig szó sem volt disztribúcióról csak technikai minőségről.
...és 6 analóg interkonnekttel vezeted be a PCs hangkártyád kimenetéről az erősítödbe a hangját ? ami ugye rosszabb lesz a DTS-ES hangnál
Emberek ! WMV-t NEEEEEE!!!!
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
MPEG4 lejátszók
Mindkét formátum csak a kiadók jóindulatától függ.
Nameg ott az a két kis incifinci betű a wmv-nél, hogy MS Bill Gatesnek gondolom felcsillanna a szeme, ha a wmv terjedne el. Nem kicsit kaszálhatna rajta.
Annak ellenére, hogy a WM9 elég meggyőző teljesítményt nyújt, én félek attól, hogy a Micro$oft még a jelenlegi régiókódnál is elbaszottabb területi rendszert fog kitalálni. Jó lenne, ha ezt az egész kódolást el lehetne felejteni, de ez nem igazán a MS és a Fórum stílusa.
MPEG4 lejátszók
Mindkét formátum csak a kiadók jóindulatától függ.
Nameg ott az a két kis incifinci betű a wmv-nél, hogy MS Bill Gatesnek gondolom felcsillanna a szeme, ha a wmv terjedne el. Nem kicsit kaszálhatna rajta.
MPEG4 lejátszók
Még jó, hogy van ilyen sokféle formátum, az ember megválaszthatja, hogy neki melyik tetszik, melyiket használja. Nektek jó lesz a szuper DivX, én meg majd szenvedek a gagyi DVD-vel...
Vegyük a következő esetet: kapok kölcsön egy DVD-t, ami kétrétegű, és egy több mint kétórás film van rajta csordultig megtöltve a lemezt. Ha le akarom másolni, akkor jelen helyzetben két dolgot tehetek: vagy két DVD-re írom ki, vagy letömörítem egyre, ami nem lesz valami szép.
Ellenben, ha a lejátszó tudja a DivX-et, akkor a 9 gigás MPEG-2-ből tömöríthetek 4 gigás DivX-et vagy akár WM9-et, ami a tapasztalatok alapján azt jelenti, hogy a minőségromlás gyakorlatilag elhanyagolható, és mégis csak egy lemezen van a film.
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Ehhez előre is sok sikert kívánok Neked! Már csak egy wmv lejátszó kell, egy kivetítő vagy valami ami tudja a HDTV felbontást, meg sok-sok film...
Szerinted mikor lesz ebből valami? Mert 5 éven belül szerintem semmi. 5 év alatt a gyártók nem lesznek képesek közmegegyezni egy általános védelmi standardban (ami a CSS utódja), nem még hogy elterjedt és ami lényegesebb, megfizethető legyen.
Amúgy az itt felhozott érvek közül Gordon meglátása áll a legközelebb a valósághoz, ti. a házi kamerák már valóban rögzíthetnek mpeg4-ben és ezek lejátszásához valóban jó ha ilyet tud a DVD lejátszóm.
DE, a piacnak hány százalékát is teszik az ilyen kamerák? Véleményem szerint buta az, aki olyan kamerát vesz, ami már eleve tömörítve rögzíti az anyagot. Sokkal inkább egy miniDV, amit úgy editál az ember ahogy csak akar.
Mintha egy nagyot ugrottunk volna, nem? Nem beszéltünk elérhetőségről, elterjedtségről. Csak minőségről. Az mpeg4-el sem az volt a bajod, hogy nem lehet kihasználni hanem az, hogy szerinted szar. Akkor a wmv-t is ebből a szemszögből vizsgáld. Amúgy talán még idén beruházok egy projira és akkor nyilván az első vétel a T2 HDTV wmv verziója lesz. Persze ez csak egy film, de egy már van. Divx-ből (tudtommal) még egy sincs. Mindkét formátum csak a kiadók jóindulatától függ. De ahogy említettem is eddig szó sem volt disztribúcióról csak technikai minőségről.
MPEG4 lejátszók
nézzed csak a szuper PAL DVD-det én meg nézem a gagyi HDTV wmv-met.
Csak nem vettél a konyhába egy ilyet?
Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
MPEG4 lejátszók
Most ahogy Te fogalmaztál csak azt mondom: nézzed csak a szuper PAL DVD-det én meg nézem a gagyi HDTV wmv-met.
Ehhez előre is sok sikert kívánok Neked!
Már csak egy wmv lejátszó kell, egy kivetítő vagy valami ami tudja a HDTV felbontást, meg sok-sok film...
-
Vendég
MPEG4 lejátszók
Még jó, hogy van ilyen sokféle formátum, az ember megválaszthatja, hogy neki melyik tetszik, melyiket használja. Nektek jó lesz a szuper DivX, én meg majd szenvedek a gagyi DVD-vel...
Még emlékszem, hogy a wmv-ről mi volt az általános vélemény. Nem is meglepő hiszen az internetről letölthető 1-2Mb-os wmv file-ok (Sziszi veri Petikét vagy fordítva) elég ratyi minőségűek. Most ahogy Te fogalmaztál csak azt mondom: nézzed csak a szuper PAL DVD-det én meg nézem a gagyi HDTV wmv-met.
MPEG4 lejátszók