Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nintendo Wii
Nintendo Wii
Ide is feltöltök néhány képet a Wii.ről
-
Vendég
Nintendo Wii
nincs valakinek elfekvőben pár régi Super Nintendo játéka?mielőtt szemétre mennének én átvenném:)
Nekem van vagy 10-15 játékom, meg gépem is működik, csak valaki lenyúlta a hozzá való egyedi drótokat és most használhatatlan az egész.
nekem régi Atari "számgépem" halt meg ugyan ebből kifolyólag:(
ha adsz pár gamét adok drótot:)
nekem meg valamiért az új Tv men nincs hangja csak képe:(
Nintendo Wii
nincs valakinek elfekvőben pár régi Super Nintendo játéka?mielőtt szemétre mennének én átvenném:)
Nekem van vagy 10-15 játékom, meg gépem is működik, csak valaki lenyúlta a hozzá való egyedi drótokat és most használhatatlan az egész.
-
Vendég
Nintendo Wii
nincs valakinek elfekvőben pár régi Super Nintendo játéka?
mielőtt szemétre mennének én átvenném:)
Nintendo Wii
Lehet, hogy kicsit egysíkúnak tűnik, hogy milyen játékokat fejlesztettek eddig nálunk, de ez szerintem egyrészt abból is adódik, hogy nagyon kevés aktív cég van mo-n, és azért aki egy műfajban már alkotott valamit, igyekszik azon belül tovább lépni. 3-4 kiadott RTS (sőt, űr-RTS) után nem feltétlen akar autószimulátorba meg FPS-be kezdeni az ember. Inkább ír egy ötödik RTS-t, más sztorival, új ötletekkel, kvázi a "suszter marad a kaptafánál".. Persze ha lenne több idő, meg tőke, akkor lehetne kísérletezni, de magyarországra nem azért hozzák a kiadók azt a kevés befektetendő pénzt is, hogy sokáig tököljön a fejlesztőcsapat. És hát eleve a kiadók diktálnak, megmondják nekik mi kell, mit tudnak eladni.
Az egész fejlesztési folyamat nagyon felgyorsult egyébként, míg az IG2 szerintem vagy majd 3 évig fejlesztődött, ma 1 évnél több nem jutna rá, de persze több ember csinálná, csak kérdés, ha egy nő egy gyereket 9 hónap alatt szül meg, akkor hány nő kell hozzá, hogy 3 hónap alatt szülessen meg?
Az engine-ket elviekben (de leginkább csak elviekben) újra fel lehetne ilyenkor használni, de mi valahogy a végén mindig újraírtuk, persze az ember hiszi, hogy egyszer eljön az idő, hogy errre nem lesz szükség.
Tényleg borzasztó nehéz versenyben maradni a játékpiacon, a magyar "játékipar" folyamatosan átalakul, néha kicsit döglődik is, és - sajnos - sosincs igazi "big hit" játékunk. Eleve a kiadók, akik ide jönnek fejlesztetni nem erre utaznak - egyébként 95%-ban igazi sz*arrágókról van szó, akik a magyar fejlesztőkben természetesen csak az olcsó fejőstehenet látják.
Az a gond, hogy iszonyú nagy fejlesztőcsapat kell ma már ahhoz, hogy egy ütőképes címmel elő lehessen állni.
Persze, természetesen, ma 10-30-50 ember dolgozik egy játékon, nehéz persze általánosítani, project mérettől meg sok egyébtől függ, no meg pár embert megosztanak több játék közt.
Leginkább a filmek készítéséhez lehet hasonlítani ma egy játék készítését, lassan már a költségvetés is ott tart. (na persze nem itthon, itt konkrétan 1-2-3 M dollárból készül egy game jó esetben, bár aktuális adatokat nem tudok)
Nintendo Wii
Szóval miért van az, hogy a magyar (főleg a híresebb) játékok 80%-a stratégia? Mikor fog pl. a DR egy jó kis FPS-el kijönni?
