Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz vs Denon vs Yamaha
Na szóval... itt a vége a kálváriámnak. A következő három lehetőség közül "kell" döntenem legkésőbb holnapig:
1 csomag:
H/K AVR635-ös receiver
Marantz DV7600-os DVD player
2 csomag:
Arcam AVR300-as receiver
3 csomag:
Arcam AVP700 processor
Arcam P1000 power amplifier
Arcam DV79 DVD player
Elég magas a 3 csomag ára, de mivel nagyon kedvező ajánlatom van rá, így akár ezt is meg tudnám venni. A kérdés inkább az, hogy tényleg annyival nagyobb élmény lesz-e hosszú távon a 3 csomag, mint amennyivel drágább...
Most lehet, hogy magamra vonom a Klipsch tulajdonosok haragját, de szerintem a 3. csomag megvétele után a hangfalak cseréje lesz sürgős...
sajti
-
Vendég
Én már mondtam, de így írásban is megerősítem, Arcam szett
Kibicnek semmi sem drága! Viccet félretéve: egyik cucot sem hallottam, de a 3. összeállítás azért eléggé komolynak tűnik így képek alapján. Ha lenne lehetőségem rá én azt választanám.
Na szóval... itt a vége a kálváriámnak. A következő három lehetőség közül "kell" döntenem legkésőbb holnapig:
1 csomag:
H/K AVR635-ös receiver
2 csomag:
Arcam AVR300-as receiver
3 csomag:
Arcam AVP700 processor
Arcam P1000 power amplifier
Arcam DV79 DVD player
Elég magas a 3 csomag ára, de mivel nagyon kedvező ajánlatom van rá, így akár ezt is meg tudnám venni. A kérdés inkább az, hogy tényleg annyival nagyobb élmény lesz-e hosszú távon a 3 csomag, mint amennyivel drágább...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
-
Vendég
Annó meg reklamáltunk, hogy csak 3 évente lehetett nyugatra utazni...
saca vazeg!már gratulálni szeretnék, ne húzd az ídôt
Nekem is tele van a puttony, főleg úgy hogy már hosszú heteket töltöttem el azzal, hogy vártam a megrendelt cuccokat, melyek nem jöttek meg... most hogy már kiderült, hogy egyik AVR sincs amit kiválasztottam/megrendeltem, nincs miért elkapkodnom a dolgokat...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Még mindig nincs AVR-em... vagy nincs feketében amit kinéztem, vagy nem tudják szállítani a másikat, csak bizonytalan ido˝re, vagy nem illeszkedik túl jól a hangfalaimhoz... elkezdtem szemezgetni az ARCAM AVR300-al... ebben legalább van fekete és a mino˝ség is "odaver"..
saca vazeg!már gratulálni szeretnék, ne húzd az ídôt
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Még mindig nincs AVR-em... vagy nincs feketében amit kinéztem, vagy nem tudják szállítani a másikat, csak bizonytalan időre, vagy nem illeszkedik túl jól a hangfalaimhoz... elkezdtem szemezgetni az ARCAM AVR300-al... ebben legalább van fekete és a minőség is "odaver"..
Cuccaim
Ősrégi, gagyi STR-DB830-as. Ahelyett is kéne már valamit venni.
Nem hinném
Hallottál valamit?
Nem gagyi az, nagyon is jó
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
-
Vendég
Nem hinném
Hallottál valamit?
A Harman Kardon átkerült a Bertaudio-tól az Absolute Sound-hoz... de a neten egy szót sem találtam erről a cégről... még a telefonszámukat sem...
Cuccaim
-
Vendég
Nem hinném
-
Vendég
ST milyen SONY AVR-ed van?
Amit Simon erősítője tud, az mindegyik mikrofonos kalibrálós erősítőben megvan, mert ez kell a kalibráláshoz.
A center hangjával és is elégedetlen voltam, először én is a dobozra gondoltam, de rájöttem, hogy az erősítőtől kap ilyen jelet. Én ezt a problémát a centercsatorna dominanciájának csökkentésével próbálom korrigálni és a center hangjának egy részét a frontokra teszem ki az erősítő beállításain keresztül. A hang továbbra is kb középról szól, de a frontok segítségével nem csak 1 pontból, hanem differenciáltabban.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Furi dolog ez, én egyáltalán nem használok semmilyen hürgü-bürgüt. Próbálgattam sokfélét, de nem jött be egyik sem. Például sokat gondolkoztam, hogy lecserélem a centert mert nincs benne elég basszus. Most tapétázás miatt szanaszét van minden és csak hogy szóljon a center sugárzó a front helyére volt kötve. Olyan basszusa van, hogy remeg tőle a lakás. Szóval nem a center baja, hogy nincs basszus a centerben és ezért hiába tettem a center mélyhangjait a subra csak rosszabbul szólt.
