Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic DVD-S75

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Gordon:
Kiváncsi vagyok, hogy viszed be a video equalizerbe a digitális jelet?!?
Scart-optikai vagy Svideo-digi koax átalakítóval???
Vagy analóg másolatot akarsz a DVD-íróval készíteni?????
Már ne is haragudj, de nekem van Macrovision dekóderem és tudom jól, hogy mire való és mire nem.

Milyen digitális jelről beszélsz?
Digitális videójelről én egyről tudok a DVI-ről, ami egyes dvd lejátszók és plazma tévék között működik. Amúgy mindegyik videó kimenet analóg.

Az még mentségedre szolgálna, ha összekeverted volna a hanggal. Viszont azt is illene tudnod, mielőtt rárontasz valakire a "véleményeddel", hogy a dvd felvevők sajnos csak analóg hangbemenettel rendelkeznek.

Szóval nem tudom milyen optikai vagy digi-koax kábelről beszélsz.

Lehet, hogy van Macrovision "dekódered", de hogy tudod-e mire jó?!

Amúgy én nem akarok semmilyen másolatot készíteni. Imici1972 szeretne, de ő le is írta, hogy milyet.
gordon314.fw.hu

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

Gordon:
Már ne is haragudj, de nekem van Macrovision dekóderem és tudom jól, hogy mire való és mire nem.

Bocsi, hogy beleszólok a vitába, de a szóban forgó lejátszónak ill. felvevőnek sima mezei ANALÓG ki és bemenetei vannak. Ezek közé gondolta Gordon csatlakoztatni az equalizert.
Így szerintem is műxik a dolog. Digit out csak hangra van rajtuk (sajna)

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

"már miért ne lehetne, kellene a dvd felvevő és lejátszó közé kötni a macrovision killert? A dvd felvevő nem hajlandó felvenni a macrovisionnal ellátott videójelet. Legyen a forrás tévéműsor, videókazetta, vagy dvd lemez. Ha szerencséje van, akkor a gusson által ajánlott készülék kiszűri a videójelből a macrovision-t és akkor már hajlandó felvenni."

Gordon:
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

sztem is butasag analog modon realtime masolgatni, szerkesztgetni asztalin... PCbe egy irot, es mehet a feldolgozas DIGITALISAN, mentesen mindenfele problematol... hiba eseten szoftvercsere, es nem fej falbaverese h a szazezres hardver nemtamogatja, hibasan csinalja ... stb.
Természetesen a PC-s megoldás az igazi. De őszintén szólva nem szeretném ezért állandóan "lefoglalni" a PC-t. Úgyhogy egy asztali Recorder mindenképpen kellene. Max. a RAM átmásolás menne PC-n. Sokszor van olyan, hogy netezek vagy CD-t írok, és közben szeretnék felvenni egy filmet is.

Na jó, nem offolom szét a topicot, végül is ez egy S75 fórum...

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: arty »

Sziasztok! 
S75 tulaj vagyok én is mint annyian. Az a nagy problémám, hogy kaptam egy DVD lemezt -R Fuji 4x írva, tele videoklippekel. A kiterjesztésük mpeg. A szomszéd Philips lejátszója gond nélkül vitte míg a Pana NO DISC felirattal fogadta. 
Esetleg valami ötlet?

Előre is köszi 

sajnos az a lemez nem dvd-video kompatibilis, csak adatkent ott vannak a klippek a lemezen, a lejatszo nem fogja fel h az is film valami dvd-authoring programmal dvd-video strukturaba kell rendezni oket, es utana ujra megirni!

a szomszed philipse kevesbe valogatos, ha tud fajllokat is kulon kezelni az MBO921esem is tudott ... kellemes funkcio!

sztem is butasag analog modon realtime masolgatni, szerkesztgetni asztalin... PCbe egy irot, es mehet a feldolgozas DIGITALISAN, mentesen mindenfele problematol... hiba eseten szoftvercsere, es nem fej falbaverese h a szazezres hardver nemtamogatja, hibasan csinalja ... stb.

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Még valami:
Szerinted (szerintetek) számottevő lesz a minőségromlás ha s75-ről írom vissza az anyagot?
A TV-m elég nagy felbontású, észrevenni a legkisebb mákot is.

Pc-n másolva persze biztos jobb, hiszen megspórolok egy fölösleges D/A - A/D átalakítást...

A legjobb megoldás egy HDD-s DVD Recorder lenne, csak az sajna 240eFt...