Ha szabad, felelnék tsc helyett. A kis fejlesztőcsapatok nem engedhetik meg maguknak a műfajok közti szabad átjárást. Ehelyett írnak egy viszonylag flexibilis kódot egy adott műfajhoz (engine), majd ebből kiindulva különböző, de nagyjából azonos sémájú játékokat fejlesztenek. A magyar játékfejlesztők is ezt a (kényszer) utat járják. Lásd Invictus, mely az Insane motorjából indulva a mai napig szinte kizárólag autós játékokat fejleszt. Lásd Clever's, akik egy hihetetlenül jó és kevéssé méltányolt Screamer 4x4 után kiadtak egy amcsikra optimalizált, arcade-osított terepjárós játékot (Cabela's 2), majd a Terminator 3-mal buktak egy akkorát, hogy le is húzhatták a rolót (ill. állítólag még létezik a cég, de 2003 óta nem nagyon hallani róluk).
Az a gond, hogy iszonyú nagy fejlesztőcsapat kell ma már ahhoz, hogy egy ütőképes címmel elő lehessen állni. Egy grafikus, két coder és egy zenész ma már nem elég egy játékhoz. Korábban emlegette Tsc, hogy a játékipar egyértelműen előre fejlődik. Ezzel én annyira nem értek egyet. A dolog prezentáció része valóban vitathatatlanul előre tart, ugyanakkor 20 éve két srác leült sörözni, dumálás közben körvonalazódott egy játék terve, majd 3 hónap alatt meg is valósították, és akár piacra is mehettek vele. Az ötlet volt a lényeg akkor, a megvalósítás a lényeg ma. Csak a designer asztalán tölt a korábbi fejlesztési ciklusoknál jóval többet egy-egy cím...
Plusz van egy kiadó, amelyik a fejlesztés elején ráül az arcodra és erőlteti, hogy minél hamarabb piacra vidd a játékot. Ma már kis csapat nem tud nulláról előállítani egy játékot a szokásos fejlesztési ciklusban.
S ahogy jönnek az egyre bonyolultabb architektúrák, egyre inkább lesz (humán)erőforrásigényes egy játék előállítása. A PS3 Cell-jéről 2000-ben olvastam az első technikai bemutatót, már akkor esküdöztek, hogy a világ legegyszerűbb platformja lesz fejlesztési szempontból, aztán tessék, a fejlesztők vért könnyeznek már csak a specifikáció láttán is. A Sega pont azért bukott el anno, mert a PS-re jóval könnyebb volt fejleszteni, mint Saturnra...
Nintendo Wii
Csak analóg kimenete van. PAL.
Az Operának igen komoly tapasztalatai vannak weblapok adott felbontásra optimalizálásában. Épp az most a törekvésük, hogy ha már PC-n nincs lehetőség a dominanciára, a mobil piacot meghódítsák.
-
Vendég
Nintendo Wii
Kiváncsi vagyok hogyan fogja megjeleníteni a webet ilyen alacsony felbontáson.
Miért, mennyi is az annyi?
Csak analóg kimenete van. PAL.
Nintendo Wii
Miért, mennyi is az annyi?
-
Vendég
Nintendo Wii
Péntektől Opera böngészővel gazdagodnak a Nintendo Wii tulajdonosok
Az Opera weboldalán megjelent információk szerint, majd a Nintendo percekkel később kiadott közleménye alapján december 22-én, azaz pénteken érkezik meg a vállalat webböngészője az igen keresett játékkonzolhoz. A ma reggeli "meglepetés" frissítést követően tehát rövidesen újabb csatorna lesz elérhető a Wii menüjében.
Az Opera webböngésző is egy külön csatornaként jelenik majd meg a Wii menüjében. A 22-én letölthető próbaváltozat még nem a végleges böngésző lesz, utóbbit csak március végén lehet majd elérni, június végéig pedig ingyenesen letölteni. Ezt követően a böngészőért 500 Wii pontot, azaz 5 dollárt/eurót kell majd kifizetni virtuális pénztárcánkból.
Nintendo Wii
Ezek szerint Móni is gyakorolta a gyuklómozgatás művészetét.
Na ja... bár most már rutinból nyomja a "kontrollert"...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Nintendo Wii
...
köszi
a karácsonyi őrület után mindenképpen kipróbálom a mm-ban...(hacsak nem vesz 1 et addig valamelyik ismim )
...
