Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz SR-5000 vagy Onkyo TX-DS595
-
Vendég
Ne aggódj, a többinek is ennyi a teljesítménye, csak jobban fog a tolluk... ))
-
Vendég
A Harman-Kardon erősítőkkel az a bajom, hogy ebben az árkategóriában 5*40W -os receiver-t kínál...
-
Vendég
Ha lehet, hadjuk ki a millió körüli kategóriát, és térjünk vissza a 160000 Ft-s kategóriába!
(1 milkám sosem lesz erősítőre... )
Köszi!
-
Vendég
Szerinted miért nincs annyi 989-es? Talán mert kissé drága.
-
Vendég
Megemlithetjuk a Yamahat is. Nagyszeru integralt erositoket gyartanak mind a normal, mind a csucs kategoriaban.
Egyebkent szerintem az Onkyo egyaltalan nem ismeretlen marka, sot a jobb nevek kozul az egyik legismertebb. Jo, persze a Technics meg a Sony biztosan ismerosebben cseng a kevesbe informalt embereknek.. :-)
Erdekes, hogy Magyarorszagon allitolag meg alig van olyan ember, akinek 989-es erolkodoje lenne, maris itt a DTR 9.1, ami meg tobb extrat kinal.
Az Onkyoban csak azt nem szeretem, hogy mindig tul nagy teljesitmenyeket ad meg. Pl ha a 989-es 7 csatornajanak teljesitmenyet osszeadjuk, tobb jon ki, mint az egesz cucc teljesitmeny felvetele, ami meg 1000 watt sincs! Ezzel szemben a h/k AVR 7000 5x100-ra tobb mint 1000. Persze ez nem minden, de a Satsystemben egymas utan meghallgattam a kettot. Hmm, melyik is volt a jobb? :-)
-
Vendég
Szerintem az Onkyo nem rosszabb márka az általad felsoroltaknál, maximum nem olyan ismert...
-
Vendég
A Hifi-barlang pénteki árlistája szerint a Marantz-5000 204.000 Ft. Az Onkyo 595-ös pedig az Annexnél 156.000. Ft.
ÉS azért tényleg nem olyan rossz, mint amit a magazinok írnak róla. Lehet hogy én is elfogult vagyok,de mielőtt ezt megvettem meghallgattam pár hasonló árkategóriát 100ezer-200ezer Ft között. A 900-as szériát ne emlegessük, mert ugye bőven 1 milka felett van. Amivel te összehasonlítottad a Marantz-5000-et az kicsit idősebb készülék. És abból is megjelent már az újabb 5200-as számmal, csak azt még itthon nem lehet kapni.
-
Vendég
Ha mondjuk azonos árkategóriákban nézzük a márkákat, akkor szerintem a denon,hk meg a marantz jobb mint az onkyo.
-
Vendég
Hello Skacok,itt most belekeveredtünk valamibe,ami nembiztos,hogy jóhoz vezet. Az Onkxo 900-as szériája a milliót veri,ez pedig a 160-at.
Az én Onkyo próbáim,nem az 595-ös modellre vonatkoztak,hanem a 2,3 éves 373-as ill 565 tipusokra.
Ezeket helyből átugorja a Maratz 5000-es.
Ez a modell 240-röl lett leárazva 170-re,tehát a felsöbb kategória jött le a 840-es Sony, és az Onkyo árszintjére.
Ha nemcsak a magyar lapokat olvassuk,hanem megnézzük a HI-FI Choice értéklistáját,ahol az említett nagy Onkyót és más méregdrága terméket is lemerik szidni illetve kimerik mondani,hogy homályos ,vézna,dinamikátlan (Nem erről írták konkrétan,de 2000 Fontos cuccost is lemertek húzni a WC-én),akkor az ott adott értékelés alapján is a Marantz a nyerő.
Amúgy mindenki döntse el maga,nekem nagyon jó volt mindegyik. Soha nem hittem el elörre,hogy a következö CD,vagy erösítő jobb lehet,sőt most sem hiszem el.
Pedig biztosan tudom,hogy nincs igazam.!!
Nézd meg a www.netdepo.hu -t , ott sokféle cuccos közül választhatsz. Mindig vannak akciók, kilehet fogni nagyonnagy árzuhanásokat is.Ja és árulják mindkét modellt is,nézd meg.
