Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MPEG4 lejátszók

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Látott már vki egyáltalán olyan DVD lejátszót amin NINCS digitális kimenet?

Sose lehet tudni, ahogy mennek le az árak, előbb-utóbb ezt is kispórolhatják. Mindent-egybe komplett rendszereknél van, ahol nincs digi kimenet. De ha azt vesszük, hogy van olyan asztali DVD-író, amelyiken nincs digi bemenet...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: tsc »

Látott már vki egyáltalán olyan DVD lejátszót amin NINCS digitális kimenet?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Nemezis:
Köszi a firmware forrást, letöltöttem a kollégámnak.

Nemezis
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Nemezis »

Van rajta digitális kimenet?
Igen van, koaxiális.

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Leszedtem a legújabb firmware-t és felraktam. Ezzel már kezeli az *.SRT fájlokat, igaz még ékezetes karakterek nélkül.
Nemezis:
Hol lehet a Loomax firmware-t letölteni?

Természetesen a "gyártó" honlapjáról http://www.loomax.de amugy van ott kétféle verzió is. Valójában a rom fájl ugyanaz, csak a mellékelt leirás angol illetve német.

Van rajta digitális kimenet?
Elkúrtuk

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Érdekes hírek: DivxPro kompatibilis lejátszók Európában!

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=23798

Nemezis

MPEG4 lejátszók

Leszedtem a legújabb firmware-t és felraktam. Ezzel már kezeli az *.SRT fájlokat, igaz még ékezetes karakterek nélkül.
Nemezis:

Természetesen a "gyártó" honlapjáról http://www.loomax.de amugy van ott kétféle verzió is. Valójában a rom fájl ugyanaz, csak a mellékelt leirás angol illetve német.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Nemezis:

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doki »

Köszi
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Nemezis

MPEG4 lejátszók

Loomax (az 1. betű nagy L és nam nagy I). Egyébként mindegy, a lényeg, hogy működik.
Az nem nagy I, hanem kis l. Egyébként igazad van.
Nemezis! Nem akad semmivel? Főleg 3.11-re gondolok. Egy kollégám gondolkozik nagyon egy ilyen kütyün és megkért, hogy érdeklődjek utána.

Nekem eddig nem nem akadt a 3.11-el sem. Viszont ha feliratosan nézek egy filmet és előretekerek, picit elcsúszik a hang. Ez végülis nem nagy problem, de hozzátartozik az igazsághoz. Szvsz ennyi pénzért most még nagyon megéri megvenni.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MPEG4 lejátszók

Loomax (az 1. betű nagy L és nam nagy I). Egyébként mindegy, a lényeg, hogy működik.
Az nem nagy I, hanem kis l. Egyébként igazad van.
Nemezis! Nem akad semmivel? Főleg 3.11-re gondolok. Egy kollégám gondolkozik nagyon egy ilyen kütyün és megkért, hogy érdeklődjek utána.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Nemezis

MPEG4 lejátszók

Nos én is vettem egy ilyen Loomax kütyüt. Mint lentebb írtam előtte teszteltem a boltban néhány lemezzel. Nekem vitte az összes divx-es xvides lemezemet, de a feliratokat nem tudta megnyitni. Leszedtem a legújabb firmware-t és felraktam. Ezzel már kezeli az *.SRT fájlokat, igaz még ékezetes karakterek nélkül. Olvassa a következő formátumú lemezeket. CD-R, CD-RW, AUDIO, MP3, JPG, DVD-R "adatként" is. Hát röviden ennyi az eddigi tapasztalat vele.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Loomax (az 1. betű nagy L és nam nagy I). Egyébként mindegy, a lényeg, hogy működik. Ha lesz további infóm a működéséről, megírom. Szerintem 1 éven belül a komplett házimozikban is megjelenik a DivX lejátszás, legalábbis az ilyen noname cuccokban.

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MPEG4 lejátszók

Tegnap vett az egyik kollégám a miskolci Media Marktban egy noname (említette, de nem emlékszem a nevére) DivX lejátszót 29.990,- Ft-ért. Indulási árnak nem is olyan rossz. Azt mondja, csont nélkül viszi az otthoni DivX avi lemezeit, nem volt eddig semmi problémája a lejátszással. DivX 3, 4 és 5 is megy rajta, ha hihetünk neki.

loomax. Pesten is annyi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Tegnap vett az egyik kollégám a miskolci Media Marktban egy noname (említette, de nem emlékszem a nevére) DivX lejátszót 29.990,- Ft-ért. Indulási árnak nem is olyan rossz. Azt mondja, csont nélkül viszi az otthoni DivX avi lemezeit, nem volt eddig semmi problémája a lejátszással. DivX 3, 4 és 5 is megy rajta, ha hihetünk neki.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

Most látom csak, hogy a Fazitban 735-ös Philipset emlegetnek, de ez nyilvánvaló elírás, mert a táblázatokban 737 van. 735-ösről a katalógus sem emlékezik meg. Biztos lesz a Philipsnek jobb DivX lejátszója is. Bár szegényes a fantáziám, de úgy látom, hogy mivel a JPEG lejátszás óta nem sok új formátumot találtak ki a DVD-lejátszók számára, a következő lépésnek csak a DivX lejátszási képesség elterjedését tudom elképzelni és akkor már lesz igazi választék árban és minőségben is.

