Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Marantz vs Denon vs Yamaha

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

3. Ehhez ismerni kellene a chip belsejét, működését, de nem az a funkciója, mint pl. a NEO 6-nak. 
7. Én használom. A sziszegő, "grízes" hangzású beszéghangokon javít egy kicsit. A hátsó hangsugárzókból előre mozgó hangokon is végez hangkép korrekciót, de ezt én nem érzem kifejezettnek. Összességében szerintem használható, de sokba kerül.

Köszi a válszokat.

3.
Tehát ahány féle THX Select és Select 2 annyifelé chip? Lehet félreértelmeztem, de ez nem úgy van, h minden gépben ugyanaz a chip azonos minősítés alatt?
7.
- Grízes hangzás? Ezt h érted?
- A hátsó és előre hangot úgyérted, h az átmeneten javít valamelyest, pld jobban érzed ha valami hátulról előre megy és fordítva, nem csak úgy h ez most elől az meg hátul szólt?
- Sokba kerül? H érted ezt? Maga az erősítő? Vagy ez megint ilyen burkolt utalás arra, h mivel ezt beleteszik az erősítőbe ezért más THX-t nem tudó gép valószínű jobb, mert ott nem kellett nagy árat érte letenni és ezáltal kispórolni valamit?

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: OLED »

- Ha egy erősítőn van THX Select ill. THX Select 2 azzal egy 5.1-es rendszeren lehet valamit kezdeni vagy csak 6.1-es rendszer esetén használhatóak ezek a módok? 
- Milyen THX módok vannak egy ilyen erősítőn?

- Ezek a módok csak sima DSP-k (pl dts neo6 logic7) vagy többek annál?

- Ha egy film Dolby Digital, akkor egy ilyentől jöbbá tehető a filmes hangtér?

- Milyen forrás alá lehet bekapcsolni? Csak dolby vagy csak dts vagy dolby/dts de más egyébre nem lehet ezt rákapcsolni?

- H működnek ezek egyáltalán?

És a legfontosabb. Akinek ilyet tudó erősítője van, használja ezeket a módokat? És ha igen, milyen? Írhatnának az ilyen tulajok pár szót.

1. Lehet használni 5.1-nél is.
2. Én csak a Cinema módot használom, de van Music mód is
3. Ehhez ismerni kellene a chip belsejét, működését, de nem az a funkciója, mint pl. a NEO 6-nak.
4. Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy mássá. A THX célja a moziterem hangképét a sokkal kisebb szobamérethez illeszteni.
5. A forrás többcsatornás hangokra rá lehet ereszteni.
6. ?
7. Én használom. A sziszegő, "grízes" hangzású beszéghangokon javít egy kicsit. A hátsó hangsugárzókból előre mozgó hangokon is végez hangkép korrekciót, de ezt én nem érzem kifejezettnek. Összességében szerintem használható, de sokba kerül.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

Vendég

- Ha egy erősítőn van THX Select ill. THX Select 2 azzal egy 5.1-es rendszeren lehet valamit kezdeni vagy csak 6.1-es rendszer esetén használhatóak ezek a módok?

- Milyen THX módok vannak egy ilyen erősítőn?

- Ezek a módok csak sima DSP-k (pl dts neo6 logic7) vagy többek annál?

- Ha egy film Dolby Digital, akkor egy ilyentől jöbbá tehető a filmes hangtér?

- Milyen forrás alá lehet bekapcsolni? Csak dolby vagy csak dts vagy dolby/dts de más egyébre nem lehet ezt rákapcsolni?

- H működnek ezek egyáltalán?

És a legfontosabb. Akinek ilyet tudó erősítője van, használja ezeket a módokat? És ha igen, milyen? Írhatnának az ilyen tulajok pár szót.

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

sziasztok...

lenne 1 elég fura kérdésem:

egy 7.1-es erölködőt be lehet kötni úgy hogy sztereóban négy hangfal bikábelezve legyen?

(természetesen az 5.1 is kellene)

úgy szeretném hogy egyszer a két front természetesen, és kiegészítve még két hangfallal, ami nincs benne az 5.1-ben)

köszi

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: jankó31 »

newman olyan kérdéseket teszel fel, mintha nem lennél nap mint itt a fórumon, ill. most kezdted volna a "szakmát"  

OFFTOPIC:

De ez tényleg így van....

Vendég

newman olyan kérdéseket teszel fel, mintha nem lennél nap mint itt a fórumon, ill. most kezdted volna a "szakmát"
Nem volt még 5.1-es erősítőm. Az eddigi mind 7.1-es volt. Meg aztán, mindig olyan dolgokkal foglalkoztam, ami érintett. Ezért nem tudtam. Na most már tudom, köszi.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Ha egy erősítő 5.1-es és DD-EX vagy DTS-ES jelet kap (ezek ugye 6.1-es források), azt le tudja adni sima Dolby Digital ill. sima DTS-ben (5.1-ben)? Esetleg nem fog szólni?
A 6.1-es formátumok visszafelé kompatibilisek, azaz simán fog szólni.

