Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MPEG4 lejátszók

BeerCan
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: BeerCan »

Philips 728/733: "sima" dvd lejátszó. Csak azért írtam, hogy sorszám szerint már jöhetne a 737!

BeerCan

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: kezol »

Vegyen már valaki egy ilyen LOOMAXOT Mégis milyen?   30-ért már... nem rossz (bár a szegedi MM-ban 40 volt)
Üdv.

Én ma délután megnéztem egy ilyen kütyüt a MM-ban. Vittem az összes itthon található divxverzióból valamint x-vid, mpeg, jpg, mp3 stb. Mindent olvasott szépen, csupán a feliratokat nem tudta berakni a filmre (sub, srt).
Ez valószinüleg egy szoftverfrissítéssel megoldódik majd, merthogy hatalmas piros betűkkel rá van ám írva hogy frissíthető. A honlapjukon láttam is ilyesmit.
Kinézetre kicsit egyszerű, de nem rossz. Asszem holnap veszek egy ilyet, mert nekem ennyit megér. Még addig alszom rá egyet :-)

3.11-es divx-el is próbáltad??? JPG? Jahh és ha esetleg tényleg megvenéd leírnád, hogy van-e rajta optikai kimenet???

köszi

Nemezis
Isten Hozott! :)

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Nemezis »

Vegyen már valaki egy ilyen LOOMAXOT Mégis milyen?   30-ért már... nem rossz (bár a szegedi MM-ban 40 volt)
Üdv.

Én ma délután megnéztem egy ilyen kütyüt a MM-ban. Vittem az összes itthon található divxverzióból valamint x-vid, mpeg, jpg, mp3 stb. Mindent olvasott szépen, csupán a feliratokat nem tudta berakni a filmre (sub, srt).
Ez valószinüleg egy szoftverfrissítéssel megoldódik majd, merthogy hatalmas piros betűkkel rá van ám írva hogy frissíthető. A honlapjukon láttam is ilyesmit.
Kinézetre kicsit egyszerű, de nem rossz. Asszem holnap veszek egy ilyet, mert nekem ennyit megér. Még addig alszom rá egyet :-)

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

West End MM:Loomax DVD X-50: 29.990 Ft
Kiss DP-500: 99.000 Ft
JVC XV-NP1: 74.990 Ft

Tudomásom szerint mind a Kiss, mind a Philips kezeli már a vegyesen megírt médiumokat. Egy CD vagy DVD tartalmazhat avi, jpg, mp3 állományokat vegyesen. A Philips boldogul az összes írható formátummal is, gombokkal régió függetleníthető. Egy baj van vele: még sehol sem tudtam megvenni. Pedig már kapható a 728 és 733 is.

BeerCan

Mi ez a 728/733?

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Vegyen már valaki egy ilyen LOOMAXOT Mégis milyen? 30-ért már... nem rossz (bár a szegedi MM-ban 40 volt)
Nem értem mi a parád... Fogj egy lemezt és nyargalj be vele az MM-ba! Mégiscsak az a tuti, ha a saját szemeddel látod mire képes a kütyü...

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: tsc »

Vegyen már valaki egy ilyen LOOMAXOT Mégis milyen? 30-ért már... nem rossz (bár a szegedi MM-ban 40 volt)

BeerCan
Újonc fórumos
Újonc fórumos

MPEG4 lejátszók

Ezt találtam még:

http://www.computerdiszkont.hu/

Az üzlet címe: 1136 Pannónia utca 42/b
Tel: 06-20-9345559, 2-880-218
Nyitvatartás: H-P 10:00 - 18:00

Heti Akció :

Yamada DVX-6000 DIVX.XVID,MP3,JPEG Asztali Dvd 39920 Ft + Áfa Raktáron
Yamada 5520 Slim Asztali Dvd Lejátszó: 18700 Ft + Áfa Raktáron
Technosonic MP-107 DIVX.XVID,MP3,JPEG Asztali Dvd 39920 Ft + Áfa Raktáron