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: MMS »

Hali !

Való igaz, mint én is említettem, nem örültem, hogy "kedvenc" mindent-olvasóm orrát így elkenték.

Attól függetlenül a PC-s lejátszásnál nagyobb élményt jelent így a DivX-ek lejátszása.

Viszont az a meglátásom, hogy még így is leelőzte a KISS DVP-500-at, és a 900euros AVUltra DVD-Audio/SACD lejátszót, vamalint pár LG, Daewoo és Thomson készüléket. Tehát nem a leggyengébb a piacon, de tényleg lenne mit fejlődnie..

Üdv: MMS

TV: Philips Ambilight LCD 32PF9731D
DVD+Erősítő+hangfal: Philips LX7100SA, Philips DVP5980
TV+VCR Kombi: Philips 25PV815ST;
HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)
Digicam: KODAK V803 + 1GB SD
Verda: Skoda Fabia 1.4MPI (1.4GB :-) )

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

MPEG4 lejátszók

A "Yamaha DVD-S520" c. topicban megtalálható a 737-es Philips tesztje DVD-lejátszóként. Mit mondjak, utolsó lett kép- és hangminőségre is. Lekente az alap Kenwood, Thomson, Toshiba, lifestyle Sony is. Szóval csak evetemült DivX-hívőknek tudnám ajánlani.

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Helló !

Még annyit: azoknak, kik maguk hozzák létre a DivX fimeket, a Philips DVD737 DivX5.1 kompatibilitása sokkal többet ér, mint némileg elavult 3.11 támogatása (ami persze szintén megy).

Elismerem, hogy még sok DivXfilm érhető el 3.11 formátumban, de mégiscsak a Divx5.X a jövő. pl a DivX5.1.1 támogatássa egy jó kis kérdés: gyors és jó minőségű: ki lesz az első, aki támogatni fogja?

HTPC: Shuttle SN95G5 XPC, AMD64 3000, 1GB, Radeon HD2600Pro AGP, 160GB Samsung (a legcsöndesebb...)

MMS
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Sziasztok,

A DVD737 teszten volt nálam, úgyhogy a legutolsó információim 2 hetesek. Szóval nem vettem meg a készüléket, mert nem volt eladó, csak tesztelhettem egy mintapéldányt.

A saját első tapasztalataim a DivX3.11 lejátszásával jók, bár akkor még a kép kicsi méretben jelent meg, ami nagyon bosszantott és a feliratok sem mentek (bár a vastag fekete keret miatt mindig olvasható lett volna ). Néha volt olyan (kb 15-ből 1-szer), hogy az elindítás után fagyott, vagy gyorskeresés után akadozott a lejátszás. Leállítás és újraindítás után legtöbbször OK volt.
Az új (legutolsó) szoftverrel mintha egy másik készüléket kezeltem volna (leszámítva a színekkel nem túlságosan bőven ellátott Menürendszert). A filmek akadásmentesen futnak, Teljes képernyős a DivX lejátszás is, és a sample DivX5.1 sem akadozott és kockásodott. Feliratok a helyén (SRT és SMI), és a haverjaim közül már négyen igazolták a SUB-feliratok működését is.

Ami még nem tetszik, hogy a feliratok csak fehér színűek lehetnek, nincs fekete háttere (ami jól jönne világos hátterű filmek esetén), és a fontok is kissé vékonyak. A JPEG nézegetés megvalósítása kissé bonyolultra sikeredett (bár működik), az MP3-ak nevéből is kissé kevesett mutat meg, és akár egy percbe is beletelhet egy 1000 képet tartalmazó CD beolvasása. Rmélem ezeken az új SW segít majd.
Ezektől függetlenül egy stabil készülék, amit szerettem, mert bármilyen CD-t vagy DVD-t raktam bele a készletemből, jól lekezelte. A különféle DivX szabványok sem okoznak neki gondot, és az új szofverrel elég stabil is.

Képminőség: viszonylagos: ha divX-et nézel, csak a számítógép monitorjához, vagy a PC-ről composite-kábelen átvitt képpel hasonlíthatom össze. A composite-os PC képénél jobb, viszont DivX-től eleve nem várom el "azt" a képminőséget...
Ha DVD néztem, akkor a Philips DVD962SA-m képe jobb volt, ami mondjuk nem is csoda az árkülönbséget nézve. (mindkettő RGB Scart-on keresztül)
A 962SA menürendszere egyébként szebb, viszont a 737 majdnem minden lemezt lejátszott, míg a 962SA nem (pl az MP3-t és JPEG-CS-t egyáltalán nem támogatja)

Egyékbként valódi tulajdonosok visszajelzéseit is lehet olvasni a www.divx.com forum oldalon, ők már meg tudták venni a cuccot.

kezol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: kezol »

Hali, 
A Philips DVD737 elég jól kezeli a kevert formátumú lemezeket, jelenleg most olyan DVD+R-ek vannak nálam, hogy van rajta 3-4 DivX film (4.X és 3.X) meg pár tucat MP3. Rendesen viszi.