Vagy egy Tuner kártya+DVD író a PC-be, oszt hadd szóljon!

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Van egy átlagos 2,6GHz-es P4-em, de még nincs felkészítve DVD írásra. Erre egyébként én is gondoltam. Az S75-öt nem csak ezért venném. Most egy Dimarson DM-350-et nyúzok. Nem rossz,csak Sajna írt DVD-vel néha akadozik. Az S35-höz képest a 75 csak 10 rugóval drágább, viszont sokkal többet tud és szebb is. Akkor már inkább a 75.
Azért is venném, hogy ne kelljen a drága DVD Recordert használni lejátszásra. És ha netán nem akarom az anyagot DVD-R-re kiírni, akkor meg tudjam nézni a lejátszón is, ne csak PC-n
Bár szívem szerint a JVC N55-ös gépe kicsitt jobban bejön, de az sajna nem kezeli a DVD-RAM-ot...
A vége az lesz, hogy veszek egy s75-öt, DMR-E50-el, és egy PC-s DVD írót...
Aztán meg rágom a gyökereket, mert kajára már nem marad...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Szerintem marhaság amit a srác állított, de most már kivárom.

Szerintem is marhaság.

Erre a célra, ha van egy átlagos PC-d, akkor jobban megteszi egy DVD-író. DVD-RAM be, aztán kiírhatod DVD-R-re. Nincs minőségvesztés sem, ami az átjátszásnál lenne. Elvileg gyorsabb is, mint a realtime átvétel. Persze egy picit kell érteni hozzá, de nem egy ördöngőség.
Ja és ha már van PC-d, akkor még olcsóbban meg is úszod a DVD-írót, mint egy plussz S75-ös lejátszót.
Amúgy meg ha csak erre kellene és mindenképpen asztali lejátszóval akarod megoldani a dolgot, akkor erre a célra egy S35 is pont úgy megtenné, mint az S75.
gordon314.fw.hu

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Igen, de az ilyen "video equalisert" nem DVD-lejátszó és DVD-író közé kell kötni, mivel analóg videojellel (S-video és/vagy kompozit) dolgozik. Kifejezetten VHS-hez kell (még Hi-8 -hoz sem!).

YvsMad
már miért ne lehetne, kellene a dvd felvevő és lejátszó közé kötni a macrovision killert? A dvd felvevő nem hajlandó felvenni a macrovisionnal ellátott videójelet. Legyen a forrás tévéműsor, videókazetta, vagy dvd lemez. Ha szerencséje van, akkor a gusson által ajánlott készülék kiszűri a videójelből a macrovision-t és akkor már hajlandó felvenni.

Hi8-hoz valóban nem kell mert annak a fejét nem gerjeszti, mint a VHS-ét és nincs a Hi8-as felvevőben elektronikus azonosítása a macrovisionnak, mint a dvd felvevőknél.

Bár Imici1972 kérdését én sem értel teljesen, hiszen, ha DVD RAM-ra már fel tudta venni, akkor az macrovision mentes jel volt.
Ha meg arra adja bűnös fejét, hogy másolásvédett dvd lemezeket akar mátjátszani, akkor meg ne S75-öst vegyen lejátszónak, hanem valami olyat, ami gyárilag kikapcsolható macrovisionnal rendelkezik (pl. nintaus).

Hali!

Én a Macrovisiont arra értettem, hogy a DVD felvevővel TV-ről vagy kameráról DVD-RAM-ra írt műsor az S75-be téve átírható-e DVD-R-re

Tehát:

1. Felveszek vmilyen műsort a TV-ből DVD-RAM-ra
2. Megszerkesztem (reklámok kivágása stb.)
3. A szerkesztett anyagot az S75-be teszem, és 1:1 átjátszom, de most már DVD-R lemezre írva. (Merthogy az olcsóbb, és más DVD-vel is kompatibilis)

Kérdeztem a Panánál egy emberkét erről. Ő mondta, hogy tudomása szerint a DMR-E50 ill E60 pl. DVD-R felvételnél Macrovision kódolja a felvételt. Csak abban nem biztos, hogy DVD-RAM-nál is így van-e. Azt mondta hétfőig kipróbálja.

Én is csodálkoztam, hogy a saját magam készítette felvételt pl. TV-ről miért kódolja le a felvevő??
Ez olyan, mintha az írt CD-k tovább nem lennének másolhatóak...
Szerintem marhaság amit a srác állított, de most már kivárom.

