Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Thomson DTH 8540 8550 80 160GB

hapsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: hapsi »

Időben nincs nagy különbség, közben meg lehetőséged van meggondolni magadat. Végülis csak egyszer kell kiírni, egy hónap múlva senkit sem fog érdekelni, hogy egyben vagy részenként írtad-e lemezre a sorozatot.Gond csak akkor van, ha Smart Record üzemmódban akarsz a felvevővel lemezre tömöríteni, mert nem tudod az összes tétel együttes hosszát megadni. 
Ezt az egy lemezre több tétel felvételét nem 16 részes sorozatra találták ki, legfeljebb 3-4 tételre lemezenként. Annyit meg ki lehet bírni. Az egy lemezen 16 tétel már elég brutális tömörítés DVD formátumban, még DivX-ben sem kevés.

A másik dolog, amiért jó az egyenkénti kiírás, az az, hogy így magadnak határozod meg a tételek sorrendjét a lemezen. Ha sem az időbeli, sem az ábécé sorrend nem felel meg neked, akkor ezzel a módszerrel mindenképpen az "exportálás" sorrendjében kerülnek lemezre a tételek.
Az előbb a DVD formátum alatt természetesen DVD-Videot értettem. 16 rész legalább 8 óra, de akár 16 óra is lehet egy lemezen, ami kétrétegű lemez esetén is 4 ill. 8 óra/réteg, azaz bitrátában kifejezve kb. 2000 kbps ill. 1000 kbps. Az első még egy átlagos mőségű DivX-nek elmenne, ha a felbontást lecsökkentjük a negyedére, az utóbbi már annak sem, de DVD-Videonak mindenképpen nagyon sovány.

Köszönöm a kimerítő választ.
Az epizódok egyébként 10 perces rajzfilm részek :-) A gyerekért mindent :-)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Időben nincs nagy különbség, közben meg lehetőséged van meggondolni magadat. Végülis csak egyszer kell kiírni, egy hónap múlva senkit sem fog érdekelni, hogy egyben vagy részenként írtad-e lemezre a sorozatot.Gond csak akkor van, ha Smart Record üzemmódban akarsz a felvevővel lemezre tömöríteni, mert nem tudod az összes tétel együttes hosszát megadni. 
Ezt az egy lemezre több tétel felvételét nem 16 részes sorozatra találták ki, legfeljebb 3-4 tételre lemezenként. Annyit meg ki lehet bírni. Az egy lemezen 16 tétel már elég brutális tömörítés DVD formátumban, még DivX-ben sem kevés.

A másik dolog, amiért jó az egyenkénti kiírás, az az, hogy így magadnak határozod meg a tételek sorrendjét a lemezen. Ha sem az időbeli, sem az ábécé sorrend nem felel meg neked, akkor ezzel a módszerrel mindenképpen az "exportálás" sorrendjében kerülnek lemezre a tételek.
Az előbb a DVD formátum alatt természetesen DVD-Videot értettem. 16 rész legalább 8 óra, de akár 16 óra is lehet egy lemezen, ami kétrétegű lemez esetén is 4 ill. 8 óra/réteg, azaz bitrátában kifejezve kb. 2000 kbps ill. 1000 kbps. Az első még egy átlagos mőségű DivX-nek elmenne, ha a felbontást lecsökkentjük a negyedére, az utóbbi már annak sem, de DVD-Videonak mindenképpen nagyon sovány.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Tehát exportálom az első epizódot. Várok. Exportálom a második epizódot. Várok Expo..... ........a 16-odik epizódot. Várok. Ettől féltem. Nagyon felhasználóbarát megoldás.

Köszönöm a gyors választ.

Időben nincs nagy különbség, közben meg lehetőséged van meggondolni magadat. Végülis csak egyszer kell kiírni, egy hónap múlva senkit sem fog érdekelni, hogy egyben vagy részenként írtad-e lemezre a sorozatot.
Gond csak akkor van, ha Smart Record üzemmódban akarsz a felvevővel lemezre tömöríteni, mert nem tudod az összes tétel együttes hosszát megadni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mégegy nyűgöm.Digi TV beltérijét vajon lehet vezérelni ezzel a készülékkel? A gyárilag megadott listában természetesen nem szerepel Hyundai beltéri, de hátha...