BeerCan

BeerCan
Újonc fórumos
Újonc fórumos

MPEG4 lejátszók

West End MM:
Loomax DVD X-50: 29.990 Ft
Kiss DP-500: 99.000 Ft
JVC XV-NP1: 74.990 Ft

Tudomásom szerint mind a Kiss, mind a Philips kezeli már a vegyesen megírt médiumokat. Egy CD vagy DVD tartalmazhat avi, jpg, mp3 állományokat vegyesen. A Philips boldogul az összes írható formátummal is, gombokkal régió függetleníthető. Egy baj van vele: még sehol sem tudtam megvenni. Pedig már kapható a 728 és 733 is.

BeerCan

[SAS]

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: [SAS] »

MMS: Én is szemezek ezzel a 737 es lejátszóval, most akarok venni egy DivX es DVD lejátszót, mert nagyon sok filmeme van kiirva ithon cd-re.
És még egyenlőre nemtudok dönteni hogy milegyen, a Jamo DVR 50 en gondolkozok még de azt nem tudom hogy milyen feliratokat támogat, és hogy Xvid et tud e.
A következő kérdéseim lennének hozzád:
Tud e olyat csinálni ez a Philips lejátszó ha 1 cd-n van film, kép, és mp3 akkor mind a 3 letudja játszani. Azért kérdezem ezt mert a régebbi KiSS lejátszók csak az egyiket tudták.
Akkor ezek szerint minden feliratot kezel a lejátszó?
Mennyiért vetted és hol?
És hogy te tulajdonképpen megvagy e vele elégedve?
Előre is köszi szépen a válaszaidat.

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: MMS »

Hali,

Új fejlemény: az egyik haverom mondta, hogy bár a Philips DVD737 a Subtitle kiválasztásnál csak az SRT-t és SMI-t jelzi ki, mint támogatott formátumot, a SUB-okhoz pedig kérdőjelet tesz (mint nem ismert formátum), kiválasztva a SUB subtitle-t, azt is megjeleníti, csak az első 4-5 felirat el van csúszva időben, de utána rendbejön, és a korrekt időben mutatja.

Ez azért érdekes, mert a SW-release-ben ez nem volt említve a támogatott formátumok között, de úgy látszik vannak, akik nem hisznek neki (úgy tűnik, Ők teszik jól...).

Hopp, a többiek hogy állnak a DivX5.1-el ? Philips OK !

Üdv: MMS

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

tsc
Beköltözött
Beköltözött

MPEG4 lejátszók

Mik vannak...

Láttam a Média Markt-ban LOOMAX X-50 dvd lejátszót (www.loomax.de) 39.900-ért. DivX 3.11, új firmware-el sub-okat is támogat.

Ezen kívül Kiss DP-450 szintén média marktban 70e.

Na, fejlődik a téma..

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doki »

' date='2003-11-18, 00:54'] Egyszóval két dolog érdekelne, mik ennek a lejátszónak a DivX es képességei, mert én ha vennék ilyet csak ezért vennék, és hogy hol lehetne ilyet beszerezni?
Pl. a Metróban is volt...
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

[SAS]

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: [SAS] »

