Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-R tesztek

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sozs »

K_Petya és Sozs: 
A www.drivers.hu oldalon mindenféle gyártónak van firmware-je összegyűjtve, régebbiek is. A CD-ROM kategóriába suvasztották be a DVD-írókat, érdemes ezen a honlapon is szétnézni.

Sajnos az MSI-től semmi sincs fenn!
A Tescos TDK-t a DVDIdentifier szerint az íróm tudja 4X-en írni, Neroval íráskor meg csak a 2.4X sebességet ajánja fel!
Végül is, akár így, akár úgy, a vége az, hogy eddig tökéletesen írta meg a lemezeket, és számomra ez a fontos!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 343

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Újabb lemez került a kezembe: ezüstszürke Imation 8x DVD-R (25-ös hengerből).
Alapanyag: Fujifilm (FUJIFILM03). Sebeségek a Pio 108 írónál: 4x, 6x, 8x. Ez már nem bírja a 12x írást. Árban ugyanannyi (120 Ft/db), mint a rózsaszín Arita és a kék-ezüst Ridisc, viszont kevesebbet tud. Úgyhogy maradok ez utóbbi kettőnél, ha már lehet választani. A tulajnak van még Memorex 8x DVD-R lemeze is ugyanennyiért, majd szerzek belőle egy mintát tesztelni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Szerintetek a DVD+R DL-t viszi egy sima lejátszó?
Legjobb tudomásom szerint ha a lemez (gondolom filmre gondoltál) Booktype Bitsetting -je DVD-ROM-ra van állítva íráskor - ezt bizonyos DL írók + szoftver tudja, a PIONEER 108 + Nero 6.x biztosan - akkor a lejátszó szempontjából az a lemez DVD-ROM-nak, azaz gyári DVD lemeznek fog tűnni, és elvileg csont nélkül mennie kell. Valami olyasmi van mögötte, hogy a + -os lemezek adatszerkezete, struktúrája amúgyis jobban hasonlít a gyári lemezekére, és ha az asztali lejátszót így - úgymond - átverjük, akkor a gyári lemez olvsási stratégiáját fogja követni, és megeszi a DL lemezt is.
Nem vagyok szaki ugyan, de egy haverom kérésére elég sokat utánna olvasgattam, és ez jött ki belőle. Ajánlanék egy másik fórumot:

A Prohardver fórumán van egy ügyes kis cikk a különböző lemeztitusokról PPéter "tollából", neve ismerős lehet a CDGrab oldalról. A DL lemezekről a cikk vége felé ejt szót.

Köszi szépen. El fogom olvasni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Nekem 106-os Pio íróm van és tegnap írtam vele egy 8x Traxdata (gyakorlatilag Ritek) lemezt 2x és hibátlan lett.
De az még nem 16x író. A régi 4x íróknál a 8x lemezt szoftverfrissítés nélkül 1x és 2x sebességgel lehet csak megírni, frissítéssel megy a 4x írás. Amit írtam, az a most kapható DVR-108 -ra vonatkozik.

Vaker
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Vaker »

...de a Pio honlapja szerint az új 8x lemezeknél nem szabad 4x alá menni az írással. Jobb esetben a szoftver felülbírálja a beállításunkat, rosszabb esetben elrontja az írást és lehet, hogy ez csak jóval később derül ki.
Nekem 106-os Pio íróm van és tegnap írtam vele egy 8x Traxdata (gyakorlatilag Ritek) lemezt 2x és hibátlan lett.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Vettem kék-szürke Ridisc 8x DVD-R lemezt.
A gyártó: CMC Magnetics (CMC MAG. AE1), a Pio íróm 4x, 6x, 8x és 12x sebességgel tudja írni. Gyakorlatilag a Ritek alapú lemezekkel egyenértékű.
A Clone DVD 2 -ben kiválasztható az 1x és a 2x is, de a Pio honlapja szerint az új 8x lemezeknél nem szabad 4x alá menni az írással. Jobb esetben a szoftver felülbírálja a beállításunkat, rosszabb esetben elrontja az írást és lehet, hogy ez csak jóval később derül ki.