Nintendo Wii
De fejet hajtok és bevállalom, hogy meghaladja a csuklóképességemet a kontroller.
Lehet, hogy 12-14 éves koromban többet recskáztam mint te azért ilyen jó a csuklójátékom... a Móni meg 243 fát ütött... 6xtarolt egymás után...
Ezek szerint Móni is gyakorolta a gyuklómozgatás művészetét.
Nintendo Wii
De fejet hajtok és bevállalom, hogy meghaladja a csuklóképességemet a kontroller.
Lehet, hogy 12-14 éves koromban többet recskáztam mint te azért ilyen jó a csuklójátékom... a Móni meg 243 fát ütött... 6xtarolt egymás után...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
-
Vendég
Nintendo Wii
Csavarni szerintem nem lehet. Négyen voltunk és próbáltuk öszevissza és egyformán ment a golyó (alapból balra húz). Meg egyébként a gurítás előtt lehet mechanikusan beállítani a csavarás irányát és mértékét és persze a gurítás helyét.
De lehet csavarni, sőt nem is húz balra, csak kicsit gyakorolni kellett. A lényeg, hogy egyenesen kell egy kicsit tovább tartani a kontrollert.
Akkor úgy fogalmazok, hogy 1 órát játszottam vele. Gurítottam fejjel lefelé, oldalt, közben össze-vissza mozgatva és mindig ugyanoda ment. De fejet hajtok és bevállalom, hogy meghaladja a csuklóképességemet a kontroller.
Nintendo Wii
Csavarni szerintem nem lehet. Négyen voltunk és próbáltuk öszevissza és egyformán ment a golyó (alapból balra húz). Meg egyébként a gurítás előtt lehet mechanikusan beállítani a csavarás irányát és mértékét és persze a gurítás helyét.
De lehet csavarni, sőt nem is húz balra, csak kicsit gyakorolni kellett. A lényeg, hogy egyenesen kell egy kicsit tovább tartani a kontrollert.
Cuccaim
-
Vendég
Nintendo Wii
Nos ez nem így van.Egy lendítés 3 dolgot befolyásol:-a dobás erejét
-a csavarást(amerre lendítesz dobás közben arra csavarja a labdát)
-a dobás magasságát(amilyen magasra lendítesz olyan magasan fogja elengedni)
Nintendo Wii
Balha kérésének eleget téve írok egy kis tesztet a Wii-ről.Kicsitt visszaolvastam a témában és látom rendesen lehúztátok úgy hogy néhány kijelelentés nem is teljesen igaz.
Az egyik ilyen idézem:"a kontroller csak a dobás erejét befolyásolja"
Nos ez nem így van.Egy lendítés 3 dolgot befolyásol:
-a dobás erejét
-a csavarást(amerre lendítesz dobás közben arra csavarja a labdát)
-a dobás magasságát(amilyen magasra lendítesz olyan magasan fogja elengedni)
Vagyis kb. ugyanazok a tényezők vannak ami valójában is egy sobásnál.
Egyenlőre két játékom van a Wii sports illetve a Zelda.A Sports egy vérbeli társasági játék.Nagyon szórakoztató amikor családdal lenyomunk egy bowling meccset.A teniszt és a boxot élvezetes egyedül is játszani.A teniszben az ütés itt 4 dolgot befolyásol.
-ütés ereje
-csavarás mértéke
-és a mélysége(lehet laposat,hosszút,magasat ütni,ha lefele ütöd akkor lecsapja stb.)
-ütés iránya
A box is nagyon szórakoztató.Ehhez mind a két controller szükséges mivel két keze van az embernek.Itt és van fölütés fejre,testre, jobbhorog,balhorog,sima egyenes szóval minden amit el lehet képzelni.
A Zelda más kategória.Ennek már neki kell feküdni igaz ezt is jobb állva játszani de lehet ülve is ha valaki lusta.
A bal kezedben fogod a nunchukot amivel mész a karival,jobbkezedben fogod a wiimote-ot és ezzel intézel minden fegyveres dolgot.A kardod nem egy gombbal rántod elő hanem suhintasz egy kicsit a jobbkezeddel és már elő is rántottad.Az íjászatot is a jobb kezeddel bonyolítod.Megnyomsz egy gombot amivel előveszed és már céloszhatsz is a wiimote-al.A horgászat is nagyon szórakosztató mert ugyan azt kell csinálni mint élőben:Bedobot aztán kihúzod ha jól csináltad van egy halad.