Én most olvastam el a legújabb HáziMozi magazint és van benn egy DivX et támogató házimozi rendszer:
Jamo DVR 50 + A 305 PDD
Nos erről van e valakinek valami véleménye?
Mert ezen töröm az agyam mert 230.000 ft (legalábis azt irták az újságban) de érdekes modon Magyarországon eddig sehol se láttam hogy árusitották volna. Azt irták az újságban hogy az annex nél lehet kapni, én néztem az online árlistájukat de ott semmilyen ilyen vagy ehez hasonló rendszer nem volt.
Egyszóval két dolog érdekelne, mik ennek a lejátszónak a DivX es képességei, mert én ha vennék ilyet csak ezért vennék, és hogy hol lehetne ilyet beszerezni?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Visszatérve a JVC XV-NP1-re, a katalógus ezt írja róla: memóriakártyára mentett MPEG-4 filmek közvetlen lejátszása. MPEG-4 digitális videók, csak egyféle bitsebességűek (CBR?), JPEG digitális állóképek, WMA és MP3 formátumú fájlok is lejátszhatók függetlenül attól, hogy CD/DVD lemezen vagy memóriakártyán találhatók-e.
Tehát DVD lemezről is olvas MP3-at, ez nem túl elterjedt. A JVC forgalmazójánál a listaára 75 rugó. A 64 ezres ár elég jó. Talán azért nem hallottunk még róla, mert túl új. Ugyanez érvénes a JVC DVD-Audio csúcskészülékére (XV-NA77), vagy pl. a kint 305 euroba (kb. 80 rugó) kerülő 70 cm-es, 16:9-es formátumú tévére (AV-28GT1) szürke és fekete színben.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy arban verhetetlen, EM8500 chipre epulo Divx/Xvid lejatszo Szlovakiabol : Orava DVD 503
Optikus es Koax kimenettel, komplett scart (RGB) bekotessel.
Ar : cca. 37 000 forint.
Amit egyenlore nem tud: feliratok.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

MPEG4 lejátszók

MMS,

A "rögös úttal" kapcsolatban elképzelhető, hogy igazad van, de mint fejlesztő tudom, hogy egyszerüen NEM lehet minden hibát megtalálni házon belül, sőt, még jóféle tesztelő cégek/csapatok segítségével SEM. A leggonoszabb hibák mindig az otthoni user gépén jönnek ki, mert olyan dolgokat próbál vele csinálni ami neked sose juttot volna eszedbe. :-))

Lehet persze házon belül végletekig tökéletesíteni a cuccot, de akkor sose jön ki vele a fejlesztő (vagy nagyon elkésik), így bukja az egész projectet. Sajna az a helyzet, hogy szivesebben bevállalják a felhasználók által visszajelzett hibát javítását firmware útján (vagy szoftvernél Patch útján), mert az idő pénz, és az idő mindig sürget...

De végülis meglátjuk, én szurkolok a Philipsnek is, nem vagyok vaskalapos KISS rajongó, még akkor is ha történetesen szeretem ezt a gépet. :-)

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Helló !

Egy kérdés: nem lehet, hogy az újabbak éppen azért nem kell, hogy végigjárják a "rögös utat", mert tanulnak az elődök hibáiból?

Amennyire én látom, mindig azoknak voltak a legnagyobb problémáik, akik úttörők voltak egy adott technológiában... Mivel csak az volt a piacon, mindenki ezt a márkát vette (különösen magas százalékban a "műszaki bubukák") és emiatt ha volt valami gond, rögtön kijött, és nagyon nagy százalékban, tele volt vele az összes fórum.

Ha a később indulóknak van egy csöpp esze, tanultak az elődök hibáiból. Egyébként aki figyeli egy kicsit a piacot, a Philips a legritkább esetben jön ki először a piacra valailyen új technológiával, mint piaci készülék, habár vannak ilyen irányú fejlesztései (lásd: IFA-n saját Blue-Ray recorder, saját DivX chipset, stb)
Mondhatni akkor lép be a piacra, mikorra nagyjából kiforrott a technológia. Vannak kivételek (mint a +RW szabvány/technológia), de a +R inkompatibilás esetet az első generációval talán Mindenki hallotta, szidták is érte a Philips-et rendesen.

HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)

tsc
Beköltözött
Beköltözött

MPEG4 lejátszók

Én is végigolvastam az adott topicot, és csodálkozom hogy mennyi bajuk van. :-(

Nekem (lekopogom) semmi bajom nincs vele! Mondjuk én nem is itthon vettem, de nem hiszem hogy köze lenne hozzá..