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Faby »

Legjobb tudomásom szerint ha a lemez (gondolom filmre gondoltál) Booktype Bitsetting -je DVD-ROM-ra van állítva íráskor - ezt bizonyos DL írók + szoftver tudja, a PIONEER 108 + Nero 6.x biztosan - akkor a lejátszó szempontjából az a lemez DVD-ROM-nak, azaz gyári DVD lemeznek fog tűnni, és elvileg csont nélkül mennie kell. Valami olyasmi van mögötte, hogy a + -os lemezek adatszerkezete, struktúrája amúgyis jobban hasonlít a gyári lemezekére, és ha az asztali lejátszót így - úgymond - átverjük, akkor a gyári lemez olvsási stratégiáját fogja követni, és megeszi a DL lemezt is.
Nem vagyok szaki ugyan, de egy haverom kérésére elég sokat utánna olvasgattam, és ez jött ki belőle. Ajánlanék egy másik fórumot:

A Prohardver fórumán van egy ügyes kis cikk a különböző lemeztitusokról PPéter "tollából", neve ismerős lehet a CDGrab oldalról. A DL lemezekről a cikk vége felé ejt szót.

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Vendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mindenféle színú Verbatim DVD-t vett egy ismerős, nagyon csinos halvány pasztell szinek, kék, meg zöld és sárga, piros is, vsak éppen ez nem MCC

Unique Disc Identifier : [DVD-R:TYG01]
--------------------------------------------------------------------------
Disc Type : [DVD-R]
Manufacturer ID : [TYG01]
Disc Application Code : [unrestricted Use : Consumer Purpose]
Recording Speeds : [1x - 2x - 4x]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3 MB = 4.38 GB]
[DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com]

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD-R tesztek

A lemez jónak tűnik. A berakott adatok alapján neked egy frissített firmware-ű 4x íród lehet. 2x és 4x sebességeket használj ilyen lemezek írásakor. Ja, látom is lent az LG íródat.
Az LG GSA 4081B elvileg 8x író gyakorlatilag még csak 4x -en sikerült vele írni, Ritek g05 -öt nem szerette/szereti, gyári firmware-rel csak 2x-esen írta, de feltoltam rá a 4082 fw-jét, azóta írja 4x-esen.
Eddig hiba nélkül.

A TDK lemezt meg majd kiprőbálom.

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Sajna nem is írja meg, tehát a nem session lezáráskor hibáz, hülyeséget mondtam. Azóta elrontott egy TDK lemezt is, utána fel akartam rakni SP2-t és meghalt a rendszerem, most újratelep, lesz friss winfosom, az első telepített sw a gyári driverek után a Nero lesz, ha így is hibáz akkor viszem géppel együtt a szarvízbe és lenyomom a torkukon. 
Pedig állítólag ez egy jó író, szinte csak dícsérték eddig.

Cseréld ki te is Pio 108-ra!

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

plukacs7: sp2 hiánya semmiképpen nem okozhatja - gondolod sp2 előtt nem irtunk dvd-t?  
két esélyes marad: szoftver vagy hw gond

1.) vidd el az irot ismeröshöz, ő gépén probálj meg irni egy ujrairhatora ( h ne pazarolj lemezt ) - ezzel egyből kiderül a hw e a ludas ...

2.) ha nála is rossz, akkor még persze lehet szoftveres gond, ezt egy friss win+csak nero probával ki tudod kisérletezni ... -+rw ajánlott

Nekem is csinált ilyen lezárási hibát az új Pio íróm, eddig 2 lemeznél, de az elkészült lemez játékosban és PC-n is hibátlannak bizonyult. Mindenesetre kerülni fogom ezeket a lemezeket (szürke Datawrite DVD-R 8x, asszem Optodisc vagy Prodisc alapú).