Amúgy a HI-HI Choice 2001 Áprilisi számában, összesített készülék tesztek vannak.
www.hifichoice.co.uk a honlap, csak elavultan néz ki.
-
Vendég
Igen, valahogy en is igy erzem... Azert nem hinnem, hogy egy vadiuj Onkyo erolkodo nem lenne minosegi, plane nem is a legalso arkategoria ugye...
PyRex
-
Vendég
Ilyneket azért ír a Hifi magazin, mert az Onkyo nem a szívük csücske, vagy az itteni forgalmazó nem fizetett annyit. ) Minden relatív...
-
Vendég
Sziasztok!
Nem vagyok elfogult, de az emlitett markakat minosegben sz*rra veri barmelyik azonos kategorias harman/kardon. Sajnos keves olyan bolt van itthon, ahol egy kapcsolo tablan allithatod, hogy melyik erolkodo hajtsa a hangfalakat. Bar kicsit dragabb a h/k, de nem veletlenul.
Egyebkent erdemes azt is megnezni, hogy hany uF-os kondik vannak a cuccban, mert ezen (is) mulik a jo dinamika. Azt tudom, hogy az Onkyo TX-DS 989-ben jo nagyok! :-) 2x 22,000uF
-
Vendég
Hello!
Milyen különbséget vettél észre pontosan az Onkyo TX-DS595 és a Marantz sztereo hangja között? Tényleg ennyire lehet hallani? Házimozi részben is lenyomja a Marantz az Onkyo-t?
A Denon AVR-1802 -ről tudna valaki pro és kontra véleményeket irni? Köszi!
Ui.:(Az Onkyo TX-DS575X jobb, mint az 595-ös?)
-
Vendég
Igen én észrevettem,hogyaz ONKYO-nak bizony csapnivaló a sztereó szereplése.
Én is ezzel kezdtem,sőt a házban van egy nagy és drága onkyo is. Föleg azután kezdtem vele foglalkozni,miután szinte mindenben lealázta a Maratz 5000-es.
Nemkell anyázni,amíg nem hallgattam meg mindkettőt énsem hittem el.
Az biztos,hogy az Onkyo 595-ös az arany szinével nagyon belopta magát a szívembe,de csak addig amíg megnem szólal a Maratz 5000-es.
Én a Sony 735D DVDvel és a Marantz6000 OSE CDvel használom,nekem nagyon bejött a hangja és az ereje.
-
Vendég
Hali!
Az egyik Hifimagazinban azt olvastam, hogy az Onkyo-nak nem olyan jó minőségü a sztereo üzemmódja. Ti észrevettetek ilyen jellegü problémát?
Amugy várom a többi említett erősítőről a véleményeiteket is.
Köszi!
-
Vendég
Sziasztok. Nekem Onkyo TX-DS595-ös erősjtőm van, Jamo hangfalakkal (4db Cornet 195 + 1 db E8Center) Nagyon meg vagyok elégedve az erősítővel.Sajnos nem ismerem a fentebb említett két márkát. De az Onkyorol csak jót tudok mondani. Mindent tud amit egy jó házi mozis erősítőnek tudnia kell. Valamint Dolby-ProLogic II-van benne, amivel sokkal élvezhetőbb a térhatás,mint a normál ProLogic esetében, ha pl a HBO-t nézed. Valamint sztereo hangból is tud surroundot kreálni az erősítő. Van rajta egy All Chanell Stereo előre beállított hangkép,nagyon király mikor a 4 hangfal egyszerre szól zenehallgatáskor.
-
Vendég
Ehh, namost ez jo, mert nekem detto Valdus 500-asaim vanak (es hamarosan lesz Valdus 300-asok hatra, Valdus center is) es en is az ONKYO TX-DS595-osre gondoltam, a masik 2-t meg nem nagyon neztem. Szoval velemenyek?
PyRex
-
Vendég
A téma adott, az érdeklődésem nekem is hasonló, tehát várjuk a pro és kontra véleményeket!
-
Vendég
Hali!
A közeljövöben szeretnék venni egy hifizésre és házimozizásra egyaránt alkalmas receiver-t, és a véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik lenne a jobb választás?!
Amugy Wharfedale Valdus 500 és 300 -as hangfaltípusom van, ezeket kéne valamivel meghajtani.
Lehetőségek: Onkyo TX-DS595; Denon AVR-1802; Marantz SR-5000
Előre is köszi!