Mindenesetre én is kíváncsi vagyok a konkurrenciára, úgy tűnik mindenki hoz ki ilyet rövidesen, csak valszeg az összes gyártónak végig kell lépkedni ezzen a rögös úton ami a hibátlan divx lejátszásig vezet minden codec-kel, minden felirattal, hangformátummal, és ezt a Kiss már hamarabb kezdte kb. 1 évvel.. Én csak azért vagy szkeptikus a többit illetően.

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Nyahh nem tudom, hogy mennyire számít újdonságnak, de ma dobtak be hozzánk egy szórólapot, amin már helyet kapott a JVC XV NP1-es lejátszója... Esküszöm, hogy semmi bajom a KISS lejátszójával, de azt kell mondanom, hogy árban ismét rájuk vertek egy kört: a JVC-playerét 64000-ért vesztegetik...
Na jóhhh, de milyen divikszeket játszik és mit csinál a feliratokkal???

A Yamada 6000-es 50ezerbe van, igaz nem valami nagy márkanév, de talán viszi a 3.11-et is.

A JVC-nél meg MPEG-4 lejátszás (egyszerű profil). Így olvastam. Mi az az egyszerű profil?
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=5025

Szerintem ha vinné a 3.11-es DivX-et, már biztos hallottunk volna róla (Philips)... Mondjuk számomra mindegy, mert még ennyiért sem venném meg, de azért jó, hogy végre ez is eljutott hozzánk... Egyébként végigolvastam a terminálon található KISS topicot és háát még mindig nem tökéletes a 3-as DivX lejátszás az ottaniak szerint, bár szerintük is sokat javult...

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nyahh nem tudom, hogy mennyire számít újdonságnak, de ma dobtak be hozzánk egy szórólapot, amin már helyet kapott a JVC XV NP1-es lejátszója... Esküszöm, hogy semmi bajom a KISS lejátszójával, de azt kell mondanom, hogy árban ismét rájuk vertek egy kört: a JVC-playerét 64000-ért vesztegetik...
Na jóhhh, de milyen divikszeket játszik és mit csinál a feliratokkal???

A Yamada 6000-es 50ezerbe van, igaz nem valami nagy márkanév, de talán viszi a 3.11-et is.

A JVC-nél meg MPEG-4 lejátszás (egyszerű profil). Így olvastam. Mi az az egyszerű profil?
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=5025

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

tsc
Beköltözött
Beköltözött

MPEG4 lejátszók

KISS450 vs számítógép:

Hát persze, tulajdonképpen ki lehet váltani számítógéppel, nekem is van otthon, és mégis vettem ilyet, hogy miért?

+ nem zúg (ez számomra __nagyon__ fontos)
+ távirányítható
+ nincs kábeltömeg, nincs útban
+ RGB kimenet, az sincs számítógépen
+ hurcolható is könnyedén
+ képminőség jobb
+ dvd lejátszó úgyis kell

- sajna drága (én 73-ért vettem)

De ha anno ki tudtam adni a ratyi Samsung 709-esre 100e-et, meg a Sony 715-ösre 145e Ft-ot akkor nehogymár erre ne..

Az, hogy "DVD-ROM"-ra épül, számomra pozitívum, mert így egyrészt 100%-ig kompatibilis mindenféle ócska noname irt cd-vel, dvd-vel is, plusz ha elromlik, nem kell kukábavágni az egész gépet, cserélem a cd-romot és kész. Más hátránya mi lenne? Lehet hogy audio cd lejátszónak nem egy világklasszis (bár szerintem nincs rossz hangja és van összehasonlítási alapom) de ugyis van itthon néhány Sony ES cd-m. :-)

A Philips amúgy mennyibe kerül, és hol kapható? Kíváncsi lennék rá is. Bár mivel a KISS is teljesen jól csinál mindent, úgy érzem nagyon sokáig meg fogom tartani.

Kezol:

Sikerült megjegyezned az egyetlen negatívumot. :-) Amit amúgy azóta ki is javítottak.