Sajna nem is írja meg, tehát a nem session lezáráskor hibáz, hülyeséget mondtam. Azóta elrontott egy TDK lemezt is, utána fel akartam rakni SP2-t és meghalt a rendszerem, most újratelep, lesz friss winfosom, az első telepített sw a gyári driverek után a Nero lesz, ha így is hibáz akkor viszem géppel együtt a szarvízbe és lenyomom a torkukon.

Pedig állítólag ez egy jó író, szinte csak dícsérték eddig.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

A lemez jónak tűnik. A berakott adatok alapján neked egy frissített firmware-ű 4x íród lehet. 2x és 4x sebességeket használj ilyen lemezek írásakor. Ja, látom is lent az LG íródat.

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD-R tesztek

Tudja valaki, hogy a Tescos akciós TDK lemez színe miért bronzos-arany színű? Mármint a hordozóréteg színére gondolok.Az eddig fellelt lemezek, még a sokat szidott Princo is mind lilás árnyalatban pompáztak. Van ennek valami jelentősége? Próbálta már valaki megírni, nem csak tesztelni?

Nálam volt már ilyen aranyszerű színű lemez valamilyen noname gyártótól, DVD-R 4x. Nagyon gagyi volt, remélem a TDK jobb lesz.

A DVDIdentifier szerint a lemez a következő:

---------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD-R:TTG01]
Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R]
Manufacturer Name : [TDK Corp.]
Manufacturer ID : [TTG01]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)]
Recording Speeds : [1x , 2x , 4x]
[6x And Higher Might Not Always Be Detectable]
[ DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]

Mondjuk a címke szerint 1-8X írható, gondolom a 8x az író miatt nincs feltüntetve. A lenti középső fülnél már csak 2-4x írást ajánl fel:

** INFO : An Empty Writable Disc Is Recommended For Accurate Results
** INFO : Drive = HL-DT-ST DVDRAM GSA-4081B [FW A208]
** INFO : Write Capabilities = DVD+RW DVD+R
** INFO : Write Capabilities = DVD-RW DVD-R DVD-RAM
** INFO : Disc = [DVD-R:TTG01]
** INFO : Write Speeds (Supported By This Drive On This Disc) Listed Below

** INFO : GET PERFORMANCE Write Speed Descriptor(s)
Descriptor #1 = 5540 KBPS ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
Descriptor #2 = 2770 KBPS ( 2.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]

Rászánok egy lemezt és megírom, meglátjuk, mit mutat.

sozs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 753
Kapcsolat:

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: sozs »

Tudja valaki, hogy a Tescos akciós TDK lemez színe miért bronzos-arany színű? Mármint a hordozóréteg színére gondolok.Az eddig fellelt lemezek, még a sokat szidott Princo is mind lilás árnyalatban pompáztak. Van ennek valami jelentősége? Próbálta már valaki megírni, nem csak tesztelni?

Nekem az irható oldal lila mint a Ritek alapú lemezeknél, nekem ezüstös színü a hordozó réteg! TDK cd-m is van ilyen, ott szinte keverni lehet, melyik, melyik oldal!
Igaz még csak egyet írtam, de a Dimarsonnak is tetszik, remélem nem veszik el róla hamar az adat!

Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

plukacs7: sp2 hiánya semmiképpen nem okozhatja - gondolod sp2 előtt nem irtunk dvd-t?  

1.) vidd el az irot ismeröshöz, ő gépén probálj meg irni egy ujrairhatora ( h ne pazarolj lemezt ) - ezzel egyből kiderül a hw e a ludas ...

2.) ha nála is rossz, akkor még persze lehet szoftveres gond, ezt egy friss win+csak nero probával ki tudod kisérletezni ... -+rw ajánlott

Nekem is csinált ilyen lezárási hibát az új Pio íróm, eddig 2 lemeznél, de az elkészült lemez játékosban és PC-n is hibátlannak bizonyult. Mindenesetre kerülni fogom ezeket a lemezeket (szürke Datawrite DVD-R 8x, asszem Optodisc vagy Prodisc alapú).