Szerintem amennyiben egyik hangfalat sem használod small üzemmódban, akkor jó lehet a dolog, viszont nálam ez esetben olyan soványan szóltak a surroundok és a center is. Amikor viszont a surroundok és a center mélyhangjai rákerültek a subra, akkor a frontokhoz képest szóltak túl husosan és ráadásul vissza kellet vennem a subot, mert túl sok lett a mély, aminek az LFE effektek látták a kárát.
Szóval amikor csatornánként tudtam hangolni akkor lett kiegyenlített.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Ekkor ez nem ugyanaz. Én amit használhatónak tartok, az a csatornánkénti vágófreki állítás. Egy esetben nincs ennek értelme, ha van 5 böszme nagy hangfalad, ahol mindegyik lehet nyugodtan large. Viszont egy nagyobb front hangfal is ami 40hz-ig jól muzsikál, sokkal jobb lesz a hallot hang, ha 40Hz alatti hangokat a subra bízzuk. Nálam háromféle méretű hangfal van és amióta ezt csatornánként tudom állítai nagyon jó kiegyenlített hangzást kaptam, amilyen soha nem volt elötte. Szerintem a rendszerek nagy része nem kisasztal méretű centert és nagy teljesértékű háttereket használ. Az a rendszer ami ilyet használ ott felelsleges.
A eqalizálás is hasznos lehet, de szerintem azt igen nehéz jól belőni és nekem erős fenntartásaim vannak vele szemben.
Furi dolog ez, én egyáltalán nem használok semmilyen hürgü-bürgüt. Próbálgattam sokfélét, de nem jött be egyik sem. Például sokat gondolkoztam, hogy lecserélem a centert mert nincs benne elég basszus. Most tapétázás miatt szanaszét van minden és csak hogy szóljon a center sugárzó a front helyére volt kötve. Olyan basszusa van, hogy remeg tőle a lakás. Szóval nem a center baja, hogy nincs basszus a centerben és ezért hiába tettem a center mélyhangjait a subra csak rosszabbul szólt.
Én sem. A szub csak az LFE csatornát kapja meg. A többi meg kapja a teljes sávot folyamatosan.
Próbálkoztam mindenféle beállításokkal, de csak rontani sikerült rajta. Valahogy összekuszálja a mélytartományt, ha elkezdem a szubra küldeni az alját
sajti
-
Vendég
Ekkor ez nem ugyanaz. Én amit használhatónak tartok, az a csatornánkénti vágófreki állítás. Egy esetben nincs ennek értelme, ha van 5 böszme nagy hangfalad, ahol mindegyik lehet nyugodtan large. Viszont egy nagyobb front hangfal is ami 40hz-ig jól muzsikál, sokkal jobb lesz a hallot hang, ha 40Hz alatti hangokat a subra bízzuk. Nálam háromféle méretű hangfal van és amióta ezt csatornánként tudom állítai nagyon jó kiegyenlített hangzást kaptam, amilyen soha nem volt elötte. Szerintem a rendszerek nagy része nem kisasztal méretű centert és nagy teljesértékű háttereket használ. Az a rendszer ami ilyet használ ott felelsleges.
A eqalizálás is hasznos lehet, de szerintem azt igen nehéz jól belőni és nekem erős fenntartásaim vannak vele szemben.
Vágófrekit talán nem. Csatornánként (front/center/surround) lehet a magasat, közepet, mélyet állítani frekevenciabeállítással, tehát 6 opció/csatorna. Plusz ugye a Large/small beállítás ami front/center/surround szinten állítható.
A bass management alapvetően egy gyűjtőfogalom, a HK-ra azt mondják, hogy fejlett bass managementje van. Egyébként ez a funkció több kevesebb beállítási lehetőséggel nagyon sok erősítőben megtalálható.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
A basszus menedzsment azt jelenti amit jelent. A mélyhangokat lehet tetszőlegesen beállítani a hangfalakon attól függően, hogy mennyire képesek lesugározni azokat. A Sony-mban is van. Azt hiszem mióta megvettem azóta van OFF-on minden.
Ez meglepő, mert eddig egyetlen av erősítőben sem láttam ezt a H/K-n kíül. A sonyról te írtál régebben és azt mondtad, hogy a hangszínt lehet állítani csatornánként a vágófrekiről ezt nem tudtam.
Biztos vagy benne?
Milyen sony avr-d van?
Vágófrekit talán nem. Csatornánként (front/center/surround) lehet a magasat, közepet, mélyet állítani frekevenciabeállítással, tehát 6 opció/csatorna. Plusz ugye a Large/small beállítás ami front/center/surround szinten állítható.