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hali,

A "műanyag" Philips DVD737-el kapcsolatban: ma kijött a legújabb SW, és le is tölthető a www.p4c.philips.com -ról.
Be kell írni a keresőbe a "Documantation & Download"-nál hogy DVD737 és hajrá...

A javítások:
- Feliratok támogatása (jelenleg SRT és SMI)
- Az ismert ESS probléma (kis felbontású DivX-et kis méretben jelenítette meg) megoldódott
- Xvid megy
- DivX5.1 támogatása
- Ha van több felirat állomány, lehet közöttük váltogatni.

Van egy Release Note is ott....

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Nekem mint büszke KISS-450 tulajnak kötelességem igazolni, hogy lejátssza az XVID-eket. 
Épp most jött ki hozzá firmware, amivel pont azt a két hibát javították ki ami még zavart a készülékben:

- Ha egyszerre van JPG és AVI a lemezen akkor most már eldönthetem hogy fotó cd-ként vagy video cd-ként akarom böngészni

- 3.11 lejátszás gyorsult, talán most már teljesen jó.

Amúgy változatlanul állítom hogy ez a lejátszó igen messze áll a "noname" kategóriától, amibe megpróbálják sokan beskatulyázni.

Meg merem kockáztatni hogy a várva várt Philips sokkal műanyagabb lesz...

Ez meg amúgy is itt van, viszi a feliratokat meg minden létező mást is, van rendes support, strapabíró készülék, igényes megépítés (aranyozott kimenetek, izléses menü, setup, doksi)...

Na ja, és amint mások is említették: AC3-as DivX-ek DVD-re kiírva (mondjuk 2cd-sek), valami eszméletlen jók, és elég praktikusak. Most néztem meg az Italian Job-ot (2cd, AC3), hát 2 m-ről már ember nem mondja meg hogy nem DVD. komolyan!

Valóban egyre csiszoltabb masinának tűnik ez a Kiss féle player, csakhogy DVD-ROM-ra épülô lejátszó, pont van már egy otthon: szgép... Persze biztos, hogy csendesebb darab, de ezt ellensúlyozza az ára, ugyanis az még számomra az egekben van... Kiss/DivX ide, vagy oda, eszem ágában sincs kétszer annyit fizetni érte, mint egy Pana lejátszóért... Amiket írsz valóban remekül hangzik, mert az utolsó infóm a Kiss lejátszójáról, még nehézkes, akadozó, fagyogató DivX 3-as lejátszásról szólt... Azért örülök, hogy sikerült javítaniuk ezen, mert talán ha lejjebb menne picit az ára, lehet, hogy érdemes lenne foglalkozni az "üggyel"...

sonyesprit

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: sonyesprit »

Nekem mint büszke KISS-450 tulajnak kötelességem igazolni, hogy lejátssza az XVID-eket.

Épp most jött ki hozzá firmware, amivel pont azt a két hibát javították ki ami még zavart a készülékben:

- Ha egyszerre van JPG és AVI a lemezen akkor most már eldönthetem hogy fotó cd-ként vagy video cd-ként akarom böngészni

- 3.11 lejátszás gyorsult, talán most már teljesen jó.

Amúgy változatlanul állítom hogy ez a lejátszó igen messze áll a "noname" kategóriától, amibe megpróbálják sokan beskatulyázni.

Meg merem kockáztatni hogy a várva várt Philips sokkal műanyagabb lesz...

Ez meg amúgy is itt van, viszi a feliratokat meg minden létező mást is, van rendes support, strapabíró készülék, igényes megépítés (aranyozott kimenetek, izléses menü, setup, doksi)...

Na ja, és amint mások is említették: AC3-as DivX-ek DVD-re kiírva (mondjuk 2cd-sek), valami eszméletlen jók, és elég praktikusak. Most néztem meg az Italian Job-ot (2cd, AC3), hát 2 m-ről már ember nem mondja meg hogy nem DVD. komolyan!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”