Nem biztos. Van néhány márka, amivel a Thomson kölcsönösen nem vezérli egymást, ilyen pl. a Denon is. Sem a Denon cuccokhoz adott univerzális távok táblázatában nincs sehol a Thomson márka, sem a Thomson távoknál nincs sehol a Denon. Lehet, hogy a Hyundai is ilyen.

hapsi

Sziasztok, 
Valószínűleg a legtöbben már nem is emlékeznek rá, hogy volt ilyen lejátszójuk, de megkérdezem, hátha kapok segítséget. 
DTH8550-esen hogyan kell egyszerre több filmet kiírni dvd-re? Nekem a Library/Export funkció alatt egyszerre csak egy Title-t enged kijelölni majd kiírni. Egyszerűen nem jövök rá, hogyan kell több darabot kijelölni (egy sorozat több részét vettem fel). A kézikönyv (magyar nincs  ) is igen szűkszavú ebben a kérdésben 

Köszönöm. Tamás

Egymás után. Amíg nem zárod le a lemezt, addig írhatsz hozzá. Ha kész, akkor kell kompatibilissé, majd írásvédetté tenni a lemezt (magyarul: lezárni).

Tehát exportálom az első epizódot. Várok. Exportálom a második epizódot. Várok Expo..... ........a 16-odik epizódot. Várok.
Ettől féltem. Nagyon felhasználóbarát megoldás.

Köszönöm a gyors választ.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok, 
Valószínűleg a legtöbben már nem is emlékeznek rá, hogy volt ilyen lejátszójuk, de megkérdezem, hátha kapok segítséget.
DTH8550-esen hogyan kell egyszerre több filmet kiírni dvd-re? Nekem a Library/Export funkció alatt egyszerre csak egy Title-t enged kijelölni majd kiírni. Egyszerűen nem jövök rá, hogyan kell több darabot kijelölni (egy sorozat több részét vettem fel). A kézikönyv (magyar nincs ) is igen szűkszavú ebben a kérdésben

Köszönöm. Tamás

Egymás után. Amíg nem zárod le a lemezt, addig írhatsz hozzá. Ha kész, akkor kell kompatibilissé, majd írásvédetté tenni a lemezt (magyarul: lezárni).

hapsi

Mégegy nyűgöm.
Digi TV beltérijét vajon lehet vezérelni ezzel a készülékkel? A gyárilag megadott listában természetesen nem szerepel Hyundai beltéri, de hátha...

hapsi

Sziasztok,

DTH8550-esen hogyan kell egyszerre több filmet kiírni dvd-re? Nekem a Library/Export funkció alatt egyszerre csak egy Title-t enged kijelölni majd kiírni. Egyszerűen nem jövök rá, hogyan kell több darabot kijelölni (egy sorozat több részét vettem fel). A kézikönyv (magyar nincs ) is igen szűkszavú ebben a kérdésben

Köszönöm. Tamás

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok ! 
Most vettem egy DTH8540-es felvevőt és nagyon szupinak tűnik, csak a hdd-re felvett anyagot nem tudom a split funkcióval kettévágni (feature is not available) üzenet jelenik meg.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ?

Köszi.

Használatit kaptál hozzá?

vecsei

Hozzászólás Szerző: vecsei »

Sziasztok !

Most vettem egy DTH8540-es felvevőt és nagyon szupinak tűnik, csak a hdd-re felvett anyagot nem tudom a split funkcióval kettévágni (feature is not available) üzenet jelenik meg.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ?

Köszi.

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: kalac »

Halo 
Köszi.
Igen Jpeg képekre gondoltam, amit digitális fényképezőgéppel készítettem. Úgy gondoltam, hogy ott gyűjtöm, majd kiírom őket.

A másik, hogy hivatalosan nem lehet... Sajnos tudom, mert ezernyi licence probléma vetődne fel. De gondoltam , hogyha van kód régió függetlenítésre, akkor van mód valahogyan digitálisan lemásolni a dvd-ket. Egyébként nem lehet valahogy megszerezni a firmware forrást ?

Miért erőlteted a felvevőt olyan célra, amire ott van előtted a PC?
Én is a PC-vel írok ki lemezre mindent, mert többet tud, gyorsabb és tényleg azt csinálja, amit az ember elvár tőle. A felvevővel meg antennáról, videóról v. kameráról érdemes felvenni, a többi csak kínlódás.

"....a többi csak kínlódás."

Pontosan. De sokáig én is mindent akartam.

Firmware-t pedig flash kiforrasztással lehet nyerni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Halo 
Köszi.
Igen Jpeg képekre gondoltam, amit digitális fényképezőgéppel készítettem. Úgy gondoltam, hogy ott gyűjtöm, majd kiírom őket.