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: arty »

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Nem tudja valaki, miért lehet hogy minden lemezt elront az íróm? Szinte új Toshiba-Samsung 16* DL író. A háttérben Norton és Adaware (popup és reklám blokkoló) fut. A SP2 nincs fent, lehet hogy ez a gond? Nero-val és Pinnacle Instant DVD-vel is próbáltam, próbáltam Traxdata, TDK lemezt, próbáltam 4*-es lemezt 2* írni... Vagy leáll "Session opening ill. closing" errorral, vagy elkezdi írni és valamikor elrontja.

Firmware, Nero a lehető legfrissebb, ami létezik.

Lehetséges szoftver hiba, vagy tuti hogy az író feküdt meg? Service Pack 2 hiánya okozott ilyet valakinek?

Thx!
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Nálam volt már ilyen aranyszerű színű lemez valamilyen noname gyártótól, DVD-R 4x. Nagyon gagyi volt, remélem a TDK jobb lesz.

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD-R tesztek

Tudja valaki, hogy a Tescos akciós TDK lemez színe miért bronzos-arany színű? Mármint a hordozóréteg színére gondolok.
Az eddig fellelt lemezek, még a sokat szidott Princo is mind lilás árnyalatban pompáztak. Van ennek valami jelentősége? Próbálta már valaki megírni, nem csak tesztelni?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

Nekem sony dru 500a-s íróm volt. Kereken két évig bírta mostanáig. Azért csak mostanáig, mert aG05-ös (azaz 8x-os dvd-r) lemezeket nem írja. Nincs hozzá frissítés. Azt hallottam, hogy egyik sony sem írja ezeket a lemezeket (de ez nem biztos). 8x-os lemezekből mostanában jobb a kínálat ezért a sony helyett vettem egy lite-on írót. Ezzel még semmilyen probléma nem volt. Akinek sony-ja van az sajna várhat, hátha lesz majd valamikor firmware frissítés. Addig pedig tudom ajánlani a Lite-On írót

Ezt a címet nézd meg, hátha találsz frissítést a Sonydhoz.

Vendég

DVD-R tesztek

Nekem sony dru 500a-s íróm volt. Kereken két évig bírta mostanáig. Azért csak mostanáig, mert aG05-ös (azaz 8x-os dvd-r) lemezeket nem írja. Nincs hozzá frissítés. Azt hallottam, hogy egyik sony sem írja ezeket a lemezeket (de ez nem biztos). 8x-os lemezekből mostanában jobb a kínálat ezért a sony helyett vettem egy lite-on írót. Ezzel még semmilyen probléma nem volt. Akinek sony-ja van az sajna várhat, hátha lesz majd valamikor firmware frissítés. Addig pedig tudom ajánlani a Lite-On írót

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

DVD-R tesztek

Hozzászólás Szerző: arty »

hát, ezért kell kommersz márkáju dvdirot venni, ahoz sokaig van/lesz hivatalos/nem hivatalos tamogatas

az én ős NEC2500asomhoz a mai napig van uj fw - pedig februári ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD-R tesztek

K_Petya és Sozs:

A www.drivers.hu oldalon mindenféle gyártónak van firmware-je összegyűjtve, régebbiek is. A CD-ROM kategóriába suvasztották be a DVD-írókat, érdemes ezen a honlapon is szétnézni.

Vendég

DVD-R tesztek

Mással még nem probáltam. Lehet, hogy kiprobálok egy tdk-t is. Amugy ez egy G05-s lemez volt.Milyen sw frissitsek? A nero is a dvddecrypter is eldobta. A firmwaret is csak trükkösen tudtam frissiteni.

A firmware-re gondoltam. Esetleg írni kellene a gyártónak vagy a mo-i forgalmazónak.

A firmware a legujabb. Csináltam belöle drw-500a-t és a sony oldalról lekaptam a legutolsó hozzá valót. Sajna nem segitett.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”