(sőt, vannak 5.1 erősítők, amiknél tudsz matrix 6.1-et állítani, vagyis létrehoz egy fantom centert)
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ha egy erősítő 5.1-es és DD-EX vagy DTS-ES jelet kap (ezek ugye 6.1-es források), azt le tudja adni sima Dolby Digital ill. sima DTS-ben (5.1-ben)? Esetleg nem fog szólni?
A 6.1-es formátumok visszafelé kompatibilisek, azaz simán fog szólni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Vendég

Aham...

OFFTOPIC:

Ne haragudj ha elblicceltem, de tényleg nincs értelme ilyen méretű hangfalaknak, ha 80 Hz-t sem engedhetek nekik. Amúgy nem engedtem feljebb, mármint nem próbáltam ki és anno, akkor azon a helyén míg voltak, visszhangos is volt a szoba..

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

OFFTOPIC:

A h/k-nál nem játszóttál a frekikkel, amikor mélyhang gondjaid voltak? Lehet, hogy fullon volt minden és az volt a probléma forrása? 

OFFTOPIC:

Small/80 Hz volt az 3db AE egységesen. Az alatt a sub morgott + azon az LFE jeleit kapták természetesen. Nem fogom ezeket a hangfalat 120/160 Hz-re kapcsolni, akkor inkább veszek sub/sat-ot. :smile8:ui:én anno az álló RF15-öt is 80 Hz-en vágtam, mert jobban szólt, ha minden egyformán volt vágva.

Aham...

Vendég

OFFTOPIC:

A h/k-nál nem játszóttál a frekikkel, amikor mélyhang gondjaid voltak? Lehet, hogy fullon volt minden és az volt a probléma forrása? 

OFFTOPIC:

Small/80 Hz volt az 3db AE egységesen. Az alatt a sub morgott + azon az LFE jeleit kapták természetesen. Nem fogom ezeket a hangfalat 120/160 Hz-re kapcsolni, akkor inkább veszek sub/sat-ot. :smile8:ui:én anno az álló RF15-öt is 80 Hz-en vágtam, mert jobban szólt, ha minden egyformán volt vágva.

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Newman. Az erőlködőd usermanual-jában...
...az van írva, h:

Large: the complete frequency size in the SPEAKER SIZE sub-menu, use the guidelines given below. Jó eddig nincs is gons. És akkor most:
Small: frequency of the channel you are setting lower than approx. 100 hz will be output from the subwoofer.

Mi az a 100 hz-es baromság? Az LFE csatorna eleve asszam már 120-ig megy. De mind1 is mert ez nincs behatárolva, szóval akkorm mi az a 100 hz? Én tudom állítani 80 100 és 120 között. Akkor még egyszer, mi az a 100 hz? Semmi fix kötött dolog nincs itt 100 hz-en... Én ebből vettem a sok hülyeséget, amit írtam. Hülye voltam?

OFFTOPIC:

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

..
Neked milyen Matracod van?

7001

Igen.. azért kérdeztem, mert úgy emlékeztem, h Sajtinak vmi 7000-es volt, de az jó régi és a pure direct meg..

Nem régi az. Most vettem az iméni hozzászólótól...

sajti

Vendég

..

7001

Igen.. azért kérdeztem, mert úgy emlékeztem, h Sajtinak vmi 7000-es volt, de az jó régi és a pure direct meg..

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: rea4 »

..

7001

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Vendég

..

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Az a Marantz ott fog vágni, ahová a frekit állítod. HA nem hiszed, akkor hallgasd meg a különbséget! Szóval, ha 80Hz-en akarsz vágni, akkor ott fog, ha 120Hz-en, akkor ott fog.
Oké, de most nincs subom. Ettől függetlenül játszottam vele. Sub: YES, Front: SMALL. Vágási freki, állítgat és tényleg vágja a HANGFALAT... kérdés, h azt a sub-ra teszi-e, ahol beállítom. Nézegettem a manual-t, és az a 100 hz a lenti dölt betűs résznél megrémített, h ha small a hangfal, akkor az mindent kiküld 100 hz alatt független attól, h a hangfalat hol vágom?! Mert az rendben, h a hangfalat ott télleg vágja, mert kipróbáltam, de akkor tényleg AZT küldi a subra és nem beállítástól függetlenül a 100 hz-től (lásd lent dölt betű)? Mert ha így tesz és én 80 hz-en vágom, akkor ez ugye 100 hz-en már subra küld és akkor van az átfedés, amire én gondoltam.

Nézd, én nem sokat variáltam vele. Kétféle üzemmódban használom:

1, Mozira pure direct-ben, és akkor semmi szűrő, sehol
2, CD-re 7.1-es bemeneten. Akkor megint sehol semmi

Szerintem sokkal jobb a hangja, mintha varázsolok mindenféle szűrésekkel...