A másik, hogy hivatalosan nem lehet... Sajnos tudom, mert ezernyi licence probléma vetődne fel. De gondoltam , hogyha van kód régió függetlenítésre, akkor van mód valahogyan digitálisan lemásolni a dvd-ket. Egyébként nem lehet valahogy megszerezni a firmware forrást ?

Miért erőlteted a felvevőt olyan célra, amire ott van előtted a PC?
Én is a PC-vel írok ki lemezre mindent, mert többet tud, gyorsabb és tényleg azt csinálja, amit az ember elvár tőle. A felvevővel meg antennáról, videóról v. kameráról érdemes felvenni, a többi csak kínlódás.

wwwbetyar

Hozzászólás Szerző: wwwbetyar »

Nem tudja valaki, hogy van e valami titkos feloldó kódja, hogy dvd-t tudjak winyóra másolni vele, és azt utánna ki tudjam írni. Vagy ugyan ezt divx es filmekkel. 
Amit nem találtam, az az, hogy hogy tudom a képeket dvd re írni ?

Hivatalosan nem lehet. Annyit lehet csalni, hogy valamelyik kép- és hangkimenetet visszakötöd egy másik bemenetre és arról a külső bemenetről készítesz felvételt a winyóra (a DTH 7000-nél ez működik). De ez analóg másolat lesz, digitálisat csak PC-vel fogsz tudni készíteni.

Az utolsó kérdésedben jpeg állóképekre gondolsz?

Halo

Köszi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudja valaki, hogy van e valami titkos feloldó kódja, hogy dvd-t tudjak winyóra másolni vele, és azt utánna ki tudjam írni. Vagy ugyan ezt divx es filmekkel. 

Hivatalosan nem lehet. Annyit lehet csalni, hogy valamelyik kép- és hangkimenetet visszakötöd egy másik bemenetre és arról a külső bemenetről készítesz felvételt a winyóra (a DTH 7000-nél ez működik). De ez analóg másolat lesz, digitálisat csak PC-vel fogsz tudni készíteni.

Az utolsó kérdésedben jpeg állóképekre gondolsz?

wwwbetyar

Hozzászólás Szerző: wwwbetyar »

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Van egy műszerész kollégám, majd őt megkérdezem, hogy van-e valami tippje a mérésre.
Megkérdeztem, nincs tippje. Valami olyasmit mondott, hogy a UPC-sek monitorról olvasták le a decibeleket. Régebben nekem is megvolt az az IP-cím, ami kiírt ilyen dolgokat, de már nincs meg. Nem tudna valaki segíteni ebben?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Más gond lesz itt, szvsz. Be szívesen odamennék megmérni, ha lennél olyan messze...Mindegy. Keres valakit aki meg tudja mérni bejövő jelet. utána lehet tovább haladni.

Van egy műszerész kollégám, majd őt megkérdezem, hogy van-e valami tippje a mérésre.

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Keress valakit,aki megméri a bejövő szintet: 75 dB körül kell hogy legyen.Ha ez nem jó,akkor már hívhatod az UPC-t.
Ha jó,akkor új mérés a tv-nél, 70-nél ne legyen sokkal kevesebb.
Ha ezek jók, akkor már eleve rossz a jel ami hozzád jön.

Az előző lakásban azért csíkozódott, mert túl erős volt a jel. Emlékszem, hogy egy időben annyira ki kellett húzni az antennacsalakozót, hogy az árnyékolás már ne érintkezzen, csak a középső ér, akkor tisztult ki a kép néhány adónál. Ekkor viszont megszűnt az árnyékolás zajszűrő szerepe és mindig zajcsíkok keletkeztek a képen, amikor bekapcsolt a hűtő, kapcsolt a vasaló, vagy kivettem a kazit a videóból.
Kb. 10 éve építette ki nálunk a UPC a csillagpontos rendszerét, minden lakásba új kábelt kötöttek be, de így is sok zajt vesz fel a rendszer. Sokszor betelefonáltak nekik öregasszonyok, hogy nem jó a kép, ők meg ahelyett, hogy kimentek volna megnézni, egyszerűen tekertek egyet a jelszinten felfelé. A rosszul érintkező antennacsatlakozókon és a gagyi 100 éves tévéken keresztül meg rengeteg zaj kerül be a rendszerbe, mert ezeken a helyeken ugyanúgy megszakad az árnyékolás, mint amikor félig kihúztam a dugót.