De ha vkinek van konkrét tapasztalata, légyszi írja meg.

A Panánál egyébként annyira topon vannak az ügyben, hogy először azt állították, hogy a DVD-RAM nem szerkeszthető, csak chapterenként törölhető.
1 nappal később ugyanott egy másik emberke már azt mondta, hogy akár frame is szerkeszthető "partial erase" módban.
Ugyanez az emberke állította, hogy szerinte a DVD-R lemezt Macrovisionban kódolja a felvevő íráskor. Csak a DVD-RAM-ot nem tudta.
A cég egyébként a Videopart KFT, a Pana hivatalos márkaképviselete, és szervize...

Üdv: Imre

Vendég

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tényleg, milyen márkájú kábel javasoltok analóg 5.1-es összeköttetéshez az S75 és az AV erősítöm közé? Van valakinek ebben a témában tapasztalata? Kérem, ossza meg velem, ne vegyek má' g@gyit.

THX!

Pisti

Vendég

Panasonic DVD-S75

Sziasztok! 
1 hete én is S75 tulaj vagyok (Cora 39e). 

Minden csodálatosan működik, kivéve a dts hangot. Még csak 3 db ilyen lemezem van, s mindegyikkel ugyanaz történik, nem szólal meg (NO DATA). A DD 5.1 viszont igen. 

A DVD és az AV erősítő között most egy db optikai kábel figyel. Ezen nem megy át a dts jel, a DD 5.1 meg igen??? 

HELP!

THX!

De átmegy. A PanaS75 alapbeállításánál a dts-t pcm-ként küldi, ezt állítsad át a setupjában! Utána jó lesz!
Persze csak akkor, ha az erősítőd fogadni képes a dts jelet!

Gordon: THX, azt hiszem ez lesz a megoldás, amint hazaérek, kiprószálom :-)

YvsMad: nem analóg, digi!!! (optikai)

Üdv, Pisti

Szilvi
Isten Hozott! :)

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: Szilvi »

Sziasztok!

S75 tulaj vagyok én is mint annyian. Az a nagy problémám, hogy kaptam egy DVD lemezt -R Fuji 4x írva, tele videoklippekel. A kiterjesztésük mpeg. A szomszéd Philips lejátszója gond nélkül vitte míg a Pana NO DISC felirattal fogadta.
Esetleg valami ötlet?

Előre is köszi

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Igen, de az ilyen "video equalisert" nem DVD-lejátszó és DVD-író közé kell kötni, mivel analóg videojellel (S-video és/vagy kompozit) dolgozik. Kifejezetten VHS-hez kell (még Hi-8 -hoz sem!).

YvsMad
már miért ne lehetne, kellene a dvd felvevő és lejátszó közé kötni a macrovision killert? A dvd felvevő nem hajlandó felvenni a macrovisionnal ellátott videójelet. Legyen a forrás tévéműsor, videókazetta, vagy dvd lemez. Ha szerencséje van, akkor a gusson által ajánlott készülék kiszűri a videójelből a macrovision-t és akkor már hajlandó felvenni.

Hi8-hoz valóban nem kell mert annak a fejét nem gerjeszti, mint a VHS-ét és nincs a Hi8-as felvevőben elektronikus azonosítása a macrovisionnak, mint a dvd felvevőknél.

Bár Imici1972 kérdését én sem értel teljesen, hiszen, ha DVD RAM-ra már fel tudta venni, akkor az macrovision mentes jel volt.
Ha meg arra adja bűnös fejét, hogy másolásvédett dvd lemezeket akar mátjátszani, akkor meg ne S75-öst vegyen lejátszónak, hanem valami olyat, ami gyárilag kikapcsolható macrovisionnal rendelkezik (pl. nintaus).
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Panasonic DVD-S75

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: gusson »

2. Ki lehet kapcsolni a Macrovisiont vhogy?
Egy lehetséges megoldás a videójelek javításásra:
Video equalizerek - információs oldal

A mellékhatás kedvező számunkra... :smile19:
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Panasonic DVD-S75

Pisti:
Az S75 bepített dts dekóderét akarod használni a saját analóg 5.1 kimeneten keresztül, vagy az erősítőét?

Imici:
A Makrovision másolásvédelem a gyári lemezeken van bekapcsolva. Amit magadnak barkácsolsz, azon nem lesz. Egyébként is csak az analóg jelekre vonatkozik, hogy videóra ne lehessen másolni, de létezik ellene dekóder, nekem is van.