Az ékezetek kezelése a feliratokban még nem meg, annyira olvasható, hogy az ékezetes karaktereket a hozzá legközelebb levőre konvertálja, ezáltal olvasható marad a szöveg. (á-->a, ö-->o, stb). Azért az igazi a full ékezetes karakterkészlet lenne, külön öröm az ő és ű, azt mindegyik szoftver nagyon szereti a PC-ben is....

És mit szôl a 3.11-s DivX-hez??? Viszi rendesen akadás nélkül?

barthaf

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: barthaf »

Hali, 
A Philips DVD737 elég jól kezeli a kevert formátumú lemezeket, jelenleg most olyan DVD+R-ek vannak nálam, hogy van rajta 3-4 DivX film (4.X és 3.X) meg pár tucat MP3. Rendesen viszi.

Az ékezetek kezelése a feliratokban még nem meg, annyira olvasható, hogy az ékezetes karaktereket a hozzá legközelebb levőre konvertálja, ezáltal olvasható marad a szöveg. (á-->a,  ö-->o,  stb). Azért az igazi a full ékezetes karakterkészlet  lenne, külön öröm az ő és ű, azt mindegyik szoftver nagyon szereti a PC-ben is....

Üdv:                    MMS

Lenne egy kérdésem hol sikerült venned, és mennyiért? Én már egy ideje próbálok hozzájutni, de reménytelen. Kértem infót a Philips Magyarországtól, ők azt mondták hogy novenber végétől vagy december elejétől fogják forgalmazni. Egyébként milyen a lejátszó (képminőség stb.)?

üdv: barthaf

Vendég

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali,

Az ékezetek kezelése a feliratokban még nem meg, annyira olvasható, hogy az ékezetes karaktereket a hozzá legközelebb levőre konvertálja, ezáltal olvasható marad a szöveg. (á-->a, ö-->o, stb). Azért az igazi a full ékezetes karakterkészlet lenne, külön öröm az ő és ű, azt mindegyik szoftver nagyon szereti a PC-ben is....

Nemezis

MPEG4 lejátszók

Vegyen már valaki egy ilyen LOOMAXOT Mégis milyen?   30-ért már... nem rossz (bár a szegedi MM-ban 40 volt)
Üdv.

Én ma délután megnéztem egy ilyen kütyüt a MM-ban. Vittem az összes itthon található divxverzióból valamint x-vid, mpeg, jpg, mp3 stb. Mindent olvasott szépen, csupán a feliratokat nem tudta berakni a filmre (sub, srt).
Ez valószinüleg egy szoftverfrissítéssel megoldódik majd, merthogy hatalmas piros betűkkel rá van ám írva hogy frissíthető. A honlapjukon láttam is ilyesmit.
Kinézetre kicsit egyszerű, de nem rossz. Asszem holnap veszek egy ilyet, mert nekem ennyit megér. Még addig alszom rá egyet :-)

3.11-es divx-el is próbáltad??? JPG? Jahh és ha esetleg tényleg megvenéd leírnád, hogy van-e rajta optikai kimenet???

köszi

Igen próbáltam az összes divx-el, és a "mezitlábas" mpeget, jpeg-et is olvasta. Az MP3-at csak egy lemezzel tudtam kipróbálni, viszont az ékezetes karakterekel nem tudott mit kezdeni. WMA, és dvd-r sajnos nem volt nálam.
Kimenetek: koax, scart, rca. eddig ennyit tudtam meglesni belőle.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

MPEG4 lejátszók

Hozzászólás Szerző: tsc »

Vegyen már valaki egy ilyen LOOMAXOT Mégis milyen?   30-ért már... nem rossz (bár a szegedi MM-ban 40 volt)
Nem értem mi a parád... Fogj egy lemezt és nyargalj be vele az MM-ba! Mégiscsak az a tuti, ha a saját szemeddel látod mire képes a kütyü...

Elmondom: Egyrészt eléggé rühellem a MM-t régebbi közös dolgaink miatt (annak ellenére hogy csinálom itt nekik az ingyenreklámot), és nincs kedvem bemenni könyörögni a f*szkalap eladóiknak hogy tegyék már be az én cd-imet. Másrészt jobban kiderül abból ha valaki vesz, mert otthon csak nyugodtabb körülmények közt tudja próbálgatni, meg több ideje van rá. Azért persze jogos amit írsz, csak tényleg nem szeretm őket, már kitoltak velem 1-2 szer erősen itt a local MM-ban, és már többször megfogadtam hogy be se teszem a lábam többet. :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”