Más gond lesz itt,szvsz. Be szívesen odamennék megmérni, ha lennél olyan messze...
Mindegy. Keres valakit aki meg tudja mérni bejövő jelet. utána lehet tovább haladni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Keress valakit,aki megméri a bejövő szintet: 75 dB körül kell hogy legyen.Ha ez nem jó,akkor már hívhatod az UPC-t.

Az előző lakásban azért csíkozódott, mert túl erős volt a jel. Emlékszem, hogy egy időben annyira ki kellett húzni az antennacsalakozót, hogy az árnyékolás már ne érintkezzen, csak a középső ér, akkor tisztult ki a kép néhány adónál. Ekkor viszont megszűnt az árnyékolás zajszűrő szerepe és mindig zajcsíkok keletkeztek a képen, amikor bekapcsolt a hűtő, kapcsolt a vasaló, vagy kivettem a kazit a videóból.
Kb. 10 éve építette ki nálunk a UPC a csillagpontos rendszerét, minden lakásba új kábelt kötöttek be, de így is sok zajt vesz fel a rendszer. Sokszor betelefonáltak nekik öregasszonyok, hogy nem jó a kép, ők meg ahelyett, hogy kimentek volna megnézni, egyszerűen tekertek egyet a jelszinten felfelé. A rosszul érintkező antennacsatlakozókon és a gagyi 100 éves tévéken keresztül meg rengeteg zaj kerül be a rendszerbe, mert ezeken a helyeken ugyanúgy megszakad az árnyékolás, mint amikor félig kihúztam a dugót.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

hány dB a bejövő jeled?Pesten lax? 
hány felé osztod?

Miskolcon vagyok.
A jelet nemtom, sose mértem. Amikor bekötötték a Chello-t meg a UPC telefont, lemérték a jelet és nekik jó volt. Az UPC hozott magával spéci elosztókat, amilyeneket nem sok helyen lehet kapni, hogy a teflon meg a net ne pofázzon vissza a tévéknek és viszont.
4 éve költöztünk ide, de a régi kéróban meg az anyósnál most is ugyanilyen k@k@ a vétel, 1 készülék esetén is.
Működik egy kisebb szolgáltató is néhány városrészben, ha nem is tökéletes, de ott sokkal jobb minőségű, élvezhető a jel. Szerintem a UPC túl nagyot markolt és nem tud rendes minőségben egy ekkora hálózatot 1 központból ellátni, ill. fennartani.

Keress valakit,aki megméri a bejövő szintet: 75 dB körül kell hogy legyen.
Ha ez nem jó,akkor már hívhatod az UPC-t.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

hány felé osztod?

Miskolcon vagyok.
A jelet nemtom, sose mértem. Amikor bekötötték a Chello-t meg a UPC telefont, lemérték a jelet és nekik jó volt. Az UPC hozott magával spéci elosztókat, amilyeneket nem sok helyen lehet kapni, hogy a teflon meg a net ne pofázzon vissza a tévéknek és viszont.
4 éve költöztünk ide, de a régi kéróban meg az anyósnál most is ugyanilyen k@k@ a vétel, 1 készülék esetén is.
Működik egy kisebb szolgáltató is néhány városrészben, ha nem is tökéletes, de ott sokkal jobb minőségű, élvezhető a jel. Szerintem a UPC túl nagyot markolt és nem tud rendes minőségben egy ekkora hálózatot 1 központból ellátni, ill. fennartani.

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

miért rossz a vétel? kábel tv? völgy?
UPC.
Csíkhegyek és szemcseháború.
Csak a túlvezérelt reklámok 'élvezhetők' néhány adón.

hány felé osztod?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

UPC.
Csíkhegyek és szemcseháború.
Csak a túlvezérelt reklámok 'élvezhetők' néhány adón.

kalac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem fogod tudni felrakni mert szvsz,nem engedi majd.Vegyél egy 8540-t, 75e most a gazdaságosba.

Amíg sz@r nálunk a vétel, addig nem költök DVD felvevőre.
Ezt használtan szereztem 23 ropiért, végülis használható adott keretek között.
Csak jó lett volna valami épkézláb frissítés rá, 2002 óta azért fejlődtek a szoftverek is.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nem fogod tudni felrakni mert szvsz,nem engedi majd.Vegyél egy 8540-t, 75e most a gazdaságosba.

Amíg sz@r nálunk a vétel, addig nem költök DVD felvevőre.
Ezt használtan szereztem 23 ropiért, végülis használható adott keretek között.
Csak jó lett volna valami épkézláb frissítés rá, 2002 óta azért fejlődtek a szoftverek is.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”