Pork:
A www.dvdrhelp.com szerint az S75 nem olvas DVD lemezről MP3-as fájlokat.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD-S75

Sziasztok! 

Minden csodálatosan működik, kivéve a dts hangot. Még csak 3 db ilyen lemezem van, s mindegyikkel ugyanaz történik, nem szólal meg (NO DATA). A DD 5.1 viszont igen.

A DVD és az AV erősítő között most egy db optikai kábel figyel. Ezen nem megy át a dts jel, a DD 5.1 meg igen???

HELP!

THX!

De átmegy. A PanaS75 alapbeállításánál a dts-t pcm-ként küldi, ezt állítsad át a setupjában! Utána jó lesz!
Persze csak akkor, ha az erősítőd fogadni képes a dts jelet!
gordon314.fw.hu

Vendég

Panasonic DVD-S75

Sziasztok!

HELP!

THX!

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S75

Azóta már regisztráltam...

Quote: szerinted érdemes egy ilyen "felállásban" gondolkodni? (S75-E50 v 60)

Vendég

Panasonic DVD-S75

Hali!

Két kérdésem lenne:

1. Az S75 DVD-RAM lejátszásakor is bekapcsolja a Macrovisiont?

2. Ki lehet kapcsolni a Macrovisiont vhogy?

Azért kérdem, mert gondolkozom egy DMR-E50 vagy E60 vásárlásán, és azt tervezem, hogy a DVD-RAM-on megszerkesztett műsort egy S75-be betéve átjátszom DVD-R lemezre.

Köszi előre is a segítséget!

Üdv: Imre

Vendég

Panasonic DVD-S75

Írt már valaki sikerrel olyan mp3 (vagy jpg) dvd-t, amit lejátszott az S75? Egyáltalán lehet rajta ilyet lejátszani?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Panasonic DVD-S75

Isire:
Sony után vettem az Pana S75-öst. Nekem a 400-as Sony profibbnak tűnt, de már elavult volt. Amiket felsoroltál (MP3, JPEG), azt ma már minden lejátszó a nonametől a márkásig tudja. A plusz-mínusz kérdésben a Sony tutti biztosan mindent lejátszik. Ja és a 440-es most 42.900,- Ft a Corában. A Pana S75 funkcionálisan tud többet és van rajta zoom is, ami a Sony-król nagyon hiányzik. Ha zavar, hogy a szélesvásznú film a 4:3-as tévének csak a középső 1/3-adát tölti be, akkor a Sonyt felejtsd el.

RoboGo

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: RoboGo »

Ha RGB scarton kötöm össze a TV-vel a piros ill. azt tartalmazó színeknél némi zöld szegély keletkezik jobboldalt!

Van valami tippetek?
Előre is köszi!

Próbáltad már egy minőségibb SCART kábellel (MONITOR: kb 5000)? Lehet, hogy az húz át. Ha, mégsem, garis, vidd vissza

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Panasonic DVD-S75

Hozzászólás Szerző: gusson »

Helló 
Segítségeteket szeretném kérni. Most tervezem, hogy áttérek videóról dvd-re. ...Olyan lejátszót szeretnék venni, ami a legtöbb formátumot tudja ( DVD+,- R,RW), MP3, Jpg. Egy külföldi teszt oldalon azt olvastam, hogy a Pana S75 kezeli a fentieket. Mi a tapasztalatotok. Gondolkozom még a Sony 330 ill. 430 -okon ezekhez alapból irták a ( DVD+,- R,RW) kezelést.
Segítsetek!!! Pénzem sincs sok 40.000 körülire gondoltam

Olvasni, olvasni, olvasni :smile3: - szóval olvass vissza, sok-sok infó van itt és más topikokban is.
De röviden:
- nagyon jó masina ez, tán még a kakaós csigát is lejátssza
- a Cora-ban 39990.- ért vettem egy hete
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

Vendég

Panasonic DVD-S75

Lenne egy kis problémám az S75-el remélem tudtok segíteni!
Ha RGB scarton kötöm össze a TV-vel a piros ill. azt tartalmazó színeknél némi zöld szegély keletkezik jobboldalt! Arcoknál elég zavaró tud lenni! Nem hiszem, hogy konvergenciahiba, mert a tyúkbél RCA-n nem jelentkezik és PS2-nél sem volt (igaz ott nem RGB volt). A TV egyébként szintén Pana 82PL10-es.

Van valami tippetek?
Előre is köszi!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”