A Wii gyenge a pontja ugye a grafika.Ezt mindenki látja és ebben egyet is értek.
De azért nem PS1-es szintű.A ps2 grafján kicsivel túlmutat.
Ja és nem mellékes hogy a controllerbe be van építve egy hangszóró ami a játékélményhez sokat hozzátesz.Amikor a teniszbe suhintasz akkor olyan hangot ad ki mintha ténlyeg igazi ütő lenne a kezedba és süvít ill a labda koppanását is hallod.Ugyanilyen ha kardozol vagy boxolsz vagy bármi mást csinálsz.
Azért választottam a Wii-t mert már nagyon untam a joystickot,a gombok nyomkodását éppen ezért választottam 360-an helyett.
Egy ilyen konzolra vártam már rég óta ami mutat valami újat és ebben bizony igazi Nextgen konzol.Az élmény páratlan.
Mindenkinek azt mondom menjen és próbálja rendesen ki több játékkal is mert hiába beszélünk róla így nem lehet megismerni igazán.
Később csinálok képeket is de most kimerített ez a sok írás
Nintendo Wii
OFFTOPIC:
Ig2, Haegemonia, Platoon - ezekben voltam benne, meg pár kisebb (szerencsére) ismeretlen gameban. Egyébként riszpekt a vásárlásokért.
Imperium galactica 2
Kevese azon játékoknak amelyiket érdemes volt végigvinni
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Nintendo Wii
Arra emlékeztem, hogy ezzel foglalkoztál, de azt nem mondtad, hogy annál a cégnél voltál. Esetleg valamelyik Imperium Galactika fejlesztésében is részt vettél? Heagemónia? Mind itt figyel nálam, pedig nem sok játékot vettem meg életemben.
OFFTOPIC:
Ig2, Haegemonia, Platoon - ezekben voltam benne, meg pár kisebb (szerencsére) ismeretlen gameban. Egyébként riszpekt a vásárlásokért.
OFFTOPIC:
Még egy kérdésem lenne, ha már... Szóval miért van az, hogy a magyar (főleg a híresebb) játékok 80%-a stratégia? Mikor fog pl. a DR egy jó kis FPS-el kijönni? :kiraly:
Nintendo Wii
Arra emlékeztem, hogy ezzel foglalkoztál, de azt nem mondtad, hogy annál a cégnél voltál. Esetleg valamelyik Imperium Galactika fejlesztésében is részt vettél? Heagemónia? Mind itt figyel nálam, pedig nem sok játékot vettem meg életemben.
OFFTOPIC:
Nintendo Wii
Ha igen le a kalappal tsc!
Nem szeretem a stratégiát de ezek a gamék igazi csemegék voltak.Főleg az IG 1.
OFFTOPIC:
Én mondjuk az IG1-et nem toltam végig, mert picit bugos volt a végefelé. Ez alatt azt értem, hogy a fél galaxis az enyém volt, a másik fele a fő ellenségé (már nem rémlik mi volt a nevük) és minden egyes bolygót sok ideig tartott elfoglalni, így el lehetett volna pöcsölészni vele még egy darabig. Na meg ha jól rémlik mindegy egyes űrhajót darabonként kellett felszerelni, nem volt olyan opció benne, mint a kettőben, hogy alapból full extrás csatahajókat gyártsunk, ami még rátett a végén egy lapáttal arra, hogy félrerakjam. De addig nagyon hangulatos volt. :kiraly:
Nintendo Wii
Ha igen le a kalappal tsc!
Nem szeretem a stratégiát de ezek a gamék igazi csemegék voltak.Főleg az IG 1.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Nintendo Wii
Kérdezd csak meg tsc-t!
Kis magyarázat: játékfejlesztő (programozó, vagy mi) voltam 5 évig a Digital Reality-nél.
Nintendo Wii
Csak aztán nehogy pikk-pakk megjelenjen egy HD Wii...
Cuccaim