A bass management alapvetően egy gyűjtőfogalom, a HK-ra azt mondják, hogy fejlett bass managementje van. Egyébként ez a funkció több kevesebb beállítási lehetőséggel nagyon sok erősítőben megtalálható.
Én a netdepón vettem mindkét darabot. Ott símán hozták. (A 7600-ast most akciózzák!) Igaz kicsit várnom kellett a drágaságra, mert éppen a modellváltáskor rendeltem....A Marantz európai homepage-én is szerepel a fekete verzió
sajti
A DV7600-os tudom, hogy van feketében, de az SR8500-ös nincs. Biztos, hogy most sokan mosolyognak, de nekem ez nagyon fontos... egyébként már ott tartok, hogy meguntam az egészet és holnap elmegyek veszek egy H/K AVR 7300-at és nem veszek hozzá DVD-t...
Te saca,
a H/K sem egészen fekete. Nem baj, hogy ez sem illik a rendszeredhez?
Mindenesetre nehéz döntés, és teljesen megértem a dilemmádat ami az ergonomiát illeti. Pont erről volt szó egy másik topikban ( fekete, ezüst, kevert színű készülékek ).
Szerintem ragaszkodj az eredeti elképzelésedhez, már ami a színösszeállítást illeti.
Nem azért mert nekem is Yamaha-m van ( én is azért vettem 1500-t a 2500 helyett, mert az nem volt feketében, viszont nem bántam meg), de nyugodtan válaszd azt. Színben is oda illik hozzád, meg azért házimoziban tényleg ott van. Rajta van a HDMI és nem tudom kitől hallottad, hogy nem mennek hozzá a hangfalaid, de ahogy olvastam ez is olyan, hogy a haverom haverjának az ismerőse mondta... Hallgasd meg és szerintem nem fogysz csalódni benne. Sőt, bátran merem állítani, hogy ha meghallgatás nélkül veszed meg, akkor sem.
Ha meg majd komolyan hifizel, akkor meg nem csak másfajta erősítő kell de valószínűleg másfajta hangfalak is. Akkor meg úgyis mindegy, hogy a Yamaha mennyire zenei vagy sem (egyébként az újabb modellek azért annyira már nem "rosszak", pláne Direct Stereo üzemmódban).
Sound: Yamaha RX-V1500 A/V Receiver, B&W 603 S2 Front Speakers, B&W CC6 S2 Center Speaker, 3 x B&W DS6 Sorround Back Speakers, Yamaha YST-SW800 Subwoofer Vision: Pioneer DV-696AV-K Universal DVD Player, Panasonic DVD-A360 DVD Player, Philips DVP720SA Universal DVD Player, Panasonic NV-HD680 Video Recorder, Philips 36PW9308 36" Pixel Plus 16:9 CRT Television, InFocus ScreenPlay 5700 16:9 DLP Projector, Beamax R-black 10228 manual screen Stands: Unique MDF, white and varnished stand Others: See on my web page
A basszus menedzsment azt jelenti amit jelent. A mélyhangokat lehet tetszőlegesen beállítani a hangfalakon attól függően, hogy mennyire képesek lesugározni azokat. A Sony-mban is van. Azt hiszem mióta megvettem azóta van OFF-on minden.
Ez meglepő, mert eddig egyetlen av erősítőben sem láttam ezt a H/K-n kíül. A sonyról te írtál régebben és azt mondtad, hogy a hangszínt lehet állítani csatornánként a vágófrekiről ezt nem tudtam.
Biztos vagy benne?
Milyen sony avr-d van?
-
Vendég
Szerintem meg ez egy olyan kategória, ahol mind1 melyiket veszed. Mind tökéletesen fog szólni, kis eltérésekkel.
Nagyon pozitív nekem, hogy ennyire adsz a megjelenésre is és inkább vársz, amíg lesz 1 esztétikumban is megfelelő cucc
Én a netdepón vettem mindkét darabot. Ott símán hozták. (A 7600-ast most akciózzák!) Igaz kicsit várnom kellett a drágaságra, mert éppen a modellváltáskor rendeltem....A Marantz európai homepage-én is szerepel a fekete verzió
sajti
A DV7600-os tudom, hogy van feketében, de az SR8500-ös nincs. Biztos, hogy most sokan mosolyognak, de nekem ez nagyon fontos... egyébként már ott tartok, hogy meguntam az egészet és holnap elmegyek veszek egy H/K AVR 7300-at és nem veszek hozzá DVD-t...
!luuuzer.gif
Vegyél egy 7500-ast. Nekem is az van és elégedett vagyok vele
sajti
-
Vendég
Ez is jó megoldás, tekintve a basszusmanagementes vesszőparipámat.
What is it?