Sajti

Vendég

Az a Marantz ott fog vágni, ahová a frekit állítod. HA nem hiszed, akkor hallgasd meg a különbséget! Szóval, ha 80Hz-en akarsz vágni, akkor ott fog, ha 120Hz-en, akkor ott fog.
Oké, de most nincs subom. Ettől függetlenül játszottam vele. Sub: YES, Front: SMALL. Vágási freki, állítgat és tényleg vágja a HANGFALAT... kérdés, h azt a sub-ra teszi-e, ahol beállítom. Nézegettem a manual-t, és az a 100 hz a lenti dölt betűs résznél megrémített, h ha small a hangfal, akkor az mindent kiküld 100 hz alatt független attól, h a hangfalat hol vágom?! Mert az rendben, h a hangfalat ott télleg vágja, mert kipróbáltam, de akkor tényleg AZT küldi a subra és nem beállítástól függetlenül a 100 hz-től (lásd lent dölt betű)? Mert ha így tesz és én 80 hz-en vágom, akkor ez ugye 100 hz-en már subra küld és akkor van az átfedés, amire én gondoltam.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hülye voltam?
Nem, dehoogyis! Hagyjuk a múlt időt!

De a legjobb, ha "pure direct"-re állítod, mert akkor minden hangfalat "large"-ra tesz, bekapcsolja a subot (akkoris ha nincs), és ráküldi az LFE csatornát (csak akkor, ha van

sajti

Vendég

Newman. Az erőlködőd usermanual-jában...
...az van írva, h:

Large: the complete frequency size in the SPEAKER SIZE sub-menu, use the guidelines given below. Jó eddig nincs is gons. És akkor most:
Small: frequency of the channel you are setting lower than approx. 100 hz will be output from the subwoofer.

Mi az a 100 hz-es baromság? Az LFE csatorna eleve asszam már 120-ig megy. De mind1 is mert ez nincs behatárolva, szóval akkorm mi az a 100 hz? Én tudom állítani 80 100 és 120 között. Akkor még egyszer, mi az a 100 hz? Semmi fix kötött dolog nincs itt 100 hz-en... Én ebből vettem a sok hülyeséget, amit írtam. Hülye voltam?

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Newman. Az erőlködőd usermanual-jában le van írva bizosan, hogy small állásnál hol vágja meg a hangfalakat, nézd meg. Ez általában 80hz. Amit a marantzodban állítasz frekit, az a sub-ra megy. A több lehetőég azért adott, mert satelit és satelit között is van különbség.
Mondjuk ha egy AE evo one-t ( ) használsz fronton, azt smallba kapcsolva az alsó frekiken (80hz-ig) testesebb mint egy műanyag dobozka, így a subot teheted 80hz-re. De a műanyagnál már valószínű, hogy 120hz-ra kell állítani, hogy rendessen megtámogassa azt alsó frekivel.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ezt nem tudom miért ide írtad Newman, de a vágási frkvencia amit a subra állítasz, az kizárólag a small beállítású hangfalak alsó határfrekvenciáját jelöli, azaz ami az alatt megy a hangfalra a subra kerül.

Az LFE jeleket pedig ez egyátalán nem érinti, az kimegy a subra a teljes tartományban. A subokon is lehet vágási frekvenciát állítani, de azt hiába tekergeted, mert az arra vonatkozik ha a hangfalakat keresztül vezeted rajta.

Az általad eladott H/K-ban volt lehetőség az egyes hangfalcsoportokat különféle vágási frekivel ellátni és az LFE jelet is lehetett vágni, ha jól emlékszem. De hát eladtad.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Vendég

Marantz felhasználók! Speaker Settings-t bogarászom... Egyébként egy SR4600-om van.

Subot csak: Yes-re lehet kapcsolni??

A következő vágási frekiket lehet csak beállítani: 80/100/120 Hz? :kiraly:

Ha smallra teszek egy hangfalat, akkor a sub független attól, h a small hangfalakat hol vágom (80/100/120 Hz), az magától szemrebbenés nélkül 100 Hz-en már szól is? Ha én 80 Hz-ig szeretném engedélyezni a hangfalakat, akkor a sub már szól 100 Hz-től?! Nincs itt véletlen frekvencia duplázás (80 és 100 hz közötti érték)??

A legnagyobb valószínűséggel az RTi4-nél lyukadtam ki, amit moziban szerettem volna 80 Hz-en vágni. Most ennek sok értelme nem lesz, sőt rosszabb, mintha 100 Hz-en vágnám, ugyanis akkor van a frekvencia duplázás, de vétel ilyen hangfalat venni, ha 100 Hz-ig engedem csak (az már nem is mély). Ugyanis small-ra kell tenni, mert a Large-hoz szerintem meg kicsi és gyenge.

Itt jön egy új kérdés: "érdemes" ilyen hangfalat venni? Largban gyenge, small-ba meg megint nem jó, mert a sub már 100 Hz-től megy, de ennek 80 szerintem tök jó lett volna, de akkor átfedés van, ami nem jó, szerintem nagyon nem.

Másik kérdés: ezt az erősítő csak mini satellit ill. böhöm batár hangfalakhoz tervezték vagy béna vagyok és nem találok egyéb rejtett opciókat. Attól tartok nem nem találom, de javítsatok ki és segítsek a fentiekben.

